Gość Alina Lozowska 18.03.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam, ja chciałam tylko zameldowac ,że kładę więżbę na rodzonym bracie Waszych Kresek czyli Nowym Świecie. pozdrawiam Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.03.2006 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam, ja chciałam tylko zameldowac ,że kładę więżbę na rodzonym bracie Waszych Kresek czyli Nowym Świecie. pozdrawiam Alina No no - wiadać, że rodzina trzyma się razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 21.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Taka jestem szczegółowa , że dopiero teraz zauważyłam,że na wizualizacji mamy w naszych dworkach białe kominy. Czy takie zostawiacie? Czy też robicie kinkierem ? pozdrowienia alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 21.03.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Hej Alina- podoba mi się Twój podpisik- ja tez urodziłam syna - a nawet dwóch,`posadziłam drzewo i wybudowałam Babie Lato Co do kominów. Dywagacje trwaly długo. Strasznie podobały mi się takie tynkowane. Wszyscy na mnie jednak wsiedli, że to niepraktyczne, będzie sie brudzić, tynk odpadać i wogóle totalne nieporozumienie. Pod naporem ww wypowiedzi uległam i mam kominy klinkierowe. Co o tym teraz myślę?? Jeśli kiedys będzie taka możliwość to natychmiast je otynkuje na biało. Uważam, że bardzo ładnie wyglądają takie białe- ktoś na forum zamieścił zdjęcia. Moje możesz zobaczyć- daj adres to prześlę na priv. Pozdrawiam i owocnego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 22.03.2006 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 No włąśnie - pod naporem... ale powiem Wam, że sa to obawy w pewnym sensie uzasadnione. Na pewno białe łądnie wyglądają tylko jak długo i u kogo? Obserwuję nasz komin od kotłowni i kominka (kominka nie ma ale wczesną wiosną majstry się przez niego ogrzewały, a kotłownia jest na drewno) ale czyszcząc komin czapy są dość mocno zabrudzone. Myślę, że przy gazówce nie będzie takich kłopotów ale kominek lub kotłownia na paliwa stałe będzie mogłą być już kłopotliwa dla takiego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAGAWA 28.03.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witajcie wszyscy! Chciałam zameldować, że mieszkamy!Nie do konca wszystko mamy jeszcze zrobione, ale już u siebie. Babie Lato jest super. Wprawdzie worek bez dna, ale warto ... Trzymam kciuki za pozostałych, zeby jak najszybciej sie wprowadzili! Pozdrawiam Gagawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 28.03.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Gratuluję i witam w Klubie zamieszkałych w Babim Lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.03.2006 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Brawo GAGAWA. Teraz zbieramy pieniążki i ładujemy dalej w nasze domki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 29.03.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witajcie wszyscy! Chciałam zameldować, że mieszkamy! Nie do konca wszystko mamy jeszcze zrobione, ale już u siebie. Babie Lato jest super. Wprawdzie worek bez dna, ale warto ... Trzymam kciuki za pozostałych, zeby jak najszybciej sie wprowadzili! Pozdrawiam Gagawa Witam Przyłaczam się do gratulacji. A co do worka to niejest worek tylko potężny wór . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.03.2006 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 A co do worka to niejest worek tylko potężny wór . Mirosław - ale z uśmiecham bo przecież ładujemy nasze worki. Oby nikt się pod nie nie podłączył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAGAWA 31.03.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Tia, ogromny wór .... A do Mikołaja daleko Ale na tym etapie każde 100 zł przekłada się na efekt Wczeniej trzeba było wydać z 10 000 żeby co się zmieniło Miłego weekendu! Gagawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 15.04.2006 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Wszystkim mieszkającym, budującym lub planującym budowę Babiego Lata i nie tylko życzę zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt. http://www.bestfirma.pl/katastrofa/wesole.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 16.04.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Witam Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnychwypełnionych nadzieją budzącej się do życiawiosny i wiarą w sens życia.Pogody w sercu i radości płynącej z faktuZmartwychwstania Pańskiegooraz smacznego Swięconego w gronienajbliższych osób.http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/swieta/wielkanoc/20.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.05.2006 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Tak tylko podbiję, żeby temat nie zaginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazka3 09.05.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Rafałku, właśnie zaczęliśmy budować Babie Lato. Mamy nadzieję, że Tobie dobrze się mieszka w swoim domku. Może masz jakieś spostrzeżenia i uwagi. Proszę podziel się, może coś zmienimy w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.05.2006 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Rafałku, właśnie zaczęliśmy budować Babie Lato. Mamy nadzieję, że Tobie dobrze się mieszka w swoim domku. Może masz jakieś spostrzeżenia i uwagi. Proszę podziel się, może coś zmienimy w trakcie budowy. Pierwsza sprawa która mi się nasunęła to rezygnacja z wnęki przy wejściu (od strony łazienki) i włączenie jej do łazienki i zrobienie tam prysznica. Niestety - żona nie podziela tego poglądu. Kolejna sprawa to przejście z domu do garażu - bardzo praktyczna sprawa. Jesli macie dwa samochody a facet jest majsterkujący to można by poszerzyć garaż o pół metra. Na poddaszu warto zrobić połączenie między stryszkiem nad garażem a pom gospodarczym. To tyle na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazka3 09.05.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Rafałku, generalnie nie robiliśmy zmian w projekcie, oprócz usunięcia małego okienka z pomieszczenia gospodarczego ( kotłowni). Powiększamy to pomieszczenie, aby zrealizować marzenie mojego ukochanego - budujemy tam saunę. Również kosztem pokoju przy garderobie ( z ukośną ścianą) poszerzamy garderobę, i robimy tajemne przejście do garażu. Tutaj uparłam się, że by garderoba pozostała. Nie zamierzamy na razie budować poddasza. Nie będziem z niego korzystać, mamy dość schodów ( teraz mieszkamy w szeregowcu i na co dzię biegamy po piętrach) Wszystkich takie rozwiązanie dziwi, ale taka była nasza decyzja. Trzy pokoje plus salon i jadalnia w zupełności nam wystarczy. Poza tym dorosły sym będzie mieszkał osobno, więc dla dwojga ludzi to i tak dużo. PozdrawiamGrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 09.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Jeżeli chodzi o zmiany w projekcie to całkowicie zmieniliśmy podasze. Dół pozostał bez zmian. Nie jestem zwolennikien wejścia do garażu z domu ( zapachy oraz wieczne noszenie piasku z garażu , ale zaznaczam to jest tylko nasz pogląd i nasz wybór ) wejście z domu ma też swoje zalety. Góra po małym przerobieniu konstrukcji dachowej dała możliwość storzenia pokoju nad całym garażem tz.bilardowego . Przeróbka polegała na takim wykonaniu konstrukcji że znikneły wszystkie słupy z pokoju i powstała ogromna przestrzeń do wykorzystania. Po poprzesówaniu ścianek działowych uzyskaliśmy jeszcze trzy pokoje, garderobę, dwa podręczne magazynki w kukówkach i łazienkę oraz przestrzenny koryarz z kącikiem wypoczynkowym. Powierzchniowo góra jest większa od dołu o jakieś 50 m2 . Jest tylko jeden kłopot - to wszystko trzeba zimą ogrzać. W najbiższym czsie zrobię parę zdjęć bo narazie jest '' taki zapierdziel że nie ma czsu żeby załadować '' POzdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolky77 09.05.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam, właśnie skompletowałem papiery do pozwolenia na budowę z Babim Latem w roli głównej. Buduję w okolicy Poznania. Z tego co się orientowałem na forum to koszt stanu surowego (z dachem) tego projektu to 100 - 150 kzł. Mam już dwa kosztorysy jeden na 220 drugi na 200 kzł, czy to są drogie oferty czy może podrożało od czasu gdy wy budowaliście ? Szczerze mówiąc miałem nadzieję ze w 150 to się zamknę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazka3 09.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Cześć Mirosław, z tego co czytam wszyscy budujący Babie Lato nie rezygnują z poddasza. Z doświadczenia wiem, (mieszkam w domu z pięterkami kilka lat) że życie toczy się w kuchni i salonie. Piętra w moim domu spowodowały, że wszyscy pouciekali do swoich pokoi i nie ma kontakt. Uważam, to z dużą wadę. Dlatego teraz będzie tylko parter. Projekt Babie Lato na szczęście daje taką możliwość. No i nie ukrywam, że przy dużej powierzchni ( poddasze) koszty ogrzewania domu kolosalnie wzrastają. Pozdrawiam Grazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts