jolanta k 25.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam wszyskich budowniczych-inwestorów KRESKI.Dołączam sie do Was z przyjemnościa .My budujemy w świetokrzyskim.Jestesmy na etapie kładzenia dachówki.KRESKA jest przepiekna.BABIE LATO też.Pozdrawiiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 10.05.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam. Od roku mieszkam właśnie w Kresce, jestem na etapie wykańczania tarasów i działki, za moment zacznie powstawać garaż. Wprowadziliśmy sporo zmian, przede wszystkim zaadoptowaliśmy poddasze ( 3 pokoiki, łazienka z suszarnią nad gankiem i otwarta przestrzeń na 1/3 poddasza ), dzięki czemu na parterze powstał 14-metrowej długości salon z jadalnią otwartą na kuchnię i hall. Oprócz tego powiększyliśmy wiatrołap kosztem spiżarni oraz części pomieszczenia gospodarczego.Generalnie domek jest super, a zadaszony taras z kolumnami to czysta poezja , z przodu domu mamy widok na dolinę, dlatego powiększyliśmy ganek i go zaokrągliliśmy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 11.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Chciałbym zadać pytanie, jakie macie roczne koszt ogrzania tego domku ? Ja mam z poddaszem i pierwszy rok eksploatacji zamknął mi sie w kwocie 4tys. za gaz ( ogrzewanie + ciepła woda ).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 13.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Jestem prawie zdecydowana na Kreskę , ale martwi mnie to ze ganek frontowy nie jest usytuowany centralnie tak jak w projekcie Babie Lato . Czy nie psuje to ogólnego wrażenia wizualnego frontu domku ? W katalogu na rysunku Kreska jest pokazana pod kątem, więc nawet nie widać że ganek nie jest na środku . Najbardziej mi się podoba Babie Lato , ale gdyby było bez garażu .Jestem z Dolnego Śląska - proszę o kontakt osoby, które wybudowały już Kreskę w tym rejonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 13.05.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 WITAM buli1107.Gratuluję mieszkania w tak pięknym domku jakim jest KRESKA Czy macie zamontowane łukowate okna nad wejściami?Czy macie dostęp do nich żeby można je np.umyć?Dziękuję za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 14.05.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Reniu, to że ganek nie jest centralnie umiejscowiony w niczym nie przeszkadza.Wręcz przeciwnie, dzięki temu układ w środku jest rewelacyjny. Jolu, mam zamontowane łukowate okna z przodu i z tyłu ( z przodu mam tam na górze łazienkę powiększoną o niską suszarnię, a w części ogrodowej pokój powiększony o tzw. "pierdolnik ", czyli miejsce na różne potrzebne-niepotrzebne przedmioty ).Jeśli chodzi o mycie ich to jest to problem, muszę odkręcić dwie śrubki aby je do połowy opuścić, bo są niestety tylko ledwouchylne, no ale to nie problem dla faceta, dwa razy do roku można się pomęczyć. Pozdrawiam. P.S. Dzisiaj przyjeżdżają trzy 2,5metrowe cyprysy, które zagoszczą pod oknami z tyłu po bokach tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 14.05.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dzieki buli107 za odpowiedz.Możesz pochwalić się zdjęciami swojej KRESKI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 15.05.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Cześć Buli, Przyłączam się do prośby Joli - też chętnie obejrzę zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 16.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witajcie, panowie remonterzy właśnie kończą ganek, jak tylko skończą i uporządkuję troszkę otoczenie to dam namiary na fotki, na fotkach zobaczycie też moje rozwiązania odnośnie środka domu. Myślę że w za jakiś tydzień, góra dwa wrzucę namiary na fotki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 16.05.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 U nas robią "elektryke",czekamy na okna i dokończenia daszku nad wejściem oraz posprzątanie terenu wokół domu i w środku bo okropnie bałaganią panowie z ekipy budowlanej.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 17.05.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Przeglądając wcześniejsze posty zauważyłem, że ktoś podważał sens zastosowania asymetrycznych skrzydeł w drzwiach wyjściowych na ogród ( tak jak w gotowcu ). Mam symetryczne i twierdzę, że te asymetryczne z projektu byłyby praktyczniejsze. Może niezbyt ładne wizualnie ale na pewno praktyczniejsze. U mnie regułą jest że jedno skrzydło jest zamknięte a drugie otwarte.Praktycznie korzystamy tylko z jednego skrzydła, tym bardziej że drugie nie jest uchylne ( to z ruchomym słupkiem ). Gdyby drzwi były asymetryczne to te otwierane byłoby 20cm szersze , a więc i wyjście na taras byłoby wygodniejsze.Pomyślcie o tym ( oczywiście Ci co jeszcze okien nie zamówili ). Pozdrawiam. P.S. Budujących Kreskę zapraszam do rzucenia okiem na mój domek. Może dzięki temu unikniecie kilku błedów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 17.05.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam.My zamówiliśmy okna wyjściwe na taras asymetryczne.Wdzę że dobrze zrobiliśmy.Buli107 a jaki macie gaz?Ziemny czy ze zbiornika?Bo my mamy dylemat jeśli codzi o żródło ciepła:gaz czy eko-groszek z tym że gaz musiałby być ze zbiornika.Ceny "grochu" rosną więc gaz nas kusi.Może jakieś sugestie? Buli107 jakie błędy popełniłeś przy budowię!?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 18.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Zbyt późno wypieprzyłem ekipę robiącą regipsy na poddaszu, reszta OK. A gaz mam ziemny.A namiary na fotki wrzucę w połowie tygodnia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 18.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Dzięki za odpowidż.Czekamy na fotki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 20.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Pierwsze fotki, na bieżąco będę dodawał kolejne i opisywał zmiany zastosowane przez nas w stosunku do "gotowca". Pozdrawiam.http://www.garnek.pl/buli107/1715787http://www.garnek.pl/buli107/1715846/ganek-w-robociehttp://www.garnek.pl/buli107/1715845/wyjscie-na-ogrod-i-swiezo-boczkihttp://www.garnek.pl/buli107/1715844/wyjscie-na-ogrod-i-swiezo-boczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 20.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witaj buli.Twój dom wygląda pięknie\właściwie Wasz dom\.Kolorystyka całego domu nadaje mu charakter bardziej nowoczesny\takie jest moje skromne zdanie\ a dom wydaje się optycznie większy.Czekamy na dalsze zdjęcia szczególnie tej olbrzymiej przestrzeni na parterze.My na poddaszu zrezygnowaliśmy z jednej sypialni,powstała otwarta przestrzeń ok.40m2.Sympatyczne "potworki".Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 20.05.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Zgadza się, kończąć domek ( kupiliśmy go w stanie surowym otwartym ) polegaliśmy tylko na naszej ( zwłaszcza mojej ) wyobraźni i na podpowiedziach wykonawców, dlatego różni sie od gotowca. Druga sprawa że przed domkiem ( jakieś 8-10metrów ) zaczyna się dolina, a typowy dworek to kojarzy mi sie ze sporą płaską przestrzenią przed domem a nie doliną. Co do koloru to elewacja miała być intensywnie żółta ale stanęło na delikatnym kremie, chyba dobry wybór. Mamy ciemny dach, więc małżonka stwierdziła że przy białych ścianach domek byłby smutny, taki surowy miałby wyraz.Dlatego krem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniakoz 21.05.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Cześć Bulli- piękny domek, chociaż muszę przyznać że znacznie odbiega od oryginalnej Kreski . Czy konstrukcja dachu jest też zmieniona? Masz jakieś zdjęcie całości od frontu ? Cześć Jolu - a gdzie można obejrzeć twoją Kreskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buli107 21.05.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Odbiega odbiega, kończąc budowę nie widziałem nawet jak wygląda oryginał, tak jak napisałem, wyobraźnia działała a nie "gotowiec", więc wyszło jak wyszło Dzisiaj panowie remonterzy fugują ganek więc po uporządkowaniu machnę parę fotek i dodam na Garnek.pl. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 22.05.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 RENIAKOZ.Wysłałam Ci fotki mojej KRESKI na priv.Czy dotarły?Pytam tylko z ciekawości.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts