marsov1 23.02.2004 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Bikosa - nr na gg 5730163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konradk 24.02.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Witajcie .Buduje kreske tak jak wy i jestem juz na etapie energetyka i okna .Chętnie pogadam na ten temat. Mój nr GG to 3721937 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 15.03.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 CZEŚĆ !!!!!! Dawno nie pisałem , ale czasu mało oj bardzo mało. Dostałem pierwszą wycenę od wykonawcy. Zakres prac : roboty ziemne, fundamenty ,ocieplenie fundamentów , zasypanie ,wylanie chudziaka, pierwsza i druga kondygnacja, strop,schody, więźba, odeskowanie dachu i obicie papą Koszt całości w/w prac to 30000 zł . Drogo to czy tanio, co o tym Sądzicie .Pozdrawiam wszyskie BABIE LATA Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 15.03.2004 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Jak wyżej tylko, ze do deskowania dochodzi ulożenie dachówki, ściana 3 warstwowa, bez wylania schodów - 26870,00 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 15.03.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam !!!Jak nie pisałem to nie pisałem , a teraz drugi raz tego samego dnia.Właśnie skończyłem rozmowę z drugim wykonawcą , wstępna cena w/w zakresu spadła z 30000 do 19000 ale konkrety po obejrzeniu projektu przez majstra . Muszę się z tym oswoić , ale chyba nie znajdę już tańszego wykonawcy. Dodatkowym atutem tego wykonawcy jest to że znam już jego zrealizowane projekty, jest szybki i solidny.Pozdrowionka Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 15.03.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 A na deser- dziś dostała wycenę od jednej z poleconych frim- ale mnie rozbawili- stan surowy za robociznę 56k Pozostawię bez komentarza Na szczęście mam jeszcze parę namiarów gdzie ceny oscylują 30-40k. buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 15.03.2004 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 WitamUwazam zarowno cene Miroslawa (30tys) jak i Rafalka (26,8tys) za bardzo korzystna oczywiscie zakladajac ze sa to f-my solidne. Gdybym za taka cene w Szczecinie znalazl wykonawce (solidnego) to bylbym zadowolony.Zreszta widać po pierwszej ofercie Bikosy ze u nas jest znacznie drozej. 56tys to sporo ale mysle ze nizej 40 tys bedzie ciezko nam wykonawce na Babie lato znalezc. Cena 19tys jest niewiarygodnie niska a wykonawca mocno podejrzany Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 17.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Witam !!!!!! Co do ceny 19000 to nie jest zbyt wygórowana . Na Kaszubach to cena wyjściowa można trafić niższe 3000 za fundament 4000-5000 za kondygnacje . Co do dachu to rozpiętość cen jest ogromna.W piątek jestem umówiony z wykonawcą na szczegółowe ustalenie zakresu prac oraz dokładną wycenę . Ten sam wykonawca budował dom mojemu kumplowi trzy lata temu - chałupa jeszcze stoi cała.Jutro spotkanie z wykonawcami podłaczenia wody i prądu . Trzymajcie kciuki może coś utarguje .Odezwę się w piątek jak będę znał ostateczne ceny - Pozdrówka Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.03.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Witam !!!!!!!Tylko czy jest jeszcze KOGO??Umarło to nasze forum. Ja się tu skarżę a sam nie jestem lepszy .Załatwiania od groma . Zaklepałem wykonawców , zjechał z ceny 37000 do20500 razem z robotami ziemnymi , postraszyłem go że jak na ten teren wejdzie inny tańszy to już tu więcej robory nie dostanie , a jest jeszcze parę domów do wybudowania. Geodeta zrobił mapkę pod przyłączę wody 10 działek 200m. 400 zł .Wykonawca przyłącza 33zł za m ,projektant 500zł +100 za uzgodnienia , geodeta za odbiór 450 zł. Elektryk za prąd tymczasowy budowlany 1200 zł. Teraz rozglądam się za materiałem , dostałem gazetkę z LERROY MERLIN dość atrakcyje ceny a co najważniejsze 0 % raty. Pozdrówka dla wszystkich zapracowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 26.03.2004 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 jesteśmy, czuwamy!! U mnie jest już woda, robi sie kanaliza. I mamuprawomocnione pozwolenie!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 27.03.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Bikosa pozwoliłem sobie podkraść Twoje poprzednie logo z wizerunkiem naszego wyśnionego domku , barodzo mi się podobało ucieszyłem się jak zmieniłaś Sobie na inne , mam nadzieję że się nie pogniewasz . Pozdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.03.2004 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Co tu dużo pisać... jak już powyżej napisano - roboty co niemiara... albo to człowiek załątwia rabaty albo sam coś kopie... a tak na marginesie załątwiłem ceny na beton i bloczki i inne z 7% VAT'em po 1 maja.Działka uprzątnięta, gałęzie popalone, w najbliższym tygodniu chcę zgarnąć humus i wyrównać teren, wygop pod wodę... kanalizę na razie odpuszczam bo i po co no i przygotowuję materiał do budowy szopy !!.W sobotę wycinałęm żerdzie... ale praca konia zrywkowego mnie wykończyła - stwierdziłęm, że takie oszczędności nie są warte tej pracy.Tak więc zbieram siły do wykopów pod wodę... no i może w końcu zaczniemy dziennik, ale czasu brak.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.03.2004 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Dziś złożyłem papiery od zgłoszenia budowy i odebrałem dziennik (koszt dziennika 7,50). Niby mogę budować ale jestem coś zmęczony... czyżby to kryzys związany ze zmianą czasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 10.04.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2004 Życzę Wszystkim ZROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT oraz MOCNEGO DYNGUSA- niskich cen materiałów budowlanych , dużo siły w realizacji Waszych projektów. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romans1719499455 15.04.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 witam babiolatokreskowiczów jestem w trakcie gry wstepnej budowy, co oznacza, że wybrałem projekt, walczę o piękną działkę (37 arów ze starymi drzewami) i kombinuje kto za to zapłaci . Mam w planie zbudować dom, który będzie połączeniem zalet Kreski i Babiego. Zrobiłem projekt rzutu parteru, który w stosunku do projektów APA różni się przede wszystkim tym, że (bez zmian w konstrukcji nosnej): a) rezygnuję z garażu przylepionego do domu (będzie w wąwozie na mojej wymarzonej działce) b) wykorzystując symetyrię elewacji północnej BL ustawiam również południowy tympanon w osi, aby widok od ogrodu był zgodny z założeniami zabudowy dworkowej c) rezygnuję z wykusza w jadalni (w projekcjie jest wstawiony, aby optycznie równoważył brak symetrii bryły budynku) d) ponieważ jest nas tylko trójka do mieszkania - przenoszę łazienkę do pokoju północnego (łazienka 10 m2 - rozpusta ), a w miejscu łazienki planuje garderobę. jeżeli będziecie chcieli zerknąż mogę puścić rzut emajlem. No i to, o czym Bikosa wspomniała - broń Boże płaskich kolumn z rury kartonowej!!! One muszą być obłe i smukłe, żeby całość nie była wyrobem "dworkopodobnym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 18.04.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Witam Kreski i Babie Lata po dluzszej przerwie. Nie odzywalem sie bo specjalnie nie bylo z czym. Caly czas czekalem na adaptacje projektu. I tu juz pierwsza nauczka. Z projektantem nie podpisalem umowy i w ten sposob zwodzil mnie tydzien po tygodniu. W koncu sie jednak doczekalem. W czwartek dokumenty zostaly wreszcie zlozone w starostwie. Licze na nastepne 2 m-ce oczekiwania na pozwolenie. Podobno ktos czekal w naszym urzedzie nawet 9 m-cy co jezeli jest to prawda to chyba jest rekordem. Pozdrowiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacaO 30.04.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Dzień doberki Kreskom i Babim Latom Uff - przebrnąłem przez całe archiwum tego tematu, co nie było łatwe ... a znalazłem się tutaj ponieważ ... no właśnie - Kreska Projektów przeglądneliśmy tysiące równolegle szukając działki w okolicy naszego miasta (Wrocław). Znaleźliśmy wymarzone miejsce, podpisaliśmy akt własności i zaczynamy walkę o WZiZT (co nie jest łatwe z uwagi na brak planów miejscowych i zabudowy sąsiednich działek, ale to zupełnie inny temat). Jest to więc dobry czas by zmierzyć się także z projektem. Kreska jest jednym z dwóch projektów, które przypadły nam najbardziej do gustu (drugi jest D-2Z jesli nie pomylilem tych literek-cyferek; niestety w internecie tego projektu nie widzialem, ale jesli ktos chce to moge zeskanowac i podeslac) i z uwagi na ogólną funkcjonalność jest naszym faworytem. Rozważamy jednak realizację projektu indywidualnego z uwagi na kilka w sumie drobnych zmian i to, że jeden z naszych sasiadow bedzie budował Kreske według projektu typowego (nie bezposrednio przy nas ale mozna powiedziec ze na tym samym "osiedlu"). A teraz do rzeczy - kto dotarł do tego miejsca - czy macie porobione jakies fotki Waszych Kresek i Babich Lat, które moglibyście podesłać na maila lub umieścić na jakiejś stronce byśmy mogli obejrzeć fazy budowy w praktyce? A moze ktos z Was mieszka niedaleko (do 100 km powiedzmy) od Wroclawia i byłby tak miły i pozwolił obejrzeć gotowy dom lub budowę? I rzecz ostatnia to chciałbym się zapytać z czego stawiacie ściany i stropy i dlaczego właśnie z takich materiałów. Dzięki z góry za odpowiedzi a Bikosie dodatkowo za super dziennik Pozdrawiam jacaO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 30.04.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Witam serdecznie!!!!Właśnie skończyłem straszny tydzien , który upłynoł na szalenstwie zakupów . Do ostatniej chwili zwlekałem z zakupem stali no i stało się jestem lżejszy o 10000 to jest ta zła strona takiej powierzchni ław i stropu .Wczoraj kupiłem bloczki fundamentowe po 1,78 (to zaliczam do sukcesów ) , cegły klinkierowe na komin oraz styropian 8 do izolacji fundamentów. Przedtem kupiłem porotherm na ściany udało się na 0% raty 10x po 1000 zł. Humus na działce zdjęty i tu następny sukces okazało się że mam własną prywatną żwirownię , zawsze to jakaś oszczędność. Teraz parę dni odetchnę a potem po szklanie i na rusztowanie . Odezwę się za pare dni.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 04.05.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Cześć wszystkim wielbicielom tego wątku!! Mirosław- ciągle się mylę i myslę, że to moje wypowiedzi JacaO- dzieki za komplement Nie jestm nieststy tak zaawansowana w budowie jak bym chciała. Jeśli jedank chodzi o technologie stawiania domku to ściany z betonu komórkowego, strop monolityczny, kominy schiedla, dachówka cementowa braasa, okna PVC w obustronnje okleinie- to w wielkim skrócie. Pozdrawiam raz jeszcze i trzyamam kciuki za realizację naszych marzeń!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.05.2004 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 No to czas się pochwalić... Wczoraj był u mnie Bob Geodeta i wytyczył Babie lato na naszej działce, a dziś wchodzi Bob budowniczy z pomocnikami i zaczynają przeganiać krety... . Już się nie mogę doczekać pierwszego wykopu... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts