Kubaty 13.04.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Szukłem, szukałem i znalazłem - projekty domów drewnianych na stronach budownictwa szkieletowego - http://www.szkielet.com.pl/projektyChcę budować mały domek letniskowy Gaga. Co o nim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubaty 18.04.2003 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Dziwne. Nikt nie jest w stanie ocenić domku? A może L-54?A może Wy jesteście dopiero na etapie budowy domu? Ja już to przeszedłem. Teraz myslę o domku na Jeziorem Zegrzyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 19.02.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Co sądzicie o domach drewnianych oraz domach z tzw. prefabrykatów.Znajduje coraz więcej ofert tego typu domów pod klucz.Kto może się wypowiedzieć o jakości tych domów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 19.02.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Poszukaj na forum - była masa wątków na ten temat: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12551&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38169&postdays=0&postorder=asc&highlight=kanadyjczyk&start=0 mam wrażenie, że tam napisali juz wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filonxxxl 30.09.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witam Szukam projektów domów drewnianych (i to nie w technologii szkieletu drewnianego a scricte drewnianych (bal, dyl, etc.)). W sieci jakoś nie ma tego za dużo (albo nie potrafie szukać...). Macie jakieś sprawdzone adresy? A może można gdzieś zamowić katalogi takich domów? PozdrawiamDarek F., Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 01.10.2006 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 http://www.archeton.pl -> w wyszukiwarce wybierz technologię "bal drewniany"trafisz tam np. na coś takiego (kliknięcie na rysunek otwiera opis):http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/Rys_BL/Rys_BL.jpgPozdrawiam PR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 30.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Oto wstepny projekt naszego domu z bali drewnianych. Wszelkie uwagi mile widziane:-) http://img223.imageshack.us/img223/3876/domwidokrz7.th.jpg http://img223.imageshack.us/img223/8070/parterjv4.th.jpg http://img329.imageshack.us/img329/755/poddaszeje4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 30.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 - Do przemyślenia umiejscowienie szaf w garderobie na poddaszu. Przerywane linie to zapewne poziom 140 i 220cm wysokości pomieszczenia (do liczenia powierzchni użytkowej). No chyba, że te "szafy" mają mieć mniej niż 140cm wysokości.- W korytarzu na poddaszu może dodać drugie okno? Symetrycznie (dla wyglądu elewacji), będzie więcej światła na kl. schodowej.- Coś jest nie tak z kominem na aksonometri w porównaniu do rzutów. Upewnij się gdzie wyjdą Ci na poddaszu piony z kuchni na parterze.- Jeśli w salonie ma być kominek, to też od niego pion musi gdzieś być. (najpewniej wyjdzie w sypialni, do obudowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 01.12.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Fajny domek ! układ troche podobny do naszego projektu. Jednak my na górze załozyliśmy by pokoje dla dzieci nie stykały się z nasza sypialnią (oddziela je korytarz) ze względów różnych Może by dac na poddaszu zamiast okien dachowych wykusze (lukarny?) - bedzie ciekawsza architektura..... Sam opracowywałeś ten projekt (profesjonalne rysunki)? jesli tak to w jakim programie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.12.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam Mnie interesuje ile kosztuje m2 i przy jakiej średnicy bala.Jakie wykończenie od środka.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataH 01.12.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 czy mogę się dowiedzieć jaka jest powierzchnia tego domku? my poszukujemy coś w okolicach 100 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 01.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 czy mogę się dowiedzieć jaka jest powierzchnia tego domku? my poszukujemy coś w okolicach 100 m2 ok.140m2 uzytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 01.12.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam Mnie interesuje ile kosztuje m2 i przy jakiej średnicy bala. Jakie wykończenie od środka. Dziękuję i pozdrawiam. 750/m2 bal 18cm stan surowy otwarty: sciany zewnetrzne, podloga parteru, podloga podsufitka, wiezba, deskowanie dachu, papa 1 krotnie Wykonczenie jeszcze nie ustalone, ale na pewno bede zwracal uwage na porzadne ocieplenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 01.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Może by dac na poddaszu zamiast okien dachowych wykusze (lukarny?) - bedzie ciekawsza architektura..... Sam opracowywałeś ten projekt (profesjonalne rysunki)? jesli tak to w jakim programie. Pozdrawiam Zalozenie jest takie, ze dom z bala musi byc prosty, bez 'goralskich' ozdob. Z tego powodu brak lukarn, a bryla prosta. Projekt opracowuje architekt, ktory wspolpracuje z wybrana przeze mnie firma budujaca domy z bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.12.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam Mnie interesuje ile kosztuje m2 i przy jakiej średnicy bala. Jakie wykończenie od środka. Dziękuję i pozdrawiam. 750/m2 bal 18cm stan surowy otwarty: sciany zewnetrzne, podloga parteru, podloga podsufitka, wiezba, deskowanie dachu, papa 1 krotnie Wykonczenie jeszcze nie ustalone, ale na pewno bede zwracal uwage na porzadne ocieplenie domu. Dziękuję Mnie podano za stan zamknięty 1200/m2 + vat przy 26 cm bal stan surowy zamknięty. Podobno nie ma potrzeby ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djan 05.12.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 witam chyba przemyslałbym jeszcze wielkość korytarza na piętrze jest większy od pokoi pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 15.12.2006 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam Poszukuję linków do domów z bali lub budowanych w systemie kanadyjskim. Głównie chodzi o cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 23.02.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jesteśmy na etapie wybierania projektu własnego domu,no i cóż zdarzył nam się problem. Cały czas myśleliśmy o domu murowanym to znaczy ja myślałam, a mąż całe życie marzył o drewniany. Ja jednak nie jestem przekonana do drewnianego, odezwijcie sie proszę właściciele domów z drewna i pomóżcie mi podjąć decyzję. Może mogłabym zobaczyć zdjęcia lub dom "na żywo". Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam MagdaPodaję adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubulec 22.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Poszukuję projektów domów z drewna. Nie jestseśmy zdecydowani czy ma to być kanadyjczyk czy dom z bali. Ale napewno z drewna. Kto może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.03.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 wujek Google ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts