Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekty domów DREWNIANYCH, z drewna

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 1 year później...

Witam

Szukam projektów domów drewnianych (i to nie w technologii szkieletu drewnianego a scricte drewnianych (bal, dyl, etc.)).

W sieci jakoś nie ma tego za dużo (albo nie potrafie szukać...).

Macie jakieś sprawdzone adresy? A może można gdzieś zamowić katalogi takich domów?

Pozdrawiam

Darek F., Białystok

• 1 month później...

- Do przemyślenia umiejscowienie szaf w garderobie na poddaszu. Przerywane linie to zapewne poziom 140 i 220cm wysokości pomieszczenia (do liczenia powierzchni użytkowej). No chyba, że te "szafy" mają mieć mniej niż 140cm wysokości.

- W korytarzu na poddaszu może dodać drugie okno? Symetrycznie (dla wyglądu elewacji), będzie więcej światła na kl. schodowej.

- Coś jest nie tak z kominem na aksonometri w porównaniu do rzutów. Upewnij się gdzie wyjdą Ci na poddaszu piony z kuchni na parterze.

- Jeśli w salonie ma być kominek, to też od niego pion musi gdzieś być. (najpewniej wyjdzie w sypialni, do obudowania)

Fajny domek ! układ troche podobny do naszego projektu. Jednak my na górze załozyliśmy by pokoje dla dzieci nie stykały się z nasza sypialnią (oddziela je korytarz) ze względów różnych :D

Może by dac na poddaszu zamiast okien dachowych wykusze (lukarny?) - bedzie ciekawsza architektura.....

Sam opracowywałeś ten projekt (profesjonalne rysunki)? jesli tak to w jakim programie.

Pozdrawiam

Witam

Mnie interesuje ile kosztuje m2 i przy jakiej średnicy bala.

Jakie wykończenie od środka.

Dziękuję i pozdrawiam.

750/m2 bal 18cm stan surowy otwarty:

sciany zewnetrzne,

podloga parteru,

podloga podsufitka,

wiezba,

deskowanie dachu,

papa 1 krotnie

Wykonczenie jeszcze nie ustalone, ale na pewno bede zwracal uwage na porzadne ocieplenie domu.

Może by dac na poddaszu zamiast okien dachowych wykusze (lukarny?) - bedzie ciekawsza architektura.....

Sam opracowywałeś ten projekt (profesjonalne rysunki)? jesli tak to w jakim programie.

Pozdrawiam

Zalozenie jest takie, ze dom z bala musi byc prosty, bez 'goralskich' ozdob. Z tego powodu brak lukarn, a bryla prosta.

Projekt opracowuje architekt, ktory wspolpracuje z wybrana przeze mnie firma budujaca domy z bali.

Witam

Mnie interesuje ile kosztuje m2 i przy jakiej średnicy bala.

Jakie wykończenie od środka.

Dziękuję i pozdrawiam.

750/m2 bal 18cm stan surowy otwarty:

sciany zewnetrzne,

podloga parteru,

podloga podsufitka,

wiezba,

deskowanie dachu,

papa 1 krotnie

Wykonczenie jeszcze nie ustalone, ale na pewno bede zwracal uwage na porzadne ocieplenie domu.

Dziękuję

Mnie podano za stan zamknięty 1200/m2 + vat przy 26 cm bal

stan surowy zamknięty. Podobno nie ma potrzeby ocieplać.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Jesteśmy na etapie wybierania projektu własnego domu,no i cóż zdarzył nam się problem. Cały czas myśleliśmy o domu murowanym to znaczy ja myślałam, a mąż całe życie marzył o drewniany. Ja jednak nie jestem przekonana do drewnianego, odezwijcie sie proszę właściciele domów z drewna i pomóżcie mi podjąć decyzję. Może mogłabym zobaczyć zdjęcia lub dom "na żywo". Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Magda

Podaję adres: [email protected]

• 1 year później...