Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekty domów DREWNIANYCH, z drewna

Recommended Posts

Poszukuję linków do domów z bali lub budowanych w systemie kanadyjskim...

Właśnie zamieściłem posta w wątku domy z bali - wymiana doświadczeń ale podrzucę link również tutaj. Chodzi o projekt ANIELA z Archipelagu

http://www.extradom.pl/projekt-domu-Aniela-ID-8485.html?utm_source=o1&utm_medium=forum

Chętnych proszę o recenzję tegoż projektu, dziękuję i pozdrawiam :)

• 11 months później...
Ostatnio zainteresowały mnie projekty domów z bali drewnianych i myśle o budowie takiego domu, ale niewiele mam pojęcia o takim budownictwie. Czy ktoś doradziłby mi może jakąś firmę która zajmuje się budową takich domów, najlepiej z zachodniej Polski i udzielił mi wszelkich informacji na temat domów drewnianych np. trwałości, ekonomii, cenach, komforcie mieszkania itp. Za wszelkie informację z góry dziękuję.

• 2 years później...
Hej, Mój dom drewniany powstał miesiąc temu. Mieszkam w nim kilka tygodni i ejstem zachwycony. Polecam wszytskim. Bardzo miło wspominam współpracę z firmą, która go wykonywała - warto zainwestować w kogoś, kto pilnuje porządku na budowie, a przede wszystkim TERMINÓW! Tyle razy już nasłuchałem się jak to ktoś planuje ukończenie domu na konkretną datę, a kończy go kilka miesięcy później... Na szczęście mi się to nie przytrafiło - domy z drewna w ogóle powstają szybko, ale jak zobaczyłem stojącą budę po kilku dniach, szczena mi opadła! Projekt domu znalazłem na ich stronie internetowej. Od razu się w nim zakochałem i sprawdziłem cenę, która mnie zaskoczyła! Domy są po prostu tanie! Sto razy badziej opłaca się zbudować taki domek niż w tej cenie kupować klitę w bloku. Firma nazywa się sweethome, pochodzi z okolic kielc. Wykonali swoja robotę świetnie i serdecznie im za to dziękuję. "Jak szukacie jakiś konkretnych wycen, możecie wejść na ich stronę i obejrzeć przykładowe projekty - http://slodkidom.com.pl/index.php z cennikiem. Polecam niezdecydowanym.