dzidzia 09.10.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 WitamWłasnie skończyliśmy dach , aktualnie dom jest w stanie surowym bez okien.Zastanawiam się czy wstawić okna przed zimą czy zostawić go w stanie otwartym niech go przemrozi.Jak uwazacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 09.10.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam Własnie skończyliśmy dach , aktualnie dom jest w stanie surowym bez okien. Zastanawiam się czy wstawić okna przed zimą czy zostawić go w stanie otwartym niech go przemrozi. Jak uwazacie ? jezeli okna beda obrobione i otynkowane sciany to mozna..w innym przypadku moga nie doczekac wiosny bo lubia opuszczac teren budowy bez pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidzia 09.10.2006 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy to tylko przyczyna kradzieży że ludzie nie zakladają okien na zime ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.10.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 ja zakładałem odrazu po dachu , w zimie robiliśmy instalacje i okna sie przydały , bo jak nic bym w zimie nie robił to może i zakładałbym na wiosnę, a bez okien i drzwi zewnętrznych to też byłoby strach np. instalecje zostawić , bo też mogłyby opuścić budowę.... okna i drzewi to jednak jakieś zabezpieczenie, lepsze niż folia na oknach i deski na gwożdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidzia 09.10.2006 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jedni mi mowią by niezakładać okien na zime ze wzgledu na to ze nowy budynek osiada przez zime i moge na wiosne okien nie otworzyc.Jedni zaś że dobrze jest by budynek się przemroził , sama nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 09.10.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 z tego co wiem, jesli sie nie spieszy to lepiej zostawic bez okien. Ja zostawiam bez okien, bo niby czemu one mialy by sluzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.10.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jezeli masz kase i chcez robic cos dalej w domu to zakladaj okna, dom z oknami jezeli nie bedzie ogrzewany tez sie przemrozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wood 09.10.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jeśli chcesz mieć okna drewniane to kup teraz okna drewniane poprostu ciągle drożeją i niema co liczyć na promocję wiosenną .W innym wypadku rób jak ci wygodnie.Tylko niekupój okien nazapas okna żle przechowywane np.(oparte o ścianę pod kątem bez pionow )są jeszcze gorsze niż użytkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 09.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jedni mi mowią by niezakładać okien na zime ze wzgledu na to ze nowy budynek osiada przez zime i moge na wiosne okien nie otworzyc. Jedni zaś że dobrze jest by budynek się przemroził , sama nie wiem co robić. Tu nie chodzi o sama kwestie przemrozenia..Zastanow sie kiedy szybciej na balkonie schna ciuchy...czy jak jest wiatr czy jak go nie ma(zwroc na to uwage jak do tej pory nie mialas okazji ) po prostu domek intensywniej schnie i przy okazji "oczyszcza" sie z chemii jaka jest uzywazna do budowania...bez okien jest to skuteczniejsze jak z oknami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.10.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jeśli chcesz mieć okna drewniane to kup teraz okna drewniane poprostu ciągle drożeją W zimie materiały budowlane tanieją. Teraz nie jest dobry moment na zakupy (moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wood 10.10.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Jeśli chcesz mieć okna drewniane to kup teraz okna drewniane poprostu ciągle drożeją W zimie materiały budowlane tanieją. Teraz nie jest dobry moment na zakupy (moim zdaniem). Dotšd w większoci przypadków tak było ,ale w tym roku i następnym wštpię .Może tylko objęte zostanš promocjš materiały wykończeniowe typu panele podłogowe ,armatura ,tapety,wykładziny itp ale nie poważne markowe materiały budowlane-mam nadzieję że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 10.10.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 z materialami to ogolenie teraz jest maskara, przynajmniej we Wroclawiu na wszystko trzeba czekac albo nawet wogole nie na co liczyc w tym roku, no i ceny ida w gore z dnia nadzien. Ja w przyszlym tygodniu bede wstawiac okna i zaczne tynkowanie. Zimie chce robic instalacje w srodku wiec budynek musi byc zamkniety. Jedyny warunek to natychmiastowe ubezpieczenie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts