a-kra 09.10.2006 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 czym grzejesz? poprzednio mialam na gaz, zawsze utrzymywal piec w dzien 21 a w nocy 19. też grzeję gazem i rachunki mnie powalały. zimno w domu (16-17 st) a gazu szło. teraz po ocieplaniu scian bede miala dobre porównanie, czy rzeczywiście ocieplenie jest takie ekonomiczne i fizycznie odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 09.10.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 czym grzejesz? poprzednio mialam na gaz, zawsze utrzymywal piec w dzien 21 a w nocy 19. też grzeję gazem i rachunki mnie powalały. zimno w domu (16-17 st) a gazu szło. teraz po ocieplaniu scian bede miala dobre porównanie, czy rzeczywiście ocieplenie jest takie ekonomiczne i fizycznie odczuwalne. A z czego masz sciany ze nie ocieplalas - YTONG? Ja grzalam gazem mieszkanie w starej kamienicy poniemieckiej. Wielkosc mieszkania 100mkw wysokosc 3,60. W dzien zawsze bylo 21 st , w nocy 19. Rachunki w najgorsze mrozy to 450 zl/miesiecznie. A srednio okolo 300. No ale mieszkanie to nie dom. A teraz dom mam z silki. Gdy byly chlodne dni na koniec lata a nie byl dom jeszcze docieplony - palilismy w kominku aby temp. osiagnela 21 st. O 22 bylo jeszcze 21 ale rano juz 19. Po dociepleniu domu cieplo dluzej sie utrzymuje. Docieplenie robi swoje. Ja to bym nawet Ytonga docieplila Baba 19 st to za cieplo? O matko ja bym marzla niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 09.10.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 jak na razie tylko nieśmiałe próby kominkiem/ testowanie drewna / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 09.10.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 jak na razie tylko nieśmiałe próby kominkiem / testowanie drewna / i jak testy? jakim palisz? my dąb i buk - do rozpalenia jest tragiczne. Po rozpaleniu na dobre juz jest fajne Do rozpalenia chyba sobie kupimy sosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 nie grzejemy. Mówicie, ze zrobiło się zimno Musze zerknąć na termometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 09.10.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 nie grzejemy. Mówicie, ze zrobiło się zimno Musze zerknąć na termometr Tylko pamiętaj zerknąć na ten na zewnątrz a nie w piekarniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 U mnie do tej pory temperatura w domu nie spadła poniżej 20 st, a średnio jest 21-22. Nie palę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 09.10.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Do ilu spadla temp. w domu to jeszcze tez zalezy jak dlugo dom juz stoi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 09.10.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 .... i zależy też od tego co się w nim robi i ile jest "grzałek" w domu bo niby każdy z nas siedząc oddaje ok 100 W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.10.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jeszcze nie grzejemy. Temperatura nie chce spaść poniżej 20-21 st.C.Nawet kominka nie ma potrzeby odpalać. Chyba reku robi swoje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.10.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 też grzeję gazem i rachunki mnie powalały. zimno w domu (16-17 st) a gazu szło. teraz po ocieplaniu scian bede miala dobre porównanie, czy rzeczywiście ocieplenie jest takie ekonomiczne i fizycznie odczuwalne. Nie będziesz miała porównania, bo dochodzi jeszcze efekt dosuszania ścian w nowym budynku. Nie sposob więc stwierdzić, czy Ci sie polepszy w wyniku docieplenia czy w wyniku wysuszenia ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.10.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 nie grzejemy. Mówicie, ze zrobiło się zimno Musze zerknąć na termometr Tylko pamiętaj zerknąć na ten na zewnątrz a nie w piekarniku normalnie piekarnik ma temperaturę otoczenia, tylko w weekend ma wyższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.10.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Do ilu spadla temp. w domu to jeszcze tez zalezy jak dlugo dom juz stoi . Ten, w którym jeszcze mieszkam, stoi od ok. 100 lat Jest drewniany, słabo ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 09.10.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Do ilu spadla temp. w domu to jeszcze tez zalezy jak dlugo dom juz stoi . Ten, w którym jeszcze mieszkam, stoi od ok. 100 lat Jest drewniany, słabo ocieplony. a no to cieplaj szybko, przed zima. Napewno duzo da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 09.10.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Do ilu spadla temp. w domu to jeszcze tez zalezy jak dlugo dom juz stoi . Ten, w którym jeszcze mieszkam, stoi od ok. 100 lat Jest drewniany, słabo ocieplony. To może w nim poniżej 20 st spadnie dopiero na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.10.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 a no to cieplaj szybko, przed zima. Napewno duzo da. Hehe, o nie! Wyprowadzam się z niego przed świętami. Do nowego domku ocieplonego styro 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.10.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 odkręcam gaz na jedną godzinę dziennie po powrocie z pracy ......temp. w domu utrzymuję na poziomie 21 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radeon4 09.10.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Dzisiaj odpaliłem gaz aż się boje bo to pierwszy sezon na gazie a domek stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 09.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 piszecie że teraz bez grzania spadło wam poniżej 20 ja tej zimy przy grzaniu miałam w domu po 16-17 stopni. Bardzo jestem ciekawa, czy po tym ociepleniu bedzie duzo cieplej. czym grzejesz? poprzednio mialam na gaz, zawsze utrzymywal piec w dzien 21 a w nocy 19. Teraz 1-sza zime spedzimy z kominkiem z plaszczem ( z grzejnikami i podlogowka) przy wspolpracy z kotlem elektrycznym. Juz grzejemy. Narazie tylko kominkiem - temp. 21 st. po delikatnym nagrzaniu. Agnieszko nie poznaję koleżanki... a plany były zgoła inne? Chyba za bardzo nie namieszałem swego czasu? Bo aż mi głupio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 09.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 U mnie kociołek nastawiony na grzanie, włącza się sam gdy temperatura w domu spadnie poniżej nastawionej wartości. Wogóle to już zapomniałem że mam własną kotłownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts