inezw 09.10.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 No i mam dylemat. Srebrne do wszystkiego pasuja ale na srebrnym duzo widac :odciski palcow, plamy po wodzie ... Na bialym mniej widac.A moze mieszane agd : biale i srebrne ? Ale czy to ladnie wyglada ?Prosze o pomoc.Moze jakies fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.10.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Obecnie mam od trzech lat srebrnr i chociaz sprzet jest w idealnym stanie to w nowym domku za zadne skarby nie chce w kuchni juz nic srebrnego. Biale jest praktyczne ale nie za bardzo mi sie podoba wizualnie dlatego bede miec sprzet w kolorze piaskowym lub kosci sloniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.10.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 w zabudowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 10.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Jak poradziła Nefer wygodna jest zabudowa. Poza zabudową mam lodówkę (inox) - ładnie się komponuje z okapem, drzwiczkami od piekarnika, ale na szczęście niezbyt widać na niej ślady po łapkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 10.10.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 wszystko mam w zabudowie. Nigdy nie kupię już AGD wolnostojącego. Białe wolnostojące jakoś przypomina mi lata 80te:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.10.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Przeciez mozna miec tez ladne agd biale do zabudowy. Piaskowe i inne kolory tez sa do zabudowy. Ja obecnie mam srebrna cala zabudowe i w przyszlosci tez bede miec caly sprzet zabudowany tylko juz nie srebrny. bo mam dosyc czyszczenia, a niestety jestem pedantka jesli chodzi o porzadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 11.10.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Oto moje doświadczenia użytkuję 10 miesięcy. Zabudowane to dobry pomysł. Ja tak miałam ze zmywarką zastanawiałam się który wariant wybrać. Doradzono mi na forum, żeby zabudować i tak zrobiłam to naprawdę bardzo dobry pomysł. Jeśli chodzi o lodówkę to te do zabudowy są jakieś małe a mi zależało na dużej ponadto cena zabudowy nie była tu bez znaczenia te 500 zł wolałam zainwestować w sprzęt i dołożyć do wolnostojącej. Nie chcę wskazywać na markę ale są takie już powłoki osobiście sprawdziłam, na ich powierzchni niczego nie widać. Można też zainwestować w srebrną ( nie inox) ta tu już tak samo jak z białą. Są też lodówki które mają potężne masywne uchwyty i nie ma potrzeby dotykać jej rękoma.Piekarnik i płyta to faktycznie mały problem ale na rynku już pojawiły się produkty do ich czyszczenia do tego oliwka dla dzieci i jest idealnie czyste w małą chwilkę. Nauczona doświadczeniem zastrzegam, że za sprzęt zapłaciłam 8500 zł na tyle mogłam sobie pozwolić i cieszę się z każdego wyboru. Wcześniej miałam właśnie białą zabudowę i nie widzę znaczącej różnicy w utrzymaniu tamtej i obecnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.10.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zabudowaną w całości to mam tylko zmywarkę, lodówkę wolnostojącą (to taki inox dla ubogich, ale śladów nie widać ), a pozaostałe sprzęty - inox. Kupowałam w sklepie internetowym, ale koniecznie chciałam wszystko obejrzeć na żywo, bo naczytałam się o tych śladach na inoxie. Obmacywałam w sklepach piekarniki namiętnie i znalazłam taki, który mi się podobał i na którym nie widać plam. Niestety do piekarnika dopasowałam śliczną kuchenkę, której na żywo nie mogłam zobaczyć, ale pomyślałam sobie, że jak jest tej samej firmy, to będzie taka sama stal... Na kuchence to może jest, ale chciałam taką ze ślicznymi srebrnymi rusztami - koszmar - nie jestem flejtuchą, ale utrzymanie tego srebrnego koloru rusztów (nie mowiąc o palnikach ) jest nieosiągalne. Ale i tak wolę inox A zlewozmywak mam granitowy w kolorze piaskowym i strasznie trudno go doczyścić z osadów po fusach - herbata barwi go koncertowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 11.10.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zanim kupiłam AGD to nie jeden wieczór prześlęczałam na forum- wyszukiwarka ale opłaciło się. Dzięki Forum ustrzegłam się wielu gaf ale popadłam też w depresję bo wydawało mi się, że za dobry sprzęt zabraknie mi przeznaczonych pieniążków. Jeżeli piszemy o gazowej płycie do gotowania to mi ktoś doradził żeliwne ruszta. Nie miałam pojęcia, że takie winny być. Teraz wiem, że duża kawa należy się osobie która mi to rozwiązanie podpowiedziała. Są masywne ciężkie bardzo stabilnie. Wkładam je co jakiś czas do zmywarki i są czyściutkie a potrawy nie stygną. Też kupowałam w sklepie internetowym. Żeby było ciekawiej, żadnego ze swoich sprzętów nie widziałam przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 11.10.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zapomniałam dodać że zlewozmywak mam franke, oczywiście srebrny. Kropla domestosa czy innego specyfika czyni go nieskazitelnie czystym. Fakt, że znać krople wody, ale najważniejsze jest to, że łatwo go utrzymać w czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 11.10.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 ogólnie sprzęt w zabudowie srebrna lodówka, okap i panel zmywarki i nie zamieniłabym tego na białe palców za bardzo nie widać spod stosu rysunków i karteczek na lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 11.10.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 zabudowa...w stylu retro..w kolorze antracyt....pięknie sie komponuje i jak na razie dobrze uzytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zapomniałam dodać że zlewozmywak mam franke, oczywiście srebrny. Kropla domestosa czy innego specyfika czyni go nieskazitelnie czystym. Fakt, że znać krople wody, ale najważniejsze jest to, że łatwo go utrzymać w czystości Elus-ka moj typ kup sobie dobra politure do aut... przelec mleczkiem do stali nierdzewnej zlewozmywak, splucz i wytrzyj do sucha. Politure naloz szmatka i zostaw do wyschniecia, pozniej sciagnij miekka szmatka i wypoleruj. Troche roboty, ale woda sie nie trzyma i splywa ze zlewozmywala, plamy sie nie robia. Wystarczy po uzywaniu splukac woda i wytrzec papierem kuchennym.. jest jak nowy. Ja robie jeszcze baterie chromowane tym sposobem Politura trzyma u mnie ok miesiaca przy intensywnym uzywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.10.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A my będziemy mieli biały - został nam z poprzedniego domu a że ma dopiero rok szkoda wyminiać na nowy. Trudno oddałem głos i zepsułem wątek - jestem 1-szy co ma białe AGD Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.10.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 sebo nic z tego nie jestes pierwszy tez mam biale i do mojej bialej kuchni wyglada super no lodowke mam inox ale to tylko dlatego ze trafila sie taka sama ale tansza niz biala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 11.10.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 No to dzięki Mohag - bo myślałem ze jakis dziwny jestem Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 12.10.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Mohag dzięki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcychna 12.10.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witam My mamy całe AGD białe, wybraliśmy takie ponieważ bardzo nam pasuje do ciemnej (kalvados) kuchni i do reszty dodatków Ladówka wolnostojąca Whirpoola...nic specjalnego Piekarnik biały Teka....na "sucho" wygląda suuuuper, będzie zamontowany w słupku na wysokości "oczu" Płyta też Teka....będzie zainstalowana nad szufladami Okap biały też Teka Zmywarka będzie zabudowana....jeszcze sie nie zdecydowaliśmy jaka Jeśli chodzi o kupno....to zakupiliśmy wszystko poprzez internet...zaoszczędziliśmy ok 1.5 tys. pln w stosunku do sklepów Niestety na razie nie mam jeszcze zdjęć....ale oczami wyobraźni już nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.10.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 A w Media Markt widziałem niedawno wielką lodówko-zamrażarkę w kolorze..............czarna perła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 12.10.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 No i mam dylemat. Srebrne do wszystkiego pasuja ale na srebrnym duzo widac :odciski palcow, plamy po wodzie ... Na bialym mniej widac. A moze mieszane agd : biale i srebrne ? Ale czy to ladnie wyglada ? Prosze o pomoc. Moze jakies fotki ? jesli ma byc bez zabudowy a wybor pada - biale czy srebrne - wybieram srebrne. Na przod mozna fajne magnesy poprzyklejac, zeby palcow nie bylo znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts