kolia 13.10.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zanim kupiłam AGD to nie jeden wieczór prześlęczałam na forum- wyszukiwarka ale opłaciło się. Dzięki Forum ustrzegłam się wielu gaf ale popadłam też w depresję bo wydawało mi się, że za dobry sprzęt zabraknie mi przeznaczonych pieniążków. Jeżeli piszemy o gazowej płycie do gotowania to mi ktoś doradził żeliwne ruszta. Nie miałam pojęcia, że takie winny być. Teraz wiem, że duża kawa należy się osobie która mi to rozwiązanie podpowiedziała. Są masywne ciężkie bardzo stabilnie. Wkładam je co jakiś czas do zmywarki i są czyściutkie a potrawy nie stygną. Też kupowałam w sklepie internetowym. Żeby było ciekawiej, żadnego ze swoich sprzętów nie widziałam przed zakupem. Eluś jaką masz tę płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 17.10.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witaj Ja mam płytę 5 palnikową firmy FAGOR. Jeden palnik z potrójną koroną na środku i 4 mniejsze palniki. Koszt z żeliwnymi rusztami 960 zł brutto. Nie pamiętam oznaczeń ale jak chcesz to sprawdzę. Mam brata kucharza i 4 palnikową miałam sobie wybić z głowy. Mimo, że nie gotuję dużo to jestem bardzo zadowolona z 5 palnikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 17.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Sprawdź koniecznie, będę wdzięczna, też chce 5 palnikową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 17.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Tak mi się jeszcze nasunęło Ja nie kwestionuję białego AGD tak jak napisała marcychna w zestawieniu z ciemnymi meblami na pewno będzie wyglądać efektownie. Ale już poważnie bym się zastanowiła nad mieszaniem to mi się nie podoba. Nie zgodzę się też z rozważaniami na temat utrzymania w czystości ja osobiście jako posiadaczka białego AGD a teraz srebrnego stawiam znak równości. O jedno i drugie trzeba dbać i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.10.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Srebrne do wszystkiego pasuja ale na srebrnym duzo widac :odciski palcow, plamy po wodzie ... srebrne, ale jaki no bo masz malowanie srebrne, albo stal, np, inox rozwiązaniem jest inox lakierowane, jak mam lodówkę LG srebrną i "0" odcisków i piekarnik Aristona Inox lakierowany i też nie widać odcisków. Płyta gazową mam zwykły inox i tutaj niestety jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 18.10.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witaj znowu na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.10.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Srebrne do wszystkiego pasuja ale na srebrnym duzo widac :odciski palcow, plamy po wodzie ... srebrne, ale jaki no bo masz malowanie srebrne, albo stal, np, inox rozwiązaniem jest inox lakierowane, jak mam lodówkę LG srebrną i "0" odcisków i piekarnik Aristona Inox lakierowany i też nie widać odcisków. Płyta gazową mam zwykły inox i tutaj niestety jest gorzej. A skąd wiadomo, że to srebrny lub inox lakierowany? W opisie produktu niegdy nie widziałam opcji "lakierowany". Uparłam się właśnie na wolnostojącą lodówkę no frodt i chce lg- własciwie sa tylko inox - taka dziwna powłoka o lekko szarym zabarwieniu - niezbyt ładna. Bardzo podobaja mi sie stylistycznie piekarniki Ariston - ale wszystkie widziane w realu przyjmuje slady palcow - jak wiec znalezc te lakierowane. Bo na razie mysle o bialej wolonostojacej lodowe LG, bialym piekarniku fagora. Na innej scienie srebran plyta Fagor (chyba taka jak ma Eluś) i srebrny okap fagor. A na innej scianie granitowy zle w kolorz blatu. Kuchnia ogolnie biało-brązowa. Nie wiedziałam, ze sa okapy białe - moze jednak i płyte z okapem wymienię. Bo mix faktycznie moze byc kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 18.10.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Wiesz jak czytam twój post to mi się wydaje, że ty nic nie będziesz robiła tylko tymi rękoma po tej lodówce i piekarniku. Przecież i lodówka i piekarnik będą miały uchwyty i tak naprawdę nie ma potrzeby ich ciągle dotykać. Skup się raczej na funkcji, żeby był funkcjonalny sprzęt na miarę twoich możliwości. Uwierz po ˝ roku zapomnisz o dylematach. Biały też będzie fajny. Życie za szybko ucieka, żeby sobie łamać głowę. Pamiętam jak mi przywieźli sprzęt pamiętasz, że ja niczego nie widziałam w rzeczywistości. Chłodziarkę wybrałam srebrną czyli powłoka taka sama jak w białej tylko inny kolor i dwie noce nie spałam bo wydawało mi się, że jest inna niż reszta sprzętu. A teraz mi to nie przeszkadza i nie ma osoby której by się nie podobało w mojej kuchni. Na forum dostałam przepis na mycie piekarnika i płyty to jest oliwka dla dzieci. Najpierw myję płytę płynem do zapalonych powierzchni jak jest taka potrzeba albo zwykłym płynem do mycia naczyń a jak jest czyściutka to na miękką szmatkę odrobina oliwki i robi się jednolita śliczna powierzchnia. I tak co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.10.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Eluś pewnie i masz racje... Ale muszisz mi wybaczyc - ja na razie mieszkam w piwnicy (juz 3 rok bo oszczedzamy na budowe) i nie mam kuchni. Tzn. nie mam ani piekarnika, ani zlewu, o zmywrace nie wspominajac Lodowka stara biala i kuchenka turytyczna na butli gazowej Nie mam wiec zadnych doswiadczen w tym temacie Wiec staram sie je zebrac na forum Sama zreszta wiesz, bo tez przez to przechodzilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.10.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Odpowiadam na prośbę w sprawie oznaczeń mojej gazowej 5 palnikowej płyty to Fagor 3FI-5GLST X NAT koszt grudzień 2005 rok w Megamedia 859zł w tym są już żeliwne ruszta. Bo w porównywalnej płycie innej firmy na zdjęciu były ruszta żeliwne a w rozmowie wyszło, że jak się chce takowe to trzeba za nie dodatkowo dopłacić 200 zł. Przy okazji szukania oznaczeń mojej płyty-instrukcja zauważyłam, że Fagor ma bardzo bogatą ofertę płyt 5 palnikowych ja wybrałam tą bo taką miał sklep internetowy. Ale jak by szukać przedstawiciela to naprawdę jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inezw 22.10.2006 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi. Na ta chwile stawiam na kolor srebrny. Mam jednak nadal do Was prosbe czy ktos z Was posiada fotki kuchni z agd w kolorze bialym ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inezw 22.10.2006 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam My mamy całe AGD białe, wybraliśmy takie ponieważ bardzo nam pasuje do ciemnej (kalvados) kuchni i do reszty dodatków Ladówka wolnostojąca Whirpoola...nic specjalnego Piekarnik biały Teka....na "sucho" wygląda suuuuper, będzie zamontowany w słupku na wysokości "oczu" Płyta też Teka....będzie zainstalowana nad szufladami Okap biały też Teka Zmywarka będzie zabudowana....jeszcze sie nie zdecydowaliśmy jaka Jeśli chodzi o kupno....to zakupiliśmy wszystko poprzez internet...zaoszczędziliśmy ok 1.5 tys. pln w stosunku do sklepów Niestety na razie nie mam jeszcze zdjęć....ale oczami wyobraźni już nam się podoba Czy moge prosic o fotki Twojej kuchni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts