Danielek 09.10.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam czy nalezalo by uzyc tasmy do laczenia membrany dachowej? na calym dachu czy tylko w "trudnych miejsach" typu kosze, komin, ...?Mysle by folie polozyc normalnie tylko na zaklad 15/20 cm a tasma laczyc w "trudnych miejsach" Folie kupilem Tyvek Pro, i kupuja teraz do tego tasme tyvek zbankrutowal bym droga ta tasma jak ... a moze jesli trzeba tasme to zastosowac jakas tansza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 09.10.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 nikt nie uzywal tasmy do laczenia mebrany dachowej? czy nikomu sie nie chce pisac na ten temat ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 U mnie folia była kładziona na zakład. Ale taśmę i tak musiałem kupić - dekarze przez pomyłkę wycięli otwór na okno dachowe w złym miejscu , poza tym zrobili parę małych dziur i trzeba było je zakleić. Generalnie - klejenie na całym dachu byłoby bardzo kosztowne, to już lepiej kupić folię z samoprzylepnymi brzegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 10.10.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam czy nalezalo by uzyc tasmy do laczenia membrany dachowej? na calym dachu czy tylko w "trudnych miejsach" typu kosze, komin, ...?Mysle by folie polozyc normalnie tylko na zaklad 15/20 cm a tasma laczyc w "trudnych miejsach" Folie kupilem Tyvek Pro, i kupuja teraz do tego tasme tyvek zbankrutowal bym droga ta tasma jak ... a moze jesli trzeba tasme to zastosowac jakas tansza ? To zależy o jaką taśmę Ci chodzi. Do łączenia fwk możesz użyć kilku rodzajów taśm. Zobacz na http://www.corotape.pl (albo jakoś tak). Ja mam zakłady poklejone taką taśmą 2 stronną. Ta droga taśma to wg mnie taśma naprawcza do zaklejania dziur w folii. Napewno też się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 10.10.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Do łączenia fwk możesz użyć kilku rodzajów taśm. Zobacz na http://www.corotape.pl (albo jakoś tak). Ja mam zakłady poklejone taką taśmą 2 stronną. Ta droga taśma to wg mnie taśma naprawcza do zaklejania dziur w folii. Napewno też się przyda. Coroband - do naprawy rozdarć 25 m za 35 zł np. na Allegro Coromix - do sklejania pasów folii 25 m za 25 zł też na Allegro lub w specjalistycznych sklepach. A czy potrzebna? U mnie zastosowano prawidłowe zakłady i pasy przylegały do siebie dość ciasno. Ale bywały też miejsca np. w okolicy kosza gdzie folia była luźniejsza, także ja kleiłem. A taśmę do reperacji warto kupić, chociażby do obróbki okien dachowych a rozdarcia lub rozcięcia zawsze się zdarzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 10.10.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nie kupuj tej taśmy. Sam zakład wystarczy, aby woda spłynęła na zewnątrz. Również w tzw. trudnych miejscach nie ma co sklejać folii. Możesz dać pas folii wzdłuż kosza, lecz nic więcej. Podstawowym zabezpieczeniem dachu jest dachówka i obróbki blacharskie, jakie zastosujesz w koszu, łączone uszczelką z resztą połaci dachowej. Jeżeli wykonałbyś drugie tak szczelne pokrycie dachowe z folii, to nie zauważyłbyś ew. niedoróbek w dekarce. Nawet gdy takie się przydażą to pewno będzie to zawilgocenie, drobne przesączanie (chyba nie pozostawią żadnych wielkich dziur ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 11.10.2006 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 ok dziekuje za wypowiedzi tasma tyvek kosztuje 83zł 25 mb i chyba nie ma podzialu na tasme do napraw rozradc i do laczenia folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 11.10.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Hmmm.... IVT ma również takie taśmy w sprzedaży - obie rolki po 60pln z tym że naprawcza (szeroka) jednostronna to 60mmx25mb, natomiast do łączenia folii (film klejowy) to 20mmx50mb są również tańsze ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 11.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Poszukaj tutajhttp://www.astat.com.plJest duży wybór i mozna zamówić za pobraniemA używaj tylko w trudnych miejsach dmuchając na zimne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 11.10.2006 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 ok dziekuje tak zrobie "trudne miejsca" i mysle jeszcze by pozaklejac miejsca mocowania folii do krokwi, albo pasem folii albo sama tasma naprawcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 11.10.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam czy nalezalo by uzyc tasmy do laczenia membrany dachowej? na calym dachu czy tylko w "trudnych miejsach" typu kosze, komin, ...?Mysle by folie polozyc normalnie tylko na zaklad 15/20 cm Zakład sugerowany przez producenta powinien spokojnie wystarczyć. Jak folia będzie źle położona to i jej sklejanie może niewiele pomóc. Ja nic nie kleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts