dyzmund 09.10.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Sytuacja jest następująca:- ktoś ma podpisaną umowę z developerem na segment szeregu, budowa się dopiero rozpoczyna - chce mi odstąpić ten segment- w umowie przedwstępnej z deweloperem jest paragraf, że w jej miejsce nie można wstawić nikogo innego bez jego zgody Chcemy podpisać przedwstępną umowę notarialną, która:- zobowiąże osobę mającą umowę z developerem do podpisania właściwego aktu notarialnego bezzwłocznie po podpisaniu przez nią aktu z deweloperem- zobowiąże mnie do wpłacania rat bezpośrednio na konto dewelopera - da mi pełnomocnictwo do dysponowania w czasie budowy ew. przeróbek itp. oraz pełnomocnictwo do sprzedaży tej nieruchomości (jeśli tak w ogóle można) Pytanie czy mogę czuć się w pełni bezpieczny posiadają taką notarialną umowę przedwstępną i mieć pewność, że ta osoba nie zrobi jakiegoś kroku za moimi plecami. Czy może w jakiś sposób zrzec się wszelkich praw do dysponowania nieruchomością przed notariuszem i deweloperem? Zaznaczam, że bezpośrednie przepisanie umowy na moją osobę jest niemożliwe bo za nią czeka kolejka chętnych, którzy płacą więcej i byłaby okazja dla dewelopera na podniesienie ceny. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts