sp9wus 13.04.2003 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Mam problem bo od kilku lat schodzi mi z dachu farba (blacha ocynk) i już w niekórych miejscach zaczyna rdzewieć.W związku z tym wiem że w tym roku czeka mnie malowanie. Tylko trochę mnie przeraża konieczność zdarcia starej farby. Jak to zrobić w miarę szybko? Jakie preparaty i farbę możecie mi polecić? A może wystarczy przeszlifować papierem starą farbę i na to malować? Dach ma ponad 100m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Churchill 13.04.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Farba niestety nie odpada równomiernie, miejscami sypie się sama a miejscami trzyma mocno. Szlifując mechanicznie możesz uszkodzić ocynk. Szybko tego nie złuszczysz - być może zniechęcisz się i pozostawisz część tej mocno przyległej farby.Po usunięciu farby, blachę trzeba odtłuścić np. benzyną ekstrakcyjną . Polecam farbe Unikor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.04.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Syzyfowa praca, kiedyś robilismy to na dachu domku letniskowego. Postaraj się zedrzeć jak najdokładniej, ja uzywałam szpachelki, i szliferki /takiej jak mają lakiernicy samochodowi/. I tak w miejscach, gdzie się nie przyłozyłam, nowa farba zaczęła się łuszczyć. Może miałam pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts