Darth_Maul 13.04.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 Proszę o opinie jakie ogrzewanie olejowe, czy gazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 13.04.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2003 jasne że gaz tańszy oczywiście ziemny nie propan a pozatym olej ma być w cenie ROPY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 14.04.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 jak masz w pobliżu ziemny - nie zastanawiaj się długo - gorzej jak nie masz ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 14.04.2003 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Roose... ziemny bede miał dopiero, nie wiem, moze za jakis rok dociagna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 14.04.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Jest jeszcze jeden argument przemawiający za gazem: za olej musisz zapłacić z góry, za gaz natomiast płacisz miesięcznie z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 14.04.2003 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 tak masz racjeza gaz płaci sie z dołu, a olej z góry. Mój znajomy powiedział, ze jedno zatankowanie starcza mu na cały miesiac grzewczy i jest zadowolony. Dlatego zwracam sie do was z pytaniem, czy moze znacie koszty porównawcze ocieplania olejowego i gazowego, albo miejsce w sieci gdzie takowe mozna poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 14.04.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Mam znajomego, który ma piec olejowy. Jak go instalował litr oleju kosztował 0.85 gr. Teraz kosztuje około 1.85 zł. Jeśli masz alternatywę doprowadzania gazu to pytanie jaki kocioł zainstalować na okres przejściowy. Olej tańszy raczej nie będzie. A z informacji prasowych wynika, że akcyza na opał ma wzrosnąć . Rozwiązanie jest oczywiste gaz ziemny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 14.04.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 mój znajomy ma juz 4 lata olej i teraz go szag trafia jak czyta po ile ma on byc (w cenie ropy) a za napełnienie zbiornika na dom 130m2 płaci 2200zł i to mu starcza na zime.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek s 14.04.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Na stronie http://www.makroterm.pl jest porównanie kosztów m.in. oleju gazu ziemnego, propanu i innych. Ceny nośnika trzeba jednak zweryfikować. Ja osobiście mam butlę z propanem - zużycie - zgroza i do tego jeszcze 600 zł/rok dzierżawy. Nie wybrałem oleju, bo nie chcę mieć zbiornika w domu (zapachy). Czekam na podłączenie gazu ziemnego, który jest ok. 400 m od mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 olej gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 15.04.2003 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Maciek_s .... dzieki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 02.06.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Te się nad tym problemem zastanawiałem ( gaz czy olej ) ale jeśli od kilku mam na działce gaz ( żona już się ucieszyła kiedy się dowiedziała, że już wiem gdzie jest punkt G ) to chyba problem się rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 02.06.2003 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Proponuje gaz. Za kilka lat, a juz na pewno po wejsciu do UE paliwa zostana oblozone podatkiem od emisji dwutlenku wegla. W kazdym razie tak odgrazaja sie tutejsi zieloni. Poniewaz olej przy spalaniu dale wiecej CO2, wyjdzie drozej niz gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts