grz3chu 09.10.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam, Jak zabrać się do budowy kanału samochodowego w garażu ? Jakie są koszta jakie rozwiązania ? Garaż ma ok. 4 m x 8 m. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyfer 13.10.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam! Swój kanał zrobiłem ponad 20 lat temu gdy byłem jeszcze uczniem szkoły sredniej i od tego czasu sam kanał nie zmienił się - nie jest to więc nic specjalnego, jest to po prostu najprostszy kanał z drewnianymi schodkami, ale swoją zasadniczą rolę spełniał dla mnie wystarczająco. Kanał był planowany przed wykonaniem posadzki więc odpadło mi kucie; wybrałem po prostu ziemię na głebokość stosowną do swojego wzrostu, następnie wybrałem ziemię pod fundamenty ścianek kanału ( chyba jakieś 40 cm ale już nie pamiętam dokł.), wylałem fundament, wymurowałem ścianki z cegły (12cm -długie ścianki, 6cm krótkie), na ściankach wylałem jeszcze coś w rodzaju wieńca (bardziej wyrównujacy niż wzmacniajacy), wieniec jest obnizony wzgledem posadzki o grubość desek przykrywających kanał; schodki wykonałem z drewna; oczywiście można tu mówić o szczegółach typu kontownik wokół otworu, ale nie jest on potrzebny; nie mam też odprowadzenia ściekowego czy wbudowanego oświetlenia, ale zdecydowanie jesli miałbym dzisiaj jeszcze raz robić kanał to zrobiłbym tak samo. Kanał w warsztacie usługowym warto z pewnością inaczej zrobić, ale to juz inna bajka. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 02.03.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Wykopaliśmy w garażu kanał , wyłożyliśmy jednym kawałkiem bardzo grubej foli x 2 warstwy , zaleliśmy spód betonem na który postawiliśmy szalunek ścian , w szalunek beton + zbrojenie i już .Działa od 20 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerfetka90 11.04.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 My będziemy walczyć z remontem domu z lat 50. Zapraszam, nasze losy możecie śledzić tutaj: https://www.facebook.com/pages/W-Ma%C5%82ym-Bia%C5%82ym-Domku/1382373192086873?sk=timeline Kanał samochodowy też będziemy robić Nad tym już ja nie panuje, bo w garażu musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts