majania 04.04.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czytam co napisaliście o instalacjach w stanie "zero" i tak sobie myślę ... hmmmm... a my nic nie mamy, podbetonu tez nie ... Majster radził, żeby te sprawy (czyt: kanalizę itp) zostawić do czasu aż będą mury i kiedy już będziemy wiedzieli gdzie co chcemy. Posłuchaliśmy ... zobaczymy co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 04.04.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 majania- ja mialam rozprowadzane rurki w niedziele a mam juz mury i dokladnie wiemy co gdzie bedzie. rurki do wody to maly bzyl wazne sa piony kanalizacyjne. to wszystko zalezy od tego czy przed murowaniem scian zalewasz beton czy po. my jutro robimy strop a w piatek zalewamy parter. generalni robi s sciane fund kladzie rurki zalewa betonikiem i jedzie sciany. polozenie tych rur to proscizna. jednak na swiecie sa tez ludzie ktorym do wkreceniua zarowki potrzebny jest elektryk- za to piekne wiersze pisza. jak ktos nie wie o co w tym chodzi to lepiej wziac instalatora niz cos schrzanic pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.04.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czytam co napisaliście o instalacjach w stanie "zero" i tak sobie myślę ... hmmmm... a my nic nie mamy, podbetonu tez nie ... Majster radził, żeby te sprawy (czyt: kanalizę itp) zostawić do czasu aż będą mury i kiedy już będziemy wiedzieli gdzie co chcemy. Posłuchaliśmy ... zobaczymy co z tego będzie Będzie dobrze Jedynie jeśli nie macie przepustów przez fundament to trza będzie łupać, najważniejsze, że nie macie podbetonów na guncie choć i takie rzeczy widziałem ale to przy remontach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 04.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 brzydlak napisała: my jutro robimy strop a w piatek zalewamy parter. generalni robi s sciane fund kladzie rurki zalewa betonikiem i jedzie sciany Widzę, że jesteś krok przede mną My mamy wymurowany patrer (murarzom zajęło to 3 dni!!! a w zasadzie 2,5 bo w sobote pracowlali do 13tej) a strop układamy we wtorek po świętach Szkoda, że nie prowadzisz dziennika ... jak ktos nie wie o co w tym chodzi to lepiej wziac instalatora niz cos schrzanic No my należymy raczej do osób, co to nie zabierają się za nieznaną sobie dziedzinę. Niechaj instalacjami zajmą się instalatorzy Choć nie ukrywam, że po cichutku podziwiam domorosłych Słodowych - szacuneczek Mice napisał: jeśli nie macie przepustów przez fundament to trza będzie łupać No niestety trzeba będzie Ale przy dzisiejszym zaawansowaniu technologicznym nie powinno być większych problemów. Mam nadzieję, że Majster wiedział co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 04.04.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 majania - nie prowadze dziennika chociaz zamierzalam bo jestem głabem kapuscianym i podeszlam do zdjec 6 razy, nie wyszlo, wiec s zniechecilam predzej dom wybuduje niz wkleje te foty ale nic to. byle do przodu i z gorki. na zlamanie karku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 05.04.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 brzydlak napisała:predzej dom wybuduje niz wkleje te foty Poszło na priv Teraz już się nie wymigasz z prowadzenia dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 05.04.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 brzydlak napisała:predzej dom wybuduje niz wkleje te foty Poszło na priv Teraz już się nie wymigasz z prowadzenia dziennika heh przyszła kryska na Matyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia 05.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 natus, mam pytanko, na jakiej glebokosci mialas wode - chodzi mi o kopanie studni, i druga rzecz, jak dlugo zalatwialas prad? Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 05.04.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nadal mam na zbyciu krokwie i siatke powlekana na ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 05.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Czytam i normalnie wam zazdroszczę chciałabym chociaż mieć fundamenty a tu nic daleko w tyle a na dokładkę jeszcze kredyty mają zdrożeć. Trzy razy w ciągu roku 1 podwyżka może jeszcze w tym miesiącu o 0,25 pkt. procentowego. Czy nie można się załamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 05.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 meg7710-- nie mozna s zalamac. trzeba byc twardym. znalazlas juz ekipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 05.04.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nadal mam na zbyciu krokwie i siatke powlekana na ogrodzenie Ja byłabym zainteresowana siatką, ale może więcej informacji na ten temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 05.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 zostało mi ok 25m siatki powlekanej zielonej wys.1,5m (nowa) chce za nia po 8zł za m/b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 05.04.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o ekipę to chyba się zdecydujemy na tą "Forumowiczową" - Bartki, Gość wydaje się dość konkretny wolny termin ma w sierpniu. Tak chciałam zacząć w czerwcu ale i tak pewnie ze wszystkim nie zdążymy w przyszłym tygodniu złożymy dopiero papiery o pozwolenie a jeszcze kredyt trzeba załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 05.04.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 meg7710- to wczesniej faktycznie nie zdazysz bo troche to trwa. a o ekipe pytalam bo moglam spytac nasza a propos- wczoraj pojawila s na naszej budowie poznanianka ktora ich wezmie. jestem zazdrosna to powodzenia i wytrwalosci w urzedach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 05.04.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jak możesz to chętnie wezmę namiar można porównać wyceny i robotę zawsze lepiej jak się ma jeszcze kogoś w zanadrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 05.04.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 natus, mam pytanko, na jakiej glebokosci mialas wode - chodzi mi o kopanie studni, i druga rzecz, jak dlugo zalatwialas prad? Pozdrawiam !!! na prąd teoretycznie mają 11 miesięcy od podpisania umowy, praktycznie to różnie to bywa, bo jęśli jest już zatwierdzony projekt to krócej. Tymczasowy załatwiałam 2 tygodnie, ale sporo mnie to kosztowało i aby była zgoda na tymczasowy, musisz mieć podpisaną umowę na wykonanie przyłącza stałego,a tu papierkologia zajmuje około miesiąca przy sprzyjających wiatrach. Jakbyś chciała coś więcej, to dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 05.04.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dzwoniłem dziś do starostwa, w sprawie pnb, a tam niespodzianka jest gotowe do odbioru, jutro jadę odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 05.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dzwoniłem dziś do starostwa, w sprawie pnb, a tam niespodzianka jest gotowe do odbioru, jutro jadę odebrać. GRATULUJĘ !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 05.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 witam poszukuje kogos kto kupił lub zamierza kupic dachówke Ruppa Sirius 13 miedziany angoba poza tym może troche wcześnie ale nie wiem czy dotre do kompa później WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIAT, PROSTYCH ŚCIAN, RÓWNYCH TYNKÓW, SZTYWNYCH KONSTRUKCJI DACHOWYCH NO I PRZEDE WSZYSTKIM MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH życzę Wam przyszli milionerzy (ceny domow teraz zaczynaja galopować w góre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts