maciejc 08.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Co do bloczków M-6 spróbujcie w big-bud lub betoniarnia piotrowscy w nekli. W Bigbudzie w pierwszym tygodniu maja mieli po 3,00 brutto z transportem, ale cement własnie drozał i pani nie wiedziała, ile będą kosztować (bo płaci się przy odbiorze) za 6 tygdoni (bo taki jest czas oczekiwania od zamówienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 08.05.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzięki Wam za odpowiedzi dotyczące Banków Do wymienianki banków dodałbym Deutsche Bank. Polecam - superosbługa i dobre warunki. W porównaniu do BPH czy mBank - moim zdaniem wygrywa w cuglach. Namiary na doradcę - jakby co na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 08.05.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A i jeszcze jedo pytanie Starostwo ma na wydanie decyzji w sprawie pozwolenia na budowę miesiąc tak?A co jeśli ten termin przekroczą? nasz termin mija w najbliższą niedzielę ale pozwolenie jest jeszcze daleko w polu nawet nie zostało wzięte w ręce Pani prowadząca kazła zadzwonic w czwartek to moooze coś mi powie Starostwo ma termin do 65 dni na wydanie pozwolenia na budowę. U nas trwało to 4 tygodnie, znajomi czekali 6 tygodni. Podobno jest to uzależnione od rejonu w którym się budujesz (czytaj w zależności od osoby pod którą dany rejon podlega). My budujemy się w Suchym Lesie. Mam pytanie odnośnie drzw zewnętrznych. Szukam drzwi w kolorz złotego dębu. Wymiar mam nietypowy 100+40 na 230. Myślę że zstaje mi tylko zamówienie u stolarza. Dostałam dzisiaj namiar na jednego ale terminy ma powalające:drzwi zew wrzesień 2007okna listopad 2007drzwi wew styczeń 2008. Mamy problem z dachówką. Mieliśmy zamówionego miedzianego Róbena, ale okres oczekiwania się wydłużyłna 6-8 miesięcy a my potrzebujamy na 1 lipca bo taki mamy termin z dekarzem. Chyba zdecydujemy się Creaton Harmonia angoba miedziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 08.05.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A i jeszcze jedo pytanie Starostwo ma na wydanie decyzji w sprawie pozwolenia na budowę miesiąc tak? A co jeśli ten termin przekroczą? nasz termin mija w najbliższą niedzielę ale pozwolenie jest jeszcze daleko w polu nawet nie zostało wzięte w ręce Pani prowadząca kazła zadzwonic w czwartek to moooze coś mi powie Teoretycznie: mają 30 dni dla zwykłych przypadków i 65 dla skomplikowanych. Wariant pesymistyczny - mogą: a/ każdy przypadek uznać za skomplikowany b/ liczyć tylko dni robocze (co wydłuży czas do niemal 3 miesięcy kalendarzowych, gdy doda się długi weekend itd) c/ w ostatni dzień tak liczonego terminu wysłać pismo, że brakuje jednej kreski na mapce i proszą o uzupełnienie (i wtedy od-nowa ) A bardziej optymiastycznie? Wniosek składaliśmy bodajże 2 kwietnia, jutro (9 maja) PNB podobno ma być do odbioru Pan który ciągnie sprawę , jest całkiem sympatyczny, chętny nawet do wyjaśnień, i pewnie gdyby w międzyczasie nie było świąt wielkanocnych i długiego weekendu, to PNB byłoby nasze już od dawna. Pamiętaj jeszcze że trzeba jeszcze dodać 2 tygodnie + 1 dzień od odbioru PNB, by się "uprawomocniło". Do czasu uprawomocnienia zgodnie z prawem można sobie tylko dom wypalikować i przygotować dziurę pod fundamenty, nic więcej. Chociaż słyszałem że są tacy co mieszkają w domach na które nie mają jeszcze pozwolenia (a nawet projektu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 08.05.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 musze sie pochwalić http://www.directupload.net/images/070508/temp/SSxAyhCa.jpg http://www.directupload.net/images/070508/temp/Rh88OqNI.jpgjutro male poprawki, dokonczenie szalowania wykusza i go zazbrojenie o 14 ma byc lany beton z Dory bloczki qpilem po 2,40 netto z transportem w Terbudzie tel. 0614473351 mieli bez problemu mozna tez dzwonic do Combetu 0618772581 tam tez mieli tylko bez transportu styropian na docieplenie law qpilem za 173 zl m3 pf15 - 8cm niestety ostanie 15 paczek ;-( stal w NOWOSTAL na lutyckiej 105 dobre ceny i maja wlasny transport w wiekszosci gratisowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 08.05.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 kupilem dzis styropian termoorganiki silver w cenie 205zl za m3 z dostawa na teren budowy brutto, oraz 260 za m3 termoorganiki silver pod wylewke za 260zl m3 jak uwazacie dobra cena ?? Udało mi się kupić wczoraj styropian na podłogę za 190zł/m3 (o grubości 3 cm). Normalna (średnia) cena na podłogowy to okolice 240 zł/m3. Ale ja tu mówię o styropianie ogólnie - nie Termoorganiki. Specjalnie nie nastawiam sie na "marketingowe" nowości...biore co jest (z wyłaczeniem produkcji Styropozu i garażowych manufaktur). Cena fasadowego (na zasadach jw) to ok. 205 zł/m3. witam jakie sa aktualnie ceny cementu i jak wyglada z dostepnoscia? podobne pytanie w kwestii cegly pelnej Cegła pełna jest w HMB Gorzów Wlkp dostępna po 1,5 od ręki (kl 150 i 200). Mam jeszze wolne miejsce na samochodzie którym wiozę ten materiał dla siebie. dzieki za propozycje, probuje cos zdobyc na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.05.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 jutro male poprawki, dokonczenie szalowania wykusza i go zazbrojenie o 14 ma byc lany beton z Dory bloczki qpilem po 2,40 netto z transportem w Terbudzie tel. 0614473351 mieli bez problemu mozna tez dzwonic do Combetu 0618772581 tam tez mieli tylko bez transportu a nie lepiej bylo zrobic sciany lane z gruchy jak ekipa dysponuje szalunkami systemowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 09.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Powtarzam ogłoszenie: Sprzedam 2 palety - 120 szt. porotonu grubość 36,5 firmy roben - cena 7 zł/sz do odbioru w okolicy kICINA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 09.05.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 musze sie pochwalić http://www.directupload.net/images/070508/temp/SSxAyhCa.jpg http://www.directupload.net/images/070508/temp/Rh88OqNI.jpg jutro male poprawki, dokonczenie szalowania wykusza i go zazbrojenie o 14 ma byc lany beton z Dory Misiak, GRATULUJĘ postępów i trzymam kciuki pozdrawiam jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 kupilem dzis styropian termoorganiki silver w cenie 205zl za m3 z dostawa na teren budowy brutto, oraz 260 za m3 termoorganiki silver pod wylewke za 260zl m3 jak uwazacie dobra cena ?? Udało mi się kupić wczoraj styropian na podłogę za 190zł/m3 (o grubości 3 cm). Normalna (średnia) cena na podłogowy to okolice 240 zł/m3. Ale ja tu mówię o styropianie ogólnie - nie Termoorganiki. Specjalnie nie nastawiam sie na "marketingowe" nowości...biore co jest (z wyłaczeniem produkcji Styropozu i garażowych manufaktur). Cena fasadowego (na zasadach jw) to ok. 205 zł/m3. witam jakie sa aktualnie ceny cementu i jak wyglada z dostepnoscia? podobne pytanie w kwestii cegly pelnej Cegła pełna jest w HMB Gorzów Wlkp dostępna po 1,5 od ręki (kl 150 i 200). Mam jeszze wolne miejsce na samochodzie którym wiozę ten materiał dla siebie. A co jeste ze styropianem STYROPOZU nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.05.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 mam pytanie czy znacie jakas dobra myjnie samochodowa w ktorej piora tapicerki? Takie niebudowlane pytnaie ale moze ktos zna odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 09.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dzisiaj udało nam się dostać cegłę pełną - brutto 1,10 zł. Cena ok. tylko jakość kiepska - chyba nie mieści się w żadnej klasie Pozdrawiam Sylwia A skąd ta cegła? i Skąd wiesz, że jakość kiepska? Wczoraj dowiezli mi ceglę (paleta) z GS Swarzędz. Oglądam i myślę, co za dziadostwo. Wygląda z zewnątrz jak w wągrach. Rozbiłem ją, wcale nie poszło tak łatwo. Dla porównania rozbiłem też jedną cegłę z wienerbergera, zdobyczna paleta, cegła o kolorze pomarańczowym. Wystarczyło raz uderzyć i się przełamała w pół. Obie sprzedawane jako 15. Cegła i cegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 09.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 brachol najlepsza myjnia, jaką znam, to ta na sprzyżowaniu Bułgarskiej i Marcelińskiej. Trezba tylko pilnować, żeby kierownikiem "zmiany" był taki młody facet. Jeszcze się na nich nie zawiodłam. W sprawie prania to chyba będzie trzeba się umówić, albo odebrać samochód wieczorm. Mnie to nawet samochod od pracy odwozili - ale mają blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.05.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 mam pytanie czy znacie jakas dobra myjnie samochodowa w ktorej piora tapicerki? Takie niebudowlane pytnaie ale moze ktos zna odpowiedz Ja dawałem do prania na rogu Dąbrowskiego i Polskiej, Jadąc do centrum Dąbrowskiego po prawej stronie przed skrzyżowaniem, czyli całkiem blisko Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.05.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Zakrzewianka i Marzin dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 09.05.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witolo napisał:A co jeste ze styropianem STYROPOZU nie tak? Jest opisane na CZARNEJ LIŚCIE - jest bardziej miękki od innych, choć sprzedawany jako ta sama gęstość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 09.05.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Dzisiaj udało nam się dostać cegłę pełną - brutto 1,10 zł. Cena ok. tylko jakość kiepska - chyba nie mieści się w żadnej klasie Pozdrawiam Sylwia A skąd ta cegła? i Skąd wiesz, że jakość kiepska? Wczoraj dowiezli mi ceglę (paleta) z GS Swarzędz. Oglądam i myślę, co za dziadostwo. Wygląda z zewnątrz jak w wągrach. Rozbiłem ją, wcale nie poszło tak łatwo. Dla porównania rozbiłem też jedną cegłę z wienerbergera, zdobyczna paleta, cegła o kolorze pomarańczowym. Wystarczyło raz uderzyć i się przełamała w pół. Obie sprzedawane jako 15. Cegła i cegła. Dzisiaj własnoręcznie schowałam całą paletę do garażu - 342 szt. Ręce mi odpadają. Wygląda okropnie . Ale na całą paletę 3 szt. pęknięte. Tylko kilka pokruszonych, a reszta o różnorodnych wymiarach. Myślę, że nasz murarz sobie z nią poradzi Na szczęście to jedna paleta, też sprzedana jako 150. Teraz muszę zdobyć paletę cegły normalnej jakości. Wolę zapłacić więcej i mieć lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 09.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam jakie sa aktualnie ceny cementu i jak wyglada z dostepnoscia? podobne pytanie w kwestii cegly pelnej. Witolo Cement kupiłam za 480 zł tona. Dzisiaj udało nam się dostać cegłę pełną - brutto 1,10 zł. Cena ok. tylko jakość kiepska - chyba nie mieści się w żadnej klasie Pozdrawiam Sylwia Please daj namiary na ten cement crazy78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 09.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Bardzo proszę o namiary na cement w takiej cenie , ja już słyszę o cenach np 520 zł za tonęcrazy78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam szukam solidnej ekipy do ocieplenia poddasza (wełna +płyta GK) ponad 200m2 i ocieplenia domu ok 250m2Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts