lidka87 19.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 A ja trochę z innej beczki: czy macie może kogoś, kto zamontuje telewizję w domu? (na razie są tylko kable, brakuje osprzętu + talerza tv sat) Czy moglibyście proszę polecić jakąś ekipę?witam ja mam rozprowadzoną telewizję na cały dom tz.mam cyfrę i w każdym pokoju mogę oglądać inne programy zrobił to pan z KOŚCIANA zapłaciłam połowę ceny co chcieli w Poznaniu fachowiec miał wszystko na zapas więc uwinął się w mig jutro napiszę nr właśnie się zorientowałam że w aucie mam wizytówkę.pozdrawiam Lidka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paksiu 20.02.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Niestety muszę napisać o ekipie elektryków NIE godnych polecenia: Jan Kapela Zakład Elektroinstalacyjny z Rogoźna. Trzymajcie się od nich z daleka - przestrzegam wszystkich. Robili mi chatę pod Bydgoszczą i zostały popełnione takie błędy i zaniedbania o jakich się nie śniło nawet uczniom 1 klasy technikum budowlanego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.02.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A ja trochę z innej beczki: czy macie może kogoś, kto zamontuje telewizję w domu? (na razie są tylko kable, brakuje osprzętu + talerza tv sat) Czy moglibyście proszę polecić jakąś ekipę? moj sasiad zajmuje sie takimi sprawami jak chcesz to moge podac tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.02.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 a ile taka przyjemność montażu tv kosztuje? tz talerz plus rozgałęźnik na wszystkie pokoje? i czy ciężko to ustawić bez aparatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.02.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 gdzie kupowaliscie stelaze do GK? Jakies najtansze miejsce w Poznaniu ktos zna czy raczej wszedzie w podobnych cenach?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 23.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 a może ktoś poleci ekipę do układania kostki brukowej. względnie dokładną i nie pioruńsko drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 23.02.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 witajcie stoję przed dylematem wod-kan+co+kanaliza.... czy możecie podać jakieś ceny dotyczące tych instalacji.... Od punktu? za całość? jak liczą wykonawcy? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 25.02.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 a może ktoś poleci ekipę do układania kostki brukowej. względnie dokładną i nie pioruńsko drogą..witam ,mi układali w zeszłym roku granitową to 1/m2 z całym towarem(kostka,tuczeń,cement,piasek,itd) to 150pln.B.dokładni i bezproblemowi.Robili mi schody,podjazd i płot ze śmietnikiem.wyszło super.a kostka brukowa,a granitowa to nie jest duża różnica za m/2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 25.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 a może ktoś poleci ekipę do układania kostki brukowej. względnie dokładną i nie pioruńsko drogą..witam ,mi układali w zeszłym roku granitową to 1/m2 z całym towarem(kostka,tuczeń,cement,piasek,itd) to 150pln.B.dokładni i bezproblemowi.Robili mi schody,podjazd i płot ze śmietnikiem.wyszło super.a kostka brukowa,a granitowa to nie jest duża różnica za m/2. Pozdrawiam. poproszę o jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 25.02.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Czy kupował ktoś z Was w sklepie http://www.lazienkiplus.pl Polecam http://www.abclazienki.pl - kupiłam tam prawie wszystko - tanio i sprawdzone. Można odebrać u nich w Poznaniu i obejrzeć przed odbiorem (w końcu można się rozmyśleć lub może teoretycznie być coś z błędem lub uszkodzone - warto sprawdzić na miejscu niż się użerać z kurierem) Dzięki. Też sprawdzę ten namiar. Ja tez tam wszystko kupowalem i bylem bardzo zadowolony. Dodatkowo otworzyli 2 sklep z oswietleniem LUDZIE, wlasnie spadlem a krzesla. Dostalem rachunek za prad...1000 zł Czy moge was prosic zebyscie podali wasze srednie zuzycie pradu na 1m lub na 2 jak wolicie i infromacje jaki duzy dom macie oraz czy prad jest "normalny" czy budowlany? Moze byc na priv Ja za instalacje cyfrowa tj montaz anteny, w tym normalnej do tv i radia, i mozliwosc odbioru cyfry w 3 pomieszczeniach niezaleznie (mam 3 dekodery) placilem 2,5 tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 25.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 mieszkanie w domu starej technologii, 60 mkw ( woda, co, kuchnia - wszystko na gaz) ostatni rachunek 940 zł coś jest nie tak, bo bardzo wzrosło zuzycie gazu, a mówili, że ten nowy gaz , który mamy od lata jest bardziej kaloryczny, więc skąd to zużycie ?????? czytałam troche w necie - szczecin to nawet zrobił zbiorową skargę do rzecznika konsumentów i URE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 25.02.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 a może ktoś poleci ekipę do układania kostki brukowej. względnie dokładną i nie pioruńsko drogą..witam ,mi układali w zeszłym roku granitową to 1/m2 z całym towarem(kostka,tuczeń,cement,piasek,itd) to 150pln.B.dokładni i bezproblemowi.Robili mi schody,podjazd i płot ze śmietnikiem.wyszło super.a kostka brukowa,a granitowa to nie jest duża różnica za m/2. Pozdrawiam. poproszę o jakieś namiaryWitam to tel.do brukarza 501-478-637 gorąco polecam.pozdrawiam Lidka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 26.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 mieszkanie w domu starej technologii, 60 mkw ( woda, co, kuchnia - wszystko na gaz) ostatni rachunek 940 zł coś jest nie tak, bo bardzo wzrosło zuzycie gazu, a mówili, że ten nowy gaz , który mamy od lata jest bardziej kaloryczny, więc skąd to zużycie ?????? czytałam troche w necie - szczecin to nawet zrobił zbiorową skargę do rzecznika konsumentów i URE. no ale ty podajesz za gaz prawdfa a ja mowie o pradzie. 1500 mam zuzycie za 2 miesiace, cos mi sie nie cche wierzyc zebym tyle pradu zuzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 26.02.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja specjalnie o gazie, bo prąd mam w normie, ale jestem ciekawa, jak to wychodzi nowych domach z gazem, ale z tego co wiem, to chyba Kruszewnia jest jeszcza na starym gazie. A jesli idzie o prąd, to ileż można zużyć w zwykłym mieszkaniu??? w nowym domu jest zdecydowanie więcej bajerów które zjadają prąd, a których przy planowaniu wnętrza domu nikt nie bierze pod uwagę, ja tez nie, tu lampka, tu dwie, bo ładnie, tam jakies nowe ustrojstwo , a licznik bije.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 26.02.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 no ale ty podajesz za gaz prawdfa a ja mowie o pradzie. 1500 mam zuzycie za 2 miesiace, cos mi sie nie cche wierzyc zebym tyle pradu zuzyl A robisz odczyty okresowe aby sprawdzić ile Ci schodzi dziennie/tygodniowo/miesięcznie? Ja tak robię z gazem, chociaż jeszcze budowa w toku - za każdym przyjazdem na budowę robię odczyt (0,5 min.) i wychodzi zużycie - porównuję z temp na zewnątrz - wychodzi jakaś korelacja Spróbuj skontrolować w najbliższym okresie czasu - z ekstrapolacji wyjdzie Ci szacunek jakiego rzędu zużycie wychodzi. Zanotować przybliżony zakres odpalonych odbiorników w tym okresie i jakieś wnioski może się nasuną. Aha - no i jak najbardziej można powyłączać wszystko co bierze prąd i sprawdzić licznik czy się czasem nie kręci... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 26.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 tomzoo-pieca nie wylacze a prad bierzeMi sie cos wydae, ze nie tak z licznikiem jest. 2 miesiace wczensiej mialem rach 500 zl i to mi sie sporo wydawalo ale do zaakceptowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 26.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 tomzoo-pieca nie wylacze a prad bierze Mi sie cos wydae, ze nie tak z licznikiem jest. 2 miesiace wczensiej mialem rach 500 zl i to mi sie sporo wydawalo ale do zaakceptowania Piec raczej 1kWh nie bierze (no chyba że elektryczny ) Możesz zostawić tylko to jedno urządzenie i wtedy zbadać jak licznik hula. Ja na razie jadę jeszcze na budowlanej taryfie, ale prądu tylko tyle co na wiertarkę i żarówkę lub 2 potrzebuję, więc nie mam danych nadających się do porównania. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja za instalacje cyfrowa tj montaz anteny, w tym normalnej do tv i radia, i mozliwosc odbioru cyfry w 3 pomieszczeniach niezaleznie (mam 3 dekodery) placilem 2,5 tysi rozumiem ze razem z kablami i ze sprzetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 26.02.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Razem ze sprzetem. Kable to nie wiem bo juz instalacje czyli okablowanie mialem polozone podczas budowy. Chyba, ze pytasz o inne kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 26.02.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Co do pradu - ja popostu porownuje ten rachunek do zeszlego. Wiem ze bylo sporo ciecia i szlifowania plytek - nie wiem ile takie maszyny ciagna plus chodzila druga lodowka. Ale czy to + podwyzka pradu uzasadnia 100% wyzszy rachunek ?Zobacze jak bedzie przez te 2 miesiaceJa mam tez budowlany Czy ktos moze polecic jakis sprawdozny srodek do czyszczenia fug ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts