Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

A ja trochę z innej beczki: czy macie może kogoś, kto zamontuje telewizję w domu? (na razie są tylko kable, brakuje osprzętu + talerza tv sat) Czy moglibyście proszę polecić jakąś ekipę?
witam ja mam rozprowadzoną telewizję na cały dom tz.mam cyfrę i w każdym pokoju mogę oglądać inne programy zrobił to pan z KOŚCIANA zapłaciłam połowę ceny co chcieli w Poznaniu fachowiec miał wszystko na zapas więc uwinął się w mig jutro napiszę nr właśnie się zorientowałam że w aucie mam wizytówkę.pozdrawiam Lidka.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety muszę napisać o ekipie elektryków NIE godnych polecenia:

Jan Kapela Zakład Elektroinstalacyjny z Rogoźna.

Trzymajcie się od nich z daleka - przestrzegam wszystkich.

Robili mi chatę pod Bydgoszczą i zostały popełnione takie błędy i zaniedbania o jakich się nie śniło nawet uczniom 1 klasy technikum budowlanego.

Pozdrawiam

a może ktoś poleci ekipę do układania kostki brukowej. względnie dokładną i nie pioruńsko drogą.
.witam ,mi układali w zeszłym roku granitową to 1/m2 z całym towarem(kostka,tuczeń,cement,piasek,itd) to 150pln.B.dokładni i bezproblemowi.Robili mi schody,podjazd i płot ze śmietnikiem.wyszło super.a kostka brukowa,a granitowa to nie jest duża różnica za m/2. Pozdrawiam.

a może ktoś poleci ekipę do układania kostki brukowej. względnie dokładną i nie pioruńsko drogą.
.witam ,mi układali w zeszłym roku granitową to 1/m2 z całym towarem(kostka,tuczeń,cement,piasek,itd) to 150pln.B.dokładni i bezproblemowi.Robili mi schody,podjazd i płot ze śmietnikiem.wyszło super.a kostka brukowa,a granitowa to nie jest duża różnica za m/2. Pozdrawiam.

poproszę o jakieś namiary

Czy kupował ktoś z Was w sklepie http://www.lazienkiplus.pl

Polecam http://www.abclazienki.pl - kupiłam tam prawie wszystko - tanio i sprawdzone.

Można odebrać u nich w Poznaniu i obejrzeć przed odbiorem (w końcu można się rozmyśleć lub może teoretycznie być coś z błędem lub uszkodzone - warto sprawdzić na miejscu niż się użerać z kurierem)

Dzięki. Też sprawdzę ten namiar.

Ja tez tam wszystko kupowalem i bylem bardzo zadowolony. Dodatkowo otworzyli 2 sklep z oswietleniem :)

LUDZIE, wlasnie spadlem a krzesla. Dostalem rachunek za prad...1000 zł

Czy moge was prosic zebyscie podali wasze srednie zuzycie pradu na 1m lub na 2 jak wolicie i infromacje jaki duzy dom macie oraz czy prad jest "normalny" czy budowlany?

Moze byc na priv

Ja za instalacje cyfrowa tj montaz anteny, w tym normalnej do tv i radia, i mozliwosc odbioru cyfry w 3 pomieszczeniach niezaleznie (mam 3 dekodery) placilem 2,5 tysi

mieszkanie w domu starej technologii, 60 mkw ( woda, co, kuchnia - wszystko na gaz) ostatni rachunek 940 zł :evil: :evil: :evil: :evil: coś jest nie tak, bo bardzo wzrosło zuzycie gazu, a mówili, że ten nowy gaz , który mamy od lata jest bardziej kaloryczny, więc skąd to zużycie ?????? czytałam troche w necie - szczecin to nawet zrobił zbiorową skargę do rzecznika konsumentów i URE.

poproszę o jakieś namiary

Witam to tel.do brukarza 501-478-637 gorąco polecam.pozdrawiam Lidka,

mieszkanie w domu starej technologii, 60 mkw ( woda, co, kuchnia - wszystko na gaz) ostatni rachunek 940 zł :evil: :evil: :evil: :evil: coś jest nie tak, bo bardzo wzrosło zuzycie gazu, a mówili, że ten nowy gaz , który mamy od lata jest bardziej kaloryczny, więc skąd to zużycie ?????? czytałam troche w necie - szczecin to nawet zrobił zbiorową skargę do rzecznika konsumentów i URE.

no ale ty podajesz za gaz prawdfa a ja mowie o pradzie. 1500 mam zuzycie za 2 miesiace, cos mi sie nie cche wierzyc zebym tyle pradu zuzyl

Ja specjalnie o gazie, bo prąd mam w normie, ale jestem ciekawa, jak to wychodzi nowych domach z gazem, ale z tego co wiem, to chyba Kruszewnia jest jeszcza na starym gazie. A jesli idzie o prąd, to ileż można zużyć w zwykłym mieszkaniu??? w nowym domu jest zdecydowanie więcej bajerów które zjadają prąd, a których przy planowaniu wnętrza domu nikt nie bierze pod uwagę, ja tez nie, tu lampka, tu dwie, bo ładnie, tam jakies nowe ustrojstwo , a licznik bije....

no ale ty podajesz za gaz prawdfa a ja mowie o pradzie. 1500 mam zuzycie za 2 miesiace, cos mi sie nie cche wierzyc zebym tyle pradu zuzyl

A robisz odczyty okresowe aby sprawdzić ile Ci schodzi dziennie/tygodniowo/miesięcznie?

Ja tak robię z gazem, chociaż jeszcze budowa w toku - za każdym przyjazdem na budowę robię odczyt (0,5 min.) i wychodzi zużycie - porównuję z temp na zewnątrz - wychodzi jakaś korelacja ;)

Spróbuj skontrolować w najbliższym okresie czasu - z ekstrapolacji wyjdzie Ci szacunek jakiego rzędu zużycie wychodzi. Zanotować przybliżony zakres odpalonych odbiorników w tym okresie i jakieś wnioski może się nasuną.

Aha - no i jak najbardziej można powyłączać wszystko co bierze prąd i sprawdzić licznik czy się czasem nie kręci...

Pozdr.

tomzoo-pieca nie wylacze a prad bierze

Mi sie cos wydae, ze nie tak z licznikiem jest. 2 miesiace wczensiej mialem rach 500 zl i to mi sie sporo wydawalo ale do zaakceptowania

Piec raczej 1kWh nie bierze (no chyba że elektryczny ;) )

Możesz zostawić tylko to jedno urządzenie i wtedy zbadać jak licznik hula.

Ja na razie jadę jeszcze na budowlanej taryfie, ale prądu tylko tyle co na wiertarkę i żarówkę lub 2 potrzebuję, więc nie mam danych nadających się do porównania.

Pozdr.

Co do pradu - ja popostu porownuje ten rachunek do zeszlego. Wiem ze bylo sporo ciecia i szlifowania plytek - nie wiem ile takie maszyny ciagna plus chodzila druga lodowka. Ale czy to + podwyzka pradu uzasadnia 100% wyzszy rachunek ?

Zobacze jak bedzie przez te 2 miesiace

Ja mam tez budowlany

Czy ktos moze polecic jakis sprawdozny srodek do czyszczenia fug ?