emakkk 08.10.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ponadto dodam, że mam mieć wyciąg nad kuchenką gazową w kuchni (rurą przez dach) i ponoć nie kłóci się to z nawiewem/wywiewem znajdującym się w tejże samej kuchni w ramach wentylacji mechanicznej. (Trochę mam wątpliwości czy odrobinę nie tracę przez to na odzysku ciepła, ale najwyraźniej nie jest to problem.) Nie wiem jak to wykonują inne firmy. nie wolno łączyć wentylacji grawtiacyjnej z mechaniczną, jest to również w Dz.U. Witam doświadczonych forumowiczów i budowlańców. Mam pytanie odnośnie powyższych cytatów. U mnie kotłownia - kocioł na paliwo stałe - będzie zlokalizowana w jednej połówce dwustanowiskowego garażu odcięta ściankami działowymi. Oczywiście musi tam być zlokalizowany nawiew. Garaż jest przylegający do domu, a w domu reku. Mam nadzieję, że to nie kłóci się z przywołanymi przez Mice'a przepisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 13.10.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ponadto dodam, że mam mieć wyciąg nad kuchenką gazową w kuchni (rurą przez dach) i ponoć nie kłóci się to z nawiewem/wywiewem znajdującym się w tejże samej kuchni w ramach wentylacji mechanicznej. (Trochę mam wątpliwości czy odrobinę nie tracę przez to na odzysku ciepła, ale najwyraźniej nie jest to problem.) Nie wiem jak to wykonują inne firmy. nie wolno łączyć wentylacji grawtiacyjnej z mechaniczną, jest to również w Dz.U. Witam doświadczonych forumowiczów i budowlańców. Mam pytanie odnośnie powyższych cytatów. U mnie kotłownia - kocioł na paliwo stałe - będzie zlokalizowana w jednej połówce dwustanowiskowego garażu odcięta ściankami działowymi. Oczywiście musi tam być zlokalizowany nawiew. Garaż jest przylegający do domu, a w domu reku. Mam nadzieję, że to nie kłóci się z przywołanymi przez Mice'a przepisami? standardowo kotłownia nie może być w garażu ale jeśli kotłownia będzie osobnym pomieszczeniem zamkniętym, to dalej już normalnie nawiew + komin wentylacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emakkk 13.10.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Kotłownia ma być osobnym pomieszczeniem. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.10.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 witamnie mogę znależć wątku z polecanymi wykonawcami, więc wcisnę to tutaj, może się komuś przyda. Z czystym sumieniem do układania granitu i do tynków silikonowych mogę polecić firmę "SebLech". Wszystko zrobili bardzo dokładnie, w terminie i mają atrakcyjne ceny. do tego ekipa sympatyczna. namiary- Sebastian Biskup tel. 667 352 883 polecam te konkretne prace, ponieważ te u nas wykonali. a na wizytówce napisano 'układanie kostki brukowej, granitowej, elewacje dociepleniowe,tynki" pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 20.12.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Mam na sprzedaż Zuzię 15 Kw z PW dolotem z zewnątrz, automatycznym szybrem, dodatkową wężownicą za 3100 zł taniej o 500 zł ( instalator kupił za mały i uciekł ) a ja zostałem z kominkiem. Transport do 100 km od Poznania gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.01.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Jak mnie tutaj dawno nie było Ale jak widać to was tez Miło sobie powspominać te pytania i rady, teraz każdy robi drobnostki wg własnego rozumu no i doświadczenia pewnie ;p pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 04.01.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Teraz każdy sobie fajnie mieszka. Ja jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 05.01.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jak mnie tutaj dawno nie było Ale jak widać to was tez Miło sobie powspominać te pytania i rady, teraz każdy robi drobnostki wg własnego rozumu no i doświadczenia pewnie ;p pozdrawiam wszystkich U mnie to by juz sie przydał delikatny remoncik Ściany u dzieciaków w pokojach i w kuchni trzeba by było juz pomalować, a w niedzielę ułamała mi się klamka u drzwi wejściowych i musieliśmy wymienić na nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 05.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 No to teraz czas stworzyć forum remontowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 22.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 WitamMam pytanie odnośnie ogrodzenia z klinkieru. Możecie polecić jakieś sprawdzone ekipy od ogrodzeń i od kostki brukowej?DziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 30.03.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam witam I jak Wam się mieszka? U nas pod dwóch latach od zasiedlenia i po wykluciu się naszego pisklaka domek nadaje się do remontu ale co tam - odpoczeliśmy trochę, więc miło ( ??? ) znowu nawiązać kontakty z ekipami budowlanymi i tzw. ekipami budowlanymi też Nauczona doświadczeniam, zapytuję Was o namiary na sprawdzone i polecane namiary na: - płytkarza (została nam górna łazienka do zrobienia); - brukarza (Seb Lech już uwzględniłam); - stolarza (płot i balustrady z drewna mi się marzą) + ślusarza (profil pod bramę przesuwną i furtkę); - klinkierarza (?) na płotek z klinkieru oczywiście Odwdzięczę się fotkami z zakończonych robót a teraz przesylam serdeczne pozdrowanienia wszystkim towarzyszom doli i niedoli budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.03.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 a mieszka się nieźle, dziękuję namiary polecą na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 31.03.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 a mieszka się nieźle, dziękuję namiary polecą na PW Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 22.08.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Odsprzedam budę na budowę: bardzo solidna, posiada dwa niezależne wejścia, w tym takie przez które wmieści się betoniarka. Na wyposażaniu dużo praktycznych szafek i schowków, mini biurko z szufladami, piec w którym można napalić w chłodne dni, podwójna podłoga pod którą można schować długie elementy, łaty murarskie itp. W budce są także dwa miejsca do spania lub drzemki. Unoszony dach zapewniający znośne warunki podczas upałów. Budka została zaadaptowana z nadwozia wojskowej radiostacji. Bardzo solidna. Możliwość wysłania fotek. Wszelkie pytania proszę kierować na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts