brachol 08.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 No to gratulacje! Pierwsze koty za płoty! A ten żwir? To jaki, do murowania? Bo jak tak to ja płacę jakies 250 zł netto/tona. Pospółka taniej. Własnie wczoraj zamówiłem 10 ton. Będę ścianki działowe murował chyba 25 netto? a na podbeton to zwir 2-16 mm z tego co pamietam cena w okolicach 30 zl ale tez glowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 08.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jeżeli ktoś z Was będzie rozglądał się za kominem systemowym, polecam firmę Plewa Dlaczego ta firma a nie inna? (czyt. Schiedel, IBF) Bo ich produkt jest bardzo dobrej jakosci, tylko na naszym rynku jeszcze mało znany, bo cena za tę jakość jest niższa niż Schiedel a podobna do IBF, bo siedzibę mają w Poznaniu. jeżeli ktoś z Was będzie się z tym Panem kontaktował, wspomnijcie, że namiar od Marcina który buduje w Rokietnicy obok budynku Policji. Żeby wiedzieli, że ich poleciłem, bo na to zasłużyli. I żeby wiedzieli jak wielka jest siła tego forum Byłam, powiedziałam skąd namiary, Pan rzeczywiście bardzo miły, uprzejmy, rozmowa w dobrej atmosferze i w ogóle... Co do cen: jeśli chodzi o komin do kondensacyjnych to rzeczywiście sporo taniej niż Schiedel (na kominie 7,66m wyszło 600PLN taniej a jeszcze mają dobre upusty) ale już na zwykłym kominie do kominka np i pustakach wentylacyjnych to nawet po upustach wyszło drożej niż Schiedel - tak że polecam ale należy porównywać ceny Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.03.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 a w Boleslawcu ktos sprawdzal ceny? Z tego co pamietam z przed chyba lat 2 to ceny byly duzo nizsze niz Schiedla no ale od tego czasu Schiedel tez sporo potanial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 a w Boleslawcu ktos sprawdzal ceny? Z tego co pamietam z przed chyba lat 2 to ceny byly duzo nizsze niz Schiedla no ale od tego czasu Schiedel tez sporo potanial Wszystkich producentów porównałem na Budmie, tzn detale wykończenia. A wybrałem plewę A żwir, to masz rację. 250zł za całe auto. Czyli 10 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 08.03.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 gdzie w Poznaniu lub okolicach kupie piasek do filcowania? i ile go potrzebuje na 500 m tynków? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bahha33 08.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Melduję się po dzisiejszej walce i pytania za sto punktów: po ile teraz chodzi żwir? i co lepiej robić ciągnąć z większej odległości, ale dobry?(600zł za 25ton). Czy tańszy, ale podobno gorszy? w Szczepankowie: pospółka 16t - 270zł, do murowania 0,2 - 340zł/16t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 08.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 dzieki za odpowiedz Asiula jak s ma Tw domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 dzieki za odpowiedz Asiula jak s ma Tw domek ? Ach wiesz same problemy. Budowa stała od października do stycznia z powodu wad i usterek jakie porobił mój pierwszy wykonawca (niech go gęś kopnie) i dopiero od stycznia ruszyliśmy dalej. W międzyczasie staliśmy czekając 6 tygoni na więźbę, musieliśmy też podnieść kredyt (tak, tak odbija się czkawką moja droga działak za 120 tys) i tak wszystko się ciągło. Teraz mamy już dach - odeskowany i pokryty papą bo o dachówce mogę na razie zapomnieć czekam na okna, które przyjdą w połowie kwietnia no i robię elektryke. 26 marca wchodzi już mój nowy wykonawca, robi tynki - przed oknami bo nie mogę sobie pozwolić na kolejną stratę czasu. Wprowadzkę planuję na sierpień nawet w mury i betony ale inaczej się nie da bo od wrzesnia mój syn idzie do szkoły w Czerwonaku a córa do przedszkola. Na razie będę musiała zamieszkać u teściów bo mam nakaz eksmisji. I co? Wesoło nie!? Nawet na muratorze nie chciało mi sie odzywać bo po co mam truć ludziom o problemach, które zwaliły mi się na głowę Jest OKROPNIE! A co u Ciebie - jak tam twoja budowa - mam nadzieje, że inni maja lżej ode mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 08.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 gdzie w Poznaniu lub okolicach kupie piasek do filcowania? i ile go potrzebuje na 500 m tynków? Pozdrawiam znajdłem piasek jest w Dąbrowie, ale nie tej koło Przeźmierowa tylko Kwilcza - cena 15 zł za tone - teraz szukam transportu - takiego około 2-3 ton z Kwilcza do Tarnowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 08.03.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 wspólczuje Asiula U mnie budowa ma s jeszcze gorzej, jesli Cię to pocieszy z planowanej przeprowadzki w minionym grudniu pozostal tylko dym i osad na krzakach.jedyne co zasiedla moja dzialke to stado dżdżownic i las brzóz.Wykonawca , ktory mial ruszyc najpozniej we wrzesniu i zrobic all za 15 tys , nie wyrobil s na wlasnej kolejnej budowie i zima przeleciala.kto by s spodziewal, ze bedzie taka pogoda...niestety my s nie spodziewalismy wiec zaczniemy dopiero w przyszlym tygodniu.nasz wykonawca ma juz czas , a jego usluga zdrozala z 15 do 27 tys, co i tak przy poznanskich stawkach jest darmocha.troche zaczyna mnie przerażac ta budowa , ale wyjscia nie mam.w czerwcu konczy mi s umowa najmu chaty a wiecej niz pol roku przedluzac nie chce. Poza tym mam dosc napychania czyjejs kieszeni.kasa tez mnie przeraza bo wiem na pewno ze na wszystko kredytu nam nie starczy a nie chce go zwiekszac bo to i tak juz 1500 zl miesiecznie.z dzialka mamy ten sam problem.ostatnio zazdroszcze wszystkim , ktorym udalo s posiasc kawalek ziemi za mniej niz 30 tys.Ogolnie czar prysl, wyciekl ze mnie wszystkimi otworami caly entuzjazm a na dodatek, zeby bylo cool, od 1 marca nie mamy służbowego auta, wiec trzeba cos kupic co nie utopi sie w glinie. i nie bedzie to moje ukochane wymarzone autko celica VI gen GT4 bo na nia przez ten kredyt chyba nigdy nie bede mogla sobie pozwolic .a po drugiej stronie ulicy buduje s osiedle 150 domow. Jeszcze i to czuje jaki bedzie halas i swietny wyjazd z dzialki dlaczego wszyscy chca tam mieszkac ? Niom, ponarzekalam to biore s dalej do roboty .Pozdrawiam goraco i zycze wytrwalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 08.03.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Melduję się po dzisiejszej walce i pytania za sto punktów: po ile teraz chodzi żwir? i co lepiej robić ciągnąć z większej odległości, ale dobry?(600zł za 25ton). Czy tańszy, ale podobno gorszy? w Szczepankowie: pospółka 16t - 270zł, do murowania 0,2 - 340zł/16t A moge prosić namiary telefoniczne na żwirownię w Szczepankowie ? Ślicznie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A ja wczoraj nareszcie dokonałem wyboru i zamówiłem kocioł gazowy + zasobnik. Kocioł Beretta Kompakt II 24S e.s.i. + Zasobnik wody 120litrów Galmet na 130m2. Teraz tylko czekam aż zostanie to dostarczene. Szukam teraz wykonawcy wewnętrznej instalacji gazowej oraz producenta drzwi drewnianych zewnętrzncyh i wewnętrznych. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 08.03.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 to i ja sie pochwale dzisiaj wypompowali mi wode z "stawku" wszylo 25 m3 i 300 zl mniej w kieszeni woda od 3 miesiecy a dno twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bahha33 08.03.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Melduję się po dzisiejszej walce i pytania za sto punktów: po ile teraz chodzi żwir? i co lepiej robić ciągnąć z większej odległości, ale dobry?(600zł za 25ton). Czy tańszy, ale podobno gorszy? w Szczepankowie: pospółka 16t - 270zł, do murowania 0,2 - 340zł/16t A moge prosić namiary telefoniczne na żwirownię w Szczepankowie ? Ślicznie proszę Bardzo proszę tel. do kierowcy ciężarówki 602-157-043 do hurtowni 061 879-86-63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 08.03.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 bahha33, ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 08.03.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 to i ja sie pochwale dzisiaj wypompowali mi wode z "stawku" wszylo 25 m3 i 300 zl mniej w kieszeni woda od 3 miesiecy a dno twarde Nooo, to pierwsze koty za płoty i zaczyna się coś dziać !!! Gratuluję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 08.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 w Krzesinach w żwirowni tona żwiru 0,2 kosztuje 16 pln netto.opłaca sie zabrac 30 ton .wtedy taniej wychodzi transport.Jak wezmiecie 10 ton to płacicie 3 x za transport.30 ton kosztuje około 650 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 08.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 DOKONAłO SIĘ !!! Dzisiaj podpisaliśmy umowę kredytową w PKO BP i tak trochę dziwnie się czujemy.Ta kwota mnie przeraża i co gorsza to nie wiemy czy w ogóle starczy na całą budowę...........? A wy walczycie dalej ,wkrótce my też będziemy mieli co pisać,bo w kwietniu startujemy. Życzymy powodzenia i chyba czas rozejrzeć się za materiałami szczególnie bloczki do odebrania w kwietniu...??? Łatwo nie będzie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.03.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 A ja wczoraj nareszcie dokonałem wyboru i zamówiłem kocioł gazowy + zasobnik. Kocioł Beretta Kompakt II 24S e.s.i. + Zasobnik wody 120litrów Galmet na 130m2. Ooo! A gdzie zanabyłeś? Szukam teraz wykonawcy wewnętrznej instalacji gazowej oraz producenta drzwi drewnianych zewnętrzncyh i wewnętrznych. Też się za tym rozglądam to i ja sie pochwale dzisiaj wypompowali mi wode z "stawku" wszylo 25 m3 i 300 zl mniej w kieszeni woda od 3 miesiecy a dno twarde Czyli taniej niż myślałeś. O której pompowali? Ja byłem wczoraj między 16:30 a 18. Ale wiele nie zdziałałem.... Brachol - odnośnie przewodów z marketów. Byłem wczoraj w Leroju kupic pare pierdoł. Przy okazji oblukałem co tam za kable mają. Jakiś polski producent... Wiecie, generalnie nie jestem za zakupami z marketach. Ale oni mają jedną przewagę. Są czynne do 21 a nawet i do 22. Ostatnio, kiedy obijali mi papą dach, toszkę jej przybarakło. Pojechałem dokupić do leroja. Za dwa dni kazało się, że kupiłem za dużo, więc pojechałem zwrócić i przyjęto to bez gadania. A jak w sobotę pojechałem do Begiera, to o 12:30 pocałowałem klamkę. Wogóle ciężko jest się w coś zaoptarywać, szukać, kiedy z pracy wraca się o 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.03.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 DOKONAłO SIĘ !!! Dzisiaj podpisaliśmy umowę kredytową w PKO BP i tak trochę dziwnie się czujemy. Ta kwota mnie przeraża i co gorsza to nie wiemy czy w ogóle starczy na całą budowę...........? A wy walczycie dalej ,wkrótce my też będziemy mieli co pisać,bo w kwietniu startujemy. Życzymy powodzenia i chyba czas rozejrzeć się za materiałami szczególnie bloczki do odebrania w kwietniu...??? Łatwo nie będzie !!! Lada dzień i ja muszę zacząć rozglądać się za jakimś kredytem. Ile braliście, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts