Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

jak jedziesz do PN to przed wiaduktem w prawo i jeszcze raz w prawo ok 100 m i w lewo i po prawej stronie.Tartak ELDREW tel-061/8171402. A ja szukam steropianu 12 lub 15 i sporexu 12. :lol:

oki dzieki jutro dzwonie albo moze nawet sie przejade bo bede w okolicy

Ja także szukam więźby - dzwoniłam pod w/w adres. 650zł to cena do 4,5m dłuższe 750zł.

Czy może fizycznie widziałeś to drewno? Jak wygląda?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

Widzę, że masakrycznie brakuje towaru na ściany

a może pustak keramzytowy jest dostępny(jest mniej popularny) ??

Nie wiem jak u Muchy z dostępnością towaru, ale na stronie mają

PUSTAK KERAMZYTOWY MZ-25 (38x25x22) 10 kg 6,34 brutto zł

http://www.mucha.com.pl/pustaki_cala.html

też da się z tego ciepłą ściane zrobić ze styro 12 U=0,242 W/m2*K

lub

PUSTAK TERMO OPTIROC 24 (50x24x24) 8 szt/1 m2 - 8,91 brutto zł/szt

http://www.mucha.com.pl/optiroc_cala.html

Nie znam się tak do końca czy warto wchodzić w keramzyt - jest ciepły, to nie ulega wątpliwości i na pewno jest bardziej dostępny od Porothermu czy BK.

Widzę, że masakrycznie brakuje towaru na ściany

a może pustak keramzytowy jest dostępny(jest mniej popularny) ??

Nie wiem jak u Muchy z dostępnością towaru, ale na stronie mają

PUSTAK KERAMZYTOWY MZ-25 (38x25x22) 10 kg 6,34 brutto zł

http://www.mucha.com.pl/pustaki_cala.html

też da się z tego ciepłą ściane zrobić ze styro 12 U=0,242 W/m2*K

lub

PUSTAK TERMO OPTIROC 24 (50x24x24) 8 szt/1 m2 - 8,91 brutto zł/szt

http://www.mucha.com.pl/optiroc_cala.html

Nie znam się tak do końca czy warto wchodzić w keramzyt - jest ciepły, to nie ulega wątpliwości i na pewno jest bardziej dostępny od Porothermu czy BK.

U mnie stoi już pobudowany domek z keramzytu. Nie mieszkamy ale naprawdę warto pomyśleć.możemy o tym materiale pogadać na priva. Poszukaj na forum są chyba dwa lub trzy aktualne wątki o keramzycie i keramzytobetonie

ja wiem tylko o betonie komorkowym od reki

HDMB Maszewski wczoraj 9.94zl szt plus 10zl rozladowanie paletki i 18zl kaucji za paletke

i w hurtowni w szczepankowie 10zl szt i rozladowanie tez 10zl paletka

a beton to bralam wczoraj w LAFARGE na gdynskiej (dzieki Asiula) za B-20 229zł netto

A pytałaś w Liroju

e nie, bo juz kupilam wczoraj :-) i to byla najkorzystniejsza cena :-)

Gdzie była najkorzystniejsza?

kto z Was deskowal caly dach pod dachowke? czy to duzy koszt za metr i jak dlugo trwa?

Ja deskowałem. Za m3 desek płaciłem coś chyba pińcset, i poszło papy za ok 800-1000. Biorąc pod uwagę pow dachu, to metr wyszedł jakies 22 pln. Duzo kurcze, nawet wcześniej tego nie liczyłem. Chciałem deskowanie, to mam.

Aha, ciesla brał 25 zł/m2 - w tej cenie konstrukcja, deskowanie+papa. Ale więcej dziadów bym nie zatrudnił.

kto z Was deskowal caly dach pod dachowke? czy to duzy koszt za metr i jak dlugo trwa?

Ja chciałem ale z rozmów z kilkoma cieślami/dekarzami wychodzi, że koszt + robocizna to dodatkowe +/- 5k pln przy dachu ok 220m2 i chyba odpuszczę sobie :-?

Ja planuję deskować. Jeżeli chodzi o robociznę to 50 zł/m kw - więżba z deskowaniem i roboty dekarskie (dachówka + orynnowanie i cała reszta). Koszt materiałów na deskowanie obliczam na jakieś 3 000 - 3 300 PLN (dach ~220m kw). Znajomy zaoszczędził na deskowaniu i teraz żałuje ... lepiej uczyć się na cudzych błędach :roll:

majania- a czemu on zaluje? dekarz mi dzis powiedzial ze deskuje s jesli nie masz zamiaru w tym samym sezonie pokryc dachu dachowka.

1/ Wycisza, wygłusza; 2/ stanowi dodatkową izolację termiczną, 3/ stanowi dodatkową barierę przy ewentualnym podwiewaniu śniegu czy deszczu. Zresztą w którymś z Muratorów (chyba) było o deskowaniu, ale nie pamiętam w którym :roll:

Ja także szukam więźby - dzwoniłam pod w/w adres. 650zł to cena do 4,5m dłuższe 750zł.

witam

niestety dzisiaj tam nie dotarlem bo mi zeszlo w aquanecie moze jutro sie uda a co do ogladania to pewnie mozna zobaczyc jeszcze niepociete no chyba ze beda akurat dla kogos cieli ale to nie wiem

witam

niestety dzisiaj tam nie dotarlem bo mi zeszlo w aquanecie moze jutro sie uda a co do ogladania to pewnie mozna zobaczyc jeszcze niepociete no chyba ze beda akurat dla kogos cieli ale to nie wiem

zazwyczaj coś leży na placu dla innego klienta, może jutro tam pojadę

jak jedziesz do PN to przed wiaduktem w prawo i jeszcze raz w prawo ok 100 m i w lewo i po prawej stronie.Tartak ELDREW tel-061/8171402. A ja szukam steropianu 12 lub 15 i sporexu 12. :lol:

oki dzieki jutro dzwonie albo moze nawet sie przejade bo bede w okolicy

Towar kupuje tam stolarz z rodziny i ocenił pozytywnie.