Marzin 17.03.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 W wlkp.jest chyba awaria z internetem.Od wczoraj nikt NIC nie napisał!!!!!!!!! U mnie net działa. A w czwartek sprzedałem potrzebującej forumowiczce jedną paletę 12-ki. Została mi paleta 24-ki. Zapytaj w Liroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 17.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Wiecie co, jakoś te kalkulacje o deskowaniu do mnie nie przemawiają Ja za dachówki na cały dach zapłaciłam 7.000 brutto (dach 185 m2), Uuu, to ja za prodachy na pow prawie 140m2 dałem pięć z kawałkiem. Znaczy w porównaniu wcale nie tak mało. mnie dachówka cer. na 200m/2(całosc. gąsiory ,mocowania,folia,blacha)koszt 13.500.cena z lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.03.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 W wlkp.jest chyba awaria z internetem.Od wczoraj nikt NIC nie napisał!!!!!!!!! U mnie net działa. A w czwartek sprzedałem potrzebującej forumowiczce jedną paletę 12-ki. Została mi paleta 24-ki. Zapytaj w Liroju. a nie widziales w Liroyu przypadkiem Silki? bo jeszcze troche mi brakuje a w hurtowni strasza ze przed podwyzka moga nie miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 18.03.2007 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 szukam transportu - moze Ty masz jakiś.... Nie mam niestety transportu, ale zdaje się, że nie mam też problemu, bo tynkarz nas zostawił . a ja znalazłem transport i u mnie już szlamują - do wtorku powinni skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.03.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a nie widziales w Liroyu przypadkiem Silki? bo jeszcze troche mi brakuje a w hurtowni strasza ze przed podwyzka moga nie miec Jadę tam zaraz kupić nadproża, to przy okazji zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.03.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 W wlkp.jest chyba awaria z internetem.Od wczoraj nikt NIC nie napisał!!!!!!!!! U mnie net działa. A w czwartek sprzedałem potrzebującej forumowiczce jedną paletę 12-ki. Została mi paleta 24-ki. Zapytaj w Liroju. a nie widziales w Liroyu przypadkiem Silki? bo jeszcze troche mi brakuje a w hurtowni strasza ze przed podwyzka moga nie miec Byłem wczoraj w Liroyu w Komornikach. Nędzne resztki wszystkiego łącznie z dachówkami. Silki nie widziałem. Trochę Ytongu, Solbetu, wełny, styropianu, cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cappo 18.03.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witajcie! Ogłaszam reaktywację w 2007r. Krótkie info co i jak : - pod koniec 2006 zakończyłem prace projektowe nad budynkiem i 27.11.2006 wydano pozwolenie na budowę - jeszcze w starym roku znalazłem głównego wykonawcę, ekipa jest z Kwilcza i mam o niej same dobre opinie (mają wykonać fundamenty, mury, tynki zew/wew., wylewki) - buduję w Lusowie - od roku systematycznie śledzę ten wątek Etap prac : - przeniesienie istniejącej instalacji elektrycznej do nowej skrzynki w płocie - wyburzenie starego domku letniskowego - wytyczenie fundamentów - wykop pod piwnicę - jutro wchodzi ekipa robić fundament... Postaram się jeszcze dzisiaj założyć dziennik budowy i wrzucić ostatnie fotki. Z cennych informacji jakimi mogę się w tej chwili podzielić: - po dokładnym rozeznaniu stal jest najtańsza w Markstalu w Sadach (Panowie nie chcą się targować ale chwyt z gotówką na stól dał jeszcze -200pln) trzeba zorganizować samemu transport, ja mam gościa za 90pln. - musiałem wykonać spory wykop pod piwnicę i usunąć ziemię (ok. 350m3), oferty oscylowały ok. 5000pln za tą usługę, najlepiej stargowałem na 3300pln i ekipa okazała się bardzo sprawna (4 nowe auta, duża obrotowa kopara i uwaga termin następny dzień!) - tel. 604415943 - nie polecam Kredyt Banku, co 2 dni zmieniają warunki i nie trzymają się terminów, które sami podają - w moim przypadku na drzewo! pamiętajcie, że banki łaski nie robią i jak im coś nie pasuję to nara, generalnie powinni zwracać kasę za stracony czas jeżeli nie trzymają się warunków jakie wstępnie podają...bo jak tu porównać oferty?!? Mam również parę pytań : - potrzebuję pilnie kierownika budowy, jakieś namiary? ceny? - czy ktoś wie gdzie kupić porotherm ? (tak tylko spytam...) - poszukuję wykonawcy dachu (pełne deskowanie, gont bitumiczny) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 18.03.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hi, zamówiłem sobie garaż blaszany na moją działeczkę - coś takiego jak Misiak postawił u siebie. Ekipa przyjeżdża gdzieś z Małopolski i montują "budę" w kilka godzin. Niestety , zeby przyjechali to muszą mieć przynajmniej kilka zleceń z okolic Poznania. Póki co to termin mam na "po świętach" , a może jakby ktos jeszcze się dopisał to dałoby radę jeszcze przed . Cena za garaż 3x5m to 1450 PLN brutto (wyjściowa 1500 zł). Jakby ktoś był zainteresowany to podaję namiar: 018 3342119. http://www.bomstal.com.pl/ Pozdr T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cappo 18.03.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jestem zainteresowany tym garażem, gdzie go znaleźć na ich stronie ?Tomcus gdzie się budujesz w Lusowie? Będziemy sąsiadami? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 18.03.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jestem zainteresowany tym garażem, gdzie go znaleźć na ich stronie ? Tomcus gdzie się budujesz w Lusowie? Będziemy sąsiadami? pozdr. Mogę podesłać fotkę przykładowego garażu na maila (nie wiem jak to tutaj wkleić). Oczywiście za dodatkową opłatą można sobie sprawić bramę otwieraną do góry (w standardzie jest brama dwuskrzydłowa), dodatkowe drzwi, okienka i inne bajery. Ja się buduję (a raczej będę się budował) na ul. Nowej prawie na wylocie na Batorowo. Lusowo to mała wioska więc raczej będziemy sąsiadami. Jedno jest pewne: po żwir mamy blisko ... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 18.03.2007 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Mam również parę pytań : - potrzebuję pilnie kierownika budowy, jakieś namiary? ceny? - czy ktoś wie gdzie kupić porotherm ? (tak tylko spytam...) - poszukuję wykonawcy dachu (pełne deskowanie, gont bitumiczny) pozdrawiam kierbud Przybylski 0618161407 cappo garaz taki http://alicja.koti.pl/foto/garuchyl_m.jpg mysle ze lepiej dołożyć troszke i miec drzwi do gory otwierane wygodniej i majstry taczkami nie poobijają z ciekawostek powiem wam ze zdecydowalem sie na calkowita wymiane gruntu (namułów) pod moim domem wiec szukam teraz namiarow na żwirownie w okolicy Rokietnicy - musze miec piasek nadajacy sie do ubijania /zagęszczenia !!! a i tluczen lub kruszony beton wiecie gdzie to kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 18.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hi, zamówiłem sobie garaż blaszany na moją działeczkę - coś takiego jak Misiak postawił u siebie. Ekipa przyjeżdża gdzieś z Małopolski i montują "budę" w kilka godzin. Niestety , zeby przyjechali to muszą mieć przynajmniej kilka zleceń z okolic Poznania. Póki co to termin mam na "po świętach" , a może jakby ktos jeszcze się dopisał to dałoby radę jeszcze przed . Cena za garaż 3x5m to 1450 PLN brutto (wyjściowa 1500 zł). Jakby ktoś był zainteresowany to podaję namiar: 018 3342119. http://www.bomstal.com.pl/ Pozdr T.ja montowałem garaz w czwartek 1399pln.drugi gatunek. tel do kierowcy 787216941.Firma wystawia na alegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 18.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 gruz tłuczony nz lutyckiej za pierwszym przejazdem pkp w prawo na betoniarnie(strzeszyn grecki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 gruz tłuczony nz lutyckiej za pierwszym przejazdem pkp w prawo na betoniarnie(strzeszyn grecki) a jakiś namiar tel. albo cena ? bo też chyba będę musiał trochę tego ściągnąć do siebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 18.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 z ciekawostek powiem wam ze zdecydowalem sie na calkowita wymiane gruntu (namułów) pod moim domem wiec szukam teraz namiarow na żwirownie w okolicy Rokietnicy - musze miec piasek nadajacy sie do ubijania /zagęszczenia !!! a i tluczen lub kruszony beton wiecie gdzie to kupic ? Raczej na 99% kruszony beton mają w Dąbrowie - żwirownia "Dąbrowa" (Danielewski), tel.(061)8143-152. Pod tym tel. siedzi kobieta, której nazwiska w tej chwili nie pamiętam, ale można się z nią dogadać odnośnie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 18.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 gruz tłuczony nz lutyckiej za pierwszym przejazdem pkp w prawo na betoniarnie(strzeszyn grecki) a jakiś namiar tel. albo cena ? bo też chyba będę musiał trochę tego ściągnąć do siebie ...namiarów brak.tona około 20 pln.tak było w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.03.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 gruz z atestami mozna kupic tutaj z tego co pamietam to w zeszlym roku cena 15 zl za tone jak jest teraz to nei wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 lidka87 i brachol, dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 19.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej Co s bardziej oplaca- stawiac kominy wentylacyjne czy robic wentylacje mechaniczna? jak Wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 19.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 wlasnie wyczytalam ze mechaniczna wywiewna nie moze byc stosowana tam gdzie jest kominek, wiec juz jest wszystko jasne. Musimy zbudowac sto kominow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts