Altariela 02.04.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ja widziałam Okpol w realu - możesz obejrzeć je w Darplaście na Starołęckiej. Generalnie - porażka. Od wewnątrz wyglądają ok, niczym w zasadzie od Fakro się nie różnią, ale od zewnątrz... zamiast blachy dają chyba jakiś pergamin, blaszka cieniutka, powykrzywiana, zupełnie inny standard niż fakro czy velux. Ja szybko zrezygnowałam, chociaż w standardzie mają to czego inne okna nie mają - szyby hartowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 02.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Altariela napisała: w standardzie mają to czego inne okna nie mają - szyby hartowane Nie jestem pewna czy w standardzie, ale Roto też mają szyby hartowane i Velux też - a to ważna cecha Cały czas waham się miedzy Roto i Velux Velux - są solidnejsze, Roto bardziej funkcjonalne. Ceny jak na razie nie biorę pod uwagę ... a chyba ona zadecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 02.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 czy mówi Wam coś firma Pol-bet-kom z nałęczowa? Szukoałem po forum, ale nic nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kochani potrzebuję twardy styripoan pod wylewkę. ma ktoś jakieś namiary. To kolejny materiał deficytowy więc hmmm. może ktoś ma jakieś niewyschnięte źródełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 02.04.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Zastanawiam się nad oknami połaciowymi Poczytałam i opinie na forum o producentach są różne ... Skłaniam się ku wyrobom firmy Roto, głównie ze względu na propozycje okien wysokoosiowych. Potrzebuje 4 szt - w tym dwa okna będą w systemie combi - prawdopodobnie te będą uchylno-obrotowe ze względu na pełnienie jednocześnie funkcji wyłazu do obsługi komina ... Czy ktoś z Was też się nad nimi zastanawiał? Mam okna ROTO uchylno-obrotowe. 6 szt. 2 lata. Sa ok. Veluxy mi sie nie podobaly, fakro mialo jakis dziwny przelaczik z boku jakbym chcial zamienic z uchylnego na obrotowe (w Roto tylko ustawienie klamki powoduje zmiane otwierania). No i ta os obrotu wyzej niz w polowie... Przynajmniej w glowe sie czlowiek nie wali Jakby co zdjecia podczas montazu i pozniej sa w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 02.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Dawno się tutaj nie pokazywałem. W styczniu goniłem budowę a w lutym i marcu budowa ganiała mnie. Po początkowej panice kwitnę z zadowolenia jak wiosna wokół. Właśnie zaczynam kłaść dachówkę. Piszecie o oknach połaciowych. Kupiłem Veluxy, ale zdecydowała tylko cena: jakieś 880zł za 78x160 plus kołnierze. Przeglądałem wszystkie i jakościowo Fakro wydawały się najlepsze, porządnie wykończone, ale droższe. Dekarze chwalą Veluxy za kołnierze. Ponoć lepiej spasowane do okien. Co do dachówki, to polecam twarde negocjacje. Kupiłem Koramica L15. Chciano za nią ponad 3zł za sztukę, a po targach zeszli do 2,54 brutto. Misiak - fajny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 02.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kochani potrzebuję twardy styripoan pod wylewkę. ma ktoś jakieś namiary. To kolejny materiał deficytowy więc hmmm. może ktoś ma jakieś niewyschnięte źródełko? mi troche ostatnio zabrakło i kupowałem w leroyu w Swadzimiu - mieli od ręki - o cene nawet nie pytałem bo potrzebowałem 2 paczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kochani potrzebuję twardy styripoan pod wylewkę. ma ktoś jakieś namiary. To kolejny materiał deficytowy więc hmmm. może ktoś ma jakieś niewyschnięte źródełko? mi troche ostatnio zabrakło i kupowałem w leroyu w Swadzimiu - mieli od ręki - o cene nawet nie pytałem bo potrzebowałem 2 paczki ha godne uwagi. Mi w Jelonku u Begiera zaśpiewali 200 zł za m3. Ta cena mnie trochę przeraziła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 w HDMB czy jak im tam tydzień temu mieli po 208pln/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 02.04.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Wciorniastku, taka jest teraz cena za EPS-100. Ponegocjuj trochę, powinni zejść z ceny jakieś 5-10 zł (mi w Begierze jakiś czas temu proponowali 190 zł) ale na wiecej to raczej nie licz. A za tydzień będzie pewnie jeszcze drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witam a ja biorę dachówki z WASZ DACH-u Ich wycena była lepsza od drugiej z firmy na obornickiej. Na dzień dodry dostałam ładne upusty np. na veluxy 20% pozdrawiam atka Nam też dali świetne upusty. 20% na okna dachowe to u nich standard. I ponad 30% na dachówkę. Ich oferta była najkorzystniejsza ze wszystkich, jakie dostaliśmy. Dlatego ich wybraliśmy. I to był błąd. Opisałam przygody z tą firmą na czarnej liście w dziale "Wykonawca doskonały i mniej". Niestety nie jest to tylko moja ocena. Kiedy rozmawialiśmy w innych hurtowniach, na hasło WA.SZ. DACH wszyscy z politowaniem kiwali głowami. No cóż, mądry Polak po szkodzie . polecam Dek-pol, Wenę, Pimar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 02.04.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Cześć,Czy ktoś z Was ma może studnię głębinową?Czy może polecić jakieś firmy które tym się zajmują? Mi polecono firmę Grunt-Jol z Suchego Lasu, może znacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 02.04.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Zostało mi jakieś 25m siatki ogrodzeniowej powlekanej chetnie odstąpie.Twardy styropian kupowałem teraz w hurtowni zadzwoń i zapytaj tel.8920233.Jak znajde namiary na studniarza to przesle a o tej z Suchego Lasu nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Twardy styropian kupowałem teraz w hurtowni zadzwoń i zapytaj tel.8920233. A co to za hurtownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 02.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Dokładnie to w Bolechowie "JAN ZAREBA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.04.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Dokładnie to w Bolechowie "JAN ZAREBA" Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WSIM 02.04.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Marzin - dzięki za życzenia Brzydlak - mam jednak nadzieję, że uda mi się trochę skrócić tę mękę A jeśli chodzi o sprawy budowlane, to dzwoniłem do Eneii w Gnieźnie z zapytaniem o termin wykonania przyłącza prądowego. I co usłyszałem? Pan, nawiasem mówiąc niezbyt uprzejmy, poinformował mnie, że realny termin to 11 miesięcy od podpisania umowy!!!! Horror. Potem oznajmił mi, że mogę, na własny koszt a jakże, wykonać sobie tzw przyłącze tymczasowe. Czy ktoś już to przerabiał? Jakie są koszty takiego przyłącza tymczasowego i co z niego można użyć w późniejszym czasie do przyłącza docelowego? Będę wdzięczny za każdą informację Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 02.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Maciek-MZM napisał:w Roto tylko ustawienie klamki powoduje zmiane otwierania. No i ta os obrotu wyzej niz w polowie... Przynajmniej w glowe sie czlowiek nie wali. Jakby co zdjecia podczas montazu i pozniej sa w stopce Te cechy właśniesą dla mnie cenne w Roto. Zdjęcia obejrzałam ... Murator też czytałam - Gratuluję domku !! Czas podjąć decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam wszystkich z wlkp.Potrzebuje kilku rad na temat formalnosci.Buduje (zaczynam) w poznaniu. @ stycznia skladalem wniosek o warunki zabudwy i do dnia dzisiejszego(czekam juz 4 miesiac) nie dostalem tych warunków ciagle czekam:| czy to normalne? dzwonie dowiadywac sie co i jak i ponocciagle w toku:|. Mapke do celów projektowych juz mam pisma z energetykiz gazownicta dostalem( wodociogów nie musze) I nie wiem co teraz moge robic? doradzcie prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelelwira 02.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Cześć wszystkim! Ma może ktoś namiar na tanie stemple w okolicy Gruszczyna/Swarzędza ? Potrzebuje dość sporą ilość... pozdrawiam, -- paweł http://www.stefanski.info/oliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts