adisan1 12.04.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 moze komus sie przyda : grubości od 25 - 240 mm. Kraj Produkcji: Belgia Przykładowe ceny za m2: (netto) 25 mm - 2,00 zł 50 mm - 4,00 zł 70 mm - 5,60 zł 100mm - 8,00 zł 180mm - 14,40 zł 200mm- 16,00 zł Zastosowanie: Izolacja cieplna i akustyczna: - dachów skośnych pomiędzy krokwiami, - poddaszy użytkowych i nieużytkowych, - stropodachów dwudzielnych, - podłóg i stropów pomiędzy legarami, - drewnianych i stalowych konstrukcji szkieletowych Poznań - ul. Obornicka 223( rondo - teren KIA), tel. : 601 810 619 Co do jakosci nie wypowiadam sie, mam zamiar w przyszlym tyg przejechac sie i zobaczyc jak to w realu wygloda co do kominow to tradycyjnie cegla 150 + wklad "kwasowka" + pustaki wentylacyjne, zdecydowalem sie na tradycyjny bo ekipa stawia kominy za 20zl mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 12.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budujących. Mam pytanko ile biorą obecnie ekipy budowlane? (stan surowy otwarty z dachem) Jestem na etapie wyceny i bardzo ciekawi mnie jak to u Was wyglądaPozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 12.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 chyba na dzien dzisiejszy nie ma jakis standardow ;/ np moja ekipa za m sciany z porothermu 25 kasuje 20zl + 20zl m stropu (teriva) fundamenty to od calosci 4.5k domek o pow 150m2, ceny ustalane na poczatku lutego, ciezko powiedzic ile teraz jest warta ich praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 12.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 A tak a`propos materiałów budowlanych jak się ma sprawa ze styropianem i wełną do ocieplenia poddasza - też trzeba czekać i płacić jak za zboże ? Dostępność w miarę ale ceny Dziś kupiłem styropian FS20/12 EPS 100 na fundamenty cena za m3 219 brutto Masakra co się dzieje z tymi cenami a ja urlopu nie mogę wziąść, żeby trochę pojeździć i ponegocjować Bety_T co do cen, nie ma sensu porównywać, weź 3-4 oferty na swój domek i z nich wybieraj. U mnie oferty "letko" były rozbieżne, od 26k bez rachunku do 90k z rachunkiem (oczywiście bez więźby i pokrycia dachu). dom 172 po podłogach z garażem. ogólnie cena końcowa to 35k w tym kilka rzeczy pozwalających oszczędzić na innych wydatkach co daje jakieś 31k w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 12.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzięki. Tak też uczyniłam. Mam trzy ekipy i czekam aż wycenią swoją prace. A dużo czasu nie mam bo planuje budowe na czerwiec/lipiec. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Słuchajcie, ktoś z Was rozglądał się za drzwiami wejściowymi. Ja nastawiłem się na drewno, co by było pod kolor okien, ale cena mnie trochę osłabiła. ok 4 tyś. Znacie fajne miejsca godne polecenia gdzie mozna obejrzeć i moze nabyć w trochę niższej cenie? Właśnie zamówiłam w Budom Bisie na Dąbrowskiego przy salonie Cybiny. Jeden tysiączek mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol cena bez faktury, bez transportu. Jakość sprawdzona. Ale jak do Poznania to za daleko, bo ok. 110 km w jedną stronę. Będę jeszcze szukać ja zamowilem w tej firmie w sumie dosc daleko podobno dobre drewno i dostalem cene 750 zl za m3 z transportem bez rozladunku cena netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol - jaki dostales termin? - /moze nasze wiezby przyjada razem :-)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M cena nie ma nic do dlugosci / chyba wszedzie/ bo przeciez placisz za m3. co najwyzej dla czasu oczekiwania moze to miec znaczenie tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 12.04.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Znalazłam drewno na dach - cena 700 zł bez różnicy jaka długość. Drzewo impregnowane - tanio czy drogo? Czy ktoś posiada dobrą wiedzę na temat kominów. Chodzi mi o ceny!!! Nadproża w stropexie - 50 zł na okno 150 cm. Wtedy nadproże ma 180 cm. Pozdrawiam Sylwia CENA OK, MOZESZ PODAC NAMIARY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 12.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M cena nie ma nic do dlugosci / chyba wszedzie/ bo przeciez placisz za m3. co najwyzej dla czasu oczekiwania moze to miec znaczenie tak mysle No ja natrafiłam na tartak, gdzie cena jest zależna oczywiście od kubika, ale rozmiar do 6 metrów taniej, a powyzej to drożej o 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol - jaki dostales termin? - /moze nasze wiezby przyjada razem :-)/ ja mam termin za jakies 3 tygodnie tak wiec raczej razem nie przyjada poza tym ja mam razem 18 m3 (zamawialem drewno na wiezbie w domu i w budynku gospodarczym oraz na 2 stropy drewniane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 S&M niektore tartaki stosuja rozne ceny w zaleznosci od dlugosci i przekroju ellementow a wiaze sie to z tym ze krotkie i cienkie elementy latwiej wykonac a wlasciwie latwiej znalezc material na wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Właśnie zamówiłam w Budom Bisie na Dąbrowskiego przy salonie Cybiny. Jeden tysiączek mniej. A masz jakiś dokładniejszy adres, bo nijak w googlch nie moge po nazwie znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 brachol - tyle obdzwonilam tartakow i zaden mi tak nie powiedzial a podawalam dlugosci belek widocznie mialam szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 13.04.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Zastanawiam się czy ma sens robić ogrzewanie podłogowe w wiatrołapie Zupełnie nieogrzewany odpada - nie cierpię zakładać zimą wychłodzonych butów, a na choćby mały grzejniczek szkoda mi miejsca. Co Wy na to? Aaa...jeszcze jedno, planuję poodwiedzać producentów okien - które miejsca wg Was warto odwiedzić? Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 13.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja robie podlogowe w wiatrolapie, wlasnie z tych powodow ktore wymienilas. Mam też nadzieję, że buty na podlogowce beda zima szybko wysychać W sprawie okien już mówiłam kiedyś, ja zamówiłam okna z Oknoplastu Kraków w salonie w Gnieznie, bo w salonie w Poznaniu było dużo drożej. No ale do najtańszych one i tak nie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 13.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Altariela, gdzie w Poznaniu można oglądnąć te okna? Ale wiesz..nie kawałek profilu tylko całe okno ...należę do stworów które muszą wszystko sprawdzić organoleptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 13.04.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Salon w Poznaniu jest na Góreckiej 8. Są całe okna, sztuk kilka. Ja też pojechałam tam obejrzeć i dobrze zrobiłam bo są 3 modele do wyboru (różnią się od zewnątrz, wewnątrz wszystkie takie same) i mogłam się z bliska przyjrzeć które mi się bardziej podoba, jak chodzą okucia, klamki, popukać, poszarpać itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts