natus 18.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 cegła pełna ma być za dwa, trzy dni w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 18.04.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam Wysłałam zapytanie o wycenę stropu TERIVA I do: Stropexu, Strobetu, Konbetu i Kospolu. Pominęłam jakąś firmę? Pozdrawiam Sylwia Piotrowscy w Nekli, Big Bud Borowiec, Mucha Przerabiam aktualnie ten temat brrrrrrrrrrr Gdzie sie budujesz jesli mozna zapytac My w Rakowie - piekna spokojna wioska 50 miejscowych + 40 budujacych sie osob - uu nawet w 100 sie nie zamknieBig bud TRAGEDIA policzyła mi 2500 więcej niz inni, i bardzo nie miła obsługa.najszybciej stropex ale małe ale własnym transportem,a stropex to ok 19.05.i u muchy tez na koniec maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja wciąz nie moge znaleźć wykonawcy jeden mi wycenił stan developerski na 540000 +VAT Sam stan zero kosztował u niego 100000 Czy ta jestem chora, czy te ceny sa chore? Ani Ty ani ceny ... ludzie świrują ... tak wykonawcy jak hurtownicy, wytwórcy itd Styropian, beton co zamawiam to drożej, z tygodnia na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja wciąz nie moge znaleźć wykonawcy jeden mi wycenił stan developerski na 540000 +VAT Sam stan zero kosztował u niego 100000 Czy ta jestem chora, czy te ceny sa chore? Ani Ty ani ceny ... ludzie świrują ... tak wykonawcy jak hurtownicy, wytwórcy itd Styropian, beton co zamawiam to drożej, z tygodnia na tydzień. To co, brać bo będzie drożej czy szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 18.04.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 verunia- gdybys zaplacila 100tys za stan 0 to chyba bylabys chora psychicznie. ekipy szukaja frajear i daja takie ceny. jak s frajer znajdzie to super dla nich jak nie to szukaja dalej, bo robote to pewnie i tak maja zaklepana w innym miejscu. kiedy musisz zaczac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 18.04.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W jakiej cenie teraz cegła pełna? Ostatnio płacilam 1.12...w GS Swarzędz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.04.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 To co, brać bo będzie drożej czy szukać dalej? ja Ci wybuduje stan zero za 80 tys PS jak dla mnie to szukaj dalej bo cena kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 brzydlakjak tam drewno dojechalo? wszystko w porzadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 18.04.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 To co, brać bo będzie drożej czy szukać dalej? ja Ci wybuduje stan zero za 80 tys PS jak dla mnie to szukaj dalej bo cena kosmos i pomyśleć, że za wymurowanie całej chaty zapłaciłem 9000 w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 18.04.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 brachol drewno bedzie w poniedzialek / transport/. co do jakosci to mysle ze bedzie ok.moja rodzina nie narzeka na swoja wiezbe. dobrze ze juz przyjedzie bo murarze juz przebieraja nozkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 18.04.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 brachol -przebijam cene- moj tesc z jej zrobi za 20 kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 18.04.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W jakiej cenie teraz cegła pełna? Ostatnio płacilam 1.12...w GS Swarzędz. A dawno brałaś? Możesz zapodać telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 18.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mam zagwozdke, bo: Papa PV70S30, Producent Lemar rolka 7,5m za 67zł. Wg opisu producenta typowe zastosowanie na tgo typu izolacje. Papa Pv60S30, producent Werner Janikowo, rolka 10m za 55 zł. Wg producenta papa podkładowa wodochronna pokryć dachowych. Różnica w cenie jest i to spora.A mam potem zaizolować podłogę 2 razy. Możecie podać jakie papy i jakich producentów stosowaliście? ja dalem zwykla pape podkladowa na lepiku na zimno i uwazam ze wystarczy w zupelnosci potem na chodziaku spokojnie da sie to polaczyc z papa termozgrzewalna rolka 15 m2 58 zl + lepik chyba z 60 za 18 kg wystarczyl na caly fundament Znaczy się na samą ścianę fundamentową dałeś papę na lepiku. 1 czy 2 razy? A na chudziak chcesz dać inną papę? Jaką i dlaczego? Jak sobie na szybko przeliczyłem tą specjalną papę na ścianę fund. i podbeton i jeszcze razy 2 - tak jak jest w projekcie to mi wyszło 3kpl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 18.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 brachol -przebijam cene- moj tesc z jej zrobi za 20 kola No to już wiem, dlaczego problemy np. kanalizacyjne są dla Ciebie nieistotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Verunia budujesz bardzo dzy dom i ja sie wcale nei dziwie ze kosztuje on 540tys(z wykonczeniem prawda)? wystarczy spojzec na twoj projekt willaa jak dla mnie:p, ja bede budowac chyba 110parter plus 20 podasze i stan surowy otwarty ale z dachowka celtycka brasa(tak napisali nie wiem czy jest ladna i dobra) to 150tys, ale zaczne budowac dopiero pod koniec wakacji wiec ciekawe jestem ile mi wtedy powiedza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 czy ktos wie ile kosztuja dzialki w Poznan smochoice-krzyzowniki? jak nikt sie nie orientuje to chociaz gdzie moge to sprawdzic po ile stoi dzialka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.04.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja wciąz nie moge znaleźć wykonawcy jeden mi wycenił stan developerski na 540000 +VAT Sam stan zero kosztował u niego 100000 Czy ta jestem chora, czy te ceny sa chore? Ani Ty ani ceny ... ludzie świrują ... tak wykonawcy jak hurtownicy, wytwórcy itd Styropian, beton co zamawiam to drożej, z tygodnia na tydzień. To co, brać bo będzie drożej czy szukać dalej? Verunia, to nie tak. Nie napisałaś do jakiego standardu ta cena, wg Twojego projektu i ceny którą dostałaś 540k netto to sporo. W tej chwili firmy wariują (przynajmniej niektóre). Normalna cena za m2 to ok 2,3 - 2,7k pln brutto w pełni wykończona (ale bez złoceń i marmurów ). Szukaj ekip, bo są do złapania ekipy średnie i super tanie ale wtedy różnie z jakością. Zresztą budowałaś jeden dom więc wiesz jak jest U mnie wg kosztorysu do Banku wychodzi ok 2,2k pln za m2. Oczywiście postaram się zejść do 1,9 - 2k pln za m2 a jak wyjdzie to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.04.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Znaczy się na samą ścianę fundamentową dałeś papę na lepiku. 1 czy 2 razy? A na chudziak chcesz dać inną papę? Jaką i dlaczego? Jak sobie na szybko przeliczyłem tą specjalną papę na ścianę fund. i podbeton i jeszcze razy 2 - tak jak jest w projekcie to mi wyszło 3kpl. na sciane fundamentowa dalem pape na lepiku 2x (zgodnie zreszta z projektem) a na chudziaka chce dac termozgrzewalna jeszcze nei wiem jaka ale 1 warstwe i na to warstwe folii jakas taka grubsza. Na chudziaka termo bo sie szybciej kladzie a na sciane dawalem na lepiku bo nie mam jeszcze chudziaka i latwiej mi sie tak robilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.04.2007 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 brachol -przebijam cene- moj tesc z jej zrobi za 20 kola psujesz rynek i pamietaj ze to pewnie cena z materialem PS dzieki za info o drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 19.04.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W jakiej cenie teraz cegła pełna? Ostatnio płacilam 1.12...w GS Swarzędz. A dawno brałaś? Możesz zapodać telefon? Jakieś 3 tygodnie temu: GS SWARZĘDZ Kościuszki 32 62-020 Swarzędz tel.: 0 61 817 27 89 fax: 0 61 817 27 89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts