mariooo 20.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kierownik budowy moze zmienic:- scianki dzialowe (zreszta sam mozesz zmienic i tak nikt nie sprawdzi)- przesunac otwory okienne i drzwiowe (o ile uzyskasz zgode na takie dzialania od projektanta twojego projektu) Osoba adaptujaca (o za odpowiednia kase) moze zmienic ci wszystko co tylko zapragniesz, ale wymaga to najczesciej dodatkowych obliczen - wiec aby uniknac kosztow warto powybierac w projektach gotowych i dopasowac cos do swoich potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 20.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 RATUNKU Czy ktoś kupował lub widział ostatnio cegłę K-3? Jeszcze gorzej niż cegłą pełną. A dostałeś gdzieś pełną na komin ? Normalnie masakra z tymi cegłami, chyba pójdę do znajomych co mają glinę na działce i sobie wypalę witam serdecznie cegłę pełną 150 kupicie w gnieżnie w hurtowni bol-an tel.614261414 mój ulubiony hurtownik p.adrian (który sprzedał mi protherm w styczniu mówiąc że materiały podrożeją za 4,95)wczoraj za 150 pełną płaciłam niestety 1,38 ale bez łłaski przywieżli.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 20.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Po ile płaciliście ostatnio za B-20, potrzebuję w okolicach Kostrzyna możecie coś polecić?? witam ja do siekierek za B-25 bez f-ry płacę 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 20.04.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Misiak, trzymam kciuki! Nie załamuj się! Niedawno rozmawiałam z ojcem mojej przyjaciółki, który nadzorował budowę u niej i stwierdził, że zawsze coś się musi trafić Misiak, Ty nie pękaj. Buduj dom, pisz pamiętnik i myśl o tym jak to będzie na grilu we własnym ogrodzie Ja widzę po sobie, że temat cen odpuściłem na tyle, żeby nie zwariować. Budowanie ma mieć pozytywny wpływ na nas i tego się trzymajmy dzieki !!! nasz domek bedzie mial nr 13 mam nadzieje ze nie jest to pechowa 13 (chociaz narazie na to wskazuje ) ceny tak bardzo mnie juz nie przerażają (przy tych dodaktowych kosztach jakie ponioslem) tylko brak towaru i terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 20.04.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzisiaj od rana obdzwoniłem hurtownie w poszukiwaniu Silki lub Silikatów. Potrzebuję na sierpień-wrzesień i jak dzwoniłem w lutym to mówili , ze mam zadzwonić w drugiej połowie kwietnia bo teraz nic nie mogą powiedzieć. No więc podzwoniłem dzisiaj i generalnie dowiedziałem się , że Silkę będę miał jak ją sobie narysuję ... czyli nie ma i nie będzie. Uruchomiłem moje kontakty pozahurtowniane i zobaczę co z tego wyniknie w przyszłym tygodniu. Generalnie widzę , że mogę zapomnieć o silce (i o silikatach). Podjechałem do Muchy, wziąłem ofertę na keramzyt i chyba zrezygnuję z tej silki. Bez łaski, nie będę się nikogo o nic prosił, kij im w oko - mam nadzieję tylko , że wrócą takie czasy że ci uśmiechnięci kolesie z hurtowni i fabryk będą musieli znowu starać się o klienta. Póki co wyliczyłem sobie, że cena keramzytu jest prawie identyczna jak silki (silka 79 PLN m2, keramzyt 80 zł m2) , a po pierwsze nie muszę się nikogo prosić (ani dawaćw łapę), po drugie keramzyt można kupić (nawet można dostać rabat), po trzecie przy keramzycie mogę dać cieńsze ocieplenie (10 lub 12 zamiast 15 cm - znowu oszczędność), po czwarte w cenie keramzytu jest transport (moja działka jest 4 km od producenta) no i po piąte myślę , że ekipa weźmie trochę mniej za budowę z keramzytu bo podobno buduje się łatwiej (i szybciej ). Chyba się jednak zdecyduję na ten keramzyt ... same plusy, jakie są minusy tego keramzytu ?? Pozdr T. Jak jechałem do domu to kilkaset metrów od mojej działki własnie wyładowywali kilka niebieskich palet silki. Fajnie ma ten inwestor , ale ja też sobie jakoś poradzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 20.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 warunki zabudowy mam wydane 2mc temu,ale są one na gościa od którego kupiłem działkę.czy muszę występowac o te warunki ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 20.04.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mam jeszcze jedno pytanko,jak likwiduje okno całkowicie to muszę to komus zgłaszac i zmieniac w projekcie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smash 20.04.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 rozglądał się może ktoś za styropianem na posadzki i elewacje. gdzie warto kupic. bo mam calkiem fajny namiar za 176 za metr frezowanego. A odnośnie cegły, to brakło mi jakies 4 palety na kominu na poddaszu. w pewnym momencie już zdecydowany byłem na najtansza klinkierowa, a tu przyszly tesc mowi ze tam gdzie on sie czasem zaopatruje maja klinkier 2 kategorii, za .. 0,90 br... to wzielem . a co jak mam za pelną 1,50 płacić i czekać , może będzie.hurtowania w poznaniu lub juz suchym lesie , zjazd w prawo za wiaduktem w kierunku suchego lasu. przed stacją benzynowa. i myślę że bedzie ładnie sie to prezentowalo na poddaszu. a tysiaczek w kieszeni pozostał. Jakieś ekipy na posadzki i tynki wew.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 20.04.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Deskowanie dachu - za i przeciw... Wiem, że był już taki temat, ale jedynym argumentem, jaki sobie przypominam za deskowaniem była jakaś "kuna czy łasiczka", która przeorała wełnę na dachu bez deskowania i papy... Mój cieśla i dekarz mówią, że deskuje się po to, żeby w dużo późniejszym czasie móc dopiero położyć np. dachówkę. Ponadto deskowanie znacznie podraża koszty dachu ... Macie jakieś doświadczenia tylko z folią? na foru ogólnym było tego mnóstwo-konkluzja-miałem zamiar kłaść folię,teraz jestem przekonany,że dechy,papa,dachówa to jedyne rozsądne wyjscie(kładzenie dachówy po kilku latach nie ma tu nic do rzeczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 20.04.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 warunki zabudowy mam wydane 2mc temu,ale są one na gościa od którego kupiłem działkę. czy muszę występowac o te warunki ponownie? Wg mojej wiedzy nie musisz. Jedyne co to wypełnij wniosek o przeniesienie decyzji o WZ. Wniosek dostępny na stronie Urzędu Miasta Poznania - po prawej stronie "Formularze do druku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 20.04.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A tak wogóle to chciałem się przywitać jako "ciut aktywniejszy" użytkownik niż dotychczas, no i chciałbym także dołączyć do grupy zaczynających wiosną 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 20.04.2007 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 misiak, jedyne co mogę polecic to nie wpadajcie w panikę i szukajcie po sąsiednich województwach - nawet z transportem wychodzi taniej. Nie wiem jak z ytongiem i substytutam,i ale w przypadku PTH drugi raz okazuje się, że taki sposób poszukiwania materiałów jest sporo tańszy! Powodzenia, Ania PTH-co to? porotherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 20.04.2007 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 misiak, jedyne co mogę polecic to nie wpadajcie w panikę i szukajcie po sąsiednich województwach - nawet z transportem wychodzi taniej. Nie wiem jak z ytongiem i substytutam,i ale w przypadku PTH drugi raz okazuje się, że taki sposób poszukiwania materiałów jest sporo tańszy! Powodzenia, Ania PTH-co to? porotherm? Tak porotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 21.04.2007 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 rozglądał się może ktoś za styropianem na posadzki i elewacje. gdzie warto kupic. bo mam calkiem fajny namiar za 176 za metr frezowanego. możesz podać namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.04.2007 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Po ile płaciliście ostatnio za B-20, potrzebuję w okolicach Kostrzyna możecie coś polecić?? witam ja do siekierek za B-25 bez f-ry płacę 180. teraz? to chyba jakas mega promocja bo w szeszlym roku B 20 kosztowal 190 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 21.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budowniczych.Mogę kupić POROTHERM 24 z niemiec z dostawą na miejsce tzn Kostrzyn Wlkp. w cenie 7.84 za szt(1 metr kwadratowy=11szt).Chciałem się czy to dobra cena jak nie to proszę o informację gdzie można dostać taniej?Interesuje mnie również cena bloczków tzw.emek na fundamenty.Gdzie w rejonie Kostrzyna moża dostac i za jaką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 21.04.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 warunki zabudowy mam wydane 2mc temu,ale są one na gościa od którego kupiłem działkę. czy muszę występowac o te warunki ponownie? Wg mojej wiedzy nie musisz. Jedyne co to wypełnij wniosek o przeniesienie decyzji o WZ. Wniosek dostępny na stronie Urzędu Miasta Poznania - po prawej stronie "Formularze do druku". sprawdź tylko najpierw czy warunki, które chcesz przenieść odpowiadają Twoim oczekiwaniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 21.04.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 warunki zabudowy mam wydane 2mc temu,ale są one na gościa od którego kupiłem działkę. czy muszę występowac o te warunki ponownie? Wg mojej wiedzy nie musisz. Jedyne co to wypełnij wniosek o przeniesienie decyzji o WZ. Wniosek dostępny na stronie Urzędu Miasta Poznania - po prawej stronie "Formularze do druku". sprawdź tylko najpierw czy warunki, które chcesz przenieść odpowiadają Twoim oczekiwaniom yo,yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 21.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Moim zdaniem nie przysiadzie, bedzie tak przez nastepne 5 latek moze i duzej W koncu stanie podbijanie cen bo juz naprawde nikt nie bedzie mukla placic takich pieniedzy No kraj sie pochorowal - zeby w hurtowni nie wiedzieli jaka bedzie cena worka cementu w poniedzialek - nie wiedza dowiedza sie jak przyjedzie transport - noz kurde przez weekend zdrozeje. Bardziej chodziło m i o to, że rynek wyreguluje to co się dzieje. Import spowoduje, ze przestanie brakowac materiałów, a tym samym ceny przestaną skakać z dnia na dzień. Oczywiscie jak nasi politycy nie oblaza tego importu jakims mytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking70 21.04.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Po ile płaciliście ostatnio za B-20, potrzebuję w okolicach Kostrzyna możecie coś polecić?? witam ja do siekierek za B-25 bez f-ry płacę 180. skad jak mozna wiedziec Posc jakies namiary 180 zeta to calkiem przyzwoita cenika A jak z jakascia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts