Mice 26.04.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Misiak, ja płacę tyle samo, więc chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 26.04.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Aha, ktoś jeszcze pytał o bloczki fundamentowe - już kiedyś podawałam ten namiar ale już pewnie przepadł w natłoku informacji. Terbud, pan Eugeniusz Błaszczak, 0 61 447 33 51. Ja w styczniu płaciłam 2,3 zł brutto, no ale to cena pewnie dawno nieaktualna. Bloczki przyjechały do mnie niestety wilgotne, ale ponoć wszędzie teraz nie nadążają z produkcją i wysyłają na budowy świeżą produkcję dzieki wlasnie zamowilem u niego cena 2,40 netto z transportem 2 maja mam dostac szukam namiary na stropy teriva, ciesle, dekarza, no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Jeżeli chodzi o cenę więżby to wydaje mi się ,że dobra cena. Mi juz podawali ceny np 1240 brutto. Mam namiar na więżbe w SZczepankowie za 700 zł netto ale dopiero na lipiec. Telefon podam później bo nie mam przy sobie. Stropy BIG-BUD Borówiec Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.04.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 szukam namiary na stropy teriva, ciesle, dekarza, no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem Strop zamówiłam dzisiaj w Domarcie (tel. 811 12 01), termin realizacji ok. 3 tygodnie. Cena na więźbę ok. Dekarza to zależy na kiedy szukasz - czerwiec/lipiec/sierpień (bo pewnie wtedy Ci będzie potrzebny) wszyscy których znam nie mają terminów Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Zależy, czy z kołnierzem czy bez, czy to cena brutto, czy netto, jaki model okna (z nawiewnikiem, bez nawiewnika, obrotowe, uchylno-obrotowe, może wersja termo...). Jeżeli brutto, z kołnierzem, obrotowe i bez nawiewników to cena jest ok, wychodzi to jakieś 20% rabatu od aktualnych cen katalogowych, czyli tyle ile mniej więcej można na Fakro wytargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.04.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Ja kupiłem za tyle: FTS-V 06 78x118 cena 597,48 netto - 5szt FTS-V 01 55x78 cena 449,28 netto - 1szt Kołnierz EZV 06 78x118 cena 151,32 netto - 3szt Kołnierz KZV-1 78x118 cena 363,48 netto - 1szt (zespolony, dla dwóch okien) Kołnierz 01 55x78 cena 137,28 netto - 1szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Czy ktoś widział w Poznaniu styropian Termoorganiki? Czy wogóle jakaś hurtownia tym handluje? Bo już mi ręce opadają od dzwonienia . Znalazłam hurtownię . Jedyną w Poznaniu, która ma w sprzedaży Termoorganikę. Ale termin dostawy dopiero na początek czerwca (znowu będzie obsuwa na budowie). Jutro jadę zamówić. Ceny chyba nie aż takie tragiczne, bo za Gold + (czyli najwyższa półka) 200 zł/m3 netto, ale to cena obecna (w czerwcu będzie drożej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mam pytanie czy okno połaciowe 78/118 Fakro za ok 900 zł to drogo czy tanio? Bardzo drogo. Na stronie Fakro jest cennik okien. U sprzedawców standardem jest rabat 20% od cen cennikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.04.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) Misiak, ja płacę tyle samo, więc chyba ok Mnie się udało kupić za 740 zł/m3 (z transportem) - mam już na działce ...yuupii... . Ale nadal 750 to dobra cena. Znalazłam hurtownię . Jedyną w Poznaniu, która ma w sprzedaży Termoorganikę. Ale termin dostawy dopiero na początek czerwca (znowu będzie obsuwa na budowie). Jutro jadę zamówić. Ceny chyba nie aż takie tragiczne, bo za Gold + (czyli najwyższa półka) 200 zł/m3 netto, ale to cena obecna (w czerwcu będzie drożej). Mówisz o styropianie FS 200 ? Ostatnio podano mi cenę 260 zł/m3 ale w innym miejscu...warto brać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.04.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Kasia, o jakim styropianie mówisz? Na elewację czy podłogi? Jak na podłogi to ślicznie poproszę o namiar na tego poznańskiego rodzynka Myślę, że cena jest ok, ja na styropian "no name" dostałam cenę 172 zł netto, no a jednak co Termoorganika to Termoorganika Majania, nie ma styropianu FS 200 - może masz na myśli FS 20, czyli taki na podłogi (nowe oznaczenie EPS-100)? A przy okazji: gdzie zamawiałaś więźbę? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Teromorganikę znalazłam w El-budzie w Wysogotowie (bardzo trudno się tam dodzwonić). Silver i Standard są od ręki. Na Gold + i Superakustik trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.04.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Altariela napisała:Majania, nie ma styropianu FS 200 - może masz na myśli FS 20, czyli taki na podłogi (nowe oznaczenie EPS-100)? A przy okazji: gdzie zamawiałaś więźbę? Tak, myslę o takim na podłogę. Więźbę mam z Wagrowca zamawianą przez cieslę - nie mam namiarów na tartak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 26.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Misiak moge polecic ciesle i dekarza co robili u mnie a dodam ze ciesla dobry ani jednej blachy na cały dach nie zuzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.04.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Misiak moge polecic ciesle i dekarza co robili u mnie a dodam ze ciesla dobry ani jednej blachy na cały dach nie zuzył blachy ?? ----------------- jak wyglada z dostepnoscia ceramiki sa problemy ? musze z duzym wyprzedzeniem zamawiac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 26.04.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, dzis cud...ide koło hurtownika budowlanego i kupiłem od reki pełna cegłe za 1,50 zł (cena kosmos), ale i tak sie ucieszyłem w koncu 2 palety i to bez zadnego czekania... co za czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 26.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 U mnie tez ten teriva jest-cokolwiek to znaczy, oraz ceramiczna dachowka BRAAS To moze wkleje co i jak: Stan 0 - nie bede wypisywal bo wiadomo Sciany i strop 1.izolacje poziome przeciwwilgociowe pod ściany nośne 2.ściany konstrukcyjne (nośne) parteru z betonu komórkowego/ceramiki 25 cm 3.nadproża okienne - parter (L-29 lub monolityczne wg projektu) 4.kominy parteru z cegły pełnej 6.strop gęstożebrowy Teriva nad parterem (klasa betonu zgodnie z projektem „z gruszki”) 7.ściany konstrukcyjne (nośne) poddasza z betonu komórkowego/ceramiki 25 cm 8.nadproża okienne - poddasze (L-29 lub monolityczne wg projektu) 9.kominy ponad stropem z cegły pełnej Dach 1.wykonanie więźby dachowej klasy K27 + impregnacja 2.elementy pomocnicze więźby dachowej 3.membrana dachowa 4.łaty i kontrałaty dachowe 5.końcówki kominów z cegły klinkierowej – roben terca (kolor wg wyboru inwestora) 6.dachówka BRAAS 7.wyłaz dachowy – fakro 8.rynny dachowe – Wavin 9.opierzenia dachowe Cena ktora podalem jest brutto. Poczynilem takie zalozenia Stan surowy otwarty to okolo 40% investycji Cala reszta 60 % (40 wykonczeniowka+20 zamkniecie otwartego) Wyszlo mi ze za caly dom +/- na gotowo zaplace 598 000 DO tego dorzuce z 15% na nieprzewidziane wydatki i wychodzi 687700 zl To jest dla mnie do zaakceptowania choc wolalbym mniej jak kazdy Właśnie zakończylem stan surowy. Parter 145m2, poddasze jakieć 80m2 do zagospodarowania. Stan 0 ława, ściany fundamentowe, izolacja, ocieplenie. zasypka, posadzka. Sciany i strop 1.izolacje poziome przeciwwilgociowe pod ściany nośne 2.ściany konstrukcyjne (nośne) parteru z porotherm 25 cm 3.sciany parteru z porotherm 11,5 4.nadproża okienne - parter (L-29 lub monolityczne wg projektu) 5.kominy parteru z cegły pełnej 6.strop gęstożebrowy Teriva nad parterem (klasa betonu zgodnie z projektem „z gruszki”) 7.ściany konstrukcyjne (nośne) poddasza z betonu komórkowego/ceramiki 25 cm 8.nadproża okienne - poddasze (L-29 lub monolityczne wg projektu) 9.kominy ponad stropem z cegły pełnej Dach 1.wykonanie więźby dachowej klasy K27 + impregnacja 2.elementy pomocnicze więźby dachowej 3.membrana dachowa 4.łaty i kontrałaty dachowe 5.końcówki kominów z cegły klinkierowej – roben terca 6.dachówka Koramic 7.okna dachowe – velux 8.rynny dachowe – Wavin 9.opierzenia dachowe Do tego doszło: fundamenty schodkowe, zwiększona wysokość ścian fundamentowych ze względu na spadek terenu, kolumny drewniane toczone zamiast betonowych, dodatkowe roboty ziemne = spadek terenu, kanalizacja, ogrodzenie działki, prąd na działce, domek ogrodowy jako baza dla ekip, zaliczki na okna i drzwi, instalacja elektryczna i telewizyjna, schody betonowe z parteru na piętro, polowa wynagrodzenia kierbuda i cała masa innych drobiazgów. Oczywiście wszystko w systemie gospodarczym - razem wyniosło mnie do tej pory 200tys. Mam nadzieję, ze drugie tyle wystarczy na wykończenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.04.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 blachy ?? Teraz ciesle, to takie mądrale i wszystko łączą na takie blaszki. Proste, lub kątowniki. Porządny cieśla powinien zrobić więźbę bez jednego gwoździa, ale takich już praktycznie nie ma. ----------------- jak wyglada z dostepnoscia ceramiki sa problemy ? musze z duzym wyprzedzeniem zamawiac ? Ja tam nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 27.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Błażej - mój imienniku - jaki domek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 27.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 ja zupełnie zmienię temat... studnia mi się kończy dziś już pompa nawet wody nie ciągnie... pamiętam, że ktoś tu podawał namiary na jakiegoś takiego studniarza, co wierci i jak nie znajdzie wody, to kasy nie bierze- bo już mam dość wyrzucania jej dosłownie w błoto... Mogę prosić o te namiary? ewentualnie na kopacza bo może wystarczy pogłębić to co zostawił mój "wspaniały" miejscowy Wszystkich z mojej okolicy ostrzegam: Jan Jankowiak z Karłowic- robił studnie większości miejscowych, więc to mnie do niego przekonało, ale teraz to on sam jest studnią bez dna jeśli chodzi o spożycie trunków wyokoprocentowych, więc praca jego pozostawia wiele do życzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 szukam namiary na stropy teriva, ciesle, dekarza, no moze byc jeszcze wiezba (czy cena 750 zl za m3 netto to dobra cena ? - z transportem ) ja za wiezbe place 750 netto z transportem bez rozladunku co do dekarza to pogadaj z Marzinem moze znajdzie wolny termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 27.04.2007 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 wlasnie dostalem info od ekipy ze 7 maja wchodza robic mi fundamenty ale sie ciesze musze tylko stal zalatwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.04.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 wlasnie dostalem info od ekipy ze 7 maja wchodza robic mi fundamenty ale sie ciesze musze tylko stal zalatwic http://img209.imageshack.us/img209/1103/clappingik6.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts