Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Witam. W związku z kłopotami z zakupem styropianu, że o cenach w składach nie wspomnę, znalazłem propozycje dostarczenia całego transportu 100m3 styropianu w dobrej cenie. Sam potrzebuję około 60m3 na resztę szukam ,,współudziałowców" transport jechałby na południe Poznania gm. Mosina. Jeśli byłby ktoś chętny proszę o kontakt.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do wycen to wszystko zależy m.in. od odległości od rurociągu do miejsca docelowego. U jednych jest to 5 metrów, u innych może być 15 lub więcej. Tak jak pisałem wcześniej inaczej też wycenią przyłącze w studziennce tymczasowej a inaczej w miejscu docelowym. Można przyjąć, że cena poniżej 2k pln jest ceną zgodną z "normą". Oczywiście można negocjować, można szukać innego wykonawcy.

Hej jestem kurcze nie mogłam się zalogować ale jakoś się doszukałam o co chodzi znowu błąd na forum.

Misiak czy Ty te bloczki kupujesz po 2,4 brutto? bo ja dzisiaj dzwonie a tam 2,4+vat no i problem z transportem (dałoby się załatwić) ale 2,4+vat to żadna łaska.

A tak na marginesie to ponawiam apel czy ktoś zna firmę która wypożycza transport?

Jeżeli chodzi o cenę więżby to wydaje mi się ,że dobra cena. Mi juz podawali ceny np 1240 brutto. Mam namiar na więżbe w SZczepankowie za 700 zł netto ale dopiero na lipiec. Telefon podam później bo nie mam przy sobie.

Chętnie skorzystam z tego namiaru na wiezbe

A sory Misiak już doczytałam że te bloczki to cena netto

A sory Misiak już doczytałam że te bloczki to cena netto

netto z transportem wiec moim zdaniem sie oplaca i maja bo wiekszosc to dopiero poczatek czerwca a nawet lipiec i cena podobna

mucha w rokietnicy chce 2,40 netto i za transport chce 16 zl od palety a to jest ulica obok i jakies 300 zl wiecej !!! :o - termin tez dopiero początek czerwca

a teraz pytanie o dach a dokladnie o robociznę

czy 25 zl za więźbę i 30 za dachowke (w tym rynny, montaż okien polaciowych itp) wiec razem 55 zl za metr dachu co daje u mnie 11 275 zl

jakie wy macie stawki ?

i czy wiezba ktora zamawiacie lub juz zamowiliscie byla zaimpregnowana ?

meg7710

z transportem to nie taka łatwa sprawa ceny dosc spore bo licza ok 3 -4 zl za kilometr później dochodzi jeszcze problem z rozładunkiem bo wiekszosc hurtowni ma od razu na samochodach dźwig (to zwie sie chyba hds )

a tu raczej będzie bez wiec dojdzie jeszcze ok 100 zl za katapiler

czy 25 zl za więźbę i 30 za dachowke (w tym rynny, montaż okien polaciowych itp) wiec razem 55 zl za metr dachu co daje u mnie 11 275 zl

jakie wy macie stawki ?

i czy wiezba ktora zamawiacie lub juz zamowiliscie byla zaimpregnowana ?

Ja dawałem 42zł za m2 ze wszystkim: rynny, opierzenia, okna dachowe, ale cenę ustalałem jeszcze w styczniu. wiem, że teraz bierze conajmniej 45 i mówi, że wolne terminy ma na jesień. Spotkałem się z cenami 60zł za m2.

Brałem więźbę impregnowaną. Po co? Nie wiem. I tak nie dożyję zanim robactwo zeżre albo zmurszałe spadnie na głowy. Wnuki sie ucieszą.

jakie wy macie stawki ?

wg mnie to bardzo dobra stawka, ja placę za 200 m2 kopertowego dachu, koszt postawienia więżby i połozeniua dachówki, łacznie z rynnami i oknami - 12 000 zł + dopłata za podbitkę i za obrobienie wystających części krokwi

za dwa tygodnie zacynami dach !!!!!!!!!!! :):):)

wg mnie to bardzo dobra stawka, ja placę za 200 m2 kopertowego dachu, koszt postawienia więżby i połozeniua dachówki, łacznie z rynnami i oknami - 12 000 zł + dopłata za podbitkę i za obrobienie wystających części krokwi

za dwa tygodnie zacynami dach !!!!!!!!!!! :):):)

ja mam 205 m dachu ;-)

udalo mi sie zaklepac termin na 15-20 lipca (wykreślił jednego klienta bo cos za duzo krecil a tak dopiero mial terminy na jesien :-( )

a ja jeszcze fundamentów nie mam :cry:

mam nadzieje ze postawia mi domek do polowy lipca :-?

moja cena to z wszystkim okna, rynny, podbitka itp.. wiec wydaje sie dobra no i udalo sie z tym terminem

scooby moj kierbud chyba na ta chwile ma stawke 1500 zl a z ekipami to nie wiem sam mialem problem niby sie udalo ale bede spokojny jak zaczną !

Witam

poszukuję kierbuda w rejonie Janikowa. Rozmawiałem już z jednym, ale cena jaką mi podał ścięła mnie z nóg( 3500,00 za 100m parterowy budynek).

Będę naprawdę wdzięczny za informacje.

pozdrawiam

Marek