pkm 30.04.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam. W związku z kłopotami z zakupem styropianu, że o cenach w składach nie wspomnę, znalazłem propozycje dostarczenia całego transportu 100m3 styropianu w dobrej cenie. Sam potrzebuję około 60m3 na resztę szukam ,,współudziałowców" transport jechałby na południe Poznania gm. Mosina. Jeśli byłby ktoś chętny proszę o kontakt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.04.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Co do wycen to wszystko zależy m.in. od odległości od rurociągu do miejsca docelowego. U jednych jest to 5 metrów, u innych może być 15 lub więcej. Tak jak pisałem wcześniej inaczej też wycenią przyłącze w studziennce tymczasowej a inaczej w miejscu docelowym. Można przyjąć, że cena poniżej 2k pln jest ceną zgodną z "normą". Oczywiście można negocjować, można szukać innego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 30.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Hej jestem kurcze nie mogłam się zalogować ale jakoś się doszukałam o co chodzi znowu błąd na forum. Misiak czy Ty te bloczki kupujesz po 2,4 brutto? bo ja dzisiaj dzwonie a tam 2,4+vat no i problem z transportem (dałoby się załatwić) ale 2,4+vat to żadna łaska.A tak na marginesie to ponawiam apel czy ktoś zna firmę która wypożycza transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 30.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Jeżeli chodzi o cenę więżby to wydaje mi się ,że dobra cena. Mi juz podawali ceny np 1240 brutto. Mam namiar na więżbe w SZczepankowie za 700 zł netto ale dopiero na lipiec. Telefon podam później bo nie mam przy sobie. Chętnie skorzystam z tego namiaru na wiezbe A sory Misiak już doczytałam że te bloczki to cena netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 30.04.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A sory Misiak już doczytałam że te bloczki to cena netto netto z transportem wiec moim zdaniem sie oplaca i maja bo wiekszosc to dopiero poczatek czerwca a nawet lipiec i cena podobna mucha w rokietnicy chce 2,40 netto i za transport chce 16 zl od palety a to jest ulica obok i jakies 300 zl wiecej !!! - termin tez dopiero początek czerwca a teraz pytanie o dach a dokladnie o robociznę czy 25 zl za więźbę i 30 za dachowke (w tym rynny, montaż okien polaciowych itp) wiec razem 55 zl za metr dachu co daje u mnie 11 275 zl jakie wy macie stawki ? i czy wiezba ktora zamawiacie lub juz zamowiliscie byla zaimpregnowana ? meg7710 z transportem to nie taka łatwa sprawa ceny dosc spore bo licza ok 3 -4 zl za kilometr później dochodzi jeszcze problem z rozładunkiem bo wiekszosc hurtowni ma od razu na samochodach dźwig (to zwie sie chyba hds ) a tu raczej będzie bez wiec dojdzie jeszcze ok 100 zl za katapiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Brachol jak idzie budowa? Pan z Begiera się śmieje że moja silka zapuszcza u nich korzenie... No ale mam nadzieje ze po długim weekendzie odbiorę w końcu pierwszą partię, o ile mi działki nie rozmyło po wczorajszej burzy Co do budowy to info w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 30.04.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Więżba za 700 zł netto /m3 tel 601 577 304 . Cena bez transportu Tartak - Szczepankowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 30.04.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Mazurskie Składy Drewna na Sarołęce biorą za więźbę 750 - impregnowana, docięta, nie doliczają za bele i krokwie poyżej 6mb jeżeli jest ich nie dużo i z dowozem na plac budowy i dźwigiem pod sam budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 30.04.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 a teraz pytanie o dach a dokladnie o robociznę czy 25 zl za więźbę i 30 za dachowke (w tym rynny, montaż okien polaciowych itp) wiec razem 55 zl za metr dachu co daje u mnie 11 275 zl jakie wy macie stawki ? i czy wiezba ktora zamawiacie lub juz zamowiliscie byla zaimpregnowana ? Ja dawałem 42zł za m2 ze wszystkim: rynny, opierzenia, okna dachowe, ale cenę ustalałem jeszcze w styczniu. wiem, że teraz bierze conajmniej 45 i mówi, że wolne terminy ma na jesień. Spotkałem się z cenami 60zł za m2. Brałem więźbę impregnowaną. Po co? Nie wiem. I tak nie dożyję zanim robactwo zeżre albo zmurszałe spadnie na głowy. Wnuki sie ucieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakszas 01.05.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 a teraz pytanie o dach a dokladnie o robociznę czy 25 zl za więźbę i 30 za dachowke (w tym rynny, montaż okien polaciowych itp) wiec razem 55 zl za metr dachu co daje u mnie 11 275 zl jakie wy macie stawki ? wg mnie to bardzo dobra stawka, ja placę za 200 m2 kopertowego dachu, koszt postawienia więżby i połozeniua dachówki, łacznie z rynnami i oknami - 12 000 zł + dopłata za podbitkę i za obrobienie wystających części krokwi za dwa tygodnie zacynami dach !!!!!!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 01.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Szukam ekip wolnych z okolic poznania. na lipiec sierpien, co od fundamentow postawia mi mury, i kier buda? wsumie wszyscy chyba biora tak samo 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 01.05.2007 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 wg mnie to bardzo dobra stawka, ja placę za 200 m2 kopertowego dachu, koszt postawienia więżby i połozeniua dachówki, łacznie z rynnami i oknami - 12 000 zł + dopłata za podbitkę i za obrobienie wystających części krokwi za dwa tygodnie zacynami dach !!!!!!!!!!! :) ja mam 205 m dachu udalo mi sie zaklepac termin na 15-20 lipca (wykreślił jednego klienta bo cos za duzo krecil a tak dopiero mial terminy na jesien ) a ja jeszcze fundamentów nie mam mam nadzieje ze postawia mi domek do polowy lipca moja cena to z wszystkim okna, rynny, podbitka itp.. wiec wydaje sie dobra no i udalo sie z tym terminem scooby moj kierbud chyba na ta chwile ma stawke 1500 zl a z ekipami to nie wiem sam mialem problem niby sie udalo ale bede spokojny jak zaczną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 01.05.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 My płacimy 22 zł za więżbe i 30 zł dachówka + foli, rynny itp ale bez okien połaciowych. To jest cena netto, a za okna 200 zł od szt.Kierownik budowy 2500 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakszas 01.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 moja cena to z wszystkim okna, rynny, podbitka itp.. wiec wydaje sie dobra no i udalo sie z tym terminem z terminem to na prawdę Ci się udało, a dachówkę to juz zaklepałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 01.05.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 z terminem to na prawdę Ci się udało, a dachówkę to juz zaklepałeś ? no i tu jest problem bo jeszcze nie mam zamiar w przyszlym tygodniu sie za to zabrac mam nadzieje ze bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 02.05.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Chciałam się pochwalić, że nadszedł wreszcie ten historyczny moment - dziś wreszcie odbieramy projekt! Od tego momentu mam/y zamiar aktywnie uczestniczyć na tym forum a nie tylko podczytywac (jak to ma miejsce teraz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WSIM 02.05.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam poszukuję kierbuda w rejonie Janikowa. Rozmawiałem już z jednym, ale cena jaką mi podał ścięła mnie z nóg( 3500,00 za 100m parterowy budynek).Będę naprawdę wdzięczny za informacje. pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ponawiam pytanie, moge namiary do ekip budowlanych? sposób gospodarczy, ale chodzi mi tyko o stan surowy....prosze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 02.05.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ponawiam pytanie, moge namiary do ekip budowlanych? sposób gospodarczy, ale chodzi mi tyko o stan surowy.... prosze:(witam gdzie masz zamiar budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 POznań - Smochowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts