misiak 10.05.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 a nie lepiej bylo zrobic sciany lane z gruchy jak ekipa dysponuje szalunkami systemowymi? juz to kiedys liczylem nie oplaca sie ! mimo wszystko więcej roboty bo dochodzi znowu zbrojenie no i poustawiać szalunki na lawie i je zabezpieczyć to nie lada wyczyn jola.d dzieki Misiak widzę , że idziesz ostro do przodu. Muszę któregoś dnia podjechać do Ciebie i zobaczyć to na własne oczy musiałem przecież zakładałem ta "grupę zaczynających wiosna 2007" a nie latem czy jesienią spoko zapraszam tylko nie wiem czy na razie jest co oglądać a to wkleję mimo ze od tego jest dziennik dzisiejsze fotki ściągania szalunków http://www.directupload.net/images/070510/temp/X5kDHpw2.jpg http://www.directupload.net/images/070510/temp/nKyFGEHQ.jpg http://www.directupload.net/images/070510/temp/4iI3z9ao.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 11.05.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 misiak, to może wreszcie czas przeprosić dzienniczek Chętnie pokibicujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.05.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 juz to kiedys liczylem nie oplaca sie ! mimo wszystko więcej roboty bo dochodzi znowu zbrojenie no i poustawiać szalunki na lawie i je zabezpieczyć to nie lada wyczyn a dlaczego zbrojenie? przeciez sciany z bloczkow nie zbroi sie dodatkowo a beton monolityczny na pewno jest bardziej wytrzymaly od sciany murowanej z bloczkow. A ustawianie scian z szalunkow systeowych niczym nie rozni sie przeciez od ustawiania szalunkow przy laniu lawy a zabezpieczenie przed przesunieciem tez nie jest jakies szczegolnie trudne wystarczy podeprzec deska co 2-3 m i gra no ale kazdy ma swoje zdanie na dany temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 11.05.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Acidtea na ul.Pokrzywno zaraz przed wiaduktem po lewej stronie ,narazie rośnie tam jeszcze stary sad, a ty w którym miejscu się budujesz? Na Strzyżowskiej. Tam koło Ciebie, już jakaś nowa chata się też buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 11.05.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Acidtea ta chata obok to już na finiszu , we wrześniu się wprowadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.05.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 a dlaczego zbrojenie? przeciez sciany z bloczkow nie zbroi sie dodatkowo a beton monolityczny na pewno jest bardziej wytrzymaly od sciany murowanej z bloczkow. A ustawianie scian z szalunkow systeowych niczym nie rozni sie przeciez od ustawiania szalunkow przy laniu lawy a zabezpieczenie przed przesunieciem tez nie jest jakies szczegolnie trudne wystarczy podeprzec deska co 2-3 m i gra no ale kazdy ma swoje zdanie na dany temat Bracholu, zbrojenie nie pełni tylko i wyłącznie funkcji wzmacniającej w zaschniętym betonie, ale jego rola jest też ważna w czasie tężenia. Nawet gdyby Misiak lał fundamenty z gruchy, musiałby dać zbrojenie, bo podczas schnięcia powstają duże naprężenia, któe sa przenoszone przez zbrojenie, i dzięki temu beton nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 11.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam Powiedzcie mi, gdzie zamontowaliście swoje skrzynki elektryczne?? Czy umieszczenie skrzynki gdzieś w centralnej (ale oczywiscie ukrytej) cześci domu ułatwi dalsze prace. Na co warto zwrócic uwage planując instalację elektyryczną, tzn gdzie byście coś u siebie juz zmienili np ilość gniazdek, punktów światła, dodatkowe przewody i wyjscia elektryczne czy jakies inne ciekawe rozwiązania. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 11.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Czesc,sluchajcie, ponawiam pytanie dotyczace stali - gdzie w okolicach lubonia? No i reku - kto i za ile zaprojektuje mi instalacje? dzieki sad ripper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Bracholu, zbrojenie nie pełni tylko i wyłącznie funkcji wzmacniającej w zaschniętym betonie, ale jego rola jest też ważna w czasie tężenia. Nawet gdyby Misiak lał fundamenty z gruchy, musiałby dać zbrojenie, bo podczas schnięcia powstają duże naprężenia, któe sa przenoszone przez zbrojenie, i dzięki temu beton nie pęka. Marzinie, zamiast zbrojenie przeciwskurczowego mozna dac wlokna polipropylenowe do betono u spelnia ta sama funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 11.05.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 miasiak gratuluje. Piękne "perełki" Ci wyszły. Ktoś prosił o namiary na cement za 480 zł. Ta firma to WAGROL w Bierzglinku pod Wrześnią. Trzeba przekalkulować, czy się będzie opłacało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 11.05.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Zabrakło nam 2 palet prothermu 25 .Moze komus zostało.!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ian 11.05.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Proponuję, żeby jeszcze każdy dorzucił, do info o sobie, gdzie się buduje, tak jak ja wrzuciłem będzie milej Anstak, ja kupowałem rok temu i wtedy na tapecie były : Rokietnica i okolice, Szczytniki, Kamionki, Borówiec, Suchy Las, Morasko, okolice Swarzędza (Garby, Nowa Wieś itd). Swoją drogą mam pytanie o architekta naprawdę godnego polecenia do przeróbek gotowego projektu. Projekt mam ale chciałbym go trochę przerobić. Jest jeden sprawny arch z Lubonia/ jacek Roszyk/ robił mi projekt . Moge polecic, sam przygotuje papiery do Starostwa mna pozwolenie. mam pytanko -czy ktos moze cos powiedziec bliżej nt firmy budowlanej z Poznania tj Marcco. jakies referencje lub słowa krytyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Słuchajta ludziska Potrzebuję ok 7-8 mkw miękkiej wełny mineralnej, najcieńszej jaka jest mozliwa (5cm) do ocieplenia górnej części komina. Może być pouszkadzana, w kawałkach, aby była. Szkoda brać całą rolkę (20mkw) Może wala się u kogoś i odda za zgrzewkę browara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 12.05.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Zabrakło nam 2 palet prothermu 25 .Moze komus zostało.!!!!! Pewnie potrzebujesz na gwałt ?? Koło środy będę wiedziała ile PTH 25 zostało po zakończeniu murowania. Jak będziesz jeszcze szukała to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 12.05.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jola.d mam pytanie : CZy położyliście już dachówkę ? Jak się ją kładło i jak wygląda na dachu ?Pozdrawiam Aga (spotkałyśmy się w sklepie z tymi dachówkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 12.05.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Zabrakło nam 2 palet prothermu 25 .Moze komus zostało.!!!!! Pewnie potrzebujesz na gwałt ?? Koło środy będę wiedziała ile PTH 25 zostało po zakończeniu murowania. Jak będziesz jeszcze szukała to daj znać witam serdecznie poczekam do środy i tak wcześniej nie załatwię od Ciebie majania to recznie przeniosę mam blisko.tak to jest jak się zmienia projekt podniosłam ścianę kolankową ale o materiale nie pomyślałam.dzięki czekam na informację.pozdrawiam lidka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 12.05.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 witammam pytanko czy widzieliście gdzieś dachówki "kominek" wentylacyjny? potzrebuję do Robena falistego plus kolor kasztanowy i jeszcze dachówki wentylacyjnepozdrawiamatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 13.05.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 mam pytanko -czy ktos moze cos powiedziec bliżej nt firmy budowlanej z Poznania tj Marcco. jakies referencje lub słowa krytyki? Uważaj na niego, facet wygląda na cwaniaczka - daje wycenę, która wygląda bardzo atrakcyjnie, ale jest tak, że obowiązuje tylko wycena robocizny, a materiały rozlicza się na podstawie faktycznych kosztów. Ja dostałam wycene na jakieś 220 tys. za stan developerski, ale jak przyjrzałam się dokładnie, to się okazało, że z tego 100 tys. zł to robocizna!!! Oczywiście na materiały wydałabym dużo więcej niż te 120 tys., które były specjalnie zaniżone żeby ogólna wycena była przystępna. Co do budowy to się nie wypowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 13.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam mam już zrobiony projekt przyłączy wod-kan, uzgodniony z ZUD-em, podpieczętowany przez Aquanet i szukam wykonawcy. Znalazłam za 5.500 zrobi całość z odbiorem i mapkami. Przyłącze wodne około 7 m a kanaliza około 15 m. Co sądzicie o tej cenie?Mam jeszcze pytanie oodnośnie przyłącza gazowego. Podpisałam już umowę w której cena wynosi 2200 brutto. W ciągu miesiąca ma się odezwać firma projektowa która zrobi projekt i pżniej max do sześciu miesięcy wykonawca zlecony przez WSG wykona przyłącze. Mam pytanie czy ta cena obejmuje wszystko czy muszę coś płacić doxdatkowo. Bo jeżeli tak to nie będzie wesoło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 13.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 My płacimy 22 zł za więżbe i 30 zł dachówka + foli, rynny itp ale bez okien połaciowych. To jest cena netto, a za okna 200 zł od szt. Kierownik budowy 2500 zł . Możesz podać namiary (na priva albo tutaj)?? Cena którą dostałem to 30 netto za m2 więźba i 40 netto za m2 dachówka + okna + rynny i szukam kontroferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts