Marzin 14.11.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 jam mi powiesz co to jest ppp... Poziom położenia parteru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 14.11.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Kochani pomozcie, poszukuje jakiegos producenta betonu co mi przywiezie to betoniarka z pompa w komplecie (co by nie podrozac kosztow za wynajecie pompy). Interesujaca mnie okolice ROKIETNICY??? Obdzwonilm pare juz miejsc ale bez sukcesow, poza Stanbudem ale to durgi koniec miasta Poznania. Spróbuj w Dorze w Buku. Trochę od nich braliśmy betonu i jak dobrze zagadasz, to pompa będzie w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 14.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 pogoda - to podczas budowy wazny temat podaje pare przydatnych linkow mam nadzieje ze sie przydadza i pogoda dopisze by cos jeszcze zrobic w tym roku Ja też mam nadzieję, że pogoda dopisze Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OMAE 14.11.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Dzieki Ci wielkie K74(Kasiu) Juz myslalam ze nikt kobiecie nie pomoze zadzwonie tam jutro, dzieki za cynka o tartaku miedzy kiekrzem a rokietnica bo juz tam sie wybieralam,a to byla istotna wiadomosc. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.11.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzieki Ci wielkie K74(Kasiu) Juz myslalam ze nikt kobiecie nie pomoze zadzwonie tam jutro, dzieki za cynka o tartaku miedzy kiekrzem a rokietnica bo juz tam sie wybieralam,a to byla istotna wiadomosc. pozdrawiam. Jak będę w domu, to podam Ci namair na jedną betoniarnię. Dobre ceny, mają sprzęt. P.s. Zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże kobiecie, a facet tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.11.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Przyjaciele budowniczy, chciałbym porównać ceny robót ciesielskich.Ja mam takie: 1. Konstrukcja dachowa 16zł m22. Deskowanie 8zł m23. Dachówki (układanie) 26 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 15.11.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Przyjaciele budowniczy, chciałbym porównać ceny robót ciesielskich. Ja mam takie: 1. Konstrukcja dachowa 16zł m2 2. Deskowanie 8zł m2 3. Dachówki (układanie) 26 zł m2 Co prawda u mnie bez deskowania ale też prosty dach było za metr od wszystkiego tj więżba i pokrycie z rynnami 45 zł. Czyli wydaje mi się że cena ok. A i jeszcze w tej cenie na za potem wytargowana podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OMAE 15.11.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzieki Marzin trzymam za slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 15.11.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 hej! obdzwaniamy firmy które mogły by postawić nam fundamenty. jedna zaproponowala cene 22tys pl zl. w tym: geodeta, koparki, wszystkie materialy, robocizna ni i posadzki. czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 15.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 hej! obdzwaniamy firmy które mogły by postawić nam fundamenty. jedna zaproponowala cene 22tys pl zl. w tym: geodeta, koparki, wszystkie materialy, robocizna ni i posadzki. czekam na opinie Tylko co to za dom, ile metrów, itp. tak trudno co powiedzieć. Ale czytajšc posty innych i wobec włanych dowiadczeń to tak zazwyczaj bywa że fundamenty z podbetonem, kanalizš (rury), zasypanie, pierwsza posadzka to +/- 20 do 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 15.11.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 hej! obdzwaniamy firmy które mogły by postawić nam fundamenty. jedna zaproponowala cene 22tys pl zl. w tym: geodeta, koparki, wszystkie materialy, robocizna ni i posadzki. czekam na opinie Tylko co to za dom, ile metrów, itp. tak trudno co powiedzieć. Ale czytajšc posty innych i wobec włanych dowiadczeń to tak zazwyczaj bywa że fundamenty z podbetonem, kanalizš (rury), zasypanie, pierwsza posadzka to +/- 20 do 30 tys. dom 129m2 + poddasze=powiezchnia scian fundamentowych 60m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 15.11.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 hej! obdzwaniamy firmy które mogły by postawić nam fundamenty. jedna zaproponowala cene 22tys pl zl. w tym: geodeta, koparki, wszystkie materialy, robocizna ni i posadzki. czekam na opinie Tylko co to za dom, ile metrów, itp. tak trudno co powiedzieć. Ale czytajšc posty innych i wobec włanych dowiadczeń to tak zazwyczaj bywa że fundamenty z podbetonem, kanalizš (rury), zasypanie, pierwsza posadzka to +/- 20 do 30 tys. dom 129m2 + poddasze=powiezchnia scian fundamentowych 60m2 To hm... tak chyba w szam raz. Poczytaj dziennik Marzina on ma najnowsze dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 dom 129m2 + poddasze=powiezchnia scian fundamentowych 60m2 A podaj wymiary fundamentów. Ewentualnie jak pisał Wciornastek kuknij do mojego dziennika. Wg mnie troszku drogawo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 15.11.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 hyyy no tak, malutka rozbieżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.11.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzieki Marzin trzymam za slowo Dane słowo trzeba dotrzymywać, więc proszę! Namiary: Betoniarstwo Smirnow Ul. Powstańców Wlkp 20 64-553 Ceradz Dolny Tel/fax 061 29 18 963 Zakres usłu + ceny (netto) z września 2006 Beton towarowy (190zł/m3) Bloczki M6 (2zł/szt) Żwir, cement (370zł/tona) Stal, cegła Roboty ziemne Usługi Koparko-Ładowarką Jak już tam zadzwonisz, to daj znać, jak jest z pompą. Ile kosztuje, ewentualnie czy mają gruszkę razem z podajnikiem (pompą)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.11.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Info: Smirnow na gruszkę z podajnikiem, bo widziałem dzisiaj taką jadąc do pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OMAE 16.11.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Dzieki Marzin, toś mnie zaskoczył , dobra pamięć!! pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.11.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Dzieki Marzin, toś mnie zaskoczył , dobra pamięć!! Pamięć taka sobie, tylko teraz jestem na takim etapie życia, że zamiast za kobietami, oglądam się za betoniarkami. Mam nadzieję, że po zakńczeniu budowy sytuacja powróci do normy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 16.11.2006 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 kochani dzisiaj sie zalamalem zdecydowalem sie na badania i okazalo sie najgorsze wiec tak na 80 cm natrafilismy na gline i bardzo mnie to ucieszylo ale ma radosc trwala krotko okazalo sie ze to naturalny nasyp gliniasty gdzies do glebokosci 100 cm i pozniej znowu gleba organiczna (to nie jest torf) az do uwaga! 270 cm (w najgorszym rogu ) i juz od tego zaczynaja sie piaski poziom wody jest na ok 160 dokladna dok. wraz z warstwami dostane w przyszlym tygodniu koszty - jeszcze nie wiem mialem (mam namiary jak ktos chce) gostka co to robi za 1000 zl bez roznicy ile i na jaka glebokosc beda wiercic, ale termin dopiero najwczesniej za tydzien nie moglem czekac i zdecydowalem sie na geoprojekt z ul. sw. szczepana 46A niby cena przy uzgodnieniach byla calkiem ale teraz sie boje tej kwoty bo tam licza od 1m odwiertu 110 netto x3 + 300 badania laboratoryjne wiec pomyslalem ze niedrobo bedzie tymbardziej ze juz mam wykpany dolek na 60- 70 cm wiec ten 1 m wystarczy pewnie a tu dup...... w jednym miejscu wiercili na 4 m zeby sprawdzic ziemie wiec 3 x 3m wywierty + 1 x 4 m + jeden na srodku 2 m az sie boje podliczyc zobaczymy ile ostatecznie wyjdzie mam nadzieje ze bedzie jakis rabat podpytalem sie sasiada jak kopal fundamenty to do czego sie dokopal mowi ze do gliny a na pytanie na jaka glebokosci ma lawe - na 80 wiec wszstko mozliwe ze trafil na ten sam nasyp gliniasty co u mnie byl - pytanie co ma pod glina ? nie wiadomo - mysle ze lepiej jak juz dom postawil zeby nie wiedzial nie wiem co robic poddac sie i dac sobie spokoj czy zrobic tak jak mam w tym wykopie mocniejsze fundamenty (lepiej zbrojana lawe i wyzsza) i zlac to qrde przeciez kiedys nikt nie badal gleby fundamenty maja z kamieni a domy o wiele ciezsze co mam robic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 16.11.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 kochani dzisiaj sie zalamalem zdecydowalem sie na badania i okazalo sie najgorsze wiec tak na 80 cm natrafilismy na gline i bardzo mnie to ucieszylo ale ma radosc trwala krotko okazalo sie ze to naturalny nasyp gliniasty gdzies do glebokosci 100 cm i pozniej znowu gleba organiczna (to nie jest torf) az do uwaga! 270 cm (w najgorszym rogu ) i juz od tego zaczynaja sie piaski poziom wody jest na ok 160 dokladna dok. wraz z warstwami dostane w przyszlym tygodniu co mam robic ???? Po pierwsze z tymi wynikami trzeba skonsultować sprawę z architektem a najlepiej konstruktorem. Oni wiedzš co robić. W tej okolicy rzeczywiscie sš takie przekładanki (Teren moreny już nie pamiętam jakiej). W każdym razie wiedzšc o takich niepodziankach i majšc w oczach glinę w stanie plastycznym mam zgrobione gigantyczne fundamenty nawet na 120 cm szerokie. Spytaj Bartków od Marzina, oni gdy zaczęli robić u mnie fundamenty to pytali czy stawiam wieżowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts