fredblasz 17.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam, u mnie za dom 'pod Akantem' firmy Archon ok.170m2 place za ekipe murarska 30tys (ze wszystkim). Ekipa z poza Poznania.fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 17.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No właśnie. A "Marysia" ma 112m2 i jest prosta w budowie jak młotek. Uważam , że cena za robociznę powinna byćponiżej 20 tyś PLN (i to grubo). Pozdr T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 17.05.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Bloczki betonowe zamówione. "Beton Bonus" w Luboniu po 2,75 z transportem. Jak komuś się spieszy a ma możliwośc samemu zorganizowania transportu, to bloczki są praktycznie od ręki. Jakośc - OK. Ta cena to jest brutto czy netto? A transport to jak daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 17.05.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Przestrzegam przed firmą IRMED z poznania, która robi stolarkę. Mieli zrobić w naszej kamienicy drzwi z naświetlem i zrobili za niskie, za szerokie i otwierające się w drugą stronę niż powinny. Zamiast czekać na decyzję zarządu wspólnoty co z tym zrobić zaczęli na własną rękę przekładać drzwi i zaślepiać brakujący otwór. Wymiany już żądać nie mogliśmy (i nawet nie chcieliśmy, bo czas nas goni - remont elewacji) więc tylko wydębiliśmy rabat ale mniejszy niż zakładałem. Generalnie nie polecam, bo nie zmierzyli i zrobili a potem zero kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 17.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Facet twierdzi że wszystko jest ok oni sa na rynku od 50 lat specjalizują się w bloczkach i podobno pół Plewisk na tym stoi. Ale wyglądają dziwnie są w kolorze bardziej piaskowym niż betonowym. Co do Pajo rozmawiałam w zeszłym tygodniu 2,85 w tej chwili nic nie ma ale miały podrożeć będą kosztować napewno powyżej 3 zł. Transport żeczywiście gratis No to jeszcze 2 pytanka: a rogi były ostre czy zaokrąglone? Sprawdziłaś na naklejce lub kartce jaka jest klasa tych bloczków? Podejrzewam większą ilość żwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.05.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Facet twierdzi że wszystko jest ok oni sa na rynku od 50 lat specjalizują się w bloczkach i podobno pół Plewisk na tym stoi. Ale wyglądają dziwnie są w kolorze bardziej piaskowym niż betonowym. Co do Pajo rozmawiałam w zeszłym tygodniu 2,85 w tej chwili nic nie ma ale miały podrożeć będą kosztować napewno powyżej 3 zł. Transport żeczywiście gratis No to jeszcze 2 pytanka: a rogi były ostre czy zaokrąglone? Sprawdziłaś na naklejce lub kartce jaka jest klasa tych bloczków? Podejrzewam większą ilość żwiru. Dokładnie, ostatnio u mnie w okolicy na dwie budowy dowieźli takie bloczki, obejrzałem swoje, obejrzałem tamte, nie wiem co z nimi jest nie tak ale coś niezbyt wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 17.05.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Niestety nie wiem jakie rogi nie sprawdzałam dobrze zwrócić uwagę Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 17.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich Zostały mi 3 pełne, ofoliowane palety prothermu 25 P+W klasa 15. (60 sztuk na palecie) Jeśli komuś potrzeba, chętnie sprzedam za 7,00 PLN za sztukę. Odbiór własny, okolice Lubonia. Zainteresowanych proszę o kontakt na prive. pozdr serdecznie Agdula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 19.05.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Nie wiecie przypadkiem gdzie w okolicy można kupić pustaki wentylacyjne, bo okazało sie że z nimi tez jest problem .... co sie porobiło !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 19.05.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 czy mieliscie tez problemydzisiaj z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.05.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 czy mieliscie tez problemydzisiaj z forum Tak, Forum nie działało od wczoraj wieczór. Już podejrzewałem mojego kompa, ale sprawdzałem na drugim i było to samo. Także przypuszczam, że z serwerem muratora było coś nie halo. Zresztą mogli by go wymienić, bo chodzi słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 19.05.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 a ja chciałem nauczyc swój komp latac!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Design 20.05.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam wszystkich budujących!!! Lada moment ruszę z budową w Luboniu (Lasek). Swoją przygodę z budowaniem zacząłem od zamówienia dachówki , no ale cóż tak to już jest. Jeśli chodzi o ściany, to będę miał Poroton z Niemiec. Dom już wytyczony, kredyt za chwilę będzie, a właśnie dowiedziałem się, że nie mam bloczków betonowych, które miał załatwić mi znajomy Kilkanaście postów wcześniej ktoś pytał się o bloczki. Nie chcę się powtarzać, bo wiem jaka jest sytuacja, dlatego jutro siądę przy telefonie i będę szukał, ale nieco się załamałem słysząc jakie mają terminy... Napisz gdzie dokładnie budujesz bo może jesteśmy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 20.05.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Designczy Ty masz stukaterię pzy suficie? Czy to po prostu biały pasek od sufitu?PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 20.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W piątek odebrałam warunki !!!!!!! zabudowy ! hurara!Odbiór poprzedziłam wizytą u dyrektora wydziału. Bez tego najpewniej czekałabym kolejny miesiąc. Obsługująca mnie urzędniczka pobiła rekord świata w ciąganiu sprawy - wystąpiła do ZDM z zapytaniem czy ZDM podtrzymuje swoją decyzje z przed 25 dni w sprawie uzgodnienia dojazdu..... A może to też rekord głupoty urzedniczej? Obawiałam się, że będzie tak konsultować wszystkie uzgodnienia. Pozdrawiam wszystkich wojujących w papierach! Nie dajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 20.05.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W piątek odebrałam warunki !!!!!!! zabudowy ! hurara!Odbiór poprzedziłam wizytą u dyrektora wydziału. Bez tego najpewniej czekałabym kolejny miesiąc. Obsługująca mnie urzędniczka pobiła rekord świata w ciąganiu sprawy - wystąpiła do ZDM z zapytaniem czy ZDM podtrzymuje swoją decyzje z przed 25 dni w sprawie uzgodnienia dojazdu..... A może to też rekord głupoty urzedniczej? Obawiałam się, że będzie tak konsultować wszystkie uzgodnienia. Pozdrawiam wszystkich wojujących w papierach! Nie dajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 20.05.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W piątek odebrałam warunki !!!!!!! zabudowy ! hurara!Odbiór poprzedziłam wizytą u dyrektora wydziału. Bez tego najpewniej czekałabym kolejny miesiąc. Obsługująca mnie urzędniczka pobiła rekord świata w ciąganiu sprawy - wystąpiła do ZDM z zapytaniem czy ZDM podtrzymuje swoją decyzje z przed 25 dni w sprawie uzgodnienia dojazdu..... A może to też rekord głupoty urzedniczej? Obawiałam się, że będzie tak konsultować wszystkie uzgodnienia. Pozdrawiam wszystkich wojujących w papierach! Nie dajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 20.05.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W piątek odebrałam warunki !!!!!!! zabudowy ! hurara!Odbiór poprzedziłam wizytą u dyrektora wydziału. Bez tego najpewniej czekałabym kolejny miesiąc. Obsługująca mnie urzędniczka pobiła rekord świata w ciąganiu sprawy - wystąpiła do ZDM z zapytaniem czy ZDM podtrzymuje swoją decyzje z przed 25 dni w sprawie uzgodnienia dojazdu..... A może to też rekord głupoty urzedniczej? Obawiałam się, że będzie tak konsultować wszystkie uzgodnienia. Pozdrawiam wszystkich wojujących w papierach! Nie dajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 20.05.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W piątek odebrałam warunki !!!!!!! zabudowy ! hurara!Odbiór poprzedziłam wizytą u dyrektora wydziału. Bez tego najpewniej czekałabym kolejny miesiąc. Obsługująca mnie urzędniczka pobiła rekord świata w ciąganiu sprawy - wystąpiła do ZDM z zapytaniem czy ZDM podtrzymuje swoją decyzje z przed 25 dni w sprawie uzgodnienia dojazdu..... A może to też rekord głupoty urzedniczej? Obawiałam się, że będzie tak konsultować wszystkie uzgodnienia. Pozdrawiam wszystkich wojujących w papierach! Nie dajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 20.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 W piątek odebrałam warunki !!!!!!! zabudowy ! hurara!Odbiór poprzedziłam wizytą u dyrektora wydziału. Bez tego najpewniej czekałabym kolejny miesiąc. Obsługująca mnie urzędniczka pobiła rekord świata w ciąganiu sprawy - wystąpiła do ZDM z zapytaniem czy ZDM podtrzymuje swoją decyzje z przed 25 dni w sprawie uzgodnienia dojazdu..... A może to też rekord głupoty urzedniczej? Obawiałam się, że będzie tak konsultować wszystkie uzgodnienia. Pozdrawiam wszystkich wojujących w papierach! Nie dajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts