scooby 20.05.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 ja czekam od 2 stycznia, wtedy skladalem wniosek i ciagle czekam, ciagle dzwonie i moze jutro juz bedzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 20.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Scooby, my też z Poznania i wniosek o pozwolenie składalismy krótko przed Świętami Bożego Narodzenia i czekalismy tylko miesiąc.Obawiam się że musisz lekko wstrząsnąć tą instytucją bo pozwolenie powinni wydać w ciągu trzech miesięcy, chyba że mają jakieś poważne zastrzeżenia co do zgodności projektu z warunkami zabubowy lub jeszcze coś innego...... ale ich czas z tego wynika już dawno minął... na co ty czekasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 21.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Słuchaj - na stronie Urzędu Miasta Poznania "piszą", że warunki wydają w ciągu 2 miesięcy. Termin nie biegnie w momencie oczekiwania na uzgodnienia z gestorami: ZDM, aQUANET, GAZOWNIA, ENERGETYKA. w MOIM PRZYPADKU sprawa była jasna - jako prawnik stwierdziłam, że zawiesili bieg terminu pod pretekstem oczekiwania na odpowiedż od gestorow, tym czasem odkryłam, że pisma do gestorów nie wysłali, wysłali za to pismo do mnie, że występują z zapytaniem do gestorów. Jak odkryłam ewidentne kłamstwo urzędniczki to mi powiedziała, że goniec się rozchorował! No może budowlańcem nie jestem, ale jako prawnik wiem, że termin nie ulega w takiej sytuacji zawieszeniu, a po ludzku nie ulega, bo nie można oczekiwać na odpowiedź na coś czego się wogóle nie wysłało! W tym czasie zdążyłam sama wystąpić do gestorów, donieść ich odpowiedź i uzbroić działkę. Ale to BABY z UMP nie zadawalało, więc zapytała się gestora czy podtrzymuje stanowisko w mojej sprawie, a poza tym powiedziała, że koleżanka od analiz się rozchorowała i nie wiadomo kiedy to wszystko poprawi. Taaa... Poszłam w poniedziałek do Dyrektora, a w piątek odebrałam warunki. Zapytałam w prost o co chodzi? Bo jak nie wiadomo o co to wiadomo... Streściłam postawę urzędników od dalece idącej niekompetencji do daleko posuniętej nieżyczliwości. Dyrektor bardzo kompetentny człowiek. Przyjął postawę obywatelską i przeprosił za działanie Urzędu rozpatrując sprawę merytorycznie. Przyznał mi rację, że nie ma przeszkód w wydaniu warunków. Jakby co to służę radą na prv Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 21.05.2007 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 od kogos dostalem namiary na wiezbe z pomorza tylko saksowalem sobie wszystkie wiadomosci na priv-ie i nie wiem od kogo prosze o namiary na ta firme jeszcze raz a i czy wiezba byla impregnowana ? czy ktos mial stycznosc z firma dach bud - z obornickiej ta zaraz obok pzu w takim baraku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 21.05.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 od kogos dostalem namiary na wiezbe z pomorza tylko saksowalem sobie wszystkie wiadomosci na priv-ie i nie wiem od kogo prosze o namiary na ta firme jeszcze raz a i czy wiezba byla impregnowana ? czy ktos mial stycznosc z firma dach bud - z obornickiej ta zaraz obok pzu w takim baraku? Oni mają siedzibę na Dębcu ul. Samotna 4, a na Obornickiej mają oddział. Byłam u nich po wycenę dachu i muszę powiedzieć, że wówczas dachówka cementowa wyszła mi drożej niż ceramiczna Nibra. Jeżeli chodzi o plastikowe rynny to mieli dobre ceny. Poza tym na dachówkę miałam czekać jakieś parę tygodni. A Misiak, miałam Ci podać namiary na kopertowe dachy pokryte Nibrą, ale zgubiłam karteczkę z namiarami Zadzwoń pod ten nr (61)656-20-85 (powiedz, że od joli z internetu) to kobieta poda Ci wszystkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.05.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 czy ktos mial stycznosc z firma dach bud - z obornickiej ta zaraz obok pzu w takim baraku? Dałam im pokrycie dachówką do wyceny i mnie olali, jak ich też Poszłam na drugą stronę ulicy do Animiru i tam dokonałam wszelkich zakupów. Zresztą nadal sie zaopatruję i nie jest źle. Czasam tylko problemy z tansportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.05.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 nie moge znalesc fona do dyrektora urbanistyki, ktos pomoze? moze macie gdzies....? jutro mam odebrac wz ale i tak warto zadzwonic do niego zeby opieprzyl pana m.m. czekam od 2stycznia na wz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 21.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Jakby ktoś potrzebował Porothermu 25 to mam kilka palet do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 22.05.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam Poradzcie mi jakie rynny wybrac... Chodzi mi głównie o jakiś dobry, sprawdzony i polecany przez dekarzy model, który jednak nie jest najdroższym na rynku. Jest ich tyle na rynku, a nie chciałbym wtopić. Z jakiego materiału wybraliście rynny, ze względu na cenę myślę o plastikowych, ale może jednak ........ Pozdrawiam i czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 22.05.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 cześćposzukuję dobrego dekarza i ciesli (Poznań / okolice) praca na początku sierpnia buduję taki dom http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=437 dach ~350m2, pełne deskowanie, karpiówka w łuskępolecicie kogoś??? Znacie kogoś solidnego? Proszę o namiary Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 hcyba bede budował gospodarczo:| tylko prosze o namiary na ekipe, a tym co juz mi przeslali bardzi dziekuje.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.05.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 .k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakszas 22.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Czy kto kładł na dachu kopertowym dachówkę Rabena PLUS? Chcę taką zamówić (tylko taka jest) ale dekarz coś wspomina, że bedzie dużo odpadów i przy gąsiorach pozostają dziury ktos ma jakis pomysł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakszas 22.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Może ktos podzieli się przemysleniami na temat okien, dobre i tanie plastiki w okleinie wraz z roletami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 22.05.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Może ktos podzieli się przemysleniami na temat okien, dobre i tanie plastiki w okleinie wraz z roletami? tutaj znajdziesz coś o oknach http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witkowskib 22.05.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 witajcie...potrzebuję do wyrównania terenu "trochę" ziemi, może ktoś z budujących się, będzie miał na zbyciu (nadmiarze) jakiegoś humusu?ostatecznie pozostanie mi kwestia zakupu jakiegoś torfu, lub humusu - tylko gdzie....ze względu na opłacalność transportu interesuje mnie zachodnia strona Poznania - wzdłuż trasy na świecko... będę wdzięczny za każdą informację i namiar.. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geolew 22.05.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Rozpoczynam budowę w Szamotułach ściemniaci nie jest łatwo. Myślicie ze wszyscy mają być do waszej dyspozycji przecież wzieliście kredyty macie dużo kasy. Ale to trzeba spłacić. Byle murarz wali was w rogi a wy jesteście szcześliwi że oskubaliście go na 20zł. On sbie to i tak na was odbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Rozpoczynam budowę w Szamotułach ściemniaci nie jest łatwo. Myślicie ze wszyscy mają być do waszej dyspozycji przecież wzieliście kredyty macie dużo kasy. Ale to trzeba spłacić. Byle murarz wali was w rogi a wy jesteście szcześliwi że oskubaliście go na 20zł. On sbie to i tak na was odbije. Ale oso chodzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 23.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Rozpoczynam budowę w Szamotułach ściemniaci nie jest łatwo. Myślicie ze wszyscy mają być do waszej dyspozycji przecież wzieliście kredyty macie dużo kasy. Ale to trzeba spłacić. Byle murarz wali was w rogi a wy jesteście szcześliwi że oskubaliście go na 20zł. On sbie to i tak na was odbije. Ale oso chodzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 23.05.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Hej Marzin Niedawno oglądałam twój dziennik i jestem pełna podziwu dla twoich umiejętności;dachóweczka pięknie ułożona, ścianki działowe prościutkie, czy ty czasami nie minąłeś się z powołaniem......teraz jako dekarz możesz zarobisz więcej niż jako np. dyrektor.A u nas dzisiaj Bartki zalewają strop a pogoda nieciekawa mam nadzieje że nie będzie padać........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts