scooby 29.05.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 OK bede starał sie pisac przejżyscie!!! i bez błędów orto!!!, tylko moja klawiatura nie zawsze wstukuje literki jak nie do konca dodusze piszac szybko.A teraz kolejne glupie pytanie, czy BK to to samo co siporex? bo ja nie widze róznicy na pierwszy rzut oka.:|dzis w hurtowni gdzie bede zakupywal chyba wszystkie materialy zarezerwowalem towar, poki co bloczki i BK 25 a mialęm budowac z 36:| to mi powiedzieli ze teraz juz sie z takiego nie buduje tylko 25:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 29.05.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Tylko oknoplast rządzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 29.05.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 OK bede starał sie pisac przejżyscie!!! i bez błędów orto!!!, tylko moja klawiatura nie zawsze wstukuje literki jak nie do konca dodusze piszac szybko. A teraz kolejne glupie pytanie, czy BK to to samo co siporex? bo ja nie widze róznicy na pierwszy rzut oka.:| dzis w hurtowni gdzie bede zakupywal chyba wszystkie materialy zarezerwowalem towar, poki co bloczki i BK 25 a mialęm budowac z 36:| to mi powiedzieli ze teraz juz sie z takiego nie buduje tylko 25:| To pisz wolniej, to nie jest trudne I kolejna prośba oprócz pisowni, poświęć 10 minut na poszukanie czy nie było takiego pytania bo z tym siporexem to co rusz ktoś pyta siporex to marka, podobnie jak Ytong, wszystko to beton komórkowy. i raczej nie ma 25 tylko 24cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Tylko oknoplast rządzi? Ja kupiłem Drutexy Drewniane. Nazwa taka nie teges. Jutro montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 30.05.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, mam pytanie czy za polozenie kanalizy, rury do kominka oraz wprowadzenie wody przez fundament 860 zl za robote to duzo? nie caly dzien pracy 2 pracownikow. Materily 700zl.pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 30.05.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mam pytanie.Taniej wyjdzie budowanie komina z cegły czy kupno gotowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.05.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mam pytanie.Taniej wyjdzie budowanie komina z cegły czy kupno gotowego? Parę postów wyżej Misiak napisał, że systemowe wyjdą taniej. Warto też policzyć samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 30.05.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, mam pytanie czy za polozenie kanalizy, rury do kominka oraz wprowadzenie wody przez fundament 860 zl za robote to duzo? nie caly dzien pracy 2 pracownikow. Materily 700zl. pozdr. Fred Ja zapłaciłam 950 za robocizne ale trzeba było kopać. Za materiały zapłaciłam duzo więcej, ale to zależy od wielkości domu, ilości wyprowadzeń, itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.05.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 U mnie przyszedł czas na następne etapy. Czy w czasach wielkiej gonitwy i konkurencji między budującymi ktoś z Was podzieli się ze mną namiarami na: - wykonawców tynków maszynowych - wykonawców posadzek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 30.05.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 U mnie przyszedł czas na następne etapy. Czy w czasach wielkiej gonitwy i konkurencji między budującymi ktoś z Was podzieli się ze mną namiarami na: - wykonawców tynków maszynowych - wykonawców posadzek ? JA, JA, JA....... poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 30.05.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mam nietypową sprawę. Ma ktoś może odsprzedać 1m2 wełny mineralnej? grubość 10cm lub mniejsza. Nie chcę kupować całego balotu/rolki, a w pobliżu żadnej budowy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 30.05.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 U mnie przyszedł czas na następne etapy. Czy w czasach wielkiej gonitwy i konkurencji między budującymi ktoś z Was podzieli się ze mną namiarami na: - wykonawców tynków maszynowych - wykonawców posadzek ? poszlo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 30.05.2007 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mam pytanie.Taniej wyjdzie budowanie komina z cegły czy kupno gotowego? ja za 2 kominy z podwójnymi szybami wentylacyjnymi zapłaciłem 5200 brutto jeden pod kominek 8,5 m drugi pod gazowe z zamknięta komora spalania z wkładem 8 m za cegle zapłacisz 2 zl za szt i jej brak + robota + cement + wkład do gazowego mi wyszło ok 9 - 10 k za te dwa kominy ! bralem od plewy powołaj sie na forum muratora i rokietnice tel, 503914510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.05.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mam pytanie.Taniej wyjdzie budowanie komina z cegły czy kupno gotowego? ja za 2 kominy z podwójnymi szybami wentylacyjnymi zapłaciłem 5200 brutto jeden pod kominek 8,5 m drugi pod gazowe z zamknięta komora spalania z wkładem 8 m za cegle zapłacisz 2 zl za szt i jej brak + robota + cement + wkład do gazowego mi wyszło ok 9 - 10 k za te dwa kominy ! bralem od plewy powołaj sie na forum muratora i rokietnice tel, 503914510 Plewa miała ostatnio podwyżkę , fuksem załapałem się przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 30.05.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, poszukuje dobrego i taniego hydraulika. Chetnie tez wezme namiary na tynki oraz posadzki - wykonawcow. Pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.05.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Mam nietypową sprawę. Ma ktoś może odsprzedać 1m2 wełny mineralnej? grubość 10cm lub mniejsza. Nie chcę kupować całego balotu/rolki, a w pobliżu żadnej budowy nie mam. Ja mam. Tez potrzebowałem kawałek i musiałem kupić cały balot. Tel 605 174 002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.05.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Ja też poproszę namiary na tynki i posadzki. A z cegłą to faktycznie koszmar teraz Robię komin do kominka z cegły tylko z jednego powodu - salonu nie mam zbyt wielkiego więc murarz mi go tak wymuruje, żebym wkład sobie wsunęła w głąb komina - w systemowych raczej takiej możliwości nie ma i kominek musiałby stać "przed" kominem Ale jestem twarda: nie dam zarobić tym krwiopijcom i nie kupie cegły za 2zł! Ciągle mam nadzieję że upoluję gdzieś taniej. W piątek byla w Leroyu za 1,29 zł ale jak na drugi dzień pojechałam to już jej nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 30.05.2007 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Ja też poproszę namiary na tynki i posadzki. A z cegłą to faktycznie koszmar teraz Robię komin do kominka z cegły tylko z jednego powodu - salonu nie mam zbyt wielkiego więc murarz mi go tak wymuruje, żebym wkład sobie wsunęła w głąb komina - w systemowych raczej takiej możliwości nie ma i kominek musiałby stać "przed" kominem Ale jestem twarda: nie dam zarobić tym krwiopijcom i nie kupie cegły za 2zł! Ciągle mam nadzieję że upoluję gdzieś taniej. W piątek byla w Leroyu za 1,29 zł ale jak na drugi dzień pojechałam to już jej nie było tez moglem kupic taniej cegle alc później okazało sie ze to kl100 a nie 150 ja mam salon 20 m 2 wiec jest maly na kominek mialem miec komin na 70 cm dlugi i szeroki na 44 cm plewy ma wymiary 36 na 36 a z pojedyncza wentylacja 50 na 36 wiec mam o wiele mniejszy komin niz murowany !!! sprawdz to ! jak chcesz wkład wsunąć w głąb komina ? komin systemowy tez możesz postawić np. od wysokości 1 m ja robie tak z wentylacja ze dopiero stawiam od pietra namiary poszly na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 30.05.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Ja też poproszę namiary na tynki i posadzki. A z cegłą to faktycznie koszmar teraz Robię komin do kominka z cegły tylko z jednego powodu - salonu nie mam zbyt wielkiego więc murarz mi go tak wymuruje, żebym wkład sobie wsunęła w głąb komina - w systemowych raczej takiej możliwości nie ma i kominek musiałby stać "przed" kominem Ale jestem twarda: nie dam zarobić tym krwiopijcom i nie kupie cegły za 2zł! Ciągle mam nadzieję że upoluję gdzieś taniej. W piątek byla w Leroyu za 1,29 zł ale jak na drugi dzień pojechałam to już jej nie było Zadzwon tu 602 70 89 35 lub (62) 721 68 68 - to jest hurtownia bud. w Kozminie Wlkp. ostatnio mieli cegle z dostawa do Swarzedza za 1.40 zl. pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 30.05.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Dziś kolejny maleńki etap drogi do własnego domu za nami - MAMY POZWOLNIE NA BUADOWĘ! Dopiero teraz zaczną się schody.... Bloczki mamy zamówione na pierwszy tydzień lipca - ciekawe ile wtedy będą kosztować Jestem laikiem w sprawie budowy i mam wielką nadzieję, że wesprzecie nas doświadczeniem i radą. I chciałam jeszcze napisać, że wiem, że o wielu rzeczach już sporo było napisane na naszym forum, ale lektura 60 stron to ładnych kilka godzin czytania a nie zawsze jest na to czas (najczęściej go nie ma), a na forum nie ma wyszukiwarki, która odnajdzie szukane słowo na np. 43 stronie wątku, który liczy 100 stron (chyba, że ja nie umiem z wyszukiwarki korzystać), więc obiecuję najpierw szukać potem pytać. Mam nadzieję, że nie będę uciążliwa (ani mój mąż, który czasami gościnnie pojawia się pod moim nickiem). No i żeby nie być gołosłowną nie będę pytac tylko sama spróbuję poszukać studniarza Ps. Straaasznie się cieszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts