misiak 15.06.2007 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 aaa czyli wszystko ok nie pomylilem sie? tylko nie wiem dlazcego myslalem ze ty masz bartki:p wsumie bartki konkretne mi sie wydawaly a damian to tak niezabardzo, chodzi o ogólne wrazenie. ale chyba wybiore tego trzeciego tak czy siak:p ja jestem zadowolony z nich i roznica miedzy nimi a bartkami jest taka ze oni jak wejda na budowe to robia caly czas na jednej a bartek ma 4 budowy w jednym czasie o czym mnie i pewnie innych uprzedza (chyba ze cos ostatnio sie zmienilo ) ceny b. podobne jak bartek niestety idealnej ekipy chyba nie ma i z tym juz sie dawno pogodzilem najdokładniej to zrobisz sobie sam ! ekipa damiana byla polecona przez bartka niby z braku terminu ale bardziej mysle ze ogrom prac zniechęcił bartka - nie mial szalunkow na moje lawy a kupowanie tylu desek i zbijanie pewnie mu sie nie kalkulowało damian ma swoje szalunki akro wiec poszlo mu to b. szybko mysle ze z desek pewnie robiłby o pare dni dłużej zauważyłem ze ma nawet niwelator - co zwykła ekipa takiego sprzętu nie posiada i nie potrafi obsłużyć ! z ekipami jest tak ze u jednego wyjdzie a u innego nie wink: u mnie zaczeli dokladnie 7 maja i na ta chwile maja juz koniec zostaly im duperelki a moja budowa nie należala do latwych przez skomplikowanie projektu przez moja osobe szalowanie lawy, murowanie na 10 bloczkow i dodatkowo zrobienie wienca na 27 cm kończącego sciane fundamentowa + drenaż opaskowy wokół domu i zasypywanie na 170 cm piaskiem srodka i zew. później tez mieli co zapierdzielać bo powymyślałem sobie likwidacje scianki nośnej co spowodowało narobienie sporo slupów żelbetonowych wiec w skali 1-6 moge ocenic ich na 4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 17.06.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Sasha posadzkę wylali mi 15.06.07 po 14 zł/m2 ze zbrojeniem włóknem. Ceną była ustalona wcześniej i tak zostało , teraz ze zborenim biorą 16 zł/m2. Ekipa rewelacyjna 170 m2 w jeden dzień. Posadzki są idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 17.06.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 witam ile płaciliście za piasek na zasypanie fundamentów?wiecie moze ile kosztuje tona w Dąbrowie?Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 17.06.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Z Dąbrowy miałem żwir do posadzek 0,4 26 zł/t + 230 transport, ale jest to "pisek gatunkowy" zwykły do zasypywania powinien być dużo tańszy. Rok temu płaciłe 230 zł za tatrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 17.06.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 witam ile płaciliście za piasek na zasypanie fundamentów? wiecie moze ile kosztuje tona w Dąbrowie? Witolo teraz płaciłem za dobry gatunkowo piasek 20 zł / t z transportem - jest też tańszy za 14 zł/t ale ma sporo glinki i moi budowlańcy mówili że można i ten - ale lepiej dać ten lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika79 17.06.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam,poszukuję pilnie namiar na dobrego kierownika budowy. Chodzi mi o takiego, który będzie raz, dwa razy w tygodniu na budowie doglądał wszystkiego.Ile może kosztować taka usługa? PozdrawiamKika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 17.06.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam, poproszę Was o namiary na cieślę i dekarza, może być w jednym, moi nie mają czasu, już..... najlepiej sprawdzonych, a jeszcze lepiej na gotowo A tak wogóle to jakie są teraz ceny na dach: więźba, deskowanie, papa, ceramika, ok. 270 m2, 3 wykusze, kopertowy. No tak na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 17.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Sasha posadzkę wylali mi 15.06.07 po 14 zł/m2 ze zbrojeniem włóknem. Ceną była ustalona wcześniej i tak zostało , teraz ze zborenim biorą 16 zł/m2. Ekipa rewelacyjna 170 m2 w jeden dzień. Posadzki są idealne Chętnie wezmę namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 17.06.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Czy macie może kogoś, z kogo bylibyście zadowoleni? My wprawdzie nawet nei zlożyliśmy ejszcze dokumentów do pozwolenia na budowe, a mimo szczerych checi pewnie zaczniemy budowe wiosna przyszlego roku, a nie tego, ale... jak prawdziwa kobieta myślę juz o naszych nowoczesnych i pięknych wnętrzach i myślę, żeby przez zimę już sobie cos przygotować i przemyśleć... Jeśli możecie polecic+ podać cenę ich usług (i czy również nad realizacją pieczę trzymają), to będę wdzięczna pozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dstasiu 17.06.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam wszystkich busujących wielkopolan Mam gorącą prośbe czy moglibyście mi podac namiary na firmy wykonujący tynki i posadzki maszynowe. Byłbym bardzo zobowiązany Z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 17.06.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 sorry ze pisze jedno pod drugim, ale przed chwila czytalam, ze ktos poleca SALIX na robienie mebli kuchennych ja rok temu zamawialam u wierzbickiego lawe, mebel pod tv i drzwi przesuwane mialo to zajac meisiac po 3 meisiacach przywizl mi lawe i pod tv, srednie wykonanie drzwi nie przyjechaly NIGDY, mimo, ze pan wiele razy zapewnial, ze za tydzien beda podsumowujac- ceny moze ma dobre ale- wykonanie takie sobie terminowosc BEZNADZIEJNA SLOWNOSC BEZNADZIEJNA odradzam z calego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 18.06.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam doświadczonych forumowiczów, chcę położyć podłogi z desek jesionowych na legarach, znacie namiary na dostawców z okolic Poznania??? Z góry dziękuję bas W Pozku nie opłaca się kupować. Najlepiej sprowdzić z Podlasia lub Bieszczad. Poszukaj firmy Drew-ex mają dobre ceny Z tego co widze w ich cenniku to ceny mają wyższe niż Ardi Pewnie nie ten drewex szukałeś bo są dwa zobacz tu: http://www.drew-ex.pl/index.php?dzial=ceny&id=ceny Dośc nadzwoniłam po róznych wytwórniach i tu ceny zdecydowanie najlepsze do tego nie doliczają za transport. Dokładnie tu sprawdzałem i w Ardi jest taniej a jakość jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 18.06.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sorry ze pisze jedno pod drugim, ale przed chwila czytalam, ze ktos poleca SALIX na robienie mebli kuchennych ja rok temu zamawialam u wierzbickiego lawe, mebel pod tv i drzwi przesuwane mialo to zajac meisiac po 3 meisiacach przywizl mi lawe i pod tv, srednie wykonanie drzwi nie przyjechaly NIGDY, mimo, ze pan wiele razy zapewnial, ze za tydzien beda podsumowujac- ceny moze ma dobre ale- wykonanie takie sobie terminowosc BEZNADZIEJNA SLOWNOSC BEZNADZIEJNA odradzam z calego serca Biję się w pierś bo to ja ich poleciłam. Wzięłam na nich namiary z forum Wielkopolski. Jest to kolejny dowód, żeby nie polecać jak się samemu nie sprawdzi. Ja już tak więcej nie zrobię. Wszystkich przepraszam. I wykreślam Tych państwa, na czarną listę z nimi, niektórym sława szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 18.06.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, czy przy odbiorze budynku potrzebne beda certyfikaty na beton i bloczki??? nie wiem czy brac na fakture wszystko! pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 18.06.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, czy przy odbiorze budynku potrzebne beda certyfikaty na beton i bloczki??? nie wiem czy brac na fakture wszystko! pozdr. Fred po co ? zawsze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas 18.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Tak na marginesie nie wiem czy wiecie ale ludzie z Poznania odpływają - rośnie natomiast zaludnienie w okolicznych miejscowościach. Pewnie większość na tym forum również jest z OKOLIC (ja Swarzędz - Zalasewo). A w lipcu Kraków wyprzedzi Łódź jako drugie najbardziej zaludnione miasto w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.06.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 wiemy wiemy,ja miszkam na obrzezu miasta poznan krzyzowniki przy glownej ulicy, i poprostu kiedys normalnie do a2 dojezzdalęm a teraz to sie w sznurku rano zaczyna jezdzic;/ wszytscy z mrowina, rokietnicy kszyszkowa (sz czy rz? itp zawalaja mi ulice!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.06.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 dzis poszla bena w góre i cegly tez!!! ja plące za towar w srode ale jestem umuwiony ze po starej cenie, ale napisze wam w srode po ile podrozał towar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.06.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ile jest cegiel pelnych na palecie? i jak to sie ma na m kwadratowy? kominy systemowo czy z cegly, wiem ze byl juz taki watek i było ze systemowo ale hmm:| nawet gdyby systemowo to i tak cegla pelnamusi byc np do wienca-ponoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.06.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ile jest cegiel pelnych na palecie? i jak to sie ma na m kwadratowy? kominy systemowo czy z cegly, wiem ze byl juz taki watek i było ze systemowo ale hmm:| nawet gdyby systemowo to i tak cegla pelnamusi byc np do wienca-ponoc. W zależności od wytwórcy, czasami 400 czasami inaczej. Dla ułatwienia : stosunek grubości do szerokości i długości wynosi najczęściej 1 : 2 : 4. Grubość to 6cm Reszta to już matematyka na poziomi bodajże 4kl podstawówki A jaki komin to jak zwykle zależy od wielu czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts