lidka87 18.06.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witamy.jakie są ceny za ocieplenie poddasza(stelaż,płyty i wełna) robocizna.Bo ceny za materiał to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 18.06.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Jako "stały" bywalec tego forum liczę na Wasze wsparcie i zrozumienie. Moja kochana ekipa budowlana, która miała zaczynać w sierpniu już nie istnieje. Nie mam sił pisać o szczegółach. Może wasze ekipy, które juz pokończyły u was mają jakieś wolne terminy jesienią. Będę wdzięczna za każdy namiar. Albo się uda albo będzie to najbardziej pechowa budowa tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 18.06.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam ponownie, mam pytanie ile kosztuje założenie rur kanalizacyjnych (za punkt) mniej wiecej przed podbetonem??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 18.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam wszystkich! Do tej pory z pewną taką nieśmiałością (i nie ukrywam zazdrością) podczytywałam to FORUM. Dziś odważyłam się napisać pierwszy - i - mam nadzieję nie ostatni - post. Jak wszystko pójdzie dobrze to dołączymy do Szanownego grona i także zaczniemy budować się w okolicach Poznania. Więc jeszcze raz witam i pozdrawiam wszystkich. Odezwę się jak załatwimy całą papierkologię i będziemy wiedzieć co i jak - a chcemy przenieśc stary dom z bali. do miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 18.06.2007 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam ponownie, mam pytanie ile kosztuje założenie rur kanalizacyjnych (za punkt) mniej wiecej przed podbetonem??? pozdrawiam ja nie wiem bo moja ekpia wliczyla to w stan 0 -pewnie u wiekszosci tak jest ! cze dzikapietrucha ile jest cegiel pelnych na palecie? i jak to sie ma na m kwadratowy? kominy systemowo czy z cegly, wiem ze byl juz taki watek i było ze systemowo ale hmm:| nawet gdyby systemowo to i tak cegla pelnamusi byc np do wienca-ponoc. Mice juz tobie odpisal - wszystko zależy od cegielni ! a odnosnie cegly to mój dom nie ma ani 1 szt ! dzisiaj wlasnie rozmawialem na ten temat z moimi majstrami i stwierdzili ze to ich 1 budowa bez cegly ja wymyslilem sobie poduszek z betonu pod wieniec bo to ma za zadnie ograniczyc ew. sciecie bloczka przez strop a dokladnie przez belke stropowa kierownik zatwierdzil pomysl wiec mysle ze jest ok tak naprawde nie potrzebna jest ani cegla ani poduszka betonowa majstry wola tak zrobic zeby nie babrac sie z stropem bo prawidlowo powinni podniesc kazda belke stropowa na wysokosc np. 4 cm (roznie jest w projektach u mnie dali 8 cm i zatopili kawalki siatki na posadzke ale tylko dlatego zeby nadrobic wysokosc bo w projekcie byl porptherm a ja buduje z ytongu !) i kantówkami obrobić w koło co robi sie dla nich nie lada problemem (duzo ciesielki i materiału ) beton podczas zalewania dostaje sie pod belke co zabezpiecza pustak przed ew. ścinaniem a odnosnie kominow mi wychodzilo na 2 kominy ok 3800 cegiel razy np. 2 zl za szt. daje nam 7600 + cement+ robocizna + wklad kwasoodoprny do pieca gazowego ok 1500 zl daje nam min 10 k ja za 2 kominy (kompletne) zaplacilem 5200 robota mysle ze grosze bo to samemu mozna zrobic + torszke kleju do betonu max to 6 k ! widac roznice ! sprawdźcie w projektach czy macie cegle pod wieńcem ? mysle ze nie bo ja nie mam i pewnie tak jest w każdym projekcie archonu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 18.06.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzięki ! Nam dopiero ruszyli z murami( jedna warstwa + narożniki) Wszystko wskazuje na to ze się pożegnamy, chcą dużo kasy a tempo mają wolne. Szukam namiarów na ekipe która to ewntualnie dokończy. A tak przy okazji jakie mogą być odchylenia w podbetonie ? no wlasnie widze ze tempo maja wolne przeciez razem zaczynalismy -7 maja moi jeszcze pare dni i maja koniec ! jutro zalewaja schody pozniej wieniec pod murłate i filary ! o co chodzi z tym podbetonem ? mysle ze nie ma co sie stresowac bo przeciez przychodzi styropian + posadzka Tak sie składa ze aga_pn to moja sasiadka i znajoma od lat, budowalismy ta sama ekipa, a podbeton wylali mi z roznica 7 cm, to chyba przesada nie uwazasz, na styropian +posadzke to chyba troche za duzo. Zeby dostac kase podbetom poprawili, ale juz u nas nie robia. Ach ci FACHOWCY a mialo byc tak pieknie. Od 7 maja do dzis stan 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 18.06.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Tak sie składa ze aga_pn to moja sasiadka i znajoma od lat, budowalismy ta sama ekipa, a podbeton wylali mi z roznica 7 cm, to chyba przesada nie uwazasz, na styropian +posadzke to chyba troche za duzo. Zeby dostac kase podbetom poprawili, ale juz u nas nie robia. Ach ci FACHOWCY a mialo byc tak pieknie. Od 7 maja do dzis stan 0 moi juz sprzataja na dzialce (i dopieszczaja szczegóły) bo maja koniec teraz czekam za dachem (dachówka juz jest do odebrania) aga pisala o odchyleniu a nie o 7 cm roznicy jak mozna tyle zrobic ? ladna ekpia to az strach o sicany i inne detale ja nie potrafia zrobic podbetonu to moze na bazar pojda sprzedawac ogórki a nie za budowe sie biora a ta roznica jest miedzy naroznikami (spadek) czy nizej zrobili o 7 cm calosc ? bo na moje to jak zageszczaja piaskiem i sicane fundamentowa maja prosto (inna opcja nie wchodzi w gre ) to wsypujac chudy beton ,rozgarniając go po domu powinni wyrownac na tzw. deske (podobnie jak sie robi podbeton pod pozbruk) i podbeton nie powinien wychodzic krzywo a tym bardziej z roznica 7 cm !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.06.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pilnie szukam ekipy do wykonania odcinka przyłącza gazowego od ogrodzenia do domu. Właściciel firmy z ul. Kotowo zażyczył sobie 150zł/mb przyłącza. Czy to normalna obecnie stawka? Nie wydaje mi się. Ile Wy za takie coś płaciciliście? U nas jest około 25mb do położenia. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 18.06.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Cze Misiak My budowaliśmy 2 kominy (razem 5 otworów) z cegły pełnej plus 2 warstwy na obmurowanie pod strop i pod wszystkie nadproża z keramzytu wkładki Razem na to wszystko wyszło 8 palet = 2700 szt cegły i jeszcze trochę zostało Podwójne obmurowanie pod strop zlecił kierownik twierdząc że siporeks jest zbyt słaby aby przenieśc obciążenie stropu Jak rozumiem w twoim stropie wykonana poduszka betonowa to strop w więńcu na tzw mokro ? Nasz projekt też był z porothermu 44 P+W ale wtrakcie adaptacji od razu zmienialiśmy na siporex 24 + 12 styro wg architekta wsp K niemal identyczny a nawet cieplejszy Wydaje mi się że komin z cegły klasycznej łatwiej też przewiązac ze scianami i ściankami działowymi A swoją drogą warto by sie spotkac i wymienic doswiadczeniami pozdrawiam ROB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 19.06.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam cena za B20 z Lafarge Glogowska 239 Netto - 1m3 - B2028 Netto - pompa za 1m3 170 Netto dojazd pompy czy mozecie polecic jakas dobra i tania betoniarnie Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 19.06.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam cena za B20 z Lafarge Glogowska 239 Netto - 1m3 - B20 28 Netto - pompa za 1m3 170 Netto dojazd pompy czy mozecie polecic jakas dobra i tania betoniarnie Dziekuje i Pozdrawiam zadzwon do dory z buku mi dali tydzien temu cene 250 netto z pompa b20 ! oni maja odrazu z gruszka pompe wiec mniejsze koszty bo nie musi 2 samochód przyjechac ! i sa do dogadania RENA I ROB no tak ten nasz kierownik tez mi wymyslil 2 rzędy cegly a adaptator stwierdzil ze na ytongu na dobre nic ni musi byc tylko tak jak opisywalem wczesniej (tak tez jest w projekcie) podniesc belki stropowe i podczas zalewania beton tam sie wleje u mnie zaszalowali na 8 cm zalali betonem z siatka zbrojeniowa i na to wieniec od stropu a belki oparte zostaly poprostu na tym twardym juz betonie a odnosnie kominow to latwiej wlasnie zrobic z systemu bo jest miniejszych gabarytow np. ja w koltowni mialem komin szeroki na 90 cm a teraz mam tylko 36 cm a kominki wentylacyjne od pietra dopiero ida bo po co od dolu podobnie w salonie komin mialem miec szeroki na 70 cm a mam na 36 wiec o wiele mniej miejsca zajmuje i latwiej bylo wycentrowac pod belki stropowe a odnosnie spotkania to ja zawsze jestem na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 19.06.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 dzieki, dzwonilem do nich ale jak sie dowiedzieli ze to na 2 koncu poznania to stwierdzili ze nie oplacam im sie ;/ mi powiedzieli 293 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 19.06.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Misiak te 7 cm to spadku panowie mieli najpierw wyrabiac beton w betoniarce, pozniej stwierdzili ze trzeba zamówić z gruszki no i nie dali sobie rady wiec wyszło jak wyszło-szkoda gadać, w efekcie zarabiali jeszcze raz z betoniarki i wyrownali na cele szczescie to tylko podbeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.06.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Kolego badboyryba czy żeś się z kimś na głowy pozamieniał ? Czytaj do ciężkiej nędzy regulamin forum i wypadaj z tymi ogłoszeniami Co za baran Bardzo dziękuję Edzi za interwencję w wiadomej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 19.06.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Misiak te 7 cm to spadku panowie mieli najpierw wyrabiac beton w betoniarce, pozniej stwierdzili ze trzeba zamówić z gruszki no i nie dali sobie rady wiec wyszło jak wyszło-szkoda gadać, w efekcie zarabiali jeszcze raz z betoniarki i wyrownali na cele szczescie to tylko podbeton no ladne asy ja zeby bylo taniej zamowilem chudy beton na ciężarowce zawsze pare zl taniej tak tez moja ekipa zaproponowala zeby obniżyć koszty badboyryba po 1 zadna rewelacja bo porotherm juz jest prawie wszedzie dostepny bez lachy a po 2 nie spamowac i na dodatek tak wielka czcionką !!!!! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 19.06.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam cena za B20 z Lafarge Glogowska 239 Netto - 1m3 - B20 28 Netto - pompa za 1m3 170 Netto dojazd pompy czy mozecie polecic jakas dobra i tania betoniarnie Dziekuje i Pozdrawiam spróbuj beton bonus http://www.beton-bonus.pl/ Szwagier szukał ostatnio na strop i ci są podobno najtańsi. Co do Dory z Buku, to mi tez powiedzieli, że Poznań im za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof_o 19.06.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Cześć Wszystkim tak siedze i czytam od kilku godzin ale mój północny fyrtel wielkopolski jest zupełnie dziewiczy w forumowiczówchoć kilka rozwiązań można podpatrzyć bez względu gdzie staje dompozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 20.06.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 dzieki za info, masz racje beton bonus jak narazie ma najlepsze ceny tylko te 8 dni czekania dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 21.06.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam czy taniej jest budować komin z cegły czy może systemowy?HB Studio Projekt Marysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 21.06.2007 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam czy taniej jest budować komin z cegły czy może systemowy? HB Studio Projekt Marysia. litosci !!! pisalem o tym 2 razy wystarczy cofnąć sie troche i poczytac zreszta nie tylko ja pisalem na ten temat ! mi wyszlo taniej z systemowymi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts