bas 21.06.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Pytanie do Marzina Czy kupiłes kocioł De Dietricha od kolegi 1950??? Bo ja właśnie jestem na epatie zakupu i kupię albo od Prometeusza albo od 1950. A poza tym pytanie ogólne do zainteresowanych c.o i c.w.u Na internecie można kupić duuuuuuużo taniej osprzęt niż u instalatorów ale nie jest łatwo znaleźć instalatora który chce robić na nie swoim osprzęcie. Czy mieliście z tym kiedyś problem? Oczywiście instalatorzy zarabiają swoje na rabatach . pzdr bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 21.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A poza tym pytanie ogólne do zainteresowanych c.o i c.w.u Na internecie można kupić duuuuuuużo taniej osprzęt niż u instalatorów ale nie jest łatwo znaleźć instalatora który chce robić na nie swoim osprzęcie. Czy mieliście z tym kiedyś problem? Oczywiście instalatorzy zarabiają swoje na rabatach . bas Zacznę od końca, a Ty byś odpuścił jak mógłbyś zarobić ? Tak z ręką na sercu ? Z kupowaniem sprzętu jest tak : jeśli masz projekt ze spisem elementów, to kupujesz sam i niby jest ok. A jeśli nie masz spisu to skąd masz wiedzieć co potrzebujesz ? Instalator ma powiedzieć czyli zaprojektować za free ? Przecież spędzi kilka godzin nad tym. Zapłacisz za to ? A jak Ty kupisz wszystko sam i czegoś zabraknie, przywieziesz natychmiast brakujące elementy ? Czy instalator stoi z robotą i czeka ? A może powinien mieć ze sobą magazynek elementów ? Tylko kto mu zapłaci za to co musi wozić na górkę ? A może ma sam pojechać po to co zabrakło ? Tylko kto mu zapłaci za benzynę i czas przejazdu ? A jak jakieś elementy się zepsują to kto odpowiada ? Kto pojedzie wymienić ? To tak w skrócie, problem jest dosyć złożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.06.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 moze mi ktos przypomniej jaki mam wymiar komin systemowy z firmy Plewa? Chodzi mi o wymiar zewnetrzny. I dodatkowo jeszcze wymiar komina wraz z kominem wentylacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 21.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 moze mi ktos przypomniej jaki mam wymiar komin systemowy z firmy Plewa? Chodzi mi o wymiar zewnetrzny. I dodatkowo jeszcze wymiar komina wraz z kominem wentylacyjnym brachol, a będziesz u siebie na budowie dzisiaj tak koło 19:00 ? To wpadnij do mnie obejrzysz/pomierzysz wszystkie elementy (daleko w końcu nie masz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 moze mi ktos przypomniej jaki mam wymiar komin systemowy z firmy Plewa? Chodzi mi o wymiar zewnetrzny. I dodatkowo jeszcze wymiar komina wraz z kominem wentylacyjnym brachol, a będziesz u siebie na budowie dzisiaj tak koło 19:00 ? To wpadnij do mnie obejrzysz/pomierzysz wszystkie elementy (daleko w końcu nie masz ) dzisiaj juz nie bede bede jutro i w sobote moze wtedy sie jakos spotkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 21.06.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 moze mi ktos przypomniej jaki mam wymiar komin systemowy z firmy Plewa? Chodzi mi o wymiar zewnetrzny. I dodatkowo jeszcze wymiar komina wraz z kominem wentylacyjnym kominy sa rozne ! zwykly komin z wkladem do kominka 16/16 ma rozmiar (taki ja mam ) 36/36 z pojedyncza wentylacja 50/36 do gazowego z zamkniętą komorą spalania 12/12 rozmiar 34/36 wentylacja 2 komorowa 25/36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.06.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Pytanie do Marzina Czy kupiłes kocioł De Dietricha od kolegi 1950??? Bo ja właśnie jestem na epatie zakupu i kupię albo od Prometeusza albo od 1950. Ja dostałem dobrą cenę od 1950, ale w konsekwencji za te same pieniążki kupiłem kocioł 500 metrów od miejsca mojej pracy. A poza tym pytanie ogólne do zainteresowanych c.o i c.w.u Na internecie można kupić duuuuuuużo taniej osprzęt niż u instalatorów ale nie jest łatwo znaleźć instalatora który chce robić na nie swoim osprzęcie. Czy mieliście z tym kiedyś problem? Oczywiście instalatorzy zarabiają swoje na rabatach . pzdr Tak jak pisze Mice problem jest bardziej złożony. Wszystko zależy czy ma sie fajnego instalatora, tak jak np ja Kocioł, zasobnik, grzejniki, rozdzielacz podłogówki, i podstawowe drogie materiały kupiłem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.06.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 moze mi ktos przypomniej jaki mam wymiar komin systemowy z firmy Plewa? Chodzi mi o wymiar zewnetrzny. I dodatkowo jeszcze wymiar komina wraz z kominem wentylacyjnym Mój pustak od Plewy ma 36x36. Wym zew. Na stronach www masz info. http://www.plewa.net.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 21.06.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Marzin a jak jest z serwisem tych kotłów? Bo już na 99% jestem też na ten kociołek zdeycdowana ale jeszcze nie rozpoznałam rynku pod kątem późniejszych przeglądow i napraw gwarancyjnych (i pogwarancyjnych też ) Jest serwis w Poznaniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 21.06.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Marzin,gdzie jest ten sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.06.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 dzieki za odpowiedzi nt kominow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Odnośnie serwisu DeDietrich, to jest ich pod dostatkiem, a są tutaj Co jeszcze mogę dodać, a niestety nie jestem już obiektywny, bo dokonałem wyboru, to to, że kocioł kupiłem u przedstawiciela Viessmanna. Bardzo chciał mi opchnąć ich produkt, ale się nie dałem. Więc kiedy już zamówiłem i zapłaciłem, facet stwierdził, że Dietrich to też dobry kocioł. Co jeszcze. Jestem zadowolony z obsługi, co w dobie budowlanego boomu nie zdaża się zbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 21.06.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 cześć to znowu ja mam pytanko, czy ktoś ma namiary na dobrą ekipę wykonującą schody drewniane? pozdrawiam wszystkich gorąco atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 22.06.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam pierwszy raz w grupie - "swojskiej- wielkopolskiej" . Budujemy od tej wiosny ale dom kupilismy w stanie surowym otwartym -bardzo surowym... wszystko ruszylo i mam nadzieje ze bedzie szlo nadal, poki co nikt nie nawalil- no prawie; mamy juz nowa rearanzacje KSENI z ARchipelagu; postawilismy plot drewniany (slupki klienkierowe juz byly)- sily wlasne- cala rodzina, zamontowalismy bio-oczyszczlanie, wod-kan na parterze, teraz wchodza w sobote: podbetony potem scianki dzialowe, juz kupilismy dach. Moje drugie pol zaskakuje mnie koniecznoscia wyborow w takim tempie: JUZ MUSZE DECYDOWAC O KOLORZE OKIEN - a ma byc kolor dwustronny WIEC JEDNOCZEŚNIE MUSZE DEcydowac o kolorze KUCHNI - a ja jeszcze nie wiem jaka gdzie i z czego... CZY MACIE namiary na STOLARZA KTORY PIEKNIE ROBI KUCHNIE - Fachowca KTORY WIE CO ROBI???? MAm pomysly ale brak przekonania do cen z salonow meblowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 22.06.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Do schodów polecam p.Marka tel.503 189 164 i p. Krystyna tel.885 272 151 a do kuchni p.Sebastiana tel. 510 067 355 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.06.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 KOLEJNA WYCENA. 65tys robocizna alestan surowy z dachem, sciany zew wew, zalaznie fundamentow podbeon.... dach to dachowka krokwia opierzenie rynny(bez docieplenia) co o tym sadzicie? hmm ja juz sam nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 zeby nie było... SAMA ROBOCIZNA bez materialów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 22.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 witam poszukuje systemowego komina Schiedla Rondo 20 + wentylacja 8,33 mb. Mam pytanko jakie są teraz ceny na takie kominy i gdzie je najlepiej kupic? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.06.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 KOLEJNA WYCENA. 65tys robocizna ale stan surowy z dachem, sciany zew wew, zalaznie fundamentow podbeon.... dach to dachowka krokwia opierzenie rynny(bez docieplenia) co o tym sadzicie? hmm ja juz sam nie wiem:( scooby, ja Cię proszę, nie pisz tutaj każdej wyceny jaką masz, no przecież tyle razy pisaliśmy już o tym, na co zwracać uwagę, jakie kwoty są sensowne itp. ... Podejmij męską decyzję ... Tak wiem nie lubisz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 22.06.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ROBSON68 wielkie dzięki- napewno zadzwonię pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts