Altariela 22.06.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 KOLEJNA WYCENA. 65tys robocizna ale stan surowy z dachem, sciany zew wew, zalaznie fundamentow podbeon.... dach to dachowka krokwia opierzenie rynny(bez docieplenia) co o tym sadzicie? hmm ja juz sam nie wiem:( Scooby a ty to w domu kalkulatora nie masz?? Parę postów wyżej pisałeś że masz wycene za niecałe 28 tys. zł Robocizna dachu to ok. 50-55 zł/m2, przemnóż to przez powierzchnię dachu, dodaj do 28 tysięcy i porównaj z tymi 65 tysiącami (bo z tego co widze tylko dachem się różni zakres robocizny w tych dwóch wycenach), wyciągnij wnioski, podpisz umowę i skup się na następnych rzeczach. Jak tak będziesz deliberował to do 2012 się nie wybudujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek2424 22.06.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 witam! tez zaczynam budowe w 2007r jak narazie mieszkam w limerick w irlandii ale pochodze z gostynia i tam mam dzialke budowlana.dzialka juz ogrodzona i poroton tez juz kupiony.projekt w sumie tez juz wybrany. na forum jestem od niedawna ale teraz napewno bede czesciej. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek2424 22.06.2007 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 acha bo zapomnialem mam pytanko czy kupowal ktos niedawno poroton z robena 24cm jesli tak to ile teraz sobie cenia za szt? ja placilem 8,66 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 23.06.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 widze ze coraz wiecej osob mnie tu niecierpi:( hmm to moze na dobitke, moge namiary do ciesli.jak dach po 55za m2 to te 65 wychodzi bardzo drogo:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 23.06.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Do Robson 68 Ja tez sie usmiecham za kontakt do stolarza od kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 23.06.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Mam do sprzedania ok. 600 Porothermu 25 i 12,5 - cena do ustalenia (sprzątanie po budowie ) Za to chętnie kupię drzwi budowlane (tymczasowe) 90tki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.06.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja mam zbędne drzwi budowlane ale jedne są 80 a drugie 110. Do tych "80" na czas budowy dołożyłem 10cm siporeksu i przy montażu drzwi "90" właściwych, po prostu odciąłem to 10 cm siporeksu. Więc jeśli jesteś zainteresowany to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 23.06.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 U nas dzisiaj zawisła wiecha ,więc trzeba było skoczyc do monopola ,nabyc materiały pędne i opic co by sie nie przewróciło tfu, tfu...... http://images29.fotosik.pl/5/222b26119a215910m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 23.06.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 i jeszcze pare fotek ...http://images27.fotosik.pl/5/b67ad3d1d64b9040m.jpgml]http://images28.fotosik.pl/5/a532bb7586e40c18m.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas 24.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Do Altariela, Ja też kupuję De Dietricha MCR 24 + zasobnik 100l po długich rozważaniach i czytaniach forów. Kupuję za 5001zł brutto od http://allegro.pl/item206359403_kociol_de_dietrich_mcr_24_zasobnik_100l_kondensat.html lub 5200zł brutto od http://allegro.pl/item204104904_de_dietrich_kondensacyjny_mcr_24_kw_zas_100_l.html będę się z nimi widział i odbierał osobiście bo obecnie pracuję w Warszawie (a budowa w Poznaniu) poza tym jakbyś chciał to http://www.purmo.biz/ grzejniki PURMO w cenie 45% mniej od katalogowej do Mice Ja tak jak Marzin umówiłem się z instalatorem mój kocioł +grzejniki + komin jego cała reszta i się zgodził, z pierwszym który nie chiał się zgodzić bo zaczął mi wkręcać, że to nie będzie pasować itd. się rozstaliśmy w niemiłej atmosferze Do Marzina Miałeś pierwsze uruchomienie Dierticha gratis czy musiałeś płacić, możesz podać namiar na swojego instalatora??? Moj za robociznę + rurki + rozprowadzenie wody w domu chce 9000PLN nie wiem czy nie przepłacam. pzdr bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas 24.06.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 chciałem się pochwalić że to mój 10ty post i że za ok 8000PLN bedę miał kocioł kondensacyjny+zasobnik+zestaw grzejników dla ogrzania moich 100m2 czyli w cenie samego kotła rozreklamowych firm na "V". pozdrawiam wszystkich bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Do Marzina Miałeś pierwsze uruchomienie Dierticha gratis czy musiałeś płacić, możesz podać namiar na swojego instalatora??? Uruchomienia jeszcze nie miałem, bo nawet przyłącza gazowego nie mam, no i instalator jeszcze działa. Ale dowiadywałem się. Za uruchomienie zero zł, jedynie za dojazd płacisz. W Rokietnicy jesten jeden, który ma od nich autoryzację, więc za dojazd mam nadzieję mnie nie złupi. Moj za robociznę + rurki + rozprowadzenie wody w domu chce 9000PLN nie wiem czy nie przepłacam Zależy co kryje się pod słowem "rurki" U mnie te pierdoły wyszły ok 5 tyś. Sam rozdzielacz podłogówki z szafką to ponad tysiąc złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.06.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ja płacę 4900 za całą robociznę (wod-kan + C.O. grzejnikowe + podłogówka na ok. 60 m2). Na materiały dostałam wycenę ale nie ma problemu, jeśli niektóre pozycje kupię we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 24.06.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Za podłogowe ogrzewanie ile wam wychodzi za m/2.z towarem i robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 24.06.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Jakie są ceny tynkarzy(tynk maszynowy) i płytkarz ile sobie dzisiaj liczy za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.06.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Za podłogowe ogrzewanie ile wam wychodzi za m/2.z towarem i robocizną. Za ogólne pytanie. Podłogówkę możesz mieć zwykłą prostą z zaworem RTL, i równie dobrze wypasioną z rodzielaczami, mieszaczem i pokojowymi regulatorami na każdy obieg. Ja szacuję że moja podłogówka która będzie w 4 pomieszczeniach (razem coś koło 27 m2) podniesie koszt CO o ok 3-4 tyś złotych. Materiał + robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 25.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 WitamDługo mnie nie było wiec troche sie zmienilo wkoncu ruszylismy ławy zalane dzisiaj muruja bloczki. Mam nadzieje że pójdzie gladko.Jeśli chodzi o ekipy do krys to jesli aktualne wysylam na priv.Artariela jaką masz powierznie domu? Pytam tak dla porównania wyceny instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 25.06.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Jakie kaloryfery? Chodzi mi o takie, które: -koniecznie maja "rurki wlotowe"= nie wiem jak sie to nazywa tak zainstalowane żeby przy sprzątaniu pod kaloryferem nic nie zawadzało ( prostopadle do ściany na której wiszą a nie odprowadzenie do podłogi) - nie maja mnóstwa "ażurków", przelotów, prześwitów, których potem ni jak nie można wyczyścić - mają cenę ...normalną a nie chorą polećcie coś proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 25.06.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Jakie kaloryfery? Chodzi mi o takie, które: -koniecznie maja "rurki wlotowe"= nie wiem jak sie to nazywa tak zainstalowane żeby przy sprzątaniu pod kaloryferem nic nie zawadzało ( prostopadle do ściany na której wiszą a nie odprowadzenie do podłogi) - nie maja mnóstwa "ażurków", przelotów, prześwitów, których potem ni jak nie można wyczyścić - mają cenę ...normalną a nie chorą polećcie coś proszę co do "rurek wlotowych" to po prostu musisz mieć podejście "od dołu" (np wszystkie grzejniki z wbudowanym zaworem mają takie)a czy to będzie ze ściany czy podłogi to zależy od sposobu montażu (instalatorowi powiesz i on kupi odpowiedni zestaw montażowy ewentualnie w sklepie gdzie nabędziesz grzejniki jak wytłumaczysz o co chodzi to dostaniesz odpowiednio) Jeśli chcesz je czyścić to kup tzw "higieniczne" -nie mają konwektora w środku - ale coś za coś - żeby uzyskać tą samą wydajność - muszą być większe co do ceny niestety nie podpowiem - ale i tak głównie sprawa rozbija się o to gdzie lepszy rabat dadzą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 25.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 bardzo za pilotowe wyjaśnienia to znaczy że jeśli grzejnik ma konwektor w środku to nie można go czyścić? Nie bardzo rozumiem, na zewnatrz to chyba wszystko można umyć a w środku- to ja nie zamierzam nigdy... ale jak patrzę na obecne grzejniki w naszym mieszkaniu to mamy "kratkę" od góry przez którą jak sobie pomyślę wpada mnóstwo kurzu , brudu- do którego już nie można dotrzeć- ja to właśnie chciałabym wyeliminować. Czy te higieniczne kaloryfery są właśnie takie? Na czym polega ich "higieniczność"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts