jjsod 25.06.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 bardzo za pilotowe wyjaśnienia to znaczy że jeśli grzejnik ma konwektor w środku to nie można go czyścić? Nie bardzo rozumiem, na zewnatrz to chyba wszystko można umyć a w środku- to ja nie zamierzam nigdy... ale jak patrzę na obecne grzejniki w naszym mieszkaniu to mamy "kratkę" od góry przez którą jak sobie pomyślę wpada mnóstwo kurzu , brudu- do którego już nie można dotrzeć- ja to właśnie chciałabym wyeliminować. Czy te higieniczne kaloryfery są właśnie takie? Na czym polega ich "higieniczność"? nie no... myślałam że chodzi o czyszczenie wewn też higieniczne to takie bez konwektorów i kratek - płyty można całe wyczyścić - z obu stron (zastosowanie głównie szpitale, ale też dla alergików pomocne) a z zewnątrz to można każdy grzejnik czyścić do woli tutaj przykładowy katalog grzejników - są jeszcze tzw "PLAN" z płaskim przodem a "zatkać" tej dziury od góry nie radzę - to zmniejszy wydajność grzejnika do 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 25.06.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliście cegłę klinkierową w dobrej cenie? CRH albo Wienebergera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.06.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliście cegłę klinkierową w dobrej cenie? CRH albo Wienebergera? pekabud market na szarych szeregów Artariela jaką masz powierznie domu? Pytam tak dla porównania wyceny instalatora 140 m2 użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 25.06.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliście cegłę klinkierową w dobrej cenie? CRH albo Wienebergera? Blisko nas, w Borówcu w Big-budzie ostatnio mieli spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas 25.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Jakie kaloryfery? - mają cenę ...normalną a nie chorą polećcie coś proszę W Poznaniu chyba króluje COSMONOVA z Bimsa no i PURMO; na internecie można kupić za cenę -45% od ceny katalogowej bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas 25.06.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Za podłogowe ogrzewanie ile wam wychodzi za m/2.z towarem i robocizną. Za ogólne pytanie. Podłogówkę możesz mieć zwykłą prostą z zaworem RTL, i równie dobrze wypasioną z rodzielaczami, mieszaczem i pokojowymi regulatorami na każdy obieg. Marzin to RTL to może sobie ktoś zrobić, jak ma tylko trochę łazienki do ogrzania podłogówką - tak jak ja właśnie kupuję zawór RTL za 105zł, kocioł De Dietrich MCR24 z zasobnikiem 100l - 5001zł, regulator pokojowy AD137 - 367zł, czujnik zewnętrzny AD225 -90zł, mam nadzieję, że pójdzie gładko bas[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 25.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam, mam do Was prośbę. Jak to teraz często bywa zostałem wystawiony do wiatru przez umówioną ekipę. Co prawda nie buduję a remontuję dom i potrzebuję namiwarów na ekipę, która jest w stanie okopać dom do fundamentów (około 1,5m) zaizolować, ocieplić styropianem, zrobić ściankę dociskową oraz drenaż. Dom znajduje si w Poznaniu. Będę wdzięczny za wszelkie namiary. Pozdrawiam i dziękuję, Piotr_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 25.06.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 cześć to znowu ja mam pytanko, czy ktoś ma namiary na dobrą ekipę wykonującą schody drewniane? pozdrawiam wszystkich gorąco atka Ja słyszałem wiele dobrego o firmie Kornik, bodajże z ul. Obornickiej. Nazwa najgłupsza na świecie jak na firmę zajmującą się róznymi drewnianymi rzeczami, ale kumpel (bardzo wymagający) powiedział że to był jedyny wykonawca do którego nie miał uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 25.06.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliście cegłę klinkierową w dobrej cenie? CRH albo Wienebergera? Chemik na Starołęckiej albo tuż obok Darplast. W Chemiku mieli bardzo dobre ceny na CRH, no i zawsze można coś stargować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Mice, Altarieladziękuję. Na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.06.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliście cegłę klinkierową w dobrej cenie? CRH albo Wienebergera? Chemik na Starołęckiej albo tuż obok Darplast. W Chemiku mieli bardzo dobre ceny na CRH, no i zawsze można coś stargować A to muszę tam zajrzeć. Chemik to mi się skojarzył ze sklepem na św. Michała, ale tam faktycznie mają samą chemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.06.2007 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mysle ze wiekszosc z was jest juz po wyborze okien prosze o opinie i ew. namiary na waszych dostawcow bylem w : Drutex - na slowianskiej 55 MS - okna na - sokola onkoplat krokow - gorecka 8 jeszcze jakies ciekawe ?najlepsze wrazenie zrobil na mnie okonoplast czekam od wszystkich za oferta - zobaczymy jak to cenowo wyjdzie chce biale plastiki moze macie jakies uwag co do tych firm lub jakies spostrzeżenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.06.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Wciornastekrośnie u mnie coraz więcej skrzypu polnego, tak się to chyba nazywa. Z tego co pamiętam, trzeba wapnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.06.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Wciornastek rośnie u mnie coraz więcej skrzypu polnego, tak się to chyba nazywa. Z tego co pamiętam, trzeba wapnować? Tak to prawda. Stosować wapno dolomitowe choć nie zawsze to skuteczne. Pozostaje jeszcze głebokie kopanie i wyciąganie korzeni i rozłogow. Ostatecznie chemia choć skutezcność preparatów jest taka sobie np. Aminopielik Gold, Antychwaścik SP, Bofix, Pronap, Refine, Stork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 26.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mysle ze wiekszosc z was jest juz po wyborze okien prosze o opinie i ew. namiary na waszych dostawcow bylem w : Drutex - na slowianskiej 55 MS - okna na - sokola onkoplat krokow - gorecka 8 jeszcze jakies ciekawe ? najlepsze wrazenie zrobil na mnie okonoplast czekam od wszystkich za oferta - zobaczymy jak to cenowo wyjdzie chce biale plastiki moze macie jakies uwag co do tych firm lub jakies spostrzeżenia ? Jesli nie masz typowych rozmiarow to na pewno drozsze beda okna z MS. Dla Oknoplast z Krakowa jest bez znaczenia rozmiar, placisz za metr bierzacy okna. Ja juz zdecydowalem sie na Awans Oknoplastu tylko, ze nie z Poznania ale z Gostynia. Tanszy montaz ok. 500zl mimo dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 26.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mysle ze wiekszosc z was jest juz po wyborze okien prosze o opinie i ew. namiary na waszych dostawcow bylem w : Drutex - na slowianskiej 55 MS - okna na - sokola onkoplat krokow - gorecka 8 jeszcze jakies ciekawe ? najlepsze wrazenie zrobil na mnie okonoplast czekam od wszystkich za oferta - zobaczymy jak to cenowo wyjdzie chce biale plastiki moze macie jakies uwag co do tych firm lub jakies spostrzeżenia ? Moze zobacz jeszcze Fabryka Okien Mirox ul.Harcerska, ja bede mieć piękne plastiki w orzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 26.06.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mysle ze wiekszosc z was jest juz po wyborze okien prosze o opinie i ew. namiary na waszych dostawcow bylem w : Drutex - na slowianskiej 55 MS - okna na - sokola onkoplat krokow - gorecka 8 jeszcze jakies ciekawe ? najlepsze wrazenie zrobil na mnie okonoplast czekam od wszystkich za oferta - zobaczymy jak to cenowo wyjdzie chce biale plastiki moze macie jakies uwag co do tych firm lub jakies spostrzeżenia ? Mi bardzo podobały się okna Bracia Bertrand z Przeźmierowa. Nie porównywałam cen z innymi ale byli też chwaleni na forum. tel. 0-61 816 29 79 ul. Rynkowa 1 (wjazd od A2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No, u nas na budowie juz się zaczyna Wprawdzie lato nastało a w tytule wątku coś o wiosnie jest, ale lepiej poźno niż wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.06.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 No, u nas na budowie juz się zaczyna Wprawdzie lato nastało a w tytule wątku coś o wiosnie jest, ale lepiej poźno niż wcale No to gratulacje!!!! Przy okazji kliknij poniżej ------------------------------------------------------------------------------------------ Tutaj lista uczestników i info na temat spotkania naszej grupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 26.06.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mysle ze wiekszosc z was jest juz po wyborze okien prosze o opinie i ew. namiary na waszych dostawcow bylem w : Drutex - na slowianskiej 55 MS - okna na - sokola onkoplat krokow - gorecka 8 jeszcze jakies ciekawe ? najlepsze wrazenie zrobil na mnie okonoplast czekam od wszystkich za oferta - zobaczymy jak to cenowo wyjdzie chce biale plastiki moze macie jakies uwag co do tych firm lub jakies spostrzeżenia ?witam serdecznie my tez wybraliśmy oknoplast kraków ale nie w poznaniu tylko w gnieżnie okna są śliczne cena dużo niższa polecam.zadzwoń do przedstawicielki p.walaszczyk tel.0614261409.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts