jaloska 29.06.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Moje gratulacje! Będe śledzić Twoje poczynania bo domek podobny i bardzo blisko. Może kiedyś się odwiedzimy? My jesteśmy na etapie murowania ścian parteru. Pozdrawiam i życze szybkiej i bezproblemowej budowy Beata no własnie miałam Ci to samo zaproponować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 30.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam,czy moze mnie ktos poratowac namiarami na stemple budowane ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam, czy moze mnie ktos poratowac namiarami na stemple budowane ?? pozdrawiam Spróbuj tu: 694469115 A drugi namiar jest z tabliczki reklamowej wbitej koło Leroy Merlin w Swadzimiu : 888033933 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 30.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam Potrzebuję pomocy Wszystko wskazuje na to, że moja dotychczasowa ekipa budowlana ulotniła się bez ostrzeżenia, skończywszy na stanie 0 "beton na gruncie'. Potrzebuję wiec pilnie namiary na sprawdzone ekipy, do postawienia ścian i stropu. Będę wdzięczny za namiary na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.06.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 to mam problem z papierologia.... projekt juz zaadoptowany:p i w warunkach zabudowy mam 10m od frontowej lini dzialki posadowienie domu:/ a ja chcialem jeszcze dalej... bo na mojej dzialce z przdou stoi juz dom i w tym przypadku zachowujac te 10m jako obawiazkowa linia to moj nowy dom bedzie stal 4m od sasiada a z drugiej strony 11,5:/ obecnie z tej strony gdzie jest 11,5 stoi stary dom... heh w pon ide do urzadu zeby to 10 m zwiekszyli ale czy do sie da tak szybko? czy to tez nie musze z nikim uzgadaniac i postawic sobie dom na dzialce tak zeby mi bylo wygodnie oczywiscie zachowujac odleglosc od sasiadow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.06.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 to mam problem z papierologia.... projekt juz zaadoptowany:p i w warunkach zabudowy mam 10m od frontowej lini dzialki posadowienie domu:/ a ja chcialem jeszcze dalej... bo na mojej dzialce z przdou stoi juz dom i w tym przypadku zachowujac te 10m jako obawiazkowa linia to moj nowy dom bedzie stal 4m od sasiada a z drugiej strony 11,5:/ obecnie z tej strony gdzie jest 11,5 stoi stary dom... heh w pon ide do urzadu zeby to 10 m zwiekszyli ale czy do sie da tak szybko? czy to tez nie musze z nikim uzgadaniac i postawic sobie dom na dzialce tak zeby mi bylo wygodnie oczywiscie zachowujac odleglosc od sasiadow... nic nie rozumiem, nie pij tyle tego zioła daj rysunek i powiedz co masz dokładnie napisane o tych 10m w warunkach ? inna sprawa na podstawie czego i kto Tobie robił adaptacje skoro nic nie wiedziałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.06.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Muszę się pochwalić - nareszcie ruszylismy! - godzinę temu zaczęły się wykopy pod fundamenty! No to teraz pełną parą Witamy wśród budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.06.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 w WZ mam obowiazujaca linie zabudowy od frontu 10m a chce dom usytuowac w głab dzialki okolo 18m od frontowej strony działki....czy musze zrobic aneks do wz? długo to bedzie trwało? czy zrobic na czarno i usytulowac sobie dom w glab dzialki tak jak chce? oczywiscie nie bedzie to sasiadam przeszkadzac bo granica 4m nie bedzie przekroczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.06.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 w WZ mam obowiazujaca linie zabudowy od frontu 10m a chce dom usytuowac w głab dzialki okolo 18m od frontowej strony działki.... czy musze zrobic aneks do wz? długo to bedzie trwało? czy zrobic na czarno i usytulowac sobie dom w glab dzialki tak jak chce? oczywiscie nie bedzie to sasiadam przeszkadzac bo granica 4m nie bedzie przekroczona... Zacznę od odpowiedzi a na końcu pytanie ... Zmiana WZ może się ciągnąć, bo ktoś może oprotestować, trochę papierów trzeba przerzucić itd. i niekoniecznie muszą się zgodzić. Zresztą nie chodzi o zmianę WZ tylko pozwolenie na odstępstwo. Rozumiem, że w WZ dla Twojej działki jest napisane dokładnie "obowiązująca linia" a nie np. "nieprzekraczalna". Samowolki nie radzę, gdyby to było 0,5m to by może i przeszło ale przy różnicy 80% to nie przejdzie przy odbiorze a i ktoś może Ciebie podkablować.(Pamiętaj, że Twoje papiery było rozesłane do sąsiadów o ile już o nie wystąpiłeś). Podstawowe pytanie : a zadzwoniłeś choć do urzędu żeby się spytać czy grupa to jedyna słuszna wyrocznia ? Pytanie nr. 2 : masz już adaptację i PnB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 30.06.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam. Niedługo zamierzam rozpocząć budowę domu (okolice Komornik). Ekipa budowlana powiedziała mi, że bez pomieszczenia technicznego "blaszaka" to się nie da budować. W związku z tym czy macie jakieś namiary na nowy/używany w rozsądnej cenie i w miarę szybko dostępny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 01.07.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Właśnie chciałam zapytać o to samo co kolega przede mną. Jak rozwiązaliście sprawę zaplecza technicznego dla majstrów?Ja chciałam od sąsiadki odkupić blaszany garaż, ale cena 1400 za używany to wydaje mi sie jednak trochę za drogo (nowy kosztuje coś ok. 1600-1700). Kierbud mówi, żeby zawieść majstrowi trochę desek i żeby sam sobie zbił szopkę. Macie jakiś pomysł, na kanciapę? Czy jednak niezbędny na budowie jest zamykany blaszak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 01.07.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Właśnie chciałam zapytać o to samo co kolega przede mną. Jak rozwiązaliście sprawę zaplecza technicznego dla majstrów? (...) Kierbud mówi, żeby zawieść majstrowi trochę desek i żeby sam sobie zbił szopkę. Macie jakiś pomysł, na kanciapę? Czy jednak niezbędny na budowie jest zamykany blaszak? Majstry chcą mieć się gdzie schować przed deszczem, schować na noc narzędzia aby ich cały czas nie wozić itp. Jakaś kanciapa jest potrzebna - do czasu zamknięcia murów - wtedy narzędzia itp mogą sobie leżeć w domu. My zbijaliśmy ze szwagrem sami szopkę - taką 2,5mx3,5m - zdjęcia szopki w dzienniku. Robiliśmy coś takiego po raz pierwszy i przy mocnych wiatrach w kwietniu odleciał dach, ale już poprawiliśmy konstrukcję i sprawdza się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.07.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 U mnie ekipa ma własny barak, co wpływało na plus przy wyborze ekipy. Po pierwsze bo nie musiałem kupować garażu/desek na barak. Po drugie co to za ekipa która wymaga od inwestora pomieszczenia magazynowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 01.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 U mnie ekipa ma własny barak, co wpływało na plus przy wyborze ekipy. Po pierwsze bo nie musiałem kupować garażu/desek na barak. Po drugie co to za ekipa która wymaga od inwestora pomieszczenia magazynowego. Póki co ekipa nie wymaga - sama chciałam im dobrze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 01.07.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Szukam bramy garażowej - segmetowa w szerokim gładkim panelu, w kolorze orzech. Czy ktoś zna (może ocenić jakość) firmę Jolrom z Lusowa ?? http://www.jolrom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 01.07.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam Wszystkich Jaloska odnośnie pomieszczenia dla majstrów My kupiliśmy w zeszłym roku przyczepe- barakowóz którą przyciągnąłem TIR sprawa była z ogłoszenia z Głosu Jak pamiętam braliśmy też pod uwage zakup kontenera ale wychodziły za drogo były też pawilony z płyty obornickiej po 1000 PLN Można też kupic przyczepe Campingową ale teraz w sezonie będzie drogo Pamiętam że przeszukiwaliśmy też allegro i wtedy były pawilony od 800 PLN Musisz tez załatwic transport i ew dźwig Wydaje mi się że lepiej miec pawilon lub barakowóz po budowie zawsze sprzedaż i odzyszkasz pieniądze a z szopki bedziesz miała tylko opał pozdrawiam ROB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 01.07.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 witam wiem ze juz o tym bylo mnostwo wątków ale szukam w okolicy dobrego i niedrogiego producenta okien z pcv i rolet. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 01.07.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Właśnie chciałam zapytać o to samo co kolega przede mną. Jak rozwiązaliście sprawę zaplecza technicznego dla majstrów? (...) Kierbud mówi, żeby zawieść majstrowi trochę desek i żeby sam sobie zbił szopkę. Macie jakiś pomysł, na kanciapę? Czy jednak niezbędny na budowie jest zamykany blaszak? Majstry chcą mieć się gdzie schować przed deszczem, schować na noc narzędzia aby ich cały czas nie wozić itp. Jakaś kanciapa jest potrzebna - do czasu zamknięcia murów - wtedy narzędzia itp mogą sobie leżeć w domu. My zbijaliśmy ze szwagrem sami szopkę - taką 2,5mx3,5m - zdjęcia szopki w dzienniku. Robiliśmy coś takiego po raz pierwszy i przy mocnych wiatrach w kwietniu odleciał dach, ale już poprawiliśmy konstrukcję i sprawdza się bez zarzutu.witam my kupiliśmy blaszak 1399 zł,montują ok.1 godz.na naszej budowie się sprawdził podaję nrtel.0888914688 pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 01.07.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ja sprzedałem już sąsiadce blaszak za 500 ale widziałem ostatnio na Naramowickiej barakowóz do wynajęcia (na wysokości osiedla Różany Potok tuż za przejazdem kolejowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 02.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Czesc,gdzie teraz i w jakiej cenie kupic cement w workach i plyte gk? sad ripper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts