jaloska 06.07.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 jaloska, no co Ty Przecież ja pomagam jak mogę jasne Dawaj pytania, to spróbuję odpowiedzieć (o ile będę wiedział ...) albo dam gotowe linki Poczekaj, podpytam męża. Oto i mąż sam osobiście zapyta Czy opłaca się inwestować w tę Rehau'oską rurę. Ona ma ponoć jakieś ekstra właściwości przeciwbakteryjne, jest szczelniejsza i lepiej przewodzi ciepło. Ale na ile to jest faktyczna korzyść, a na ile pic na wodę? Na razie byłem w rekuperatorach.pl, bo tylko tę firmę łatwo zlokalizowałem. Czy są jeszcze jakieś profesjonalne firmy, które możnaby zapytać o cenę? Na co zwracać uwagę przy wyborze reku - % sprawności, czy pobór prądu, a może poziom hałasu, czy też poziom automatyki? Co jest najważniejsze? No i podstawowe pytanie - na ile może być taniej? Przed wyceną chyba tyle pytań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 06.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Oto i mąż sam osobiście zapyta Witam męża 1. Czy opłaca się inwestować w tę Rehau'oską rurę. Ona ma ponoć jakieś ekstra właściwości przeciwbakteryjne, jest szczelniejsza i lepiej przewodzi ciepło. Ale na ile to jest faktyczna korzyść, a na ile pic na wodę? 2. Na razie byłem w rekuperatorach.pl, bo tylko tę firmę łatwo zlokalizowałem. Czy są jeszcze jakieś profesjonalne firmy, które możnaby zapytać o cenę? 3. Na co zwracać uwagę przy wyborze reku - % sprawności, czy pobór prądu, a może poziom hałasu, czy też poziom automatyki? Co jest najważniejsze? 4. No i podstawowe pytanie - na ile może być taniej? 5. Przed wyceną chyba tyle pytań? Pozwoliłem sobie ponumerować, żeby było łatwiej odpowiadać ad.1. Wg mnie nie ale to tylko moje zdanie. Ze szczelnością to pic na wodę, nie widziałem rur pcv które raz dobrze ułożone ciekły ad.2. Zadzwońcie do Bartosza, oni mają w pobliżu ekipy sprzedająco-montujące, w razie "w" skombinuję namiar na jedną ad.3. Generalnie na wszystko, moje podejście takie : jak najmniej bajerów, nie potrzebuję 98% sprawności itp. ma być tanio w utrzymaniu i cicho, w związku z czym robię sam ad.4. wszystko zależy od tego ile samemu się zrobi i na ile full bajer kupisz, wg mnie spokojnie poniżej 15k pln (bez gwc) powinno się zejść nawet kupując wszystko gotowe + projekt i najwyżej montując samemu ad.5. kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 06.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Mice Serdeczne dzięki za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, że to chyba pic z tymi rurami. Będę musiał zadzwonić do tego Bartosza. Mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 06.07.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Sytuacja powoli robi się krytyczna, jakieś fatum prześladuje nasz dach. Kolejny cieśla naobiecywał nam złote góry, przykręcił dwie murłaty we wtorek i zniknął z budowy, telefonów nie odbiera, także obcych. 20 lipca mamy zamówiony montaż drzwi i okien, 23 mają wejść tynkarze, elektryk pracuje, a dachu nie ma. Do 20 lipca dach powinien być przynajmniej ofoliowany. W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą do forumowiczów o informacje o namiary cieśli, który a/ jest normalny b/ może wcisnąć dodatkową robotę. Jeśli ktoś, jakimś cudem, mógłby nam pomóc byłbym zobowiązany.witam gdzie budujesz? mogę porozmawiać z moją super brygadą zawsze mają jakieś sensowne wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longinus997 06.07.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Sytuacja powoli robi się krytyczna, jakieś fatum prześladuje nasz dach. Kolejny cieśla naobiecywał nam złote góry, przykręcił dwie murłaty we wtorek i zniknął z budowy, telefonów nie odbiera, także obcych. 20 lipca mamy zamówiony montaż drzwi i okien, 23 mają wejść tynkarze, elektryk pracuje, a dachu nie ma. Do 20 lipca dach powinien być przynajmniej ofoliowany. W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą do forumowiczów o informacje o namiary cieśli, który a/ jest normalny b/ może wcisnąć dodatkową robotę. Jeśli ktoś, jakimś cudem, mógłby nam pomóc byłbym zobowiązany.witam gdzie budujesz? mogę porozmawiać z moją super brygadą zawsze mają jakieś sensowne wyjście Dzieki za dobre chęci. Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.07.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Sytuacja powoli robi się krytyczna, jakieś fatum prześladuje nasz dach. Kolejny cieśla naobiecywał nam złote góry, przykręcił dwie murłaty we wtorek i zniknął z budowy, telefonów nie odbiera, także obcych. 20 lipca mamy zamówiony montaż drzwi i okien, 23 mają wejść tynkarze, elektryk pracuje, a dachu nie ma. Do 20 lipca dach powinien być przynajmniej ofoliowany. W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą do forumowiczów o informacje o namiary cieśli, który a/ jest normalny b/ może wcisnąć dodatkową robotę. Jeśli ktoś, jakimś cudem, mógłby nam pomóc byłbym zobowiązany. Nie wiem, czy ma wolne terminy, ale koleś skromny, uczciwy i terminowy. Sławek 606 454 118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longinus997 07.07.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Sytuacja powoli robi się krytyczna, jakieś fatum prześladuje nasz dach. Kolejny cieśla naobiecywał nam złote góry, przykręcił dwie murłaty we wtorek i zniknął z budowy, telefonów nie odbiera, także obcych. 20 lipca mamy zamówiony montaż drzwi i okien, 23 mają wejść tynkarze, elektryk pracuje, a dachu nie ma. Do 20 lipca dach powinien być przynajmniej ofoliowany. W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą do forumowiczów o informacje o namiary cieśli, który a/ jest normalny b/ może wcisnąć dodatkową robotę. Jeśli ktoś, jakimś cudem, mógłby nam pomóc byłbym zobowiązany. Nie wiem, czy ma wolne terminy, ale koleś skromny, uczciwy i terminowy. Sławek 606 454 118 Nie da rady, już teraz ma chłopaków rozdzielonych na trzy budowy dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 07.07.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Szukamy styropianu12 na elewacje w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 07.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ty również? Jakiego producenta masz "kera"? Od Muchy....z Rokietnicy...pustaki OK choc maja kiepski transport i sa co do stropu niesłowni...to tak na goraco uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 07.07.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ty również? Jakiego producenta masz "kera"? Od Muchy....z Rokietnicy...pustaki OK choc maja kiepski transport i sa co do stropu niesłowni...to tak na goraco uwagi... O dzięki, już dochodzimy z tymi pustakami Muchy do poziomu stropu; nie grzeszą przesadną równością, a z transportem akurat nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 misiek a po ile sztuka? jak co to pw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 08.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Szukam dobrego płytkarza na październik. Może ktoś mi dać namiar. Potrzebny jest mi też nidziarz. Proszę o popoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 08.07.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam Chciałbym w przyszłości zrobić samodzielnie kilka ścianek i zabudów z polkami z plyt kartonowo gipsowych. Niby wydaje mi się, że wiem jak się to robi, ale jednak mam kilka wątpliwości. W związku z tym, czy ktos ma moze jakies schematy, rysunki czy adresy stron internetowych, gdzie jest napisane jak sie robi cos takiego. Będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 08.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam Chciałbym w przyszłości zrobić samodzielnie kilka ścianek i zabudów z polkami z plyt kartonowo gipsowych. Niby wydaje mi się, że wiem jak się to robi, ale jednak mam kilka wątpliwości. W związku z tym, czy ktos ma moze jakies schematy, rysunki czy adresy stron internetowych, gdzie jest napisane jak sie robi cos takiego. Znalazłem to w niecałą minutkę ... http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/02_sciany_dzialowe/ http://www.knauf.pl/cms_media/abk/ABK_Montaz_sciany_dzialowej.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 08.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Mice, jesteś jak zwykle nieoceniony...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 08.07.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 No bez przesady, bo się zarumienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 08.07.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Mam zbędną kozę do ogrzewania domu, jeśli ktoś planuje prace wewnętrzne jesienią/zimą to szczerze polecam. Oprócz tego drzwi o szer. 110cm wraz z ościeżnicą oraz drzwi 80 wraz z ościeznicą ( ta wymaga jednak wyprostowania). Jak najbardziej nadają się do zabezpieczenia domu w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 09.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 mam do sprzedania około 210-215 stempli, większość długości 3m, niektóre jakieś 20cm krótsze (komplet klinów gratis ) Szczegóły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 09.07.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam Chciałbym w przyszłości zrobić samodzielnie kilka ścianek i zabudów z polkami z plyt kartonowo gipsowych. Niby wydaje mi się, że wiem jak się to robi, ale jednak mam kilka wątpliwości. W związku z tym, czy ktos ma moze jakies schematy, rysunki czy adresy stron internetowych, gdzie jest napisane jak sie robi cos takiego. Znalazłem to w niecałą minutkę ... http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/02_sciany_dzialowe/ http://www.knauf.pl/cms_media/abk/ABK_Montaz_sciany_dzialowej.pdf Akurat te adresy wpadły w moje ręce wcześniej Na nich opieram swoją dotychczasową wiedzę teoretyczną i wyobrażenie o stawianiu ścianek. Jednak nie ma tam mowy o fikuśnych ściankach z półeczkami i zakamarkami, a o takie właśnie mi chodzi. Różnica jest niewielka, ale sposób skutecznego i trwałego łączenia poprzecznych belek, tworzących półki jest dla mnie małą niewiadomą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longinus997 09.07.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Do wszystkich budujących myślących o oszczędnościach, jeśli chodzi o ścianki działowe, to kolega polecił mi niedawno system Ortha http://www.vg-orth.pl/index.php?cat=338 Płyty gipsowe na pióro/wpust, 3 sztuki na m2, nie trzeba tynkować, można wieszać szafki. Wychodzi sporo taniej niż murowane i g-k wypełnione wełną. Idealne na ścianki, które nie dzielą np. dwóch sypialni. Planuję sam z kolegą się pobawić w klejenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts