Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Proszę szanownych forumowiczów o łopatolgię we wskazaniu mi różnic między grzejnikami płytowymi, konwektorami i mieszanymi- płytowymi z elementami konwekcyjnymi, Jakie sa plusy jakie minusy, które sa lepsze- w ogole jak ugryzc ten temat - bowiem wspolmalzonek odmawia wspolpracy i jesli chce miec cos innego niz zwykly zeberkowiec (tfu, tfu) to musze poszukac sama

gdzie w Poznaniu/ okolicach najlepiej kupic grzejniki?

co myslicie o kupowaniu tego sprzetu przez sieć? Czy jednak w tym przypadku za duzo tego (11 grzejnikow) i lepiej naocznie sprawdzic ze wszystko jest OK w sklepie? :roll:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

zadałem juz to samo pytanie w ble, ble ale tu chyba dział bardziej na temat.

A mianowicie potrzebuje kupic płytki elewacyjne z piaskowca, lub podobnego materiału - takie, które będę mógł uzyć na oblepienie obudowy kominka. W sklepach typu leroj sa płytki z gipsu udajacego piaskowiec ale sa zbyt delikatne - wolałbym z prawdziwego materiału.

Jeśli ktos wie prosze o odpowiedzi TU, lub [email protected]

Dzięki i pozdrawiam

Arecki

Dziękuje wszystkim obecnym na grillu za miło spędzoną niedziele

mam nadzieje ze jeszcze nie jedno spotkanie będzie !!!

a reszta która nie była niech żałuje !

z innych spraw to wlasnie dowiedziałem sie ze gostek od dachu ma poślizg prawie miesiąc :( wiec wracam do tematu ok 10 sierpnia :evil:

a i z wieźba jest małe opóźnienie wiec gostek sie ucieszył ze przekładam termin na dostawę - uzasadniał ze maja chwilowe problemy z wjazdem do lasów w pomorskim

wiec moje plany z wprowadzeniem sie w grudniu legną w gruzach :(

moze ktoś coś wie wiecej na temat okien Thermoplastu ?

robia na swoich profilach RoYal 10 lat gwary na profil, 5 lat na hermetycznosc i 2 lata na pozostale elementy

szyby Glaspol Planitherm ultra U=1,0, Argon

okucia Winkhaus-silver

robia tez jak oknoplast na profilach veki perfect line

szyby TopGLas ultra U=1,0, Argon

okucia Roto NT

5 lat gwary na profil, 5 lat na hermetycznośc i 2 lata na pozostale elementy

ktos miał stycznosc z dealerem firma probus gm z niedziałkowskiego ?

po ocenie eksperta Marzina Drutex odpadł ;-)

Proszę szanownych forumowiczów o łopatolgię we wskazaniu mi różnic między grzejnikami płytowymi, konwektorami i mieszanymi- płytowymi z elementami konwekcyjnymi, Jakie sa plusy jakie minusy, które sa lepsze- w ogole jak ugryzc ten temat - bowiem wspolmalzonek odmawia wspolpracy i jesli chce miec cos innego niz zwykly zeberkowiec (tfu, tfu) to musze poszukac sama

gdzie w Poznaniu/ okolicach najlepiej kupic grzejniki?

co myslicie o kupowaniu tego sprzetu przez sieć? Czy jednak w tym przypadku za duzo tego (11 grzejnikow) i lepiej naocznie sprawdzic ze wszystko jest OK w sklepie? :roll:

witam jeżeli chcesz kupić grzejniki purmo 40% taniej niż cena katalogowa (tak jak ja)to podaję nr 061 811934,ul.wawrzyniaka 21my zamówiliśmy tam równiez armaturę itp. pozdrawiam lidka

witam jeżeli chcesz kupić grzejniki purmo 40% taniej niż cena katalogowa (tak jak ja)to podaję nr 061 811934,ul.wawrzyniaka 21my zamówiliśmy tam równiez armaturę itp. pozdrawiam lidka

dziekuje za info

wlasnie tam zawedrowalam, szkoda tylko ze nie moge znalezc miejsca gdzie mozna zobaczyc rozne typy grzejnikow- np. z oferty Purmo

dzwonilam do dytrsybutorow Purmo zaznaczonych na ich stronie ale tam tez nie ma zadnej ekspozycji- najwyzej drabinki lazienkowe- a ponoc jest tyle grzejnikow dekoracyjnych

chcialabym przekonac sie czy warto wydac wiecej i zaszalec choc w jenym pokoju np. plaskie w kolorze do pokoju Synka ?

Witajcie Pyrgonie i Jakubie,

Skoro tak blisko siebie się budujemy to może wiecie gdzie niedrogo w okolicy można siporex kupić ? Bo z tego co się orientuje to najtaniej się z tego buduje. A bloczki fundamentowe to od Muchy z Rokietnicy chyba wezmę.

W Golęczewie jest mała hurtownia mat. bud. - nazwa Budgol, na ul Tysiąclecia (od głównego skrzyżowania w kierunku Chludowa). Może tam. A od Muchy mamy pustaki keramzytowe.

Skoro tak blisko siebie się budujemy to może wiecie gdzie niedrogo w okolicy można siporex kupić ? Bo z tego co się orientuje to najtaniej się z tego buduje. A bloczki fundamentowe to od Muchy z Rokietnicy chyba wezmę.

W Golęczewie jest mała hurtownia mat. bud. - nazwa Budgol, na ul Tysiąclecia (od głównego skrzyżowania w kierunku Chludowa). Może tam. A od Muchy mamy pustaki keramzytowe.

A jak sobie liczyłeś przed budową - to o ile procent drożej wyszła Tobie budowa z keramzytu ?

Skoro tak blisko siebie się budujemy to może wiecie gdzie niedrogo w okolicy można siporex kupić ?

Bo z tego co się orientuje to najtaniej się z tego buduje.

A bloczki fundamentowe to od Muchy z Rokietnicy chyba wezmę.

Ja też mam od Muchy bloczki fundamentowe. Nie były najtańsze ale bardzo dobre jakościowo. Podobno tańsze są u Smirnowa.

Z Muchą jest problem związany z dopłatami za transport tudzież HDS

PS Keramzyt z Czamaninka

Skoro tak blisko siebie się budujemy to może wiecie gdzie niedrogo w okolicy można siporex kupić ?

Bo z tego co się orientuje to najtaniej się z tego buduje.

A bloczki fundamentowe to od Muchy z Rokietnicy chyba wezmę.

Ja też mam od Muchy bloczki fundamentowe. Nie były najtańsze ale bardzo dobre jakościowo. Podobno tańsze są u Smirnowa.

Z Muchą jest problem związany z dopłatami za transport tudzież HDS

PS Keramzyt z Czamaninka

M-6

Mucha 3,36 z transportem

Smirnow 2,80 z transportem

56 gr/szt różnica !!

1200 zł na samych bloczkach w kieszeni !!!

Polećcie dobry skład budopwlany gminie Suchy las lub Rokietnica.

M-6

Mucha 3,36 z transportem

Smirnow 2,80 z transportem

56 gr/szt różnica !!

1200 zł na samych bloczkach w kieszeni !!!

Polećcie dobry skład budopwlany gminie Suchy las lub Rokietnica.

No widzisz, Smirnow tańszy ale uważaj na jakość. Brałam od nich na obmurowanie tarasu i nie są najciekawsze.

Hurtownie wszystkie teraz są trochę nazwijmy to niesympatyczne. Korzystam z Begiera w Jelonku i Animira na Obornckiej przed wiaduktem. Trochę rzeczy też z Rokietnicy przy stacji kolejowej. Taka ciekawostka np. gwożdzie są najtańsze w Anatolu.

PS. Rozmawiam z sąsiadem z lewej strony :D :D