Smash 12.07.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witam,, juz o to pytalem. PROJEKT PRZYLACZA ktos podeslal kontakt do firmy initeris.. czy jakos tak. Ale niestety pani projektant wlasnie wyjechala na 2 tygodnie na urlop. A zaczyna mnie sie spieszyc. ma ktos moze jeszcze jakichs milych projektantow. przylacze wody i kanalizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 12.07.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A jak sobie liczyłeś przed budową - to o ile procent drożej wyszła Tobie budowa z keramzytu ? Zielo, "drożej" niż co? Ja wychodziłem od wersji budowy z betonu kom., wykonawca zaproponował keramzyt Muchy - na stanie surowym wyszło nie drożej tylko taniej - bodajże o 2000 czy coś takiego. No i wszedłem w to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 13.07.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 A jak sobie liczyłeś przed budową - to o ile procent drożej wyszła Tobie budowa z keramzytu ? Zielo, "drożej" niż co? Ja wychodziłem od wersji budowy z betonu kom., wykonawca zaproponował keramzyt Muchy - na stanie surowym wyszło nie drożej tylko taniej - bodajże o 2000 czy coś takiego. No i wszedłem w to. Chodziło mi o siporex - bo ponoć z niego wychodzi najtaniej, ale widze że chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.07.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Zielo jak odwiedzisz mnie w sobotę w Sobocie to możemy pogadać o keramzycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 13.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam mozecie poratowac namiarami na projektanta instalacji wodno-kanalizacyjnej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 13.07.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ostrzegam przed firma Ledo ze Sremu, ktora posredniczy w sprzedazy bloczkow betonowych oraz betonu z betoniarni z Gostyna. Mimo, ze ceny z dowozem maja takie same jak w Poznaniu to klamia. Zdecydowalem sie u nich zakupic wszystko bo mila pani poinformowala mnie, ze towar moge brac bez faktury (czyli zysk 7%). Teraz okazuje sie, ze chca mi wcisnac koniecznie fakture, ze oni bez tego betonu i bloczkow nie sprzedaja. Poza tym mam WZ-ki na czesc bloczkow bet. tzn. 396 sztuk, moj majster stwierdzil, ze zuzyli 1700, a firma twierdzi, ze przywiezli 1808 wlasnie jak nikogo nie bylo na budowie. pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 13.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ostrzegam przed firma Ledo ze Sremu, ktora posredniczy w sprzedazy bloczkow betonowych oraz betonu z betoniarni z Gostyna. Mimo, ze ceny z dowozem maja takie same jak w Poznaniu to klamia. Zdecydowalem sie u nich zakupic wszystko bo mila pani poinformowala mnie, ze towar moge brac bez faktury (czyli zysk 7%). Teraz okazuje sie, ze chca mi wcisnac koniecznie fakture, ze oni bez tego betonu i bloczkow nie sprzedaja. Poza tym mam WZ-ki na czesc bloczkow bet. tzn. 396 sztuk, moj majster stwierdzil, ze zuzyli 1700, a firma twierdzi, ze przywiezli 1808 wlasnie jak nikogo nie bylo na budowie. pozdr. Fred na czarną listę z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 13.07.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Czy kupował ktos ostatnio styropian 12 na elewacje,gdzie i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 13.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 witam my kupiliśmy blaszak 1399 zł,montują ok.1 godz.na naszej budowie się sprawdził podaję nrtel.0888914688 pozdrawiam. Cześć, właśnie zamówiłem u nich garaż. 3x5 metrów cena 1550 brutto. Montaż w przyszłym tygodniu. W końcu również kupiłem w takiej samej cenie - przyzwoicie wygląda, rzuca się w oczy i brama solidnie wyglądająca (wewnętrzny zamek + 2 skoble na kłódki)... Do przyszłego roku powinien wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 13.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 witam my kupiliśmy blaszak 1399 zł,montują ok.1 godz.na naszej budowie się sprawdził podaję nrtel.0888914688 pozdrawiam. Cześć, właśnie zamówiłem u nich garaż. 3x5 metrów cena 1550 brutto. Montaż w przyszłym tygodniu. W końcu również kupiłem w takiej samej cenie - przyzwoicie wygląda, rzuca się w oczy i brama solidnie wyglądająca (wewnętrzny zamek + 2 skoble na kłódki)... Do przyszłego roku powinien wytrzymać.witam skoro kupiliście takie garaże jak ja to wytrzymają my właśnie podarowaliśmy swój naszemu murarzowi więc posłuży dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 W końcu również kupiłem w takiej samej cenie - przyzwoicie wygląda, rzuca się w oczy i brama solidnie wyglądająca (wewnętrzny zamek + 2 skoble na kłódki)... Do przyszłego roku powinien wytrzymać. Z tego samego źródła co lidka87? Bo jeżeli tak, to ciekaw jestem kiedy miałeś montaż. Ja zamówiłem prawie dwa tygodnie temu i niestety nie dotrzymali słowa odnośnie terminu.... Znudziło mnie ciągłe telefonowianie i słuchanie dyrdymałów. Powiedziałem, że jeżeli do środy tego nie zamontują, to sprawę uznajemy za zakończoną. Szukam gdzie indziej. Taka sama była sytuacja odnośnie gościa od posadzek. Przez dwa tygodnie nie dał rady przyjechać do mnie na budowę. Ja wiem, że mają dużo roboty, ale na wstępie rozmowy wystarczy powiedzieć jedno magiczne zdanie: przykro mi, w proponowanym terminie nie dam rady. I finito, szukam gdzie indziej. A teraz q...a co, następne wolne terminy u normalnych wykonawców, to początek sierpnia. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mam pytanie odnośnie cen za posadzki. Miałem mieć 11zł/m2. Dziś rano, kiedy szukałem innych, jeden powiedział 13zł/m a inny 30zł/m2. Co oznacza że cena z materiałem? Jest to piach, cement + robocizna, czy piach, cement, folia, styropian (i jego ułożenie) + robocizna, czy może piach, cement, ułożenie styropianu + robocizna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 14.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 nie wiem Marzin co to do końca oznacza,ale ja mam robociznę mieć za 13zł/m i w tym ułożenie folii styropianu i wylanie tych posadzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 14.07.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 W końcu również kupiłem w takiej samej cenie - przyzwoicie wygląda, rzuca się w oczy i brama solidnie wyglądająca (wewnętrzny zamek + 2 skoble na kłódki)... Do przyszłego roku powinien wytrzymać. Z tego samego źródła co lidka87? Bo jeżeli tak, to ciekaw jestem kiedy miałeś montaż. Ja zamówiłem prawie dwa tygodnie temu i niestety nie dotrzymali słowa odnośnie terminu.... Znudziło mnie ciągłe telefonowianie i słuchanie dyrdymałów. Powiedziałem, że jeżeli do środy tego nie zamontują, to sprawę uznajemy za zakończoną. Szukam gdzie indziej. Taka sama była sytuacja odnośnie gościa od posadzek. Przez dwa tygodnie nie dał rady przyjechać do mnie na budowę. Ja wiem, że mają dużo roboty, ale na wstępie rozmowy wystarczy powiedzieć jedno magiczne zdanie: przykro mi, w proponowanym terminie nie dam rady. I finito, szukam gdzie indziej. A teraz q...a co, następne wolne terminy u normalnych wykonawców, to początek sierpnia. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mam pytanie odnośnie cen za posadzki. Miałem mieć 11zł/m2. Dziś rano, kiedy szukałem innych, jeden powiedział 13zł/m a inny 30zł/m2. Co oznacza że cena z materiałem? Jest to piach, cement + robocizna, czy piach, cement, folia, styropian (i jego ułożenie) + robocizna, czy może piach, cement, ułożenie styropianu + robocizna ???witam serdecznie,marzin ale ty pechowy jesteś ja przyjechałam na umówioną 9 rano a panowie czekali od 7.(albo ja jestem taką szczęściarą) garaż jest ok.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 14.07.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 W końcu również kupiłem w takiej samej cenie - przyzwoicie wygląda, rzuca się w oczy i brama solidnie wyglądająca (wewnętrzny zamek + 2 skoble na kłódki)... Do przyszłego roku powinien wytrzymać. Z tego samego źródła co lidka87? Bo jeżeli tak, to ciekaw jestem kiedy miałeś montaż. Ja zamówiłem prawie dwa tygodnie temu i niestety nie dotrzymali słowa odnośnie terminu.... Znudziło mnie ciągłe telefonowianie i słuchanie dyrdymałów. Powiedziałem, że jeżeli do środy tego nie zamontują, to sprawę uznajemy za zakończoną. Szukam gdzie indziej. Taka sama była sytuacja odnośnie gościa od posadzek. Przez dwa tygodnie nie dał rady przyjechać do mnie na budowę. Ja wiem, że mają dużo roboty, ale na wstępie rozmowy wystarczy powiedzieć jedno magiczne zdanie: przykro mi, w proponowanym terminie nie dam rady. I finito, szukam gdzie indziej. A teraz q...a co, następne wolne terminy u normalnych wykonawców, to początek sierpnia. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja zamawiałem od dość miłej pani 664727300. Wcześniej rozeznawałem jeszcze jakąś inną firmę, ale tutaj powiedziano mi, że 3-4 dni i będzie stał... Ostatecznie zamawiałem w czwartek (nie trzeba przedpłaty) a przyjechał we wtorek (w poniedziałek się nie wyrobili, dzięki czemu nie musiałem go osobiście odbierać - zrobił to majster od fundamentów). Kasa przekazana, faktura wystawiona. Co do podbetonów, to moja ekipa zrobi mi to 13pln/m z ułożeniem styropianów, foli, "ukręceniem" i wylaniem. Przynajmniej taka cena jest w tej chwili - do wylewania podbetonów mam jeszcze trochę czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 14.07.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Gdzie ostatnio kupowaliście pustaki 24? I którą z firm polecilibyście POROTON, UNIPOR, ROBEN? Mam namiar na hurtownię na Starołęce, która sprzeda mi taką cegłę za 8,20 (dane z czwartku, UNIPOR), ale może ktoś wie o jakimś tańszym dostawcy? Potrzebuję koło 2300 sztuk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 15.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Pustaków 24 jest kilka rodzajów. Napisz dokładnie wymiar oraz czy podana cena jest brutto i czy z dostawą (rozładunek?) P.S. Dziękuję Wciornastkowi za miłą wycieczkę po jego domku w sobotę w Sobocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Ja zamawiałem od dość miłej pani 664727300. Wcześniej rozeznawałem jeszcze jakąś inną firmę, ale tutaj powiedziano mi, że 3-4 dni i będzie stał... Ostatecznie zamawiałem w czwartek (nie trzeba przedpłaty) a przyjechał we wtorek (w poniedziałek się nie wyrobili, dzięki czemu nie musiałem go osobiście odbierać - zrobił to majster od fundamentów). Kasa przekazana, faktura wystawiona. No to masz z tego samego źródła, co ja mam mieć. Nie rozumiem tylko dlaczego mnie ściemniają. Tobie przywieźli i załozyli, a mnie kłamała, że teraz nie będą w Poznaniu. No i ja zamówiłem dużo wcześniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 15.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Ja zamawiałem od dość miłej pani 664727300. Wcześniej rozeznawałem jeszcze jakąś inną firmę, ale tutaj powiedziano mi, że 3-4 dni i będzie stał... Ostatecznie zamawiałem w czwartek (nie trzeba przedpłaty) a przyjechał we wtorek (w poniedziałek się nie wyrobili, dzięki czemu nie musiałem go osobiście odbierać - zrobił to majster od fundamentów). Kasa przekazana, faktura wystawiona. No to masz z tego samego źródła, co ja mam mieć. Nie rozumiem tylko dlaczego mnie ściemniają. Tobie przywieźli i załozyli, a mnie kłamała, że teraz nie będą w Poznaniu. No i ja zamówiłem dużo wcześniej.... Mam tylko nadzieję, że ten "twój" nie trafił do mnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 15.07.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Pustaków 24 jest kilka rodzajów. Napisz dokładnie wymiar oraz czy podana cena jest brutto i czy z dostawą (rozładunek?) P.S. Dziękuję Wciornastkowi za miłą wycieczkę po jego domku w sobotę w Sobocie 24, czyli 372x240x240 (w przybliżeniu, czyli ściana grubości 240mm). Cena miała być brutto - te 8,20. Za transport nic nie miałem płacić w momencie gdy będę miał własny rozładunek, jeżeli zamówię z HDSem to dodatkowo 250 pln za transport i rozładunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 15.07.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 ta cena 8,20 jest dość dobra. Sam też biorę pod uwagę te materiały (Porothon, Thermopor, Unipor, etc.) - proszę o pomoc w wyborze i komentarz nt. różnic między nimi. Ja z dostawą znalazłem za 7,73 brutto - Porothon, ale firma nie jest przeze mnie jeszcze sprawdzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts