majania 15.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 A ja nadal mam na sprzedaż ok. 650 szt Porothermu 25 - cena do uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 15.07.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Drodzy,nieraz tutaj się przewijał wątek okien Oknoplast - zdaje się że generalnie opinia była bardzo dobra (jako niezłe okna średniej klasy w rozsądnej cenie). Wklepuję w inernet i... są dwa Oknoplasty (http://www.oknoplast.pl z Łańcuta i http://www.oknoplast.com.pl - Kraków/Podłęże/Niepołomice).Ten krakowski wygląda na większy, rozumiem że ci zadowoleni mają okna od krakowskiego Oknoplastu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 15.07.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Tak chodzi o OKNOPLAST Kraków.Zamawialismy w gnieznie było taniej niz w poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia18 16.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 MAM PYTANKU: ILE BIORĄ ZA WYKONANIE MB PRZYŁACZA WODY (Z MATERIAŁEM LUB BEZ)? BO MAM DO WYONIANIA 80 M I TROCHĘ BOJE SIĘ KWOTY JAKA WYJDZIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 MAM PYTANKU: ILE BIORĄ ZA WYKONANIE MB PRZYŁACZA WODY (Z MATERIAŁEM LUB BEZ)? BO MAM DO WYONIANIA 80 M I TROCHĘ BOJE SIĘ KWOTY JAKA WYJDZIE? W marcu/kwietniu było około 100pln netto z 1mb z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.07.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mam prośbę do tych, co juz po elektryce. Jak majstry liczą sobie punkt, który będzie składał się z czterech elemntów, np 2xAC, telefoniczy, RTV? Jest to punkt, czy liczą sobie jako cztery punkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 16.07.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Drodzy, nieraz tutaj się przewijał wątek okien Oknoplast - zdaje się że generalnie opinia była bardzo dobra (jako niezłe okna średniej klasy w rozsądnej cenie). Wklepuję w inernet i... są dwa Oknoplasty (http://www.oknoplast.pl z Łańcuta i http://www.oknoplast.com.pl - Kraków/Podłęże/Niepołomice). Ten krakowski wygląda na większy, rozumiem że ci zadowoleni mają okna od krakowskiego Oknoplastu? postaram sie wieczorkiem wstawic porównanie paru firm jak chodzi o okna jak dla mnie to oknoplast kraków jest bardzo drogi oni robia tylko na profilach veki i te samo okno na tym samym profilu z markowymi okuciami jest o 100 zl tańsze w thermoplascie będzie widać różnice ! MAM PYTANKU: ILE BIORĄ ZA WYKONANIE MB PRZYŁACZA WODY (Z MATERIAŁEM LUB BEZ)? BO MAM DO WYONIANIA 80 M I TROCHĘ BOJE SIĘ KWOTY JAKA WYJDZIE? ja dzisiaj dostalem wycene od pana co współpracuje z PUK rokietnica i sie załamałem wiec tak za odcinek sieci wodno kanalizacyjnej ok 100m + przyłącza do 2 domków wyliczyli mam kwote 48 ty brutto popierd........ich prawdopodobnie jak nie znajde firmy ktora zrobi mi taniej bede robił gospodarczo tzn. wynajmę koparkę kupie rury itp...... Mice masz namiary na jakąs firme co robi takie przyłącza i sieci ? moze ktos z was mam ? Marzin mój kolega co zajmuje sie elektryką mi zaproponował 30 zł za punkt i tak jak masz gniazdka obok siebie np. 4 szt placisz tylko za 1 punkt światło włącznilk + lampa to jest 1 punkt (niektóre firmy biorą osobno) oczywiscie tv jak ciagnie to liczy 1 punkt (bo to osobny kabel do ciągniecia) marcin a telefoniczny to sam sobie w jednym miejscu pociągniesz bo w dobie telefonów bezprzewodowych rozciąganie sieci telefonicznej za bardzo nie ma sensu A jak chodzi o internet to zrobimy Wi-FI i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.07.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mice masz namiary na jakąs firme co robi takie przyłącza i sieci ? mam, poszło na priv-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 16.07.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Podeślesz nam, O wszystkowiedzący, jakiegoś linka do porównania w temacie POROTON, UNIPOR, THERMOPOR, POROTHERM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 16.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam, czy macie może jakieś namiary na instalatora kanalizy - jestem na etapie fundamentów. Buduję w Niepruszewie. Pozdrawiam! Czy ktoś w tych okolicach coś buduje? Pytam, bo się dopiero rozkręcam na tej liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 16.07.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 postaram sie wieczorkiem wstawic porównanie paru firm jak chodzi o okna jak dla mnie to oknoplast kraków jest bardzo drogi oni robia tylko na profilach veki i te samo okno na tym samym profilu z markowymi okuciami jest o 100 zl tańsze w thermoplascie będzie widać różnice ! O Wszystkowiedzący (że powtórzę za Szanownym Przedmówcą )! Niezmiernie przydatne będzie owe porównanie - u mnie temat do rozgryzienia w najbliższe tygodnie! Zatem czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 16.07.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam, odsprzedam stemple bud. 290-260cm (ok. 150 sztuk, cena 3.5 za sztuke) oraz 2 palety porothermu 25 (cena ok. 9zl za sztuke). Poza tym kupie porotherm 8cm na scianki dzialowe. Swarzedz pozdr. Fred wyczyściłem "fredblasz" ze stempli ...wielki dzieki za nie i dodatkowo jeszcze raz pozdrowienia dla sympatycznych rodziców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 16.07.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 postaram sie wieczorkiem wstawic porównanie paru firm jak chodzi o okna jak dla mnie to oknoplast kraków jest bardzo drogi oni robia tylko na profilach veki i te samo okno na tym samym profilu z markowymi okuciami jest o 100 zl tańsze w thermoplascie będzie widać różnice ! O Wszystkowiedzący (że powtórzę za Szanownym Przedmówcą )! Niezmiernie przydatne będzie owe porównanie - u mnie temat do rozgryzienia w najbliższe tygodnie! Zatem czekamy na szybko ale będą poprawki bo kazdy mimo określonych jasno moich wymagań i tak inaczej zrobił wycenę jeszcze dostałem od Ms okna wycenę dzisiaj ale gostek juz całkowicie wszystko pochrzanił wiec jej nie ma (gostek z Ms okna z ul sokoła mnie olal wiec bedzie z MS z rynku śródeckiego ) nie wpisalem jeszcze rolet i innych okien a koszty montazu bardzo podobe +/- 200-300 zl http://www.directupload.net/images/070716/gNyve3Qh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas 16.07.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Cześć, 1.Gdzie kupujecie drzwi i bramy garażowe oprócz ulicy Św. Michała?2.Może ktoś z Was polecić fachowego instalatora od c.o i c.w.u który założy instalację na zakupionym przeze mnie kotle i grzejnikach. Mam jednego ale ma problemy z podłączeniem kotła gazowego i przyłącza z działki do domu, chce robić "czystą" hydraulikę niestety ja sobie sam tej "brudnej" nie podłączę.3.Chętnie kupię/wynajmę stęple ok 3m i deski do wykonania stropu na garażu. Robię klasyczny strop żelbetonowy (taki jak to się kiedyś robiło...) pzdr bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.07.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mam pytanie do tych, którzy wałkowali przyłącze energetyczne. 5 czerwca 2006 podpisałem umowę z ENEA o przyłączenie do sieci. Następnie jakieś dwa miesiące później przyszedł do tej umowy aneks, którego nie podpisałem. Dziś już nie wiem dlaczego, ale wtedy wszystko dokładnie przeczytałem i zapadła taka a nie inna decyzja. Potem długo długo nic się nie działo, aż wreszcie w styczniu 2007 pojawiła się szafka elektryczna. Należności uregulowałem i temat olałem, bo prąd mam od sąsiadki. Wczoraj za potwierdzeniem odbioru dostaje pocztą pismo z propozycją wykupu przez Enea szafki przyłączeniowej za kwotę 961 złotych brutto. I teraz się zastanawiam, na co im moja szafka? Czy to, czyją ona jest własnością ma jakieś znaczenie/skutki prawne? Pewnie tak, bo mój usługodawca tak wspaniały nie jest, żeby szastać kasą na lewo i prawo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 17.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Prawdopodobnie chcą od tego przyłącza zasilić kogoś jeszcze. Ja bym się zgodził. Tobie ona do szczęścia potrzebna nie jest, a przynajmniej kasę za nią dostaniesz. Enea i tak nie może jej np. wymienić na większą bez Twojej zgody (bo w końcu stoi na Twojej posesji), a Tobie spadnie kłopot w postaci konieczności utrzymywania jej w poprawnym stanie technicznym. Dla Ciebie i tak się liczy to co od licznika w kierunku domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Prawdopodobnie chcą od tego przyłącza zasilić kogoś jeszcze. Ja bym się zgodził. Tobie ona do szczęścia potrzebna nie jest, a przynajmniej kasę za nią dostaniesz. Enea i tak nie może jej np. wymienić na większą bez Twojej zgody (bo w końcu stoi na Twojej posesji), a Tobie spadnie kłopot w postaci konieczności utrzymywania jej w poprawnym stanie technicznym. Dla Ciebie i tak się liczy to co od licznika w kierunku domu. O to chodzi, że obok mnie nikt sie nie buduje i nikgo zasilać nie będą. Ja znowu wychodzę z założenia, że coś w tym musi być, skoro dwa razy proponują zmianę dotyczącą tej skrzynki. Tylko jeszcze nie wiem co..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 17.07.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Marzinprzypuszczam, że chodzi o zmianę w prawie, gdzie ENEA ma obowiązek w ramach przyłącza zapewnić szafkę pomiarowo-przyłączeniową. Przedtem obowiązek zakupu takiej szafki ciążył na inwestorze.Poczytaj trochę dziennik K74 (pojawia się na forum), tam było to opisane, lub wyślij msg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Znaczy trzeba bydzie im tę szafkę opylić! Zawsze tysiączek w kieszeni. I se coś kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.07.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Znaczy trzeba bydzie im tę szafkę opylić! Zawsze tysiączek w kieszeni. I se coś kupie O rany Marcin to może mi też kasę wrócą. dokładnie tak jak Ty musiałam za tą szafkę zapłacić (choć podobno już dwa lata temu było to nieprawnie bo powinna być od ENEI). To czekam na pismo. Tysiak pieszo nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts