Atka13 26.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A ja jeszcze raz zapytam o kogoś od ocieplenia i płyt GK zapytam moich macherów bo ich robota jak narazie zapowiada się dobrze robią dokładnie i starannie (jak widzę ich robotę to się cieszę że nie robimy tego etapu sami) zrobili już "ruszty" do płtyt GK i wygląda ok dodam że są od mojego generalnego wykonawcy więc muszę poprosić o namiary. pozdrawiam atka ps. jutro wkleję fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 26.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 mam takiego który świetnie kładzie płyty KG ale niestety nie pracuje z wełną bo ma gigantyczne uczulenie na samą płytę to na pewno godny polecenia. Kurcze, szkoda.... Ja mam kogos naprawde dobrego. Wlasnie konczy szpachlowac. Ile masz metrow i na kiedy potrzebujesz? No i gdize jest budowa? bo chlopak jest z Mosiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wincek 26.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 wincek - no to będziemy sąsiadami! (mro-wi-no, mro-wi-no! ) nie wiem tylko o rzut jakim beretem (z jak długą antenką ), bo coś nie mogę się odnaleźć na tej mapie... to znaczy nie się... ani mnię... (przybliżenie za małe... ), tylko jakiegoś punktu orientacyjnego... na przykłąd kościoła... gdzie jest? hehe - antenka byle jaka. wazne, zeby moher byl! moja ulica ma juz nazwe, choc narazie to jezdza po niej tylko koparki (nie liczac koni z sasiedniego gospodarstwa agroturystycznego) : Szafirkowa. Trasa na Rostworowo/Zydowo, za torami jest osiedle Zielony Lasek. czyli dokladnie z drugiej strony aglomeracji, hehe polecam dokladna mape: http://rokietnica.pl/d/rokietnica.pdf plusy sa takie, ze mamy praktycznie wszystkie media (gaz niebawem) i spokojna okolice. ale za te drogi trzeba bedzie sie zabrac (kupą, mości panowie! i panie ) no. a jak dam rade, to dygne dzisiaj mapke calej grupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.07.2007 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witajcie Niniejszym zglaszam swoj akces do tej jakze "budujacej" grupy Do tej pory bylem tylko czytelnikiem forum Muratora, ale przyszedl czas na bardziej aktywne uczestnictwo. Zwlaszcza, ze wyszlismy juz dobre pare metrow nad ziemie i najciekawsze przed nami Budujemy ze znajomym blizniaka w Rokietnicy, 2 x 140m. kw. Do stanu deweloperskiego mamy generalnego wykonawce, pozniej zacznie sie zabawa. Wedlug planu wnetrza zaczynamy robic jakos w listopadzie. Jesli tylko dociagnam nam gaz do tego czasu, bo inaczej to moze byc ciezko zima... A! Bardzo zaluje, ze wczesniej tu nie trafilem... Ostatnia grupowa impreza w Rokietnicy byla rzut beretem (nawet bez antenki) od naszej budowy! Ale nic - mam nadzieje, ze jeszcze to nadrobimy! Bede mial niebawem kilka pytan technicznych to wrzuce tu projekty... Tymczasem zapraszam na moja mala stronke (na "dobry poczatek") ze zdjeciami z budowy i okolicy: http://www.rokietnica.org Pozdrawiam wszystkich! no witam "sasiada" myślę ze jak byles na budowie to na pewno poczułeś zapach kiełbachy z grila bo z okna twojego prawie widac stawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 26.07.2007 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Żeby bardziej wszystko zagmatwać, to dodam tylko, że drugi wariant również jest dopuszczalny - najpier geodeta a potem zdjęcie humusu Trzeba tylko paliki "odsunąć" na zewnątrz o 1,5 - 2 metry. No i mieć budynek taki, żeby osie nie biegły co metr, ale żeby między palikami było wystarczająco dużo miejsca żeby koparka wjechała Pozdrawiam zgadza sie ja najpierw palikowalem a pozniej humusowalem tylko ze dalem zapas na koparke nawet kopalem na 3 m i paliki sie ostaly tylko pare z jednej strony troche ucierpialo bo koparka sie obsunela wiec byla drobna poprawka scooby polecam tobie jednak brac wykonawce od a-z !!! a odnosnie PKO BP. nie moge nic zlego powiedziec bo jak na razie jestem oczywiscie pozytywnie jakoscia i szybkoscia obslugi ! mi babka liczyla po obecnych cenach dzialek na rynku a nie po takiej co qpilem wiec nie musialem ubezpieczac wlasnego wkladu bo wystarczylo 1 transza byla blyskawicznie (ok 15 wniosek i jeszcze tego samego dnia kasa na koncie) i na rzeczoznawce tez nie mogie nic zlego powiedziec wspaniala kobitka - bardzo zyciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wincek 26.07.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 no witam "sasiada" myślę ze jak byles na budowie to na pewno poczułeś zapach kiełbachy z grila bo z okna twojego prawie widac stawek witam witam! na budowie pewnie nie bylem, bo inaczej juz bym u was byl! tymczasem wrzucilem wersje testowa zapowiadanej mapki... http://www.rokietnica.org/wlkp2007/ soooorki wielkie, ale dzisiaj starczylo wegla tylko na czesc polnocno-zachodnia za to z pomyslem. po kliknieciu na dana osobe bedzie sie otwierac dziennik budowy lub inna stronka - wedle zyczenia! prosze tylko wszystkich, ktorych na mapce zabraklo (na razie N-W Wlkp.) lub tych do ktorych liknow nie dodalem o sygnal - bede to regularnie uzupelnial. tyle na dzisiaj, milej nocy zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 27.07.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam, świetny pomysł z tą mapką....ale proszę nie zapominać o wschodzie Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 27.07.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam.Czy ktoś może mi przesłać wzór umowy budowy domu? Z góry dzięki[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 27.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 pomysł z aktualizacją mapy świetny dla ułatwienia link "do mnie" na mapie TU znacznik trochę przesunięty - ale ulica Szafirowa jak najbardziej widoczna (bardziej niż w realu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.07.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 no wincek! ładnieś to zrobił! i nawet ja tam już jestem - gracie! teraz można sobie pooglądać kto gdzie kiedy jak po co i te inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.07.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 HEj wincek witam cie serdecznie i na poczatek pytanko, moze znasz kierbuda jakiegos? Albo nie ktos inny naisze jakis namiar bo musze sie pilnie skonsultowac , bo mój mowi mi ze zmiana dachu z 30 na 35stopni i sciana kolankowa z 0 na 25cm w zadnym wypadku nie wchodzi w gre jak nie ma tak wprojekcie :| a buduje gospodarczo juz podjelęm decyzje....i dam rade teraz to tylko kwestia kilku koncowych papierkow. a pozniej juz wieksze pojecie i pojdzie z górki, trzeba byc optymista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 HEj wincek witam cie serdecznie i na poczatek pytanko, moze znasz kierbuda jakiegos? Albo nie ktos inny naisze jakis namiar bo musze sie pilnie skonsultowac , bo mój mowi mi ze zmiana dachu z 30 na 35stopni i sciana kolankowa z 0 na 25cm w zadnym wypadku nie wchodzi w gre jak nie ma tak wprojekcie :| a buduje gospodarczo juz podjelęm decyzje....i dam rade teraz to tylko kwestia kilku koncowych papierkow. a pozniej juz wieksze pojecie i pojdzie z górki, trzeba byc optymista scooby, do Ciebie chyba nic nie dociera 1. Wysil się i wpisz w google "istotne zmiany w projekcie" pierwszy link : http://dom.gazeta.pl/prawo/1,65547,3395751.html, przy takim podejściu będziesz miał problem z kolorem rury pcv i też będzisz pytał na forum czy musi być szara czy nie może być sraczkowata 2. Skoro masz kierownika i on mówi, że nie można to się tego trzymaj, od tego masz właśnie jego i chylę czoło przed kolesiem, że się postawił inwestorowi (bez względu na sedno i czy ma rację czy nie, bo tutaj ważne co mówią przepisy) 3. Myślisz, że obcy kierownik budowy za darmo będzie Tobie rad udzielał ? 4. Jak nie wierzysz swojemu KB to go zmień, komuś musisz wierzyć jak się zupełnie nie znasz na budowlance (a nie znasz się nawet w promilu) 5 I na koniec, czy Ty zawsze liczysz tylko na innych a nie dążysz sam do pobrudzenia łapek i poświęcenia czasu, no cholera mnie bierze ... wszyscy mają Ci pomóc a Ty nawet 5min nie poświęcisz na czytanie ... dlaczego ma Tobie napisać coś co wiem po ponad roku czytania wszystkiego łącznie z normami i przepisami (przed rozpoczęciem budowy) skoro Tobie się nie chce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.07.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A ja jeszcze raz zapytam o kogoś od ocieplenia i płyt GK zapytam moich macherów bo ich robota jak narazie zapowiada się dobrze robią dokładnie i starannie (jak widzę ich robotę to się cieszę że nie robimy tego etapu sami) zrobili już "ruszty" do płtyt GK i wygląda ok dodam że są od mojego generalnego wykonawcy więc muszę poprosić o namiary. pozdrawiam atka No to czekam na namiary! ps. jutro wkleję fotki O własnie! jestem ciekaw pewnych detali. Ja mam kogos naprawde dobrego. Wlasnie konczy szpachlowac. Ile masz metrow i na kiedy potrzebujesz? No i gdize jest budowa? bo chlopak jest z Mosiny. Metrów sam nie wiem ile mam, bo jeszcze nie liczyłem. Dach ma 136 mkw powierchni. Od środka będzie mniej oczywiście. Ale i robota prosta jak drut, bo dach dwusapadowy bez żadnych wykuszy czy innych. Tynki mają zacząć od 6 sierpnia. Zejdzie im z tydzień, czyli ocieplanie wełną mogliby zacząć gdziś od połowy sierpnia, a układanie płyt GK po wyschnęciu tynków, czyli ok koniec sierpnia. Popytasz i dasz znać? Czekam na phona. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 27.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 MAm pytanko co do rury doprowadzającej powietrze pod kominek. Czy robiliście takie doprowadzenie u siebie? W domu będzie normalna wentylacja grawitacyjna i czy jest sens zakładać taką rurę czy ta wentylacja wystarczy, aby w kominku się dobrze paliło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 MAm pytanko co do rury doprowadzającej powietrze pod kominek. Czy robiliście takie doprowadzenie u siebie? W domu będzie normalna wentylacja grawitacyjna i czy jest sens zakładać taką rurę czy ta wentylacja wystarczy, aby w kominku się dobrze paliło ? W sumie pytanie do "wymiany doświadczeń" ale ja mam rurę do kominka (ale nie będzie grawitacji). Jednak przy grawitacji pamiętaj, że kominek potrzebuje sporo powietrza do spalania i właśnie zimą, będzie wciągać wszelkimi szparami powietrze z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.07.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 MAm pytanko co do rury doprowadzającej powietrze pod kominek. Czy robiliście takie doprowadzenie u siebie? W domu będzie normalna wentylacja grawitacyjna i czy jest sens zakładać taką rurę czy ta wentylacja wystarczy, aby w kominku się dobrze paliło ? Zakładaj zakładaj, mam w domu teraz kominek otwarty (stary przedwojenny dom gdzie ze wzgłędu na piece kaflowe w każdym pokoju komin). Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak taki kominek potrafi zassysać powietrze. U nas zaraz reaguje czujka dopływu powietrza w piecu gazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 27.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Mój kominiarz powiedział, że przy kominku z DGP musi koniecznie być doprowadzenie powietrza do kominka. Jeżeli nie będzie, będzie "wciągał" powietrze z wewnątrz budynku, czyli to ogrzane - czyli bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 27.07.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wincek, również brawa za mapkę i ukłony za umieszczenie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROZA POZNAN 27.07.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam serdecznie i mam pytanie.Ile płaciliscie za wykonanie schodow betonowych ( stawka za 1 stopien).Dziekuje za pomoc ,chce sie zorientowac jakie sa ceny.Mi zawołali 250 zl za robocizne za 1 stopien ! Juz sama nie wiem czy to czasem nie za duzo. Ponadto moze ktos z WAs ma do oddania ziemie na wyrównanie terenu z okolic Rokietnicy,Goleczewo .Budowa jest w Goleczewie ,wiec w gre wchodzi tylko ta okolica.Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 27.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Aha, nadal mam jeszcze drzwi zewnętrzne na zbyciu, jedne to "80" a drugie 110. Razem z ościeżnicami. Możesz podać więcej szczegółów na temat drzwi 110. Z czego zrobione, klor, jaka strona? Potrzebne są mi otwierane do wewnątrz, do prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts