boboo 27.07.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 a odnosnie PKO BP. nie moge nic zlego powiedziec bo jak na razie jestem oczywiscie pozytywnie jakoscia i szybkoscia obslugi ! mi babka liczyla po obecnych cenach dzialek na rynku a nie po takiej co qpilem wiec nie musialem ubezpieczac wlasnego wkladu bo wystarczylo 1 transza byla blyskawicznie (ok 15 wniosek i jeszcze tego samego dnia kasa na koncie) i na rzeczoznawce tez nie mogie nic zlego powiedziec wspaniala kobitka - bardzo zyciowa Misiak to chyba mamy tego samego rzeczoznawcę Faktycznie muszę przyznać, że w PKO BP wszystko poszło szybko i bez najmniejszych problemów, a i transze pomimo niskiego wkładu ( tylko działka) były trochę większe niż na waciki Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.07.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam serdecznie i mam pytanie.Ile płaciliscie za wykonanie schodow betonowych ( stawka za 1 stopien).Dziekuje za pomoc ,chce sie zorientowac jakie sa ceny.Mi zawołali 250 zl za robocizne za 1 stopien ! Juz sama nie wiem czy to czasem nie za duzo. Ja płaciłem 1700 + 7% Vatu za robotę za całe betonowe schody pomiędzy 16 a 18 stopni (zmieniło się w stosunku do projektu i nie liczyłem), I żegnam wszystkich ... do przeczytania za 2 tygodnie po urlopie Budować mi się tu pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 27.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A tak, żeby się przedstawić to jesteśmy z okolic Kościana i Leszna. Zaczęliśmy wiosną tego roku. Może jest ktoś z tych samych stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.07.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Witam serdecznie i mam pytanie.Ile płaciliscie za wykonanie schodow betonowych ( stawka za 1 stopien).Dziekuje za pomoc ,chce sie zorientowac jakie sa ceny.Mi zawołali 250 zl za robocizne za 1 stopien ! Juz sama nie wiem czy to czasem nie za duzo. Ponadto moze ktos z WAs ma do oddania ziemie na wyrównanie terenu z okolic Rokietnicy,Goleczewo .Budowa jest w Goleczewie ,wiec w gre wchodzi tylko ta okolica.Dziekuje i pozdrawiam Zdecydowanie za dużo!!! Jakieś dwa razy za dużo. Ja płaciłam chyba 1500 zł za schody za 16 stopni + 3 stopnie do spiżarki pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_P_2007 28.07.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Czy ktoś zamawiał ostatnio dach w WASZymDachu? Buduję się w Komornikach i do tej firmy jest mi najbliżej... Czytałem o kłopotach jednej z forumowiczek z tą firmą, ale reszta była chyba zadowolona. Może polecicie mi jakąś inną firmę do porównania? A ściany rosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 28.07.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 do wszystkich: zyjemy, mamy sie swietnie tylko chwilowo zostalismy odcieci od neta a ciezko angazowac sie w sprawy grupy kozystajac z kafejki za kilka dni pozwolenie gotowe ale ruszamy dopiero pod koniec wrzesnia na ten rok planujemy tylko fundamenty wiec mamy sporo czasu ale szczerze mowiac byly tez chwile w ktorych watpilismy w to ze w tym roku w ogole ruszymy co znaczyloby zmiane grupy na zaczynajacych w 2008 w miare mozliwosci sledzimy forum i kibicujemy wszystkim pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 28.07.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A tak, żeby się przedstawić to jesteśmy z okolic Kościana i Leszna. Zaczęliśmy wiosną tego roku. Może jest ktoś z tych samych stron? tak, grzes jest z sicin, wiecie gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 28.07.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 tak wiemy wiemy ze to juz bylo i to nie raz ale potrzebujemy namiar najlepiej na priwa na kierownika budowy ten z ktorym rozmawialismy zaspiewal 3,5 do 4,5 tys. to chyba zart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 28.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A tak, żeby się przedstawić to jesteśmy z okolic Kościana i Leszna. Zaczęliśmy wiosną tego roku. Może jest ktoś z tych samych stron? tak, grzes jest z sicin, wiecie gdzie to jest? To niedaleko Leszna. Pozdrawiam twoją okolicę. Ostatnio mieszkaliśmy w rejonie Kalisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 28.07.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 najpierw zaoferowali mi marże 1,17 p.p, a... No, mam ten temat na swiezo przecwiczony... 1.0 dla CHF to dzisiaj baaardzo fajna marza. Wiec polecam, jesli ktos na dniach chce zlozyc wniosek (promo niestety tylko do konca miesiaca). ... I tyle. Pozostaje miec tylko nadzieje, ze za kilka lat to iles-tam-set-tysiecy nie bedzie juz tak potworna suma jak teraz pozdro! mBank też rozważałem (obecnie mam tam kredyt na działkę i będę go przenosił) , ale temat poległ z dwóch powodów. Po pierwsze wymagali ode mnie projektu technicznego, a ja obecnie nie mam czasu i pieniędzy , aby robić projekty instalacji CO, wod-kan i elektr. (w moim projekcie indywidualnym tego nie mam i będą mi to robić wykonawcy na bieżąco), innym bankom wystarczył projekt budowlany. A po drugie perspektywa płacenia na wstępie ubezpieczenia na życie w wysokości ponad 5 tyś pln i to tylko na pierwsze dwa lata też nie bardzo mi się uśmiechała. W kolejnych latach trzeba znowu wykupić ubezpieczenie na życie a to podnosi mi ratę miesiączną (przynajmniej na poczatku) o jakieś 200 zł (czyli o 10 procent). Co z tego że mBank da mi niską marżę jak dorabia sobie na ubezpieczeniu na życie. Wiem , że tak jest bo jak powiedziałem, że mam już ubezpieczenie na życie w AMPLICO to mi powiedzieli , że w porządku mogę zrobić cesję praw z polisy w innym towarzystwie, ale marża wtedy wzrasta o 0,5 p.p. i wszystko jasne. Czyli z 1 % marży robi się 1,5%. Jak dla mnie żadna rewelacja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 28.07.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 W końcu doczekałem się studniarzy na mojej działce. Niestety, okazało się , że na czwartym metrze dowiercili się do jakiejś szarej gliny, która ponoć nie przepuszcza wody. Powiercili jeszcze dwa metry i odpuścili. Powiedzieli, że prawdopodobnie wodę będzie można brać dopiero z 50 m . 500 zł poszło w błoto - dosłownie ... Lustro wody mam na poziomie 4 m. Jedynym rozwiązaniem dla mnie jest w tym momencie studnia kopana. Jak wkopię 12 - 13 kręgów to będę mógł korzystać z tej wody. Niestety moi studniarze nie kopią teraz studni bo nie mają na to czasu. Jeżeli dysponujecie namiarami na kopaczy studni to BARDZO PROSZĘ. Pamiętam, że te namiary pojawiały się już kiedyś na forum , ale nie mam siły przeszukać tych 68 stron wstecz. Ile wogóle kosztuje kopanie 1 metra ? Pozdrawiam mimo wszystko optymistycznie. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boboo 28.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Lustro wody mam na poziomie 4 m. Jedynym rozwiązaniem dla mnie jest w tym momencie studnia kopana. Jak wkopię 12 - 13 kręgów to będę mógł korzystać z tej wody. Niestety moi studniarze nie kopią teraz studni bo nie mają na to czasu. korzystać do podlewania ogrodu na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 28.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 28.07.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Żeby nie było wątpliwości - wodę potrzebuję właśnie do podlewania ogrodu. Do picia i mycia mam z wodociągu. Dzięki za namiar na pewno skorzystam. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 29.07.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Dziękuje Wam bardzo, ze względu na poniższe argumenty montuję rurę do kominka... Jednak przy grawitacji pamiętaj, że kominek potrzebuje sporo powietrza do spalania i właśnie zimą, będzie wciągać wszelkimi szparami powietrze z zewnątrz. Zakładaj zakładaj, mam w domu teraz kominek otwarty (stary przedwojenny dom gdzie ze wzgłędu na piece kaflowe w każdym pokoju komin). Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak taki kominek potrafi zassysać powietrze. U nas zaraz reaguje czujka dopływu powietrza w piecu gazowym. Mój kominiarz powiedział, że przy kominku z DGP musi koniecznie być doprowadzenie powietrza do kominka. Jeżeli nie będzie, będzie "wciągał" powietrze z wewnątrz budynku, czyli to ogrzane - czyli bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 29.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 tak wiemy wiemy ze to juz bylo i to nie raz ale potrzebujemy namiar najlepiej na priwa na kierownika budowy ten z ktorym rozmawialismy zaspiewal 3,5 do 4,5 tys. to chyba zart? ta suma to chyba jakaś kpina nasz kierownik bierze 130 zł za każdy przyjazd. więc my zmieścimy się w 1000 na pewno. pan jest miły i konkretny a dotego już emeryt więc nie musi odprowadzać jakiś tam podatków co zbija koszty!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 29.07.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 przepraszam za literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 29.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 mam pytanko- macie moze namiar na architekta wnętrz? my chcemy zacząć albo jesienią albo wiosna przyszlego roku- ale juz teraz chcę wiedzieć, jak w srodku nasz domek będzie wyglądał bardzo proszę o info, jeśli macie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.07.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Marta1210, zlituj się z tym avatarem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 29.07.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 mam pytanko- macie moze namiar na architekta wnętrz? my chcemy zacząć albo jesienią albo wiosna przyszlego roku- ale juz teraz chcę wiedzieć, jak w srodku nasz domek będzie wyglądał bardzo proszę o info, jeśli macie:) ja znam moja siostre jest architektem jakby co to sluze namiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts