scooby 15.08.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Misiak ale konkretnie sie rozpisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 15.08.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 sasiedzi mnie wku... bo minąl miesiac od otrzymania wz a w urzedzie mówia mi ze nie dostali pisemka ze jeden sasiad odebral wz a odebrał bo z nim gadałem:/ i teraz pytankoczy jak mi potwierdzi na pismie ze odebral to moge skłądac te doku na pozwolenie czy to nie przejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 15.08.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 sasiedzi mnie wku... bo minąl miesiac od otrzymania wz a w urzedzie mówia mi ze nie dostali pisemka ze jeden sasiad odebral wz a odebrał bo z nim gadałem:/ i teraz pytankoczy jak mi potwierdzi na pismie ze odebral to moge skłądac te doku na pozwolenie czy to nie przejdzie? Skoro odebrał to podpisał zwrotkę i teraz wszystko w rękach Poczty Polskiej lub umiejętności znalezienia konkretnej zwrotki w sekretariacie gminy Z oświadczeniem nie masz co składac wniosku o pozwolenie. Pamietaj, ze WZ musza sie jeszcze uprawomocnić - wiec tracisz kolejne cenne dni...(musisz miec pieczatkę ze WZ sie uprawomocniły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 15.08.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 odebral juz dawno tak jak inni, tylko urzad nie ma tej zwrotki;/ i co jak poczta to gdzies zapodziala to mam czekac 5 lat jak sie znajdzie a moze i nie?:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 15.08.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Misiak - co do tego kabla, 100 m to koszt lekko kolo 1000 zl (zalezy o jakim kable mowimy oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 15.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 A uprawomocnienie WZ to chyba 7 dni roboczych....albo 14 . Juz nie pamietam dokładnie ale mnie to tez zaskoczyło, bo miałem terminy niby elegancko zgrane a tu dupsko blade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 15.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam- czy możecie mi polecić w Poznaniu lub okolicach dobrego projektanta, do adaptacji projektu gotowego. Najlepiej by było gdyby pomógł mi również poruszać się z tą całą papieroplogią aż do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 15.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 14dni ale od daty kiedy ostatnia osoba odbierze wz a u mnie urzad mowi ze ktos jeszcze nie dostal bo nie dostali zwrotki a sasiad mwói ze juz dawno dostal i pytam sie czy jak bede mial na papierze podpis sasiada ze to juz dawno dostał to czy dostane ostatrczna decyzje wz? musze zadzwonic z tym do urzedu ale dzis te swieto!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 15.08.2007 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Misiak - co do tego kabla, 100 m to koszt lekko kolo 1000 zl (zalezy o jakim kable mowimy oczywiscie) no wlasnie o jaki kabel chodzi ? myslalem ze chcesz od sasiada "pożyczyć" prądu do murarki a na to zwykły przedłużacz wystarczy no chyba ze chodzi tobie o kabel juz na stale od skrzynki do budynku na 3 fazy no to ten sporo kosztuje i 1000 moze nie starczyc na 100 m bo cena cos kolo 40-50 zl metr Scooby a moze twoj sasiad mowi tobie co innego a co innego robi - moze ma jakies esy ? mam wątpliwości czy uda sie tobie zacząć w tym roku mam nadzieje ze sie mylę i szybko dołączysz do nas Mice co tam u Ciebie - dach zrobiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.08.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Mice co tam u Ciebie - dach zrobiony ? Misiak, weź mnie nawet nie wspominaj o dachu Dachu nie ma i zacznie się robić pewnie z początkiem września. Wszystkto przez ten %$^&%& prąd bez którego cieśla/dekarz nie chciał wejść. I to nie dlatego, że nie może robić, tylko dlatego, że oni mieszkają na budowie (mają swoją przyczepę mieszkalną, żeby robić dłużej i nie jeździć codziennie) i potrzebują prąd do zwykłych codziennych czynności . Prąd mam od piątku, co oznacza poślizg zaledwie ... 14 miesięcy i kupa nerwów, benzyny i kosztów dodatkowych. Nikomu nie polecam Przez ten dach wszystko mi się przesuwa ale nie damy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 15.08.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Mice co tam u Ciebie - dach zrobiony ? Misiak, weź mnie nawet nie wspominaj o dachu Dachu nie ma i zacznie się robić pewnie z początkiem września. Wszystkto przez ten %$^&%& prąd bez którego cieśla/dekarz nie chciał wejść. I to nie dlatego, że nie może robić, tylko dlatego, że oni mieszkają na budowie (mają swoją przyczepę mieszkalną, żeby robić dłużej i nie jeździć codziennie) i potrzebują prąd do zwykłych codziennych czynności . Prąd mam od piątku, co oznacza poślizg zaledwie ... 14 miesięcy i kupa nerwów, benzyny i kosztów dodatkowych. Nikomu nie polecam Przez ten dach wszystko mi się przesuwa ale nie damy się qrde a myslalem ze ja mam takie opóźnienie u mnie jak tartak nie nawali dach zaczna robic w przyszlym tygodniu wiec pewnie tynki bede robil na początku listopada zastanawiam sie czy nie zrobic jednak najpierw tynki a pozniej porozkładać podłogówkę i zrobić posadzki co o tym myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.08.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 zastanawiam sie czy nie zrobic jednak najpierw tynki a pozniej porozkładać podłogówkę i zrobić posadzki co o tym myslicie ? jest jedno małe ale ... podłogówka musi jakoś współgrać z pozostałymi instalacjami. Jak nie zrobisz podłogówki a resztę instalacji tak, żeby tynkami już przykryć to się może okazać, że coś podłogówka "nie wchodzi". Także możliwe ale kwestia przypilnowania instalatorów żeby było dobrze rozplanowane a zwłaszcza tynkarzy, żeby nie przesuwali rur/kabli na podłodze podczas tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 15.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 witamy! dostalismy pozwolenie i planujemy na poczatku wrzesnia wystartowac ale.... no wlasnie, chcielibysmy poradzic sie w pewnej sprawie. wedle wstepnych naszych obliczen wynika ze bedze szybciej, prosciej i chyba taniej jesli wylejemy scianki fundamentowe z betonu a nie tak jak tradycyjnie i wszyscy robia z bloczkow. nasze watpliwosci dotycza szalunkow ktore musielibysmy postawic na wysokosc 108 centymetrow i pytanie z czego je postawic zeby wytrzymaly napor betonu z gruszki? a moze zalewac po polowie na dwa razy? i czy w ogole moze pewniej byloby wypozyczyc albo zlecic postawienie szalunkow firmie? jesli tak to jakiej i czy znacie kogos kto sie tym zajmuje? trudno znalesc w internecie namiar na firme ktora wypozycza szalunki a moze taka nie istnieje? a moze ktos juz stawial scianki takim sposobem i moze sie z nami podzielic opiniami? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 15.08.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 qrde a myslalem ze ja mam takie opóźnienie u mnie jak tartak nie nawali dach zaczna robic w przyszlym tygodniu wiec pewnie tynki bede robil na początku listopada zastanawiam sie czy nie zrobic jednak najpierw tynki a pozniej porozkładać podłogówkę i zrobić posadzki co o tym myslicie ? U mnie hydraulik chcial miec tynki a dopiero on pozniej wejdzie robic instalacje co, wode, kanalize oraz podlogowke. Pozniej wchodzi gostek robic posadzki.pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 15.08.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam po przerwie...Ci dekarze to chyba zmora wszystkich... ja też się ze swoimi borykam opierzenie tak zrobione,że chyba sama bym to estetyczniej wykonała, uszkodzona rama w veluxie, który notabene jest źle osadzony, do tego nie sprawdzili dostawy dachówek i brakuje mi 10 gąsiorów i 2 początkowych, których teraz nie ma w hurtowni i nie wiadomo kiedy będą Poza tym też jestem w kropce z tymi oknami i moskitierami- w projekcie mam szprosy (dosć duże okna) i podobno jak jest moskitiera to ich wcale nie widać, a moskitierę muszę mieć (tylko pytanie czy wszędzie) bo przy tym lesie i jeziorze to zwariowac można i jak taka moskitierę w oknie tarasowym zamontować, żeby grało z roletą i mozna ją było zamknąć jak się np na taras wyjdzie? (okna mam mieć otwierane, a nie przesuwane). Ehhh chcę już skończyć !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 15.08.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ponawiam swoje pytanie Witam- czy możecie mi polecić w Poznaniu lub okolicach dobrego projektanta, do adaptacji projektu gotowego. Najlepiej by było gdyby pomógł mi również poruszać się z tą całą papieroplogią aż do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 15.08.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 qrde a myslalem ze ja mam takie opóźnienie u mnie jak tartak nie nawali dach zaczna robic w przyszlym tygodniu wiec pewnie tynki bede robil na początku listopada zastanawiam sie czy nie zrobic jednak najpierw tynki a pozniej porozkładać podłogówkę i zrobić posadzki co o tym myslicie ? U mnie hydraulik chcial miec tynki a dopiero on pozniej wejdzie robic instalacje co, wode, kanalize oraz podlogowke. Pozniej wchodzi gostek robic posadzki. pozdr. Fred u mnie tak wlaśnie jest- tynki zrobione, wchodzi teraz hydraulik, a po nim posadzki i póki co w tej kwestii nie narzekam Marzin pytał o wyliczanie metrów- w tej kwestii wykazałam się kompletną ignorancją- gość pomierzył, a ja uwierzyłam,a nie powiem, że jeszcze musiałam dopłacić za materiał-niby więcej zużyli. Szczęście,że to jest dobrze zrobione, ale ja mam już widoczne zmęczenie materiału i coraz częściej macham ręką...a jak policzyłam kasę, to do stanu takiego- oby się tylko wprowadzić będzie mi brakowało 20 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 15.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ponawiam swoje pytanie Witam- czy możecie mi polecić w Poznaniu lub okolicach dobrego projektanta, do adaptacji projektu gotowego. Najlepiej by było gdyby pomógł mi również poruszać się z tą całą papieroplogią aż do pozwolenia na budowę. http://www.geo-dom.pl oni sie tym zajmuja. ale wiadomo jak to biuro projektowe...:/, ale jak nic nie masz to sprobuj tu. a ja wląsnie wrociłem od sasiada który ponoc nie odebral wz. oni mi mwia ze odebrali i to miesiac temu, pokazali mi ta wz..napisalismy pismo i sie pdopisali oboje małzonkowie...i jutro panu w urzedzie wbije to do glowy !!!! bo mówi mi ze nie odebrali tego własnie oni!!! najsmieszniejsze jest to ze list jest adresowany na pana Ryszarda. L a w urzedzie mwói mi koles ze pani Agnieszka L. tego nie odebrala a przeciez włascicielem jest tylko adresat czyli R.L. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 15.08.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 jak moi zaczna to podesle tobie namiar bo ostatnio polecilem gostka co mnie wykiwal i nie mam zamiaru nikogo wkopywać w niesolidną firmę ! maja zaczać w wtorek - sroda za tydzien bo nie maja wieźby ktora ja zalatwiam Ja też się przyłączam do prośby o info na cieślę. Jednocześnie mam pytanie - czy warto brać suszone drewno na więźbę - naczytałem się, że więźba z drewna prosto z lasu marnie poddaje się impregnacji, podczas schnięcia na dachu lubi uciekać do lasu (czyt. skręcać się) itp. Macie jakieś namiary na tartaki, które suszą więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 15.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam- czy możecie mi polecić w Poznaniu lub okolicach dobrego projektanta, do adaptacji projektu gotowego. Najlepiej by było gdyby pomógł mi również poruszać się z tą całą papieroplogią aż do pozwolenia na budowę. My braliśmy w u Litwinowicza w Poznaniu na Wolsztyńskiej 24 - nie było powodów do narzekań. Dostaliśmy gotową dokumentację do oddania na pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts