Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Witam,

Zostało mi 13m2 wełny mineralnej Rockwool (12cm, fasrock duże płyty - 50x100). Dodatkowo mam ok 350 szt kołków do wełny (rdzeń ocynkowany z końcówką powlekana tworzywem - w celu eliminacji mostków).

Wełne oddam za 65PLN/m2 a kołki po 65gr za sztukę. Za całość zniżka :)

chętnych proszę na PRIV

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!

Jestem nowy na tym forum, mamy już pozwolenie (uprawomocni się 27-ego sierpnia) na budowę domku Rozeta 2: http://www.dobry-dom.pl/projekt/82/1632 pracowni projektowej DOMENA z Wrocławia.

Domek chcemy z żoną postawić w Kostrzynie (za Swarzędzem w kierunku na Wrześnię), w tym roku fundamenty w przyszłym reszta prac, może nawet do wprowadzenia się na zimę, zależy od tępa prac.

Przede mną kilka strategicznych decyzji:

- budowa z generalnym wykonawcą czy systemem "ja sam materiały i znajduję ekipy do kolejnych etapów"?

- z czego budować ściany zewnętrzne nośne 24,ceramika, keramzyt? Wiem na pewno, że będzie 24+ocieplenie.

Pozdrawiam!

W imieniu całej grupy witam http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c012.gif

Za wełnę o grubości 150mm chcą połowę tego, co hurtowania w Rokietnicy. Z tym, że ta aukcja jakas taka lewa....

Wełna Superglass (overstock - "nadmiar zapasów") :o

ceny dobre, najlepiej podjechac i sprawdzic

Witolo

Dzwoniłem popytać o tę tanią. Sobie odpuszczam.

Tutaj mają od ręki i normalną wełnę w przyzwoitej cenie.

http://www.allegro.pl/item224057545_welna_mineralna_isover_uni_mata_gr_150mm_brutto.html

na pewno sie musi rozprezyc jak jest w rolce czyli rozwinac i poczekac ale to juz producent o tym informuje w ulotkach

Bardziej mi chodziło o to, czy musi posezonować, tak jak styropian powinien kilka tygodni poleżeć na budowie, ale to pewno zależy od daty produkcji. Jak styropian świeży to musi sezonować?

na pewno sie musi rozprezyc jak jest w rolce czyli rozwinac i poczekac ale to juz producent o tym informuje w ulotkach

Bardziej mi chodziło o to, czy musi posezonować, tak jak styropian powinien kilka tygodni poleżeć na budowie, ale to pewno zależy od daty produkcji. Jak styropian świeży to musi sezonować?

o jakiej welnie mowisz?? jezeli chodzi o fasadową to nawet jak bedzie lekko wilgotna to przez tynk (o ile nie bedzie to akrylowy) wilgoc odparje - to jest wlasnie przewaga welny nad styropianem (jak zamkniesz mur styropianem to wilgoc wyjdzie w srodku jak welna to budynek odda ja na zewnatrz). oczywiscie welne trzeba jak najszybciej tynkowac zeby nie dopuscic do przemoczenia.

jezeli chodzi o welne do ocieplenia np podasza, to powinna byc such. wystarczy, ze przed ulozeniem rozwiniesz rolke i kilka razy potrzasniesz za jeden koniec (poczekasz ok 10 min) i welna gotowa - te 5-10 mm odzyska po polozeniu.

Witamy wszystkich po dłuuuugiej przerwie, mamy wreszcie sprawny komputerpo wymianie dysku chodzi na razie dobrze...Jesteśmy właśnie po krótkim urlopie i wypoczęci w pełni sił powracamy do walki.

Misiak jeżeli potrzebujesz jeszcze namiary na cieśli to z czystym sumieniem możemy polecic naszego... My aktualnie zbieramy wyceny na okna i przyznam się że im dalej tym gorzej ..... kazdy inny typ profili ,okuć, szyb .....zazdroszczę tym co już się zdecydowali !! Pozdrawiam :p

Witam,

Czy możesz podesłać mi na priva namiary na Twojego cieślę? Może jeszcze jakiś wykonawców polecisz?

Dzięki i pozdrawiam!

Marzin.

na Kopaninie w Poznaniu jest firma, która handluje tego typu kształtkami , rurami i nnymi takimi.

"Domus Ducting Polska" Sp. z o.o.

DOMUS - Wysoka jakość i fachowość.

Poznań, ul. Kopanina 54 /56, tel. 061 8324530

budynek C i B

szukam dekarza, cieśli, który moglby mi wycenić poprawki, ktore nalezy zrobic po moim dotychczasowym "fachowcu". (praca dla eksperta pewnie na max 2 moze 3 dni) a zrobic to niestety trzeba.

Ponawiam prośbę o namiary na parkieciarza.

Marzin nam udało się wytargować gladzie gipsowe na tynku za 10 m kw, do tego 1,5 zł dwukrotne gruntowanie farbą.

A i jeszcze pytanko jak stoi teraz +/- cena metra kładzenia gresy, klinkieru czy płytek?

tomzoo - Rena i Rob ma rację, u mnie bank wskazał rzeczoznawcę. A kosztorys zrobiliśmy sami można powiedzieć, że "na kolanie" Przeszedł bez zająknięcia :D

Jeśli wniosek o kredyt składalibyśmy w jednym banku - OK, nie ma problemu, ale my chcemy złożyć w kilku bankach i wybrać najlepszą ofertę. Więc branie za każdym razem rzeczoznawcy (tańszego niż niezależnego) z banku przedrożyło by sumarycznie sprawę.

Więc stąd moje pytanie.