Martuszek 24.08.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 prosze o namiary na betoniarnie w ok. murowanej, czerwonaka Z czystym sumieniem moge polecic BETONIARSTWO Smirnow z Ceradza Dolnego gmina Grzebienisko (TEL. 061-298963)- gdziekolwiek to jest do Poznania dowieźli mi w cenie: B10 180NETTO +20 zł NETTO za taśmę= 244 BRUTTO B20 + TAŚMA = 305 BRUTTO No i tam dalej zamawiam. Dla zainteresowanych cegła pełna najtańsza jest w Leroy - 1 zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 24.08.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 [stemple używane zlokalizowałam.Cena 4 zł za sztukę. Czy to dobra cena? Nie wiem ile kosztują nowe i już dziś raczej tego nie sprawdzę. Tartak w Kiekrzu 6 zł za stempel min 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 25.08.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Aktualnie poszukuję stempli? Może komuś zalegają niepotrzebne? Stemple używane zlokalizowałam. Cena 4 zł za sztukę. Czy to dobra cena? Nie wiem ile kosztują nowe i już dziś raczej tego nie sprawdzę. Z dobrych wiadomości - wreszcie podpisaliśmy umowe kredytową i tym samym założyliśmy sobie pętlę na szyję..... Czekam teraz na kasę z banku. Już i tak przesunęłam dostawę stropu z poniedziałku na środę. Cena b.dobra za stemple i gratulacje z okazji "pętlowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 25.08.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Z czystym sumieniem moge polecic BETONIARSTWO Smirnow z Ceradza Dolnego gmina Grzebienisko (TEL. 061-298963)- gdziekolwiek to jest do Poznania dowieźli mi w cenie: B10 180NETTO +20 zł NETTO za taśmę= 244 BRUTTO B20 + TAŚMA = 305 BRUTTO A ta taśma to do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 25.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 gratulacje z okazji "pętlowego" Mice, co to jest to "pętlowe", bo nie kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysgier 25.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam Was. Planuje rozpocząc budowe domu we wrzesniu. DOM w Firletkach(156m użytkowej a 200m całkowitej , dach 4-spadowy i 3 lukarny). Mam dwie wyceny od firm budowlanych za stan surowy otwarty na 180.000 i druga 200.000zł(robota z towarem i niczym sie niemartwie). Co o tym sądzicie ? Dużo? Czy jestem w stanie dużo zaoszczedzić samemu biegając za towarami i szukając murarza? prosze o podpowiedzi i opinie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 25.08.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 witam poszukuje dobrego i niedrogiego fachowca do odwiertu studni, ponadto gdyby ktos znal sensownego geologa to tez poprosze o namiar.z gory dziekuje Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.08.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mice, co to jest to "pętlowe", bo nie kumam? no przeca napisałaś : założyliśmy sobie pętlę na szyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 26.08.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam Was. Planuje rozpocząc budowe domu we wrzesniu. DOM w Firletkach(156m użytkowej a 200m całkowitej , dach 4-spadowy i 3 lukarny). Mam dwie wyceny od firm budowlanych za stan surowy otwarty na 180.000 i druga 200.000zł(robota z towarem i niczym sie niemartwie). Co o tym sądzicie ? Dużo? Czy jestem w stanie dużo zaoszczedzić samemu biegając za towarami i szukając murarza? prosze o podpowiedzi i opinie. pozdro No ale z czego ten domek, z czego dach, ze schodami czy bez, jaki strop, ze ściankami działowymi czy bez ... itp Szklana kula dzisiaj nie działa, a nikt nie będzie szukał w necie tego projektu Ogólnie dach kopertowy + lukarny = kupa siana reszta standard więc kwota zależy głównie od dachu i robocizny jeśli mówimy od zdjęcia humusu do położenia dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysgier 26.08.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mice!Wycena jest ze zdjeciem humusu, ze schodami, pierwszymi wylewkami, tarasami, balkonami, schodami, ścianami działowymi i kominami(klinkier powyżej dachu). Z cegły poroton-24, a dachówka ceramiczna roben, okna połaciowe nie są wliczone.Ogólnie w tej wycenie jest kompleksowa robota i towarem stanu surowego otwartego(bez okien, drzwi i instalacji), strop lany. Proszę o Wasze opinie pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 26.08.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 witam poszukuje dobrego i niedrogiego fachowca do odwiertu studni, ponadto gdyby ktos znal sensownego geologa to tez poprosze o namiar. z gory dziekuje Witolo Pan Adam - 697023814. Nie wiem czy jest tani, ale na pewno wszechtronny. Studnie kopane, wiercone, płytkie głębokie, wąskie i szerokie . Facet kończył goelogię więc chyba jest geologiem. Ludzie których zatrudnia to m.in. studenci geologi. Zadzwoń popytaj. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 26.08.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mam pytanie do tych co budują z kredytu (kto nie buduje ). Banki zazwyczaj wymagają ubezpieczenia domu/budowy i cesji praw na bank. Ile płacicie za ubezpieczenie domu? Ile kosztuje ubezpieczenie na każde 100 tyś PLN ??Gdzie najlepiej ubezpieczac?? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.08.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mice! Wycena jest ze zdjeciem humusu, ze schodami, pierwszymi wylewkami, tarasami, balkonami, schodami, ścianami działowymi i kominami(klinkier powyżej dachu). Z cegły poroton-24, a dachówka ceramiczna roben, okna połaciowe nie są wliczone.Ogólnie w tej wycenie jest kompleksowa robota i towarem stanu surowego otwartego(bez okien, drzwi i instalacji), strop lany. Proszę o Wasze opinie pozdro. Wiem, że szukasz porady, ale naprawdę trudno ocenić czy to drogo, czy tanio Nawet jak podlinkujesz projekt ciężko będzie znaleźć tak pilnego forumowicza, który to dla Ciebie policzy. Bierz kartkę, ołówek i do roboty. Ja myślę że opcja którą wybrałeś będzie droższa od gospodarczej o jakieś 15-20%..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.08.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mam pytanie do tych co budują z kredytu (kto nie buduje ). Banki zazwyczaj wymagają ubezpieczenia domu/budowy i cesji praw na bank. Ile płacicie za ubezpieczenie domu? Ile kosztuje ubezpieczenie na każde 100 tyś PLN ??Gdzie najlepiej ubezpieczac?? T. W pierwszej wersji bank zaproponował nam ubezpieczenie zapisując to w umowie. Kwota 900 Ponieważ prawdopodobnie poupadali na głowy, powiedzieliśmy że ubezpieczymy się we własnym zakresie. Kwota ubez 200 tyś, składka 300 złotych. Ubezpiecz tam gdzie Ci pasuje. Ja wlazłem do pierwszej lepszej w Rokietnicy budki i załatwiłem to w 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 26.08.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mam pytanie do tych co budują z kredytu (kto nie buduje ). Banki zazwyczaj wymagają ubezpieczenia domu/budowy i cesji praw na bank. Ile płacicie za ubezpieczenie domu? Ile kosztuje ubezpieczenie na każde 100 tyś PLN ??Gdzie najlepiej ubezpieczac?? T. W pierwszej wersji bank zaproponował nam ubezpieczenie zapisując to w umowie. Kwota 900 Ponieważ prawdopodobnie poupadali na głowy, powiedzieliśmy że ubezpieczymy się we własnym zakresie. Kwota ubez 200 tyś, składka 300 złotych. Ubezpiecz tam gdzie Ci pasuje. Ja wlazłem do pierwszej lepszej w Rokietnicy budki i załatwiłem to w 10 minut. Marcin, rozumiem, że 300 zł za rok ?? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 26.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 składka za ubezpieczenie domu do kredytu zależy od oprocentowania - my w Multibanku mamy ok. 0,01% wartości domu po wybudowaniu (mimo, że jeszcze nie zakończylimśy stanu surowego) czyli co miesiąc odchodzi nam 45pln , ale dobrze się rozejrzeć samemu po ubezpieczalniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.08.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 My płaciliśmy coś pomiędzy 200 a 300 zł za ubezpieczenie roczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 26.08.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witamnie macie kogoś do polecenia, kto instaluje alarmy? Konkretnie to wolałbym skorzystać z jakiejś poleconej firmy niż z montażu agencji ochrony. Budowa Skórzewo pod Poznaniem. Macie jakieś w tym doświadczenia? Ile płaciliście za taką instalację? Istalacja oparta na czujkach PIR czy też kontraktronach? Pozdrawiam, Domelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 My będziemy zakładać w Solidzie (agencja ochorny) - wtedy nie mają wymówki jak coś spieprzą i będą musieli dojeżdżać na fałszywy alarm Budowa w Lusowie - tam bardzo szybko dojeżdżają - Skórzewo jest blisko, więc może tam też szybko dojadą....ale oczywiście nie namawiam - każdy ma wolny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Marcin, rozumiem, że 300 zł za rok ?? T. Tak. Odnosnie agencji ochrony. Siedziałem swojego czasu na dachu i u sąsiada obok zaczęło wyć. Mija 5 minut - nic, mija 10 minut - nic , kolejne 5 minut i przyjechało dwóch łysych. Przez ten czas wyniósłbym z tego domu wszystko co cenne.... Nie neguję tych, którzy taką usługę wykupili. Z tym że jest to bardziej kupienie "psychicznego spkoju" niz prawdziwe zabezpieczenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts