aniazpoznania 27.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 My kupimy usługę w Solidzie - mają swoich ludzi blisko naszego domu - sama byłam świadkiem jak po 3 minutach od zawycia alarmu już byli - na pewno nie do wszystkih tak jeżdża, ale ja mam nadzieję być w gronie szczęściazy do których podjadą "natychmiast" Mam też pytanko z innej beczki - czy znacie firmę Portes ze św. Michała? Handlują m.ni. drzwiami firmy Krzysztof Przybyłek? Napiszcie coś o nich jeśli ich znacie - PROSZĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.08.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 My kupimy usługę w Solidzie - mają swoich ludzi blisko naszego domu - sama byłam świadkiem jak po 3 minutach od zawycia alarmu już byli - na pewno nie do wszystkih tak jeżdża, ale ja mam nadzieję być w gronie szczęściazy do których podjadą "natychmiast" Nie wnikając w "renomę" Solidu. To będziesz miała szczęście jeśli patrol będzie stał blisko Ciebie i nie będzie miał pod "ochroną" więcej jak 20-30 domów, bo powyżej to już spore ryzyko wystąpienia alarmów prawie jednocześnie w dwóch domach a wtedy co ? Rozdzielą się i jeden pieszo idzie ? Raczej jadą do pierwszego a drugi domek sobie wyje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Wiem, wiem... zawsze jest takie ryzyko. Ale chyba wolę to niż wydawać tyle samo pieniędzy miesięcznie na jedzenie dla psa ludożercy, który do tego brzydko pachnie i chce żeby go wyprowadzać na spacer nie bacząc, że na dworze mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 27.08.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Moj malzonek bez uzgadniania zdecydowal sie na ochrone przez firme. To jednak chyba moze byc inna bajka bo ta firma dziala daleko od Poznania tylko lokalnie i wiem gdzie faktycznie stoja czekajac na alarm- ale ...gdybym sama miala decydowac to powiedzialam dziekuje za takie uslugi po tym jak miesiac temu w Komornikach czekalam na meza 45 min w samochodzie obserwujac Pana ktory zachowywal sie dziwacznie na posesji obok- facet chyba po pijaku wszedl na posesje (nie wiem jak) w domu widocznie nikogo nie bylo, chcac wyjsc (pewnie po pijaku sie zbudzil)zaczal szarpac sie z zamknieta brama walac ja i kopiac na co nikt z sasiadow nie reagowal- zobaczylam tablice (chyba juventus- nie dam glowy) i zadzwonilam co by ludziom nie niszczyl tej bramy- tam po przesluchaniu MNIE!!!!" a skad a po co a w ogole" czekalam 15 min i NIKT!!!!!!!!! NIE PRZYJECHAł nawet gdy dostali adres i informacje co sie dzieje... rany to jest zwykle wyludzanie pieniedzy- najgorsze to ze sasiedzi wszystko tez maja w powazaniu nie ma roznicy czy mieszkasz sam w lesie czy na ulicy pelnej domkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 27.08.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mice, co to jest to "pętlowe", bo nie kumam? no przeca napisałaś : założyliśmy sobie pętlę na szyję a ja oczami wyobraźni zobaczyłam wieniec, który niczym pętla opasa dom, a że go jeszcze nie mam i droga do niego daleka (i w dodatku pod górkę ) to wymyślić nie mogłam co to takiego to "pętlowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jantarka 27.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 witam:) my co prawda nie zaczęliśmy na wiosnę, ale dopiero się do tego zabieramy:) szukam osób budujących się w Pile lub okolicach (w naszym wypadku padło na Dobrzycę ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.08.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Potrzebuję ekipę do ocielenia domu WEŁNĄ! I to takich co ładnie otynkują i nie zedrą ze mnie skóry. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 27.08.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A ta taśma to do czego? A ta taśma kochany to po to, aby taczką z betoniarki nie wozić leją z "rękawa" wprost w miejsce docelowe. Rekaw dośc długi-wszędzie sięga i oszczędzasz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.08.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 TYLKO NIE SOLID!!!!!!!!!!!!prosze wescie to sobie do serca!!!solid jest firma zarabiajaca za nic.....alarmy nei dosc ze zakładaja najgorsze to jeszcze najgorzej!!!a monitoring? maja tak zawalony system ze sugnały do nich nie docieraja albo nadajniki sa tak zakładane ze tez nie wysylaja wogóle...wiem bo pracowałem tam!!!solid robi moze tanio ale (okablowanie zazwyczaj w cenie alarmu) ale nie warto.Ja moge ze wspólnikiem załozy allarm.Jak co to wyslijcie na priva projekt domu i krutki opis co gdzie chcecie (np. nie wszyscy chca wszedzie czujki) i jaki system.a jak kompletnie nie macie pojecia to zrobie rozmieszczenie za was. i wycene tez jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Solid, nie solid, nie ma znaczenia. Jak ktoś chce to i tak okradnie. Jeden pilnuje te buraczane łyse pały co to stoją na cepeenach i żrą hot-dogi a drugi z trzecim okrada. A sąsiedzi udają że nic nie widzą. Ojciec ma sklep z elektronarzędziami. Alaram, powiadamianie itp, itd. Skep okradziony już trzy razy.... Ja nic nie zakładam. Co mi wyniosą? Telewizor? Lodówkę? Nic cenniejszego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jeśli zakładasz, że mogą Ci wynieść telewizor to nie kupuj plazmy montowanej w ścianie.Znajomej powyrywali kable ze ścian razem z telewizorami - cała chata do remontu!!!!!! Poza tym chata do odmalowania i niezłego sprzątania - włamywacze "pozacierali ślady" tak, że nowy dom wymagał remontu.Ja sobie alarm i "ochronę" wykupię - pałacu nie buduję i złota tam trzymać nie będę, więc może plakietka ochrony i wycie alarmu odstraszy co mniej profesjonalnego włamywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jeśli zakładasz, że mogą Ci wynieść telewizor to nie kupuj plazmy montowanej w ścianie. Znajomej powyrywali kable ze ścian razem z telewizorami - cała chata do remontu!!!!!! Poza tym chata do odmalowania i niezłego sprzątania - włamywacze "pozacierali ślady" tak, że nowy dom wymagał remontu. Ja sobie alarm i "ochronę" wykupię - pałacu nie buduję i złota tam trzymać nie będę, więc może plakietka ochrony i wycie alarmu odstraszy co mniej profesjonalnego włamywacza. Plazmę będę miał dopiero wtedy, kiedy będzie kosztowała 999 PLN. Ania, ja nie zakładam alarmu i powiadamiania, ale nie krytykuję tych, co to robią. Gdyby mój dom stał pod lasem i nie miał żadnego sąsiedztwa, pewnie myślałbym inaczej.... Ta tabliczka "budybek strzeżony przez..." i "wyjec" na ścianie swoje działanie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 28.08.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 czesc Czy możecie podać mi aktualną cenę za 1m2 wykonania domu - stan deweloperski . Buduję się pod Poznaniem, więc najprawdopodobniej ekipa będzie z Pozniania. Budowlaniec podał mi cenę min. 2 tys zł za metr. Dom będzie miał 157m2+38m2 garaż. Łącznie pod 200. Czy to dużo czy mało?Jakie ceny można uznać za okazyjne, a jakie wychodzą poza wszelkie normy?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 czesc Czy możecie podać mi aktualną cenę za 1m2 wykonania domu - stan deweloperski . Buduję się pod Poznaniem, więc najprawdopodobniej ekipa będzie z Pozniania. Budowlaniec podał mi cenę min. 2 tys zł za metr. Dom będzie miał 157m2+38m2 garaż. Łącznie pod 200. Czy to dużo czy mało?Jakie ceny można uznać za okazyjne, a jakie wychodzą poza wszelkie normy?Pozdrawiam Jeżeli te 2 patyki jest za metr kw domu w stanie dewelopreskim, to cena mega promocyjna. Zapytaj o materiały z których będzie budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.08.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93253&highlight=tutaj link do wyceny allarmu przez solid.ale oni robia naprawde fuszerke byle by było, a pozniej same awarie!!! a sprzet najgorszy!!!i naprawde polecam siebie do zalozenia alarmu. tabliczki solidu tez moge zalatwic i jak juz naprawde chcecie do nadajnik do monitorowania przez solid tez zalatwiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 28.08.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Plazmę będę miał dopiero wtedy, kiedy będzie kosztowała 999 PLN. Ania, ja nie zakładam alarmu i powiadamiania, ale nie krytykuję tych, co to robią. Gdyby mój dom stał pod lasem i nie miał żadnego sąsiedztwa, pewnie myślałbym inaczej.... Ta tabliczka "budybek strzeżony przez..." i "wyjec" na ścianie swoje działanie ma. Marzin, Ty jakbys był jasnowidzem Mam działkę przy samym lesie i zimą żadnego sąsiada bezpośrednio przy moim domu (zjeżdżają sie latem). Dwóch sąsiadów 50m od mojego przyszłego domu, ale żaden z nich nie ma widoku na mój dom. Dlatego ochrona obojętnie jaka ale będzie - licze na czynnik psychologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 naprawde polecam siebie do zalozenia alarmu. Scooby, wszyscy potrafimy czytać ze zrozumieniem więc raz wystarczyło napisać. Ogłoszenia wrzucamy do innego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.08.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 spokojnie. tylko zazwyczaj mam mało czasu nawszytsko, ale to pewnie tak jak kazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 28.08.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Was. Planuje rozpocząc budowe domu we wrzesniu. DOM w Firletkach(156m użytkowej a 200m całkowitej , dach 4-spadowy i 3 lukarny). Mam dwie wyceny od firm budowlanych za stan surowy otwarty na 180.000 i druga 200.000zł(robota z towarem i niczym sie niemartwie). Co o tym sądzicie ? Dużo? Czy jestem w stanie dużo zaoszczedzić samemu biegając za towarami i szukając murarza? prosze o podpowiedzi i opinie. pozdro moim zdaniem cena do przyjęcia.Pewnie, ze drożej wychodzi jak budowanie samemu, ale w zamian masz troche wiecej spokoju.. My też tak budujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 28.08.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 witam, ma ktoś może do opchnięcia stemple? potrzebuję ok. 150-200 szt. tak na II połowę września - ja kby co, prosze o kontakt na prv/ pozdr,Domelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts