muriel 09.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 a ja z kolei szukam namiarów na więźbę dachową - możecie coś polecić? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroslav 09.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witam, serdecznie proszę o informację, czy ktoś aktualnie buduje lub wybudował już domek z projektu: Zgrabny z przedsionkiem z MGprojekt lub W-27.12b Wydawnictwo Postaw Dom. Będę niezmiernie wdzięczna za jakiekolwiek rady na temat w/w projektów tj.: kosztorysy, zdjęcia z budowy, informacji o wadach i zaletach. Budowę planujemy rozpocząć wiosną 2008, więc zbieramy jak najwięcej informacji na temat tych projektów. Nie zdecydowaliśmy jeszcze, w którym domku będziemy mieszkać, być może wasze opinie przekonają nas o właściwym wyborze projektu. Serdecznie pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 09.09.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witam Szukam hydraulika, do ułożenia instalacji co i wodnej jak ktos może polecic to czekam na namiary z góry dziekiwitam serdecznie jeżeli chcesz mieć pięknie zrobioną instalację my właśnie mamy koniec więc mogę polecić -KRZYSZTOF TEL.693-751-247 pozdrawiam Lidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 09.09.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 No to budowa ruszyła z kopyta. Dwa dni robót mam za sobą. Ekipa wykopała fundamenty (przy wydatnym udziale koparki), wylali podbeton, zaszalowali ławy i zazbroili. Teraz czekam za gruchą z betonem. W środę leją ławy, a później pewnie jakaś przerwa technologiczna. Po tych kilku dniach już wiem, że w hurtowniach i tartakach to wszystko jest "od ręki" ale tylko wtedy jak tego nie potrzebujesz. Deski szalunkowe były w tartakach, ale akurat w czwartek się wszędzie pokończyły. To samo ze stemplami. Łaty na zbicie WuCeta też na zamówienie. Beton z gruchy dopiero na środę (zamawiany czwartek). I tak na każdym kroku, ale nie ma na razie co narzekać - wszystko przede mną . Mam pytanko. Szef ekipy zaleca mi styrodur zamiast styropianu z siatką na fundamenty. Ten styrodur to dwa razy droższy, ale czy aby dwa razy lepszy? Warto dokładać? Co sądzicie? Pozdr T. p.s. Chyba czas założyć jakiś dziennik budowy ... tylko , że nie ma czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 10.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 WitamProszę o namiary firmy gdzie w Iwnie mozna kupić Bloczki betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 10.09.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Mam pytanko. Szef ekipy zaleca mi styrodur zamiast styropianu z siatką na fundamenty. Ten styrodur to dwa razy droższy, ale czy aby dwa razy lepszy? Warto dokładać? Co sądzicie? Wydaje mi się że nie warto - wystarczy EPS-200, zazwyczaj ma w nazwie jeszcze Hydro albo Aqua (jest z dodatkami hydrofobowymi) - powinien kosztować nie więcej niż 240 zł/m3. Pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 10.09.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam Proszę o namiary firmy gdzie w Iwnie mozna kupić Bloczki betonowe. Proponuję pojechać i zapytać w Iwnie Bloczki dostaniesz też w Stanbudzie w Garbach po 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 10.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Wiam chciałm przestrzec przed firmą Dekarsko ciesielska DACH - BUD WIESŁAW MIERZBICZAK Gościu miał ma zrobić dach i załatwić więżbę czekamy dwa miesiące on nie odbiera telefonów a jak odbierze to wymyśla kolejne terminy przywozu drewna załtwiamy katapilera na umówiony dzień i godzinę mąż bierze urlop a ty drewna nie ma i tak kilka razy wkurzyłam się nieżle wchodzę na czarną listę a tu jak byk on na czarnrj liście. Więc już wiem zrywamy umowę mam nadzieje że odda zaliczkę. Tylko i tak jesteśmy na lodzie ani drewna ani wykonawcy katastrofa. Może znacie jakiąś firmę Ciesielko - dekarską, którą możecie polecić proszę dajcie coś jestem taraz naprawdę podłamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.09.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam Proszę o namiary firmy gdzie w Iwnie mozna kupić Bloczki betonowe. Proponuję pojechać i zapytać w Iwnie Bloczki dostaniesz też w Stanbudzie w Garbach po 3 zł a ode mnie chcieli 3,27 + transport............ kiedy brałeś po 3 zł? ponawiam prośbę o namiary na więźbę i nowa prośba - potrzebna pospółka /najlepiej okolice Swarzędza.../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 10.09.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam Proszę o namiary firmy gdzie w Iwnie mozna kupić Bloczki betonowe. Proponuję pojechać i zapytać w Iwnie Bloczki dostaniesz też w Stanbudzie w Garbach po 3 zł a ode mnie chcieli 3,27 + transport............ kiedy brałeś po 3 zł? ponawiam prośbę o namiary na więźbę i nowa prośba - potrzebna pospółka /najlepiej okolice Swarzędza.../ Miesiąc temu dzwoniłem... Myślę że może teraz być nawet taniej, przecież cement potaniał... 3 zł to cena netto, ale oni nie naelgają na fakturę do Swarzędza przywiozą gratis - tak myślę Też bym się chętnie dowiedział gdzie można kupić dobre drewno na więźbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.09.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 że nie nalegają na fakturę to wiem bo tak braliśmy trzy betoniarki ) ale bloczki tak czy siak chcieli za 3,27 (netto, ale bez faktury)..... co nie zmienia faktu że STANBUD generalnie sobie chwalę gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ps. okolice Swarzędza to dla mnie +/- 10 km jesteśmy 3 km od Biskupic - a tu już za dojazd sobie liczą.... napisałam okolice Swarzędza żeby ktoś nie podał namiarów z totalnie drugiej strony Poznania na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 10.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ps. okolice Swarzędza to dla mnie +/- 10 km jesteśmy 3 km od Biskupic - a tu już za dojazd sobie liczą.... napisałam okolice Swarzędza żeby ktoś nie podał namiarów z totalnie drugiej strony Poznania na przykład może faktycznie, ja do Garb ma 3 km... z Borówca przywieźli mi za 3,2 brutto, transport gratis... może do Ciebie też dojadą. I w Nekli też są A do wesołka dzwoniłaś? oni doliczają 10 zł do palety za rozładunek... Ps. duży dom budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.09.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 w sumie to te bloczki już mam z Iwna - z transportem 3,17, bez faktury dzisiaj się własnie "stawiają" podawałam namiar bo ktoś pytał... czy duży? to pojęcie bardzo względne obejrzyj: Lipińscy LMP 156 użytkowej 150, teraz mamy 110 i trochę mało.... za trzy miesiące (właściwie to już mniej niż trzy) znów powiększy nam się rodzina a Ty gdzie budujesz? widziałam już fotki co tylko nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.09.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a, no jeśli do Garb masz 3 km to sam Swarzędz pewnie... gdzie brałeś piasek? szukam pospółki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 10.09.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a, no jeśli do Garb masz 3 km to sam Swarzędz pewnie... gdzie brałeś piasek? szukam pospółki... Spróbuj tu: p. Czajka 602302982 albo tu: Caro 61 427 47 19 Pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyba_oli_maz 10.09.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 gdzie brałeś piasek? szukam pospółki... Witam. Info o pospółce poszło na priva. Pozdrawiam sąsiadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.09.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 gdzie brałeś piasek? szukam pospółki... Witam. Info o pospółce poszło na priva. Pozdrawiam sąsiadkę. dzięki ale nic nie mam na pw?? sąsiadkę....? skąd jesteś? czy może budujesz obok...? efekty poszukiwań pospółki: Caro Wierzyce 19,52 zł brutto / tona + 140 zł netto transport Iwno 14 zł netto / tona + transport Borówko 15 zł netto / tona + transport własny Gruszczyn 11 zł netto / tona + transport własny nadal szukam namiarów na więźbę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.09.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Oj dawno mnie tu nie było:pwsumie załuje ze jak podajecie namiary to nie pisze sobie na bieżaco nr tel. hehteraz potrzebuje kontakt do taniego:p piasku na zasypke fundamentów. zach-cz. P-n.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 10.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 a ja z kolei szukam namiarów na więźbę dachową - możecie coś polecić? z góry dzięki Dieki za namiar na hydraulika. Co do wiezby ja brałem drewno z tartaku w Czempiniu P. Lech Kaczmarek 609 733 179 - moi cieśle mówili, że dobrej jakosci w lipcu miał po 750 m3 z transportem robi w miesiac od zamowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts