Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Witajcie,

mam pytanie odnosnie podatku od nieruchomosci- dostalismy pisemko od gminy ze mamy zaplacic podatek od nieruchomosci.

Od kiedy placi sie taki podatek- nie czasem dopiero od momentu zamieszkania?

Czy w trakcie budowy,np wykopy- to tez nieruchomosc? Niby sie nie rusza...ale powazanie podpowiedzcie mi jak to jest? :-?

pozdrawiam domhub

W tej chwili masz policzony podatek za grunt - powierzchnia działki x stawka podatku za m2. Po wybudowaniu i odbiorze budynku będzie doliczony podatek za nieruchomość - powierzchnia domu x stawka podatku za m2.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej potrzebuje szybka stal od reki. tz namiary....okolice zachodnie poznania.

Najtaniej wychodzi STAL-POL oborniki - tel. 604107522 i mimo, że budowę mam na Podolanach to olałam 2 składy z mojego osiedla, bo z Obornik taniej. 2 dni "przed" załatwiałam i było

Marzin Na prawdę ubawiłam się tą 36 miesięczną gwarancją. Napisz im, że nie prowadzisz działalności gospodarczej w zakresie produkcji i handlu szafkami energetycznymi i jako klient indywidualny Energetyki nie możesz dawać żadnych gawrancji na tę szafkę. Zgadzasz się jedynie przenieść na ich rzecz uprawnienia do korzystania z "gwarancji" otrzymane od sprzedawcy skrzynki... No ja na prawdę nie wiem jakbyś miał tę gwarancję dawać ;) Jaka paranoja człowieka na drodze do "domu" spotyka to się w pale nie mieści....

Marzin Na prawdę ubawiłam się tą 36 miesięczną gwarancją. Napisz im, że nie prowadzisz działalności gospodarczej w zakresie produkcji i handlu szafkami energetycznymi i jako klient indywidualny Energetyki nie możesz dawać żadnych gawrancji na tę szafkę. Zgadzasz się jedynie przenieść na ich rzecz uprawnienia do korzystania z "gwarancji" otrzymane od sprzedawcy skrzynki... No ja na prawdę nie wiem jakbyś miał tę gwarancję dawać ;) Jaka paranoja człowieka na drodze do "domu" spotyka to się w pale nie mieści....

Przyznam się, że po cichu na Ciebie liczyłem :p

No i się nie zawiodłem 8)

Banda idiotów przysięgam. W nosie mam te ich 900 zł za durną szafkę i nic im nie będę sprzedawał. Poszli won!

Jeżeli jest ich więcej niż jeden, to raczej zrezygnuj z RTL. Ale pomiętaj, to tylko moja opinia.

To nie tak, nawet przy 4 pomieszczeniach możesz robić RTL-e. Kwestia wyrównania ceny rozdzielacza vs. ileś RTLi i ilości miejsca na skrzynkę z zaworami lub rozdzielacz. Dopiero powyżej kilku sztuk opłaca się robić rozdzielacz, ale co ja tam wiem :lol:

No ja wiem jeszcze mniej....

Jakby nie patrzeć, rozdzielacz jest rozwiązaniem bardziej zaawansowanym, nie? Wszystko zalezy od tego, kto czego chce. To jest dyskusja na temat wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy :wink:

a generalnie jeszcze wczoraj bardzo sie cieszyłam że murarzom tak super idzie, zrównali sie już z poziomem drogi, więc czas to zasypać, domek był faktycznie trochę poniżej poziomu drogi, ale chyba nie zdawałam sobie sprawy z tego faktu konsekwencji..... efekt - 1,4 m w dół oznacza u nas 150m3 piachu, a to w przybliżeniu oznacza jakieś........... 300 ton :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

chyba dzisiaj powinnam się zgłosić do wątku "psycholog dyżurny", bo cała radość ze mnie jakoś wyparowała jak usłyszała, bo zbierałam ceny per tona, nie znając mnożnika, a tu taka cyferka............. :cry: :cry: :cry:

btw - szukam jeszcze duuużego (z przyczepą) samochodu z HDSem do przewiezienia pustaków (keramzyt) z Batorowa do Góry (35 palet)

uprzedzając pytania o keramzyt, bierzemy stąd - http://www.mucha.com.pl

tak duuużego samochodu nigdzie nie szukałem, ale znam mniejszy i być może jego właściciel pomoże Ci w poszukaniu większego. 601 71 55 80.

Z innej beczki. Jak piszesz wiadomosci, to przez jakiś czas istnieje możliwosć ich wyedytowania - znacznie to pomoże wszystkim jak nie bedziesz pisać kilku postów jeden po drugim

pozdrawiam