paweu 12.09.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witajcie, mam pytanie odnosnie podatku od nieruchomosci- dostalismy pisemko od gminy ze mamy zaplacic podatek od nieruchomosci. Od kiedy placi sie taki podatek- nie czasem dopiero od momentu zamieszkania? Czy w trakcie budowy,np wykopy- to tez nieruchomosc? Niby sie nie rusza...ale powazanie podpowiedzcie mi jak to jest? pozdrawiam domhub W tej chwili masz policzony podatek za grunt - powierzchnia działki x stawka podatku za m2. Po wybudowaniu i odbiorze budynku będzie doliczony podatek za nieruchomość - powierzchnia domu x stawka podatku za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domhub 12.09.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 W tej chwili masz policzony podatek za grunt - powierzchnia działki x stawka podatku za m2. Po wybudowaniu i odbiorze budynku będzie doliczony podatek za nieruchomość - powierzchnia domu x stawka podatku za m2. teraz mi jasniej , dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.09.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Hej potrzebuje szybka stal od reki. tz namiary....okolice zachodnie poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_pn 12.09.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 a w ogóle - nadal szukam więźby.... podawane wcześniej namiary niestety tylko do 8 metrów a ja potrzebuję min 9,5........... Polecam tartak w Czempiniu.Pan Lech Kaczmarek tel 609 733 179 lub 61 282 64 06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.09.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Hej potrzebuje szybka stal od reki. tz namiary....okolice zachodnie poznania. Novastal przy lutyckiej albo centrostal szczecinek. Zapodaj w google i będziesz miał namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 12.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Hej potrzebuje szybka stal od reki. tz namiary....okolice zachodnie poznania. Najtaniej wychodzi STAL-POL oborniki - tel. 604107522 i mimo, że budowę mam na Podolanach to olałam 2 składy z mojego osiedla, bo z Obornik taniej. 2 dni "przed" załatwiałam i było Marzin Na prawdę ubawiłam się tą 36 miesięczną gwarancją. Napisz im, że nie prowadzisz działalności gospodarczej w zakresie produkcji i handlu szafkami energetycznymi i jako klient indywidualny Energetyki nie możesz dawać żadnych gawrancji na tę szafkę. Zgadzasz się jedynie przenieść na ich rzecz uprawnienia do korzystania z "gwarancji" otrzymane od sprzedawcy skrzynki... No ja na prawdę nie wiem jakbyś miał tę gwarancję dawać Jaka paranoja człowieka na drodze do "domu" spotyka to się w pale nie mieści.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.09.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Marzin Na prawdę ubawiłam się tą 36 miesięczną gwarancją. Napisz im, że nie prowadzisz działalności gospodarczej w zakresie produkcji i handlu szafkami energetycznymi i jako klient indywidualny Energetyki nie możesz dawać żadnych gawrancji na tę szafkę. Zgadzasz się jedynie przenieść na ich rzecz uprawnienia do korzystania z "gwarancji" otrzymane od sprzedawcy skrzynki... No ja na prawdę nie wiem jakbyś miał tę gwarancję dawać Jaka paranoja człowieka na drodze do "domu" spotyka to się w pale nie mieści.... Przyznam się, że po cichu na Ciebie liczyłem No i się nie zawiodłem Banda idiotów przysięgam. W nosie mam te ich 900 zł za durną szafkę i nic im nie będę sprzedawał. Poszli won! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Jeżeli jest ich więcej niż jeden, to raczej zrezygnuj z RTL. Ale pomiętaj, to tylko moja opinia. To nie tak, nawet przy 4 pomieszczeniach możesz robić RTL-e. Kwestia wyrównania ceny rozdzielacza vs. ileś RTLi i ilości miejsca na skrzynkę z zaworami lub rozdzielacz. Dopiero powyżej kilku sztuk opłaca się robić rozdzielacz, ale co ja tam wiem No ja wiem jeszcze mniej.... Jakby nie patrzeć, rozdzielacz jest rozwiązaniem bardziej zaawansowanym, nie? Wszystko zalezy od tego, kto czego chce. To jest dyskusja na temat wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Marzin i Martuszek dzieki bardzo za info o stali, jutro do nich zadzwonie i zobaczymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 12.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Marzin i Martuszek dzieki bardzo za info o stali, jutro do nich zadzwonie i zobaczymy co i jak. A na jakim jesteś etapie z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 12.09.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 a w ogóle - nadal szukam więźby.... podawane wcześniej namiary niestety tylko do 8 metrów a ja potrzebuję min 9,5........... Spróbuj w tartaku Vitto k. Stęszewa - był kontakt na grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 13.09.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 PNB juz odebralem dzis sciagam humas, jutro wchodzi geodeta a w pon ekipa:p a na wtorek juz betoniarka zamowiona wiec sie zacznie dziac;p juz niedlugo utworze dziennik tz pokaze go bo juz jest utworony ale poki co tylko nudne tresci tam pisałem i mało fot. do gwiazdki ma byc zadoszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adzia 13.09.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 WitamMam do Was pytanie - bo poszukuje dobrego i taniego geodety - czy możecie mi jakiego polecić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.09.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 efekty poszukiwań - może się komuś kiedyś przyda: Tartak Czempiń Lech Kaczmarek 0609733179Tartak Zębowo /Lwówek/ 61 4413667Tartak Kiszkowo 061 429 70 00, 606 630 623Tartak Komorniki 61 8107417Tartak Poznań Lutycka 61 8480027Tartak Poznań Bałtycka 618780065Tartak Kicin 61 8121012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.09.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Żwirownia Biskupice p. Cieślak 601441863Żwirownia Nadrożno 61 8154297Żwirownia Złotniczki 61 8154640Żwirownia Dąbrowa 61 8143152Żwirownia Caro Wierzyce 61 4274719Żwirownia Iwno 602244272Żwirownia Borówko 61 8662249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 13.09.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam Mam do Was pytanie - bo poszukuje dobrego i taniego geodety - czy możecie mi jakiego polecić??? Niewiem czy tani, napewno nie drogi, napewno słowny i bardzo sympatyczny : 601765924 Modrzyński Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.09.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a generalnie jeszcze wczoraj bardzo sie cieszyłam że murarzom tak super idzie, zrównali sie już z poziomem drogi, więc czas to zasypać, domek był faktycznie trochę poniżej poziomu drogi, ale chyba nie zdawałam sobie sprawy z tego faktu konsekwencji..... efekt - 1,4 m w dół oznacza u nas 150m3 piachu, a to w przybliżeniu oznacza jakieś........... 300 ton chyba dzisiaj powinnam się zgłosić do wątku "psycholog dyżurny", bo cała radość ze mnie jakoś wyparowała jak usłyszała, bo zbierałam ceny per tona, nie znając mnożnika, a tu taka cyferka............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.09.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 btw - szukam jeszcze duuużego (z przyczepą) samochodu z HDSem do przewiezienia pustaków (keramzyt) z Batorowa do Góry (35 palet) uprzedzając pytania o keramzyt, bierzemy stąd - http://www.mucha.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 13.09.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 btw - szukam jeszcze duuużego (z przyczepą) samochodu z HDSem do przewiezienia pustaków (keramzyt) z Batorowa do Góry (35 palet) uprzedzając pytania o keramzyt, bierzemy stąd - http://www.mucha.com.pl tak duuużego samochodu nigdzie nie szukałem, ale znam mniejszy i być może jego właściciel pomoże Ci w poszukaniu większego. 601 71 55 80. Z innej beczki. Jak piszesz wiadomosci, to przez jakiś czas istnieje możliwosć ich wyedytowania - znacznie to pomoże wszystkim jak nie bedziesz pisać kilku postów jeden po drugim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 13.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam PonownieMam pytanie czy ktoś orientował się może jaki jest koszt wykonania płotu z paneli metalowych ocynkowanych takich co w castoramie można kupić? Chodzi mi o samą robociznę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts